|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali je mozna alergija na mleko pri dojenem ot...
16.12.2005 20:37:17   
Seven*
Z Emo se izkljucno dojiva. Zdaj sem ze nekajkrat opazila par krvavih nitk v blatu. Pediatrinja ni nic komentirala, rekla je samo da moramo zadevo spremljat. Danes se mi zdi, da je celo imela nekaj sluzi in mogoce celo drisko..  A je mozno, da je alergicna na nekaj kar jaz pojem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
16.12.2005 20:41:57   
Magi*
seveda je možno, da je alergična na nekaj, kar ti poješ. tudi na kravje mleko. jaz bi še enkrat vprašala pediatra in vztrajala, da se posveti tej zadevi.

pozdravček mali Emi.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
16.12.2005 20:52:27   
aneja1
Enak primer imamo tudi pri nas. Moj mali je imel že 2 meseca krvave nitke in sluz v blatu. Nekaj dni nazaj sva bila v bolnici na preiskavah in so ugotovili, da je alergičen na kravje mleko in ga tudi samo dojim. Zdaj pa imam strogo brezmlečno dieto. Pri takšnih alergijah je značilno, da ima tudi hrapavo kožo (atopični dermatitis).

Upam, da boste dobro rešili.

Ja reči pediatrinji, da bi želela, da ga testirajo, boljše za tebe in seveda za bebico, da čimprej veste česa se izogibati. Boljše, da te preiskave naredijo, ko še je otrok majhen, ni tako oobčutljiv na to testiranje (moj mali se je zraven smejal).


LP

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
16.12.2005 20:56:51   
dory
Prva stvar,ki me je pediatrinja opozorila je bila, da naj bom pozorna na tamalcka tudi takrat,ko se bova dojila...zaradi moznih alergij...

Je pa veliko pogojeno tudi od tega, kaj dojeca mama poje...Maj vem,da je imel se bolj grozne krce, ce sem pila mleko ali jedla mlecne izdelke...ker vsa hrana prehaja v mleko...


Ce je otrok alergicen na mleko, se bo ravnotako ta alergija pokazala tudi pri dojenem otroku...

(odgovor članu aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
16.12.2005 21:03:31   
Seven*
Finta je v tem, da sem ravno vceraj pojedla veliko mleka, ker sem kupila neke nove kosmice in sem jih dala v 2x po pol litra mleka.. Danes pa kri in sluz v blatu.

Punce, kako pa izgledajo alergijski testi? Meni gre namrec na bruhanje misel na nove preiskave in na bolnico.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
17.12.2005 6:55:17   
Arwen
Tudi pri našem user posted image se je pokazala alergija že, ko je bil še izključno dojen. Hja, s testi v bolnici je pa tko: kožni niso ravno neko mučenje, vsaj meni se ni tako zdelo...malega nič ne boli, pa tudi dokaj hitro se opravi. Grozno se mi je pa zdelo jemanje krvi.user posted image user posted image Naš ima izredno tanke žile, tako da mu tudi po dolgotrajnem špikanju ni pritekla ven niti kaplja krvi. Revček je imle obe rokici prešpikani v komolčnih pregibih, pa še na zunanji strani dlani...uspelo nam je šele v 5. poskusu. To pa je mučenje! user posted image Jaz sem bila vsa objokana.user posted image Če ne bi bilo zaradi papirjev, ki jih bomo verjetno potrebovali, tega ne bi dopustila. Srečno! T.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
17.12.2005 8:14:59   
Marogica
To, kar opisuješ, se je zgodilo tudi pri mojemu ta večjemu, ko je bil star ca 3 mesece. Zaradi utrujenosti sem si vsak dan naredila svežo limonado (jaz, trapa), kar je vplivalo seveda tudi na otročka. Pediatrinja je rekla nobenih agrumov, ker so preveč "agresivni" za otrokovo prebavo. Jaz mislim, da ne gre za alergijo, temveč si samo pojedla nekaj, na kar je ta mala preobčutljiva. Alergije se ponavadi kažejo na koži.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
17.12.2005 11:16:15   
jakaracman
Mi imamo alergijo na kravje mleko, pa se samo dojiva.Alergija odkrita pri 4,5 mesecev.Vendar se je kazala na koži.Kožni testi niso nič groznega, naša je samo gledala, malo je le zajokala, ko so ji vzeli kri, saj kožni test ni nič pokazal, krvni pa alergijo na kravje mleko.Na začetku testirajo , na mleko,jajca in pšenico- gluten.Pa sploh ne maram mleka, jedla sem pa sire in jogurte.V bistvu pa je bila alergija odkrita slučajno, saj sem jaz jedla mandlje in je mala ful otekla in postala rdeča.V bolnici pa so me gledali kot  zločinkouser posted image , so rekli veste gospa mandlji so pa tok alergeni, jaz pa sem mislila, da če pojem par mandljev edino malo lahko malo šraufa, nisem pa si predstavljala take burne reakcije.Skratka, mislim, da morate vzrok odkrit, upam da ne bo alergij.Samo testiranje ni noben bav bav, verjamem pa da ste siti bolnic .Midve sva v bolnici preživele le eno noč in je bilo obupno.Upam da bo vse OK.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
17.12.2005 12:26:55   
piščanc
pri nas je takole - žiga nima alergije, je pa občutljiv in z napačno prehrano bi lahko dobil alergijo za celo življenje

občutljivo kožo ima od rojstva, je dojen, reakcija pa se je pokazala po prvih mlečnih kašicah. ker je kar burno reagiral (pod vratom je dobil mehurje po hranjenju), ga je dala pediatrinja na teste. pri kožnih testih da na podlahti kapljice alergenov in prešpika z iglicami. v bistvu se otrok sploh ne zave, potem počakaš 20 min in pogledajo reakcije. so pa ti testi bolj nesigurn. pri krvnih testih vzamejo epruvetko krvi iz prstka in potem dobiš rezultate.

kožni testi niso pokazali nič, krvni pa senzibilizacijo. mlečne kašice sem mu začela delati s pregominom, jaz nisem jedla nič mleka in mlečnih izdelkov (prej sem jedla polento z mlekom) ter jajc in svinjskega. po pol leta se je stanje normaliziralo, ponovili so kožne teste, kjer je bilo še nekaj reakcije na jajce. zdaj mu delam kašice s HA mlekom, je pa tudi že skute in mlečne izdelke in se še doji. jaz mleka še vedno ne pijem, prav tako se izgibam jajcem (se mi je vse zagnusilo). kožo ima lepo, reagira (rdeči flaki in suha koža) pa še vedno na svinjino, jajca in čokolino user posted image .

predlagam ti, da mleko (mlečnih izdelkov ni nujno) izločiš iz prehrane in tudi ostale hude alergene. ni sicer lahko spremeniti prehrambene navade, ker kar naenkrat ne veš več kaj kupiti in greš kar mimo hladilnikov v trgovini, samo se splača. pa bodi zelo previdna pri uvajanju goste hrane in adaptiranega mleka, kupi najprej HA mleko.



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
17.12.2005 12:35:37   
Katrin
Tudi meni so rekli, da je morda najina user posted image  alergična na kravje mleko takoj po porodu; v porodnišnici so me spraševali, koliko mleka popijem na dan, pa sem rekla, toliko kolikor mi ga dajo (so smotani; mislim, da smo ga dobili 2x do 3x na dan).
Ko sva prišli domov, pa sem namesto mleka uživala druge mlečne izdelke (jogurt, kefir, ...) in vse je bilo v redu. Sedaj popijem tudi kak kozarec mleka, in ni nobene reakcije več.

lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
20.12.2005 21:51:31   
@
Seven, z bioresonančno preiskavo boš takoj vedela na kaj vse je/ni alergična, je pa brezbolečinski postopek in žal - samoplačniški.
Meni so rekli, naj prinesem vzorec svojega mleka na test, čeprav sem skupaj z malim na strogi brezmlečni (in še kakšni) dieti. Ker se mleko v tvojem telesu "predela", je tudi to mogoče. Na srečo je bilo ok, sicer bi se morala nehati dojiti.
Na testih, ki jih priznava uradna medicina pa nisva bila. Se lahko o tem pogovarjamo po kontroli februarja... res so smotani, totalno sem razočarana nad dermatologi. Smo zavili na bolj alternativno pot in smo zaenkrat zadovoljni...

papa, Afna

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
6.1.2006 16:10:15   
tehnofil
Vse kar doječa poje mati, pride v mleko in nato v otroka. Podobno kot v nosečnosti, le da je takrat materino telo opravilo z alergeni.
Veliko pišete o mleku. Včasih še o mlečnih izdelkih.

PRI ALEGIJI JE POTREBNA STROGA DIETA, ki ne pomeni samo STROGO brez MLEKA ampak STROGO BREZ
  • mleka in mlečnih izdelkov
  • vsega kar vsebuje mleko in mlečne izdelke (bel kruh, žemljice, zlati prepečenec... peciva, ki vsebujejo MASLO, SMETANO...)
  • vse kar v deklaraciji vsebuje besedo LAKTOZA, MLEČNI SLADKOR in podobno.
  • vse potencialne alergene (jagode, ananas, citrusi, MED !, mandelji, ...) -previdno tudi s sojinimi izdelki.
  • Hrenovke, konzerve, paštete (to vse ima zvezo z mlekom)
Če se želi nadaljevati z dojenjem postane to zelo ZELO naporno. Olajšanje pride šele, ko se lahko dodaja po žlički.

Tako stroga dieta (ja, in potem ti ostane zelo malo za jesti ker se večji količini zelenjave in sadja izogibaš zaradi krčev dojenčka) omogoči, da se telo dojenega  otroka umiri pred VNOSOM STRUPOV=ALERGENI in oddahne. (V tem času se tudi tvorijo encimi do te mere, da lahko mleko presnavljajo)

Pri našem smo ugotovili alergija tako, da je prvo nehal jesti iz dojke in teden kasneje tudi iz stekleničke. Takoj smo bili sprejeti v bolnico, kjer so ugotovili alergijo na kravje mleko. Odklanjanje hrane je naravna reakcija dojenčka pred vnosom strupov (alergenov) v telo. Seveda je bil po koži čisto pikast, suha koža in pikica pri pikici kot brusni papir.

Takoj po dieti (Obrnite se Mag. ČAMPA - Pediatrična klinika Lj.) se je stanje na koži in krčih hitro popravilo. Po 5 mesecih diete, kaže da bo v redu.
Vendar bo uvajanje potekalo na pediatrični kliniki pod zdravniškim nadzorom in ne kar doma kot smo mislili.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali je mozna alergija na mleko pri dojene...
8.1.2006 23:34:46   
mišek
Seven ti priporočam, da oddideš na testiranje z otročkom za alergijo ali pa samoplačniško. Kri v blatu se ponavadi pojavi pri alergiji na mleko in mlečne izdelke, seveda pa lahko tudi pri alergiji na jajce in jajčne izdelke. Ti dve alergiji sta najpogostejši pri otrocih. Če se držiš diete brez mleka in mlečnih izdelkov in v primeru alergije na jajca in jajčne izdelke se stanje izboljša. Seveda pa traja vse skupaj kar nekaj časa tudi do 2 meseca in še dlje. Poleg stroge diete pa je potrebno tudi ustrezna nega kože.
Hrana na žlico se lahko uvaja doma, ampak zelo počasi in res eno živilo 4 dni ali še dlje, nato drugo živilo spet štiri dni itd. Takoj ko opaziš izpuščaje, spremembo v odvajanju, ... prekini s uvajanjem tega živila in prični z drugim.

Je pa res, da v primeru alergije se mora doječa mati izogibati uživanju drugih alergenih hranil kot je že napisala predhodnica (čokolade, svinine, ki se nahaja v hrenovkah, klobasah, ... orehom, lešnikom, .....) in povdarjam tudi soji (sojino mleko, sojin jogurt).

Potrebna je stroga in strikna dieta, le ta pripelje do izboljšanja. Vsak prekršek matere v prehrani se bo pokazal na otroku v obliki alergije.
 
Lp

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?