|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   7 mesečnik in norice
21.1.2006 11:31:50   
*maja
Pri nas doma sta starejša dva pokasirala norice in sem skoraj prepričana, da tamali tudi ne uidejo user posted image .
Zanima pa me , če je pri kateri že bilo tako da je mlajši pokasiral od starejšega , ko je bil še tko majhen. Naša pupa je ravnokar dopolnila 7 mesecev in se mi zdi še kar malo majhna za takšno bolezen. Kako je bilo pri vas, kako so mali to prenašali in v kolikšni obliki so se norice pojavile (v mili obliki ali kaj hujšega).
Glede na to, da je še tako majhna ji ne smem dati niti Claritina...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 7 mesečnik in norice
21.1.2006 11:40:08   
karmy
ja je možno da dobi, ker sem jaz tudi dobila, ko sta bla bolana moja dva brata za  noricami... sm bla tud stara približno kot tvoja bebika zdaj...

zdej baje obstaja nekakšno mazilo, da otroci lažje prenašajo srbenje... sigurno je kaj tudi za tako male...povprašaj pediatra

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 7 mesečnik in norice
21.1.2006 11:40:43   
total
Po mojem jih dobi,sej je boljš prej ko kasneje a?

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 7 mesečnik in norice
21.1.2006 12:15:56   
Anonimen
Ja izgleda da ne bo ušla.Pol bo pa mir za celo življenje.
Glede Claritina pa se posvetuj z pediatrom.Naš mali alergik,ga je že zgodaj dobil na recept.

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 7 mesečnik in norice
21.1.2006 13:10:20   
tascha
Moj tavečji jih je imel, ko je bil star 6 mesecev. To je sicer že 7 let nazaj in takrat so dajali še nek mentolov puder za mazat. Se pa spomnim, da ni bil nič kaj grozno siten, praskat se še ni znal, tko, da smo takrat norice kar v redu preživeli.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 7 mesečnik in norice
21.1.2006 13:47:07   
Natas@
Pri nas so se ravnokar končale. Nismo pa dobili nobenega sirupa, naša pediatrinja ga ne predpisuje več, ker baje niti ne pomoga.

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 7 mesečnik in norice
21.1.2006 17:50:24   
katarina j.
Če pogledaš mal nazaj je podobna tema. 
Nam niso ušle. Starejši jih je dobil za božič, mali user posted image (6 mesecev) pa dobre 14 dni za njim. Žal v veliko hujši obliki kot starejši. Je bil zelo bogi. Kuhala ga je vročina 2 dni, pike pa je imel povsod in to zelo na gosto. Spali nismo nič 3 dni, od takrat pa ima nočno spanje čist user posted image .
Tudi mi nismo dobili Claritina, je tudi moja pediatrinja proti. 
Upam, da pri vas ne bo tako hudo.

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 7 mesečnik in norice
21.1.2006 21:20:47   
ma&he
Mi smo jih imeli novembra(stara je bila 9 mesecev) pa ni bilo nič posebnega, niti vročine niti srbenja ne. Pediatrinja namm ni dala ničesar, ker baje da je Claritin škodljiv. Jih je pa imel tudi od sestrične tamali (7 m) pa je imel ful hude(po grlu, povsod) in je dobil Claritin, ker je bilo prehudo. Ampak jaz mislim, d ani nič hudega, če ga dobi, saj mislim, da ni tako hudo kot govorijo, ampak če ga ni nujno potreben potem ga ne dajo, če je pa hudo je pa vseeno boljše da ag dajo kot da trpi. Upaj na najboljše!!
lp

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 7 mesečnik in norice
22.1.2006 14:12:54   
tejčica
Moja nečakinja jih je dobila pri starosti 8 mesecev, dobila pa jih je od moje hčerke. Smo bili čez vikend pri njih na obisku, v ponedeljek pa so naši mali začeli nastajati mehurčki. No, čez 2 tedna pa jih je dobila še nečakinja. So nalezlijve še preden mehurčki nastanejo, tako da tega ne moreš preprečiti. Imela sem pa res slabo vest, čeprav nisem mogla nič vedeti.

Je bila pa nečakinja dosti bolj posuta z noricami kot moja mala, čeprav je bila tudi ona kar boga. Običajno pa pravijo, da mlajši kot je otrok, bolje prenaša to bolezen.

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 7 mesečnik in norice
22.1.2006 17:33:13   
*maja
No upam da ne bo hudega glede na to da jih ta starejša nima skoraj nič. Skratka upam na najboljše user posted image .

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 7 mesečnik in norice
26.1.2006 22:08:34   
TaRe*
No,pri nas je bilo tako ,da jih je prinesla velika iz šole.Imela je komaj kje kakšno pikico.Srbelo jo skorajda ni,razen drugi ali tretji dan.Ko pa smo se že oddahnili,jih je dobila tamala.Men se zdi,da 11 dni za prvo njeno.Mala je bila takrat stara 5 mesecev.Bila pa je dobesedno posuta z njimi.men se zdi,da ni bilo prostora niti za eno pikico več.Sploh po obrazu(kjer se ji še danes pozna,pa si ni spraskala ...po enem letu).Mi smo dobili claritin,ampak ga nismo dosti uporabljali.Imela je pa tudi visoko vročino.
Jaz sem tamalo kopala,v mlačni kopeli mete in kamilice,čeprav mi je dohtr rekel,da nič kopanja,samo tuširanje.Ko sem jo prvič dala v vodo in sem videla,kako ji je pasalo,sem to ponavljala vsak dan dvakrat.Predvidevam tudi,da so se ji tudi zato po telesu dosti prej pozdravile,kot po obrazu. 

Sploh pa ni rečeno,da jih tamali dobi.Jaz nap. jih nisem prebolea kot otrok,pa jih tudi zdaj nisem dobila.

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?