|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija na Novalac AC1
24.1.2006 22:08:12   
luka jan
Mene pa zanima, če je na tem forumu kakšna mamica, čigar dojenček je bil alergičen na to mleko, ki je namenjeno lajšanju krčev. Namreč naš Luka je star 3 mesece in so se mu pojavili rdeči izpuščaji po ličku, rokicah in glavici. Veliki so prikližno za kovanec in jih je več, so  rdeči in izgleda jo kot bi bila suha koža ki se suši. Imam sicer dve varianti, alrgijo na kozmetiko in na mleko.
Če ima katera izkušnje s tem mi prosim svetujte kaj naj, namreč to je edino mleko ki mu vsaj malo pomaga pri krčih.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija na Novalac AC1
24.1.2006 22:49:43   
tins
S tem mlekom nimam izkušenj, ampak če je tvoj mali slučajno alergičen na kravje mleko, bi imel reakcijo po vsakem prilagojenem mleku (saj so vsa delana na bazi kravjega mleka). Izpuščaje definitivno nesi pokazat pediatrinji, ki ti bo po možnosti dala napotnico za alergologa. Če sumiš na kozmetiko to vrsto opusti (oziroma sploh nič ne uporabljaj, razen mogoče olivnega olja). Uglavnem, kar k pediatru pokazat!!LP

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija na Novalac AC1
24.1.2006 23:29:06   
luka jan
Ravno danes sva bila pri pediatru in sem res dobila napotnico, sam mi je rekel da še sam ne ve od česa je to. Sumi pač na alergijo, ki pa ne more biti od drugega kot od mleka, ker samo to je in pa od kozmetike. Zanimalo me je samo če je še katera imela te probleme, ker jaz o tem mleku še nisem slišala nič slabega.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija na Novalac AC1
25.1.2006 14:01:29   
tins
Ne razumem tvojega vprašanja: mleko je mleko (po sestavi so si itak pomoje vsa podobna). Če je alergičen na kravje mleko in zato na Novolac, bo alergičen na VSA prilagojena mleka! Lp

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija na Novalac AC1
1.2.2006 23:51:53   
luka jan
Imaš prav, ampak jaz sem ga dojila samo 14 dni, potem pa je skoz pil Hippovo mleko pre, pa ni bil nikoli problem, imel je čisto kožo, skoraj brez enega izpuščaja. Nato pa sem na nasvet gospe v lekarni kupila mleko Novalac proti krčem, od tega je približno mesec dni , pa so se začele težave. Po moje bi imel probleme že prej pri Hippovem mleku, če bi bil alergičen na prilagojena mlaka. A se lahko alergija na mleko pojavi kar naenkrat al je prisotna že od začetka ko začne dojenček piti mleko? Zato me zanima če ima še katera izkušnje s tem.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija na Novalac AC1
2.2.2006 14:56:22   
tins
Zdravo!
Pri nas so se težave začele pri 1,5 mesecu (od začetka pa pol dojena-pol zalivana z Aptamilom), tako da, ja-lahko se kar pojavi,
Ali je drugače kaj bolje? Ali ste že pokazali pediatru?
LP

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija na Novalac AC1
2.2.2006 16:52:05   
luka jan
Pri pediatru sva že bila in sva  dobila napotnico za v bolnico, sedaj pa čakava na datum. V bolnici so mi svetovali da poskusim še s sojinim mlekom Pergomin, pa ga mali sploh probat noče. Vse sem že poskusila, pa se tako dere, da ga potem komaj potolažim. Včeraj je bil cel dan lačen, ni hotel piti pa ne, tečen pa tudi tako da sem skoraj znorela.Sedaj sem zopet poskusila z Hipp-om, pa bom videla kako bo. Pediater mi je rekel da ni čisto prepričan da je to alergija na mleko, da pa sumi. Zanimivo mi je to, da do sedaj nisva imela čisto nobenega problema, po Novalacu pa to. Bom videla kdaj se naju bodo usmilili v bolnici.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alergija na Novalac AC1
2.2.2006 16:53:59   
luka jan
Kako ste pa pri vas ugotovili da gre za alergijo na mleko. Kakšne znake ste imeli?

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alergija na Novalac AC1
2.2.2006 22:24:52   
tins
Znaki pri nas so bili: rdeče pikice po obrazu, trebuščku in hrbtu, ki jih je spremljala suha in razdražena koža. Rdečine so bile na pregibih (komolcev in kolen) in pa suha, vneta koža po mečih.
Po nasvetu pediatrinje sem šla na dieto Urtika 3 (brez mleka, jajc, svinjine, vseh izdelkov iz teh sestavin) in ji dodajala Pregomin. Ker se ji je koža nato popravila, smo alergijo pripisali tem stvarem.
Če tvoj zavrača Pregomin (tudi moja ga ni pila, saj ima res slab okus), mu poskusi dati Som od Milupe (dobiš ga v drogerijah in lekarni), saj ima boljši okus.
Malo pa se pozanimaj tudi o testiranju z bioresonanco (še posebej, če bodo rezultati negativni).
LP

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Alergija na Novalac AC1
9.2.2006 22:49:27   
luka jan
Danes so se naju končno usmilili v bolnici in naju sprejeli ter naredili hitre teste ter ugotovili da nič ne kaže na alergijo. Ker pa se mu stanje samo slabša je ostal v bolnici da točno ugotovijo kaj je. Pediater je podal diagnozo alergija na kravje mleko in posledično atopični dermatitis. Me pa zanima če katera ve, kako dolgo bo treba biti v bolnici da naredijo ves preiskave in postavijo diagnozo? Sem vprašala sestre, pa mi vsaka reče drugač. Saj ni panike, kolikor dolgo bo pač bo, sam zanima me če je katera dala to skoz, kako dolgo je trajalo?

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Alergija na Novalac AC1
11.2.2006 13:33:48   
tins
Joj, bogi. A prav v bolnici je moral ostati? Saj ti si lahko z njim ali ne?
Glede tega ti ne znam svetovati, saj mi nismo bili zaradi teh težav nič hospitalizirani. Kakšno ima pa diagnozo? Ali je res tako hudo, da mora ostati ali kaj?
Kot sem že napisala-tudi nam v bolnici niso dokazali nobene alergije (testirana je bila že 2*), pa smo šli na testiranje z bioresonanco. Ti pripročam, da boš ziher vedela, kaj je. Uradna medicina je nažalost pri alergijah nemočna.
LP

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Alergija na Novalac AC1
16.2.2006 11:04:34   
luka jan
Sva bila v bolnici samo 2 dni na opazovanju, kjer do danes še niso ugotovili na kaj je alergičen. Hitri testi niso pokazali nič, ostalo bo enkrat kasneje. Sem pa bila zraven njega, da ni bil revček sam. Diagnozo so postavili atopični dermatitis, tako da sva dobila kapljice Fenistil, ter kremo Advantan in hladilno mazilo z olivnim oljem. So mu pa izpuščaji izginili dobesedno čez noč, tako da je sedaj potrebne samo pravilna nega, vsaj tako je rekel zdravnik. Bom pa drug teden stopila v akcijo za Bicom, pa da vidim če se bo dalo kaj rešit.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Alergija na Novalac AC1
16.2.2006 12:13:23   
tins
Super, samo da ste boljše!
Za BICOM pa dobro premisli, kam boste šli-niso vsi terapevti dobri!
LP

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Alergija na Novalac AC1
19.2.2006 12:56:35   
luka jan
Ker sva iz okolice Celja sva imela namen iti v Rogaško, pa tudi veliko pohval na njihov račun sem že slišala. Imaš mogoče ti kakšen boljši predlog kam iti?

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Alergija na Novalac AC1
19.2.2006 21:19:21   
tins
Točno tja- tudi mi hodimo v Rogaško!
LP

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?