|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Duda in kahlica
22.12.2005 9:32:01   
Bejba
Stari smo 14 mesecev in zadnje čase noro navezani na dudo. Non stop mora biti v ustih, posebej od noric dalje. Čim jo nima in ga ne zamotimo s čim drugim, je že jok in iskanje dude naokoli. Saj odvajat ga še ne mislim čist, ampak kako naj mu jo vsaj čez dan malo umaknem iz njegovih ustk, brez joka in stoka. Saj, priznam, sem tudi jaz dosti kriva, ker sem mu jo turila notri ob vsakem najmanjšem pisku, samo da je bil mir pri bajti. Kdaj so vaši otročki začeli biti brez dude in so jo uporabljali samo še za zaspat?

Drugo vprašanje pa imam v zvezi z navajanjem na kahlico. Kdaj se začne tisto resno navajanje, ko otrok tudi ve za kaj se gre. Naš je bil ene parkrat na kahlici in spustil kakšno lužico, ki je bila bolj posledica tega, da ga je zazeblo, kot da bi vedel zakaj sedi tam gor. Torej kdaj in kako? Ob vsakem previjanju, samo zvečer, zjutraj,....?

Hvala in lepe praznike vam želim.

LP; Bejba user posted image

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Duda in kahlica
22.12.2005 9:34:16   
Seven*
Otrok ponavadi sam pokaze kdaj je pripravljen na kahlico. Mi smo stari 18 mesecev, pa se nimamo pojma cemu tocno sluzi kahlica. Vemo samo, da se je fino gor vsest.. user posted image user posted image

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Duda in kahlica
22.12.2005 10:05:56   
rainbow
Haj!

No, moja prva sicer nima dude, ima pa prstek in ninico-cotiko; najprej je imela oboje samo za uspavanje, okoli leta pa vedno več, sem skušala preprečiti, pa ni šlo; se mi zdi, da otrok vedno bolj  rabi neko pomiritev, poleg staršev seveda, vedno več se mu dogaja, vedno bolje dojema in razume in to mu je neka opora stalnica, med vsemi temi novimi stvarmi in izkušnjami.

Glede kahlice, naša je stara več kot dve leti, pa noče it na kahlico ali na wc; mogoče ga pač navajaj samo na obred, ne da bi zdaj  mogel že kakat in lulat, je še premajhen, od 2-3 let so otroci toliko zreli, da znajo zadržat odvajanje toliko, da pridejo na kahlo ali wc- to je iz knjig; sem imela boje z mojo mamo, tak da moje ne bom silila, upam, da bo poleti pripravljena.
Nekateri pač točno predvidijo, kdaj se bo njihov otrok pokakal, pa ga dajo takrat na kahlo; moja pa skoraj nikoli ne kaka o istem času, oziroma tudi ni hotela sedeti na kahli. Bomo pač več plenic porabiliuser posted image

lp

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Duda in kahlica
22.12.2005 10:17:25   
Marogica
Mi smo pri ta večjem, ko smo ga začeli navajati na kahlico, kupili stolček-kahlico. Torej je kahlica v bistvu majhen lesen stolček z luknjo, kamor daš kahlico, zraven pa je še "zapiralo" narejeno v obliki majhnega pladnja, da lahko daš otroku kakšno igračo gor. Smo ga posadili gor, bolj zaradi navajanja, da "spusti" pač v prazno, ne pa v plenice. Je ratalo, kar se lulanja tiče, kakat pa ni hotel za nič na svetu. Ne na romalno kahlico (v vrtcu), ne na "našo", ne v WC. Zato smo vse skupaj opustili in počakali do nekje 2-2,5 let, in ga začeli navajati direktno na stanišče(z nastavkom). Prej naš ni bil "pripravljen" na ta hec.
Da bi ga dala samo na navadno kahlico, si sploh ne znam predstavljat, ker ne vem, kako bi mu razložila, zakaj mora tam sedet. Glede na to kakšen živec je ta večji, pa mislim, da bi imela normalna kahlica funkcijo vsega drugega, samo za lulanje je ne bi uporabljali.
Za dudo ti težko svetuje, ker je ta večji sesal prstke, ta mali pa je star komaj 1 leto in mu dudo še vedno puščamo, kadar jo želi.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Duda in kahlica
22.12.2005 10:25:11   
Mikica
Lahko odgovorim na del, ki se tiče dude:
naš se je pri 13 mesecih navezal na dudo (prej je ni maral), navezanost pa se je s časom stopnjevala. Pri 17 mesecih ni mogel "živeti" brez nje. Potem pa mu je res ponesreči padla v WC (rad gleda, kako voda teče v školjki, pri tem mi je nekaj hotel povedati, odprl je usta in duda "hop" v vodo, ki jo je odnesla s sabo). Najprej je bil začuden pogled, potem malce joka (na moje veliko presenečenje sploh ni bilo dretja), potem pa je pomahal dudi pa-pa. Z mojim dragim sva se začudeno spogledala in mu razložila, da te dudice ne more dobiti več nazaj. Pa se je kar sprijaznil s tem. V naslednjih 2,3 dneh jo je omenil nekajkrat, pa tudi vsakomur razložil, da je dudica šla pa-pa. Po enem mesecu se sploh ne spomni več nanjo, če ga pa kdo vpraša kje je duda, pa reče, da je šla pa-pa.
Kahlico pa pri 18 mesecih ne uporablja, včasih govori "kaka", vleče hlače dol in me pelje v WC, potem ga posadim na školjko z nastavkom, sedi 5 sekund in potem je konec. Nikoli se še ni ne pokakal ne polulal v školjko ali kahlico. Probamo pa vsakič, ko pokaže!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Duda in kahlica
22.12.2005 11:06:08   
XANA
MOJ JE STAR 2 LETI IN 2 MESECA PA ZAVRAČA KAHLICO IN ŠKOLJKO. VČASIH REČE, DA MORA LULAT, PA RES LULA V KAHLO, KAKŠNEGA VEČJEGA ZANIMANJA PA NE POKAŽE ZA TE REČI. POLETI, KO JE BIL STAR 20 MESECEV, SE JE ŽE ČISTO ODVADIL PLENIC, CELO V KAMPU SVA HODILA NA ŠKOLJKO LULAT, KAKAT, DOKLER NI 1. SEPTEMBRA V VRTCU DOBIL NOVIH VZGOJITELJIC. OD TAKRAT IMA PLENICE NON STOP GOR.
EH, OD MOJE SESTRIČNE HČERKA JE ŽE PRI 9 MESECIH LULALA SAMO NA KAHLO, PRI 13 MESECIH PA JI BAJE ŠE PONOČI NISO VEČ DAJALI PLENIC GOR.
IMAMO PA SOSEDICO, KI JE 3 MESECE STAREJŠA OD NAŠEGA, PA ŠE ZMERAJ PRISEGA NA PAPMERS.
TAKO DA: VSE OB SVOJEM ČASU.

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Duda in kahlica
22.12.2005 13:32:34   
Veva
Naša je stara dve leti in smo ravno v procesu navajanja na kahlico. Nam se se ni zdelo, da je cas, vendar so nas v vrtcu spodbudili, da naj poskusimo, ker mislijo, da je ze zrela. Saj kar gre, imamo pa tudi precej nesrec, ker pozabi, pove prepozno, se ji ne ljubi itd. Baje ostalim otrokom v skupini sploh se ni jasno, kaj naj bi poceli na kahlici in jih zato tudi ne silijo. Mislim, da je tvoj fantek se absolutno premajhen za navajanje in celo za naso se mi zdi skoraj prekmalu. Mislim, da mora otrok razumeti za kaj gre in zeleti "biti odrasel" in ce nas ne bi v vrtcu spodbujali, bi tudi mi pocakali se kaksne pol leta.

(odgovor članu XANA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Duda in kahlica
23.12.2005 0:14:10   
KODA
Naš tastarejši je dobil pojočo kahlico za rojstni dan.Služila mu je kot igrača.Šele nato je začel dojemati,zakaj se to uporablja.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Veva)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Duda in kahlica
23.12.2005 8:54:19   
Moyca_
naš starejši 27 mesecev ni nič kaj boljši-če te kaj tolažiuser posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?