|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
21.12.2005 22:08:31   
kepa*
..in to resnično. Doživljava pravo nočno moro. in spet je govora o spanju. Našemu malčku se je popolnoma strgalo. Kot se že  pri eni temi pisala, spi poleg naju (ker je bil bolan in se je navadil), uspavava ga tako, daa morava ležat poleg njega, do nedavnega je potem zaspal in sem lahko vstala in še kja delala. Večkrat se je sicer še zbudil, a sem ga na hitro uspavala nazaj. Zadnje dni pa je stanje krizno. Otrok ponori, če se v postelji samo premaknem, kaj šele, da bi slučajno vstala in šla ven. Pa čeprav prej trdno spi, se zbudi v hipu, ko se premaknem in se panično tuli... Zdaj leži poleg njega ati.
Ne veva več, kaj naj narediva. Otrok manipulira z nama, imam občutek. Nimam več moči, saj me čaka ogromno dela, ki bi ga rada opravila, ko on zaspi (podnevi se ves čas obeša name), a je nemogoče.
KAJ NAJ STORIVA?
Razmišljava, da bi izbrala kruto metodo in ga pustila jokati, kajti nič drugega ne zaleže.
Toda če ga bova dala v njegovo posteljico, niti pod razno ne bo ležal, ampak stal ob ograjici in tulil.

Prosim, kaj bi vi naredili, ker to ne vodi nikamor. Sem na robu solz.

_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
21.12.2005 22:09:56   
kepa*
Joj, oprostite za napake, sem preveč hitela..

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
21.12.2005 22:21:31   
Marogica
Jaz sem ti samo prekopirala odgovor iz prejšnjega posta

Jaz ti lahko svetujem samo kruto metodo, in to je, da ga pustiš jokati, ko se zbudi. Jokal bo mogoče 3 noči, potem pa ne bo več. Humanega navajanja ni. Ali se otrok sam navadi(na kar pa lahko čakaš tudi leta) ali pa ga odvadiš ti. Kaj pa so 3 dnevi proti 3,4 letom?
Sem srečna, da smo to okrog 6 meseca naredili in smo vsaj vsi naspani in spočiti. Tudi oba otroka. Tako dan gledam skozi drugačne, prespane oči.

Bi mogoče dodala k mojemu odgovoru. ta "kruta" metoda, je bila tudi zame in za mojega moža kruta. Pri prvem otroku sem mislila, da se mi bo zmešalo, ko je moj otrok jokal, midva sva pa stala pred vrati, poslušala, ga na skrivaj gledala, drug drugega bodrila...... Sem ga hotela dvigniti, kot sem ga do tistega dneva vedno, pa je rekel mož, da naj zdržim. Če smo 20 min, pa bomo še kakšno minuto ali dve. Po 30 min v prvem dnevu je tudi zaspal. Drugi dan je trajalo 15 min, tretji pa 5, od takrat dalje pa spi. Pri drugem je bilo podobno, tudi z mojimi zgoraj opisanimi občutki.
Tudi moja otroka se lahko vedno zaneseta name, še toliko bolj, ker sem prespana in spočita mama, ki je naslednji dan brez težave aktivna s svojim otroci.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
21.12.2005 22:22:34   
JASNA D
Moja pupa je, mislim da, 2 m starejša od tvojega. Ko sem imela usoavanja na joški dovolj, sem jo v 4 dneh spravila na to, da jo odložim po dojenju v kinderbett, obrnem na bok in odidem iz sobice. Prvi dan se je drla 52 minut, naslednji dobre pol ure, 5. dan nič več. Vsake toliko (recimo na 2 minuti) sem jo šla položit nazaj, jo božala, ji prigovarjala, ji razlagala, da je mami tu. Sedaj tako zaspi že skoraj 14 dni, 2 - krat vmes je imela neke "motnje" z izsiljevanjem. Sem povzdignila glas in zarobantila, nekaj malega je zajamrala, se obrnila na bok in utihnila ter zaspala.

Tiste litanije iz knjig in nasveti popolnih mamic, pri mojih otrocih žal ne palijo. Edina napaka, ki jo še delamo, je ta, da spi v najini spalnici. Manjka nam ena sobica. Prizadevim si, da bi jo ob prvem naslednjem bujenju, prestavila  k bratcu, pa se mož boji, da ji bo ponoči kaj naredil.

Tudi sinko je izsiljeval, pa smo ga na podobno metodo "ukrotili". Vse pa smo pokvarili, ko je zbolel in tako zdaj z njim hodi spat mož. Tako uspavanje traja med 30 - 60 minut. Za posrat. Kje mož preživi večino noči, je jasnouser posted image user posted image user posted image .

LP, Jasna

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
21.12.2005 22:29:25   
calvo
Hitre resitve ne bo, to je prvo, kar je potrebno sprejeti. Bo pa treba verjetno malo bolj na trdo. Treba mu je dopovedati, da ko je v postelji, nista ati in mami nic vec zabavna, da ni po njegovo. Pa ga dajta v vajino posteljo, malo lezi ob njem, potem pa reci, da gres npr. lulat, da bos takoj nazaj, da bos pustila vrata odprta ...Pa tako res  naredi - pridi nazaj, da bo videl, da drzis obljubo (seveda se bo drl, a vstrajaj, potisni ga nazaj v posteljo, ne dovoli, da gre za tabo, ga pokregaj). Potem pa ta cas podaljsuj, hodi gledat, si spet kaj novega izmisli. Naredi se butasto, ko se bo drl, pa predlagaj, da gres po medvedka, da bo pri njemu spal (sama sem ji nanosila toliko igrac, da nislo skoraj sle vec v posteljo - enkrat je pa odnehala s klicanjem), pa po dudo, ali steklenicko. nekaj da se zamoti, pa pusti mu prizgano kaksno lucko, da ne bo cisto temno (morda tisto za v vticnico). Midva sva jo pred to metodo se navadila, da je spala v svoji postelji - tudi dolga procedura. Sva lezala zraven njene posteljice, smo se skozi rimelce drzali za roko, pela, pregovarjala - je trajalo, a potem se je navadila. Uspesno, predvsem pa trdne zivce.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
21.12.2005 22:29:32   
piščanc
vsak otrok je unikat in tudi njegovi starši. zato je tole le nasvet, kako bi/sem ravnala jaz....

glede na to, da se zbudi, če greš od njega, je najbrž v obdobju, ko nujno potrebuje varnost, a je šel pred kratkim v vrtec?? no vseeno je tole obdobje enega leta bolj krizno in se oklepajo staršev

pred spanjem ga dalj časa ujčkaj, igraj, nosi...kar mu ugaja. potem pa vztrajaj (na lep način), naj zaspi, kakor je navajen ali pa če poizkusiš nov način (pri nas je to trepljanje po ritki v posteljici, ponoči pa pride k nama), potem vstani - če se zbudi ga spet uspavaj itd. itd. dokler imaš živce, mogoče se z možem zamenjajta, ko ti prekipi. vedi, da otroci ne izsiljujejo, ampak so navajeni na nek red. vse pa lahko dosežeš z vztrajnostjo in mirnostjo.

včasih pomaga, da ga res pustiš par minut jokati (no jaz zdržim pol minute max) in potem ga malo poujčkam (se tko stisne k meni) in navadno potem zaspi - da mu postane jasno kaj hočem

pa veliko sreče in mirne živce



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
21.12.2005 22:50:32   
sand
Hojla,popolnoma enako zgodbo sva podoživljala midva.Naša princeska pa je stara 2.5 leti.Bilo je grozno,zaspati smo morali z njo,tudi po uro in pol sem ležala zraven in jasno zaspala,tako da nisem bila sposobna za nič,ko sem se zbudila.Potem pa še dretje sredi noči,da moramo ponjo in jo odnest k nama.To se je dogajalo dokler nama res ni bilo zadost.Nisva POPUSTILA,mala se je drla k jeshar 3 noči,lepo sva ji prigovarjala da naj sama pride k nama pa bo vse ok in res po nekaj dneh je ugotovila,da ne bo šlo drugač,kot če pride sama brez dretja (mož je malo bolj oštro nastopil).Zgodil se je čudež mala sedaj pride sama, ne tuli in je zlatka.Glede ležanja,pa enako,navili smo ji muziko la la la,malo lučko ima skoz prižgano,polno medvedov in drugo.Danes gre spat sama.Mislim,da moraš tu res vztrajati.LP Sand

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
21.12.2005 23:36:15   
Magi*
tole okrog enega leta je res mučno obdobje. tudi naša se mene skoz oklepa in tudi v varstvu skoz visi na gospe. in zdaj je šla še dlje, skoz se trmasto nazaj usloči in "zahteva" svoje. jaz jo kar pustim, da se trma in "meče" po tleh in potem kar hitro vstane in pride sama k meni....

spanje: Kepa, ne preostane ti drugega, kot da ga pustiš da tuli. se bo že naveličal. mi "že spet" spimo normalno. do naslednjega zobka / luninga krajca ipd. smo pa spet morali poslušati jok nekaj noči. blagor tistim, katerih otroci to skapirajo po prvi lekciji. mi vadimo že od 6. meseca dalje.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
21.12.2005 23:52:12   
Seven*
Mogoce jo je pa strah? Ima mogoce nocne more? Dvomim, da to pocne zanalasc. Toliko stara najbrz se ne.. Ne vem. Mi nasega Jakoba uspavamo na isti nacin kot ga opisujes. Se pogosto zbudi ponoci in joka. Sploh ce Bigwhale-a ni poleg. Saj bo minilo. Pri nas gre malenkost na bolje. Pocasi.. Pretehtaj kaj ti res najvec pomeni. Ce si tako zelo utrujena, ti najbrz drugega ne bo preostalo kot da jo pustis jokat.. Ce imas pa se kaj energije, pa jo pocartaj in stisni k sebi.. Bo ze..

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 2:19:28   
Annny
Čas je, da otročka daš spat v lastno posteljo v lastno sobo. Pred spanjem vzpostavi nek red, ob približno isti uri..večerja, kopanje, malo cartanja, potem ga pa položi v posteljico in lahko noč. Na začetku bo veliko jokal, ampak ne pusti se...če bosta vztrajala, bo vajin trud poplačan, sicer bo mali verjetno spal pri vama tja do OŠuser posted image  Skratka, mislim, da huje, kot je sedaj, ne more biti, zato je res čas za spremembe.
Naša Naja je pri nama spala prvih 6 mesecev in je bila že prava razvajenka, potem pa jo je začelo motiti najino premikanje itd.. Takrat sva jo dala v svojo sobo..tri večere je bil jok (enkrat tak, da sem jo morala dati nazaj v zakonsko posteljo), potem pa se je navadila in zdaj lahko zaspi samo v svoji posteljici, v temi, ko ima mir.
Veliko sreče in LP

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 10:18:15   
m jana
Jaz se prav tako strinjam z drugimi! Pri nas je bilo prav tako izsiljevanje vsak vecer, dokler enostavno vec nisem zmogla vsega! Po treh prejokanih vecerih (otrokovih in mojih) sta oba ugotovila, da je tako boljse za vse! Hudo je ko stojis na trnih za vrati in cakas, kdaj bo nehal jokat, ampak se izplaca!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 10:30:33   
Anonimen
Ja, itak, pustit, da se zdere, pa boste vsi rešeni, podnevi in ponoči.

(odgovor članu m jana)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 11:01:49   
babylove
Za vse zagovornice izjokanja v spanec: predstavljajte si, da ste majhne, majčkene, da vam je neugodno, da vas je strah, da ste same v posteljici, da ne morete zaspati, da obupano kličete tistega, ki vam je vse na svetu.  Mama pa za vrati stoji in si nohte grize user posted image .

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 11:24:56   
Anonimen
Bravo, mama!user posted image
Babylove, eni so pač taki, da izsiljujejo do onemoglosti. Enkrat sem že napisalal, da če bi bilo pri nas tako, da bi s Tiborjem hodili spat, nazadnje tudi dihat več ne bi nobeden smel. Dajte si že enkrat dopovedat, da so si otroci zelo različni.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 11:25:25   
Annny
Ali pa se bo otroček prebudil in jokal vsakič, ko se bo mama ponoči zraven njega v postelji obrnila...kaj je potem bolje za otroka in kaj ne? user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 11:32:42   
MarijaPo
Strinjam se s kruto metodo. Tocno tako, kot so vse ostale napisale, cetudi zgleda kruta, jo otrok rabi, sicer se cist izcrpa, ker mora stalno pazit, da mu ne bo mamica usla iz postelje.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 11:38:18   
babylove
Annny, pediatrija strogo odsvetuje spanje v skupni postelji. Dojenček naj bi od rojstva spal v svoji posteljici. Mislim, da ne le otrok, tudi starši potrebujejo miren in sproščen spanec. Jaz recimo niti pod razno ne bi imela ničesar od noči, če bi otrok spal poleg mene. Sem poskusila, pa sem bila zjutraj popolnoma neprespana in vse me je bolelo;  kakšno obračanje mi pa niti ni padlo na pamet iz strahu, da bi ga zadušila. Seveda pa smo ljudje različni; kakšne druge mame morda ta moj strah ne preganja, spet tretja si pa najbolj odpočije z malčkom ob sebi. In ja, Splišni, verjamem da so otroci različni. Tudi mame smo različne; ene pustijo jokati, druge tolažijo.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 11:42:42   
zmajček
Tudi pri nas je bilo podobno. Jok, zbujanje, kronično neprespane noči. In ko res nisem mogla več in se je približeval dan odhoda v službo, sem si sposodila knjigo od Panthly - Brez joka v spanec (nekaj takega) in nam je pomagala. Sedaj je dosti bolje. Je pa res, da zahteva malo časa, veliko doslednosti, je pa zato do otročička bolj prijazna.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 11:44:44   
Anonimen
Sem vedela, da boš to napisala, ampak, Babylove, ni to to.
Moj otrok je tak, da izsiljuje do nezavesti. Jaz se cele dneve borim za svoj prostor pod tem soncem, zvečer sem že vsa prepotena in utrujena, ko gre končno spat. Da bi še ponoči "švicala", bi se mi zmešalo. On pač tak je, zahteven, da je kaj.
Naprimer sestrini punčki bi se pa zmešalo, če bi jo pustili jokat, ker je jokala takrat, ko je mamico resnično rabila. Pač nežna duša, ki rabi nežnost, ki se potolaži, če jo pocrkljaš in sisneš k sebi. Takemu otroku tega ne moreš in sploh ni treba in seveda ne smeš odrečt. Ampak, kot pravim, OTROCI SO RAZLIČNI. Ena mama ima lahko več otrok, pa je eden tak kot Tibor, drugi pa tak kot Maruša, moja nečakinja. Prav moja sestra ima oba primerka in je tudi izvajala oba "načina uspavanja". Tako to je v življenju, mama svojega otroka najbolje pozna in itak ve, kaj je za narediti.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 11:46:35   
Annny
Babylove, se strinjam, da je najbolje, da je otrok že od rojstva navajen spati v svoji posteljici oz. košarici. Vendar če na začetku vseeno spi pri starših, ga je na lastno posteljico dobro navaditi čimprej..tudi z malo joka, drugače skoraj ne gre. Pa to ne pomeni, da ga pustiš, da vpije 1 uro, seveda ne.
Problem je v tem, da so starši na začetku (ali če otrok zboli) velikokrat 'prekomot', da bi ob vsakem jokcu hodili otroka iskat v drugo sobo itd...in ga je pač enostavneje imeti zraven sebe. Zase priznam, da sem bila taka, predvsem pa sem bila ob tem, da se je tamalčica vsakič dojila cca 1 uro dolgo, preutrujena..spim pa itak nepremično, tako da Naje nisem motilauser posted image
Ampak, če bi imela še enega otroka, bi ga zagotovo od začetka dajala spat v lastno posteljico.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 11:58:31   
babylove
kepa, vidim da imava približno enako stare malčke. Kje je pa spal, preden je zbolel? In kako si ga prej uspavala?  Kaj pa če bi poskusila: user posted image  položiti malčka v posteljico, ko je že hudo utrujen, ko se mu že očke zapirajo? Ga zvečer utrudiš z igro, aktivnostmi? Imate kakšen 'večerni obred'? user posted image  se zvečer zlekniti pred tv z malčkom na sebi (bodisi da gleda tv ali pa prsa ob prsa) in ga prenesti v njegovo posteljico, ko zaspi? user posted image  čez dan opraviti gospodinjska opravila z malčkom? Ga posaditi v stolček za hranjenje, medtem ko kuhaš, ali pa v hojico, na poganjalec?

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 12:58:56   
Jutra
Kruta metoda niti ni tako kruta, če jo prilagodiš.user posted image
Midva sva najino hčerko tudi uspavala po 3-4 uri v začetku. Povezano je bilo tudi s krči, na žalost. Že od začetka pa spi v svoji posteljici v svoji sobi, ki je tik ob spalnici. Pri starosti 3,5 mesecev sva bila že popolnoma izmučena od večernih uspavanj.user posted image

Ko sem se odločila za korenito spremembo, je izgledalo tako: ko je bil čas za spanje, sem hčerko dala v posteljico in bila ob njej, dokler se ni umirila, da je zaspala. Drla se je 1,5 ure. Sem se psihično pripravila na to. Božala sem jo in ji nežno prigovarjala. NIsem je pa vzela ven! Drugi dan podobno, tretji dan še huje. Tokrat sem imela že čepke v ušesih, da mi je bilo lažje.user posted image Po teh uspavanjih sem bila izčrpana do... Četrti dan velik napredek, peti dan se je pa že navadila, da je čas za spanjeuser posted image  V enem tednu sem ji uspela uvesti nov način "hoditi" spat.

Razmišljam tako. Logično, da majhen otrok potrebuje varnost, toplino, zaupanje v starše. Vse to občuti tudi, če ga navadiš na en red, rituale. Jaz ne bi mogla za vrati otroške sobe poslušati jok. Ker takrat sem prav brala v njenih očeh "Mamica, bodi prosim ob meni, rabim te." Za razliko od tistega od prej, ko sva jo z možem za vsak jok dvignila, pa nosila, pa pela...

Res je pa problem, ko otrok zboli, pa se ritem lahko podre. Zdaj pri enem letu imamo kakšen večer tudi malo več crkljanja, če ne more zaspati, ali pa če vidiva, da se spet slabo počuti in jo kaj boli.

Ko je pa zdrava, pa točno ve, da ko gre po večernem ritualu spat, mora biti v posteljici. Ponavadi lahko traja še eno uro, da zares zaspi, ker si še poje in se pogovarja s svojimi prijateljčki, ki z njo spijo.user posted image  

Res je, otroci so ZELO različni. Vsak rabi specialno metodo pisano na njegovo kožo. In vsak starš jo mora sam pogruntati. Tak je.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 13:09:27   
kepa*
Hvala vsem za vaše odgovore. sinoči smo bedeli do dveh, ko je končno od izčrpanosti zaspal. In ker imam vsega dosti, sem se odločila, da je zadnji čas, da naredim red. In sicer sem se odločila tako:
spal bo v svoji posteljici v svoji sobi, ki jo ima že od rojstva, a sem jaz, neumnica, poslušala babico in dedke, da je še premajhen, da bi spal sam v sobi. Ja, in je preveč ubošček, da bi ga ponovno navajala na posteljico, če si želi spat poleg mene. Načeloma mene to sploh ni oviralo, problem pa je nastal, ko je to resnično začel izkoriščati. Kot je ena napisala, ne smem se več niti premakniti, kaj šele vstati in vsak dan je huje. To me totalno izčrpava.

Odločila sem se, da ga dam v posteljico in v svojo sobo in ker vem, da bo grozljiv jok, se bom vsedla poleg in vztrajala. To, da bi šla kar takoj iz sobe, bo verjetno prehud zalogaj.

Joj, upam, da bom zdržala, se že bojim večera.
In ne, nič drugega me ne more prepričati, ker sem poskusila po Pantleyevi in te prijazne metode, a otrok hoče več in več.

Bojim se le, da ga bo to preveč šokiralo. 

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 14:40:31   
Jutra
user posted image Kepa*
Veš kaj. To, da si se odločila, je prvi in zelo pomemben korakuser posted image
Zdaj se pa dobro psihično pripravi na 3 ure joka. Čisto zares. Pa skušaj biti takrat čimbolj umirjena, da bo tvoj otrok to čutil. Pa imej pri sebi tudi tiste čepke za ušesa. Se ne hecam. Ker takšna dolgotrajna frekvenca ti gre v vsak živec. Pa saj to sama veš.

Drži seuser posted image  Pa nam poročaj.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 20:21:25   
Annny
Le pogumno, saj bo šlouser posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?