|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse nove za IVF na GK LJ
10.1.2006 9:48:22   
Špelka
Čao, punce!
Tiste, ki čakate na odgovor konzilija in ste oddale vloge od 2. polovice decembra dalje, vas obveščam, da bo prvi naslednji sestanek konzlija enkrat v februarju. Sem ravnokar klicala Alenko Hribernik. Da ne boste preveč pričakovale odgovorov kaj prej. Tako da punce - potrpežljivost, potrpežljivost...... user posted image user posted image user posted image

Lp in vso srečo!user posted image

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
11.1.2006 12:39:22   
Saša27
Lepo pozdravljeni vsi skupaj! Tudi midav z možem sva eden takšnih parov, kateri nima sreče z zanositvijo po naravni poti.
Sem zelo zelo vesela, da sem našla ta forum. Imam tudi nekaj vprašanj.
Dobila sem obvestilo od ge. Hribernik, da se lahko javim za postopek v januarju 2006. Zanima me, če pridem na vrsto kar takoj januarja, se pravi ta mesec, ali mi bodo naknadno javili kdaj.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
11.1.2006 13:03:40   
Špelka
Čao, Saša!
Kukr jest vem, je vse odvisn od tega, kako so poštimal vrste za nazaj (ko jim je zmanjkal zdravil). No, če so jih že in bo vse normalno, prideš januarja kr že na vsto v istem ciklusu, če ti nardijo spontani postopke (brez injekcij). Drugač pa 22. dan januarskega ciklusa dvigneš vsa potrebna zdravila in imaš dejansko postopke - punkcijo in transfer - v naslednjem februarskem ciklusu.

Vsekakor pa velja za vse nas, ki smo v tem šmornu, da če smo čakale par let na nosčnost, lahko še en mesec gor al dol počakamo, ne? user posted image

Želim ti vso srečo!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa dej še javi, kolk maš ti številko epruvetke, čist tko, informativno me zanima kolk nas ta novih spravjo pod streho v enem mesecu!

Hvala!

Čauči

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
11.1.2006 13:15:25   
Saša27
Hvala za odgovor. Še nekaj me zanima, koliko časa traja od začetka prejemanja hormonov, do same punkcije in koliko časa je potrebno (če se ne prime) čakati na ponovni postopek?
Moram povedati, da me je kar malo strah, ker nimam osnovnega pojma kaj me čaka.
Zraven obvestila sem dobila še seznam informativnih posvetovanj, pa je bilo zadnje posvetovanje in prvo od kar sem dobila obvestilo 09.01.06, pa se nikakor nisem mogla udeležiti tega. A je lahko kaj narobe, ker nisem šla?
Prosim, da mi poveste kaj približno me čaka, da ne bom tako živčna in nestrpana !  user posted image

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
11.1.2006 13:31:11   
Špelka
Evo, Saša, tole citiram od ememair, ker je tko lepo opisala malo nižje v odgovoru Ženkici: 

"Če imaš dolg postopek začneš 22.dan M z injekcijami suprefacta, baje je telo bolj dovzetno. 15. dan jemanja suprefacta daš kri, da preverijo raven mislim, da estradiola. Če je taka kot mora bit (misim, da nič) začneš z gonalom, nato z UZ ter z merjenjem estradiola določijo kako zreli so folikli dajo stop injkecijo, čez 36 ur je punkcija. ICSI je kolikor vem zmeraj dolg postopek. Za ostalo pa odvisno kako določijo. Pri kratkem postopku začneš 2. dan M z gonalom, 7. dan pa z nečim na C (podobno zdravilo kot suprefact, deluje na malo drugačen način), nato pa stop injekcija, ko glede na UZ in estradiola določijo, da je vse kot mora biti. Mislim, da sem si prav zapomnila.
Drugače je Zorn danes postregel z novimi številkami. Klasičen IVF naj bi bil 39% uspešen (kaj ta uspešnost pomeni, samo oploditev ali tudi nosečnost ne vem, meni se je zdela previsoka številka), IVF ICSI 24%, IUI 21%, spontan postopek 27%. Mislim, da so bile takšne številke, sem pa verjetno tudi kaj pobrkljala, tako da me ne čisto za besedo držat."

 
Za drugo o predavanjih pa ne vem.  

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
11.1.2006 13:35:19   
Špelka
Aja, pa še to: če se ne prime, moraš pri stimuliranih postopkih met pavzo vsaj 3 mesece, pri spontancih brez zdravil pa nič. user posted image

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
11.1.2006 13:46:56   
Saša27
Špelka, najlepša Vam hvala za odgovor, sem se malo pomirila. Samo eno vprašanje še. Kdo in na kakšen način določijo, ali imaš krajši ali pa daljši postopek?

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
11.1.2006 14:02:31   
anadejka
Saša to odloči tvoj zdravnik,oz.sestra na sprejemu.
Pa še to,če si dobila pismo domov da si v postoku za januar,potem pokličeš 1.dan menstruacije na tel.ki je gor napisana.
Pa veliko sreče ti želim!!!

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
11.1.2006 14:38:54   
Saša27
Jaz pa pričakujem menstracijo v soboto ali v nedeljo, pol pa kar v ponedeljek pokličem a ne? Hvala vsem skupaj za odgovore. Tale forum je res 1A, za takšne "revice" kot sem jaz .user posted image

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
11.1.2006 19:52:01   
biba 1
Ojla!

Tudi jaz sem v istem košu, čakam na odgovor konzilija....
Pa prosim, če mi lahk mal pomagate. Hodim k prof. Tomaževiču, ki mi je, nazadnje ko sem bila pri njemu, rekel, da gre moj dragi samo še k andrologu, nato pa čakava na pošto. No in to sva opravila ta ponedeljek. Potem pa mi je sestra rekla, da se moram zopet naročit pri Prof., da mi predpiše terapijo!???
Kaj je to mislila? Sem čist zmedena. Kaj moram jaz zdaj naredit??? Čakam al kaj? In kaj pravzaprav naj pričakujem v tistem pismu iz konzilija? Kaj bo tam pisalo?
Namreč Prof. mi je decembra rekel, da bi pošta morala prit nekje do marca in potem postopek. Ko sem vprašala kdaj je rekel, da bodo to kmalu nardil. Pa sem zastopla, da verjetn do aprila?? Pa sem se motila...Dr. Drobnič pri katerem sva bila v ponedeljek pa je rekel, da če bova imela srečo, prideva na vrsto še pred dopusti, drugače pa zgodaj v jeseni. Pa se mi zdi to dolgo.

Kaj pa ve? Kak so vam obljubljali?
Aja, moja številka epruvetke je 747. Pa vaše?

Lp

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
12.1.2006 9:15:46   
Špelka
Čao, Biba!

Mene zanima, a je ta dr. Tomaževič tud v Ljubljani? Verjetno je, ne, če sta šla tudi k Drobniču, pri katerem sem jaz? user posted image

No, glede konzilija: verjetno če imata št. epruvetke že določeno, imata tudi že pripravljeno vlogo za na konzilij. A sta dobila kakšne napotnice za dat kri za spolno nalezljive bolezni in napotnico za IVF postopek? Midva namreč sva in to hkrati, ko je po zadnjem pregledu sestra pri Drobniču vse skupaj zbrala (izvide) za na konzilij. V odgovoru iz konzilija pa izveš, da so ti postopek odobrili in še, kdaj si na vrsti. To pomeni, da tisti mesec, kot je napisano pokličeš na GK in se naročiš za postopek.

Se mi pa zdi tale tvoja cifra epruvetke mal visoka - a si prepričana, da je 747 in ne 477? Ker mene so vpisovali decembra in imam 472. user posted image  Pa se jih ja ni v enem mesecu nabralo 300?????? user posted image  No, če je tvoja cifra 477, potem bova verjetno istočasno  molili na uspešen rezultat! user posted image user posted image user posted image

LP, Špelka

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu biba 1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
12.1.2006 21:19:39   
biba 1
Živjo Špelka!

Ja dr. Tomaževič je tudi v LJ, tam kot Drobnič, le da on ni androlog, Drobnič pa očitno je.
Kdaj bosta šla dat kri za test spolno prenosljivih bolezni?
Jaz že imam to napotnico moj dragi pa še ne - morava še enkrat v LJ, da jo dobi. Napotnico za IVF sem pa dobila že pri svoji G v Celju.
V številki sem se pa res zmotla. Prava je 474 in sva jo dobila 9. decembra!
Res zgleda, da bova skupaj v tem!
Povej, a so ti kaj povedali kdaj bi lahk bla na vrsti?

Oglasi se še kaj!

LP

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
12.1.2006 22:57:35   
emaa
Biba na pošti bo pisalo kateri mesec si na vrsti za postopek ter seveda, da je konzilij vlogo odobril. Dobiš tudi novo številko (moja je šla iz 382 mislim, da na 398) ter v katero skupino pašeš. Zraven dobiš pa še razpored informativnih predavanj za IVF. tO je na kratko to, če te kak detajl več zanima, lahko jutr popoldne prepišem cel tekst.

(odgovor članu biba 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
13.1.2006 13:05:21   
Saša27
Še nekaj me zanima. Z možem sva že dvakrat bila na inseminaciji v MB, pa ni uspelouser posted image , sedaj pa sva se odločila za LJ in predlagali so nama epruvetko.
Glede na to, da sem pri inseminaciji imela terapijo z gonalom (krajši postopek), mi sledi sedaj enako, ali je drugače.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
13.1.2006 14:00:04   
emaa
to ne bi vedela, bo verjetno zdravnik presodil kaj je najbolje za vaju

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
13.1.2006 19:04:41   
biba 1
Emamair, in kdaj si ti dobila številko epruvetke in kdaj pošto in kdaj boš zdaj na vrsti?
Sem neučakana, a ne?user posted image

Sej tako vem, da bo pomlad al pa tudi jesen en dva tri tle, ampak vseeno se mi zdi še tak daleč....user posted image

Hvala za odgovor pa velllikooo sreče!!!!!!!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
13.1.2006 19:16:49   
emaa
Številko sem dobila 27.9.05, zadnje dokumente sem oddala 30.11.05 (oddaš jih lahko prej vsak dan, ko tvoj zdravnik dela, to ti ne povejo v ambulanti), pošto sem dobila 9.12.05. Mi je pa Hribernikova povedala že pri oddaji dokumentacije v katerem mesecu sva na vrsti, je pa z mano čakala še ena punca, ki je še zbirala dokumentacijo, ki so ji povedali, da bo maja na vrsti. Glede na termin kdaj moram klicati, bom na vrsti marca ali aprila, odvisno kdaj dobim M (če bo prvi mesec čez vikend, bo bolj kriza kot ne). Sicer gre pa kar hitro, je pa res, da se med dopusti vse zavleče, delajo pa ponavadi do sredine julija.

(odgovor članu biba 1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
16.1.2006 14:41:33   
Saša27
Danes sem klicala v LJ, pa me je naročila 22. dan, tak  da grem gor začetek februarja. A mi lahko katera približno pove, kam je potrebno iti to v LJ, ker nimam pojma, jaz sem bila samo enkrat v LJ pri ge. Hribernik. Za vsako pomoč se najlepše zahvaljujem.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
16.1.2006 14:55:19   
anadejka
V stari porodnišnici (rumeni stavbi),vhod je zadaj,ko prideš v avlo na desni strani,ambulanta IVF(pa kar potrkej).Če nisi sigurna uprašaš na recepciji.

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
17.1.2006 9:34:48   
Špelka
Ojla, Biba!¨

Ja, tale tvoja številka mi je pa malo bolj všeč! Pol si samo dve mesti pred mano! Torej bova res skupaj hodili na obiske v Leonišče! user posted image user posted image user posted image  A že kej veš, kakšen postopke boš imela? Meni je zdaj Drobnič napisal spontanega, ampak jaz še vedno malo cincam. Mogoče, če bom dovolj zgodaj prišla na vrsto (beri pred dopusti) grem na stimuliranega. Bomo videli. user posted image  

Jooooooj, jest tolk močno upam, da bo kmalu tale pošta in bova vsaj vedeli, kdaj sva na vrsti! user posted image  Drugače pa je mene zadnje par dni celo grabilo, da bi šla kr k Rešu, plačala in to je to. Samo ko nikoli ne veš, če bo ratalo kar v prvo.... user posted image  No, zdej sem se odločila, da se ne bom spet zaletavala z glavo v zid in bom lepo potrpežljiva. user posted image  Bom dinarčke rajš v kakšen sklad naložila za bodočega user posted image . user posted image  Ko seveda bo....

Se beremo!

LP, Špelka

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu biba 1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Za vse nove za IVF na GK LJ
17.1.2006 19:12:09   
biba 1
Špelka,

imaš prav glede samoplačila. Mislim, da bo ratal takrat, ko nam je namenjeno, pa plačaš al pa ne. ( Mogoče pa tud ne bo ratal in bomo še morali plačevat za poskuse.)
A ti pol že veš kakšen postopek boš imela? Ma, jaz še nč ne vem, nazadnje pri dr.Drobniču mi je sestra rekla, da se moram še enkrat naročit pri prof.Tomaževiču, da mi predpiše terapijo. Tko da to še moram.

A so tebi tudi rekli, da če boš imela srečo, boš na vrsti pred dopusti?
Men so tko rekli.

Pošta, pošta.....pridi, pridi čimprej!!!!!!!!!user posted image

Špelka, drži se!user posted image


(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?