|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 10:27:01   
lina24
Konec aprila pričakujemo dojenčka in smo v dilemi glede vozka. Vsi vozki, ki so nama všeč imajo nekaj malega naklona. Košare pač v maju in poletnih mesecih ne bova potrebovala. Ali se novorojenček lahko prevaža v vozičku, ki nima povsem vodoravne lege, torej ima nekaj procentov naklona?

Fenks vsem
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 10:29:33   
Anonimen
Menda da ne. Čeprav bi se jaz isto spraševala, če bi imela še enega otroka, ker so mi bili že takrat taki vozički všeč, ki niso imeli naklona čisto do vodoravnega položaja.

(odgovor članu lina24)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 10:34:24   
Anonimen
Mi smo kupili PP Venezia, ki bi naj bil primeren že za novorojenčka. Tisto "skoraj vodoravno" sem reševala s prenosno torbo, ki sem jo kupila posebej v Rutarju (od Hoco, stane 3.000 SIT). Enako bi se odločila tudi za poletnega otroka. Ta prenosna torba je bila veliko več vredna kot trda košara, stane pa 10x manj.

(odgovor članu lina24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 10:38:51   
lina24
dobr, gremo pa še u Rutarja pogledat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 10:46:00   
MarijaPo
jaz sem kupila trdo kosaro, ker imam zvito hrbtenico in se bojim, da bi moja mala Eva tudi imela tezave
sicer sem jo pa kupila v kompletu z vozickom, tako da ni bila tako grozljivo draga - Eva se bo rodila maja in najbrz jo bomo kar dosti okrog selili (morje, babice, ...) in bo tud spala v njej

v splosnem pa po moje ni sile in ti kar kupi tisti ki ima majckeno naklona, sej ce je kako uro ali dve na ne cist ravnem terenu ga po moje ne zvije - sej tud ko ga po rokah nosis ni na ravnem

(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 10:46:42   
Anonimen
Ja, jaz sem tudi imela tako torbo. Res je zakon.

(odgovor članu lina24)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 10:47:13   
SPORTINA
Po mojem mnenju NE! Vsi svetujejo da imamo otroka na cimbolj trdi in ravni podlagi....Uboga hrbtenica novorojenčka: naklon, slabo vzmetenje, pa se kakšna slaba cesta...Odlocitev je seveda vasa, a moje mnenje je, da smo prevec podlegli trendu modernih vozičkov oz. gledamo samo na to, kako voziček izgleda. No saj je tud meni to važno...kot pri avtu..
Mislim pa, da je kobinacija vozička spet čisto stavar odločitve...
Jaz imam obe hčerki poletni/pomladni in sem bila max.zadovoljna s Peg Peregovo kosaro. Komaj sem se po novem letu "poslovila" od nje. Ocitno pa punci tudi, saj sta se do 7m prevazali v njej. Naklon se od cisto vodoravnega lahko regulira do skoraj sedečega. Pa se kot zibelka/posteljica (na morju, cez dan) je bila max uporabna in zelo, zelo vredna svojega denarja.
Poleti zaščita pred vročino (zračenje reguliraš), pozimi in v vetru pred prazom...
MI ZELO ZELO zadovoljni!
PEG PEREGO!!!!

(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 10:48:15   
bskrle
Meni se pa zdi fino, da je dojenček zaščiten v košari pred vetrom, dežjem, lažje se ga da zaščititi pred soncem ... Se pa sploh ne spomnim,kdaj sem začela dvigovati naklon,  pred 6 mesecem starosti zagotovo ne, saj takrat otrok še ne sedi.

(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 10:50:55   
barni
Meni so ze v trgovini povedali, kateri vozicki niso primerni za novorojencka ravno zaradi tega naklona.

Zato sem se odlocila za sportni vozicek, na katerega se lahko da torbo za prenasanje otroka. Ta torba je res zakon, kot vidim pri prijateljici, ker je stalno v obtoku. Ne vem kako bi bilo brez nje.

Kosare jaz ne rabim, ker bo otrocke poletni in bo torba zadostovala tako za poleti, kot potem za pozimi, saj ima poleg torbe se zimsko vreco, ki se potem uporabi kot vreca za nogice, ko je otrocek vecji.

Mislim, da morajo ze v trgovini povedati, kateri vozicek je primeren in kateri ne za novorojencka. Je pa res, da se ene prodajalke posvetijo bolj, druge manj oziroma ene vedo vec, druge manj.

(odgovor članu SPORTINA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 11:01:34   
Seven*
Naklon ni niti toliko vazen, sploh ce gre za kaksne 10 stopinj. Minimalno vglavnem. Ce ti bo otrok mocno polival bos itak MORALA imeti vzdignjeno vzglavje. To naredijo ze v bolnici. Jakob je imel 30 stopinj naklona, ker je drugace vse izbruhal.

Najbolj vazno je, da je dobra opora. To pomeni, da je TRDO  lezisce. Nobenih mehkih, debelih blazin ali cesa podobnega. Komot lahko kupis sportnega in noter TRDO prenosno torbo. Tako je naredila moja prijateljica, bodoca pediatrinja.

(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 12:18:26   
cicido
Jest sem ga imela od Peg perega. Posebej je imel kosaro, ki je bila 100% vodoravna. V njej je bila vec kot 4 mesece, potem pa sem jo zamenjala ze z drugo, ki se ji lahko naklon spreminja do sedecega polozaja. Zdej mi pa razloz, zakaj v maju in poletnih mesecih ne bo potreboval kosare???user posted image Takrat naj bi bil mali star sele 2 meseca. Nasa Ula je bila rojena  17.6. lani in sem jo do pozne jeseni vozila v njej pa se spala je notri. Tudi na morju.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 14:25:52   
mojsoncek
Jaz vem za dva sportna vozicka, ki sta primerna za novorojencka, ker imata tako trdo dno kot tudi poleze se ju cisto vodoravno. Eden je Quinny Freestyle 3 XL Confort (http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=157033), drugi je pa Traxx Jaguar 3 ali 4 (http://www.ariel.si/meni/prod_prog/traxx/voz_traxx.htm). Po zelji, pa se seveda lahko s posebnimi nastavki namontira trdo kosaro in avtosedez. Edina slabost je ta, da sta tezka in da se ju ne da zloziti v marelo (ce ti seveda to veliko pomeni).
 
 
lp

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 14:36:28   
doroteja23
Kaj pa športnega kombiniranega z lupinico. Jaz imam takega in je full faj. Je pa Gracotov. Pa še lupinico imaš za prvo silo namesto avto sedeža.

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
31.1.2006 17:53:57   
KIRA
mojo punco smo najprej vozili v lupinici. je bla v kompletu z vozičkom PIKOLO, se z anim klikom gor montira. v lupinici je itak  naslon raven, le da pač ni v ležečem položaju, ni pa priporočljivo dete več kot par ur notri puščat (recimo cel dan ipd..). v vozičku pa se hrbtni del da spustit  - ima 3 različne položaje, tudi ležečega. tako da ni bilo nobenega problema glede tega. pa še varnostne pasove imata tako lupinica kot voziček, da otrok ne more ven zdrsnit.

(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
1.2.2006 9:04:02   
Barbs
Mi smo kupili športni voziček, kombinirala ga bom (po potrebi in na začetku) z lupinico; košare definitivnio ne bom kupila, ker mi pri hčerah ni prišla bogve kako v poštev. Vse tiste, ki pravite, da kar par mesecev ne boste dvigovale naslonjala v vozičku - otroci ( tudi dojenčki!!!) so različni. Nekateri se že kaj kamlu niti pestovati nočejo več v vodoravnem položaju, pri recimo treh mesecih  (če ne prej) pa tudi v vozičku že "nergajo" če morejo ležat in gledat v zrak. user posted image  V vozičku jih vendar nimamo ves dan; kvalitetno naj bo ležišče doma - posteljica in res dober jogi , pri vozičku pa se, tudi če ima par stopinj naklona, ne bo panike. Važno je, da se mu ne "udira" v kake mehke blazinice .

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
1.2.2006 13:10:29   
lina24
A zakaj ne bi rada kupila košare? Ker so mi do sedaj vsi odsvetovali glede na to, da bejbi pride v začetku maja. Čez poletje pravijo da je košara čist prevroča in je le nepotreben strošek potem jo pa itak preraste..
Gledala sem quinnije, super so. Majo pa naklon in lupinca ni vodoravna (razen Confort, ki pa je precej težek in velik za zložit). Lupince se vodoravne za quinnija niti ne da dobit. Rabim pa nujno voziček z veliki mi kolesi, ker smo zelo "terenski" in precej naokrog s psom.  Pa to daleč niso samo asfaltne ture. A tale košara za nošenje dojenčka, ki se jo kupi v Rutarju gre na voziček, al kaj? Si ne predstavljam, res moram it pogledat.

Hvala vam vsem

Lina

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
1.2.2006 13:12:34   
pravljica
ja, so si različni...naša ta velika se je v košari vozila točno 3 mesece, kolikor se sploh je vozila, ker vedno pritiščala prazen voziček domov, njo pa na rokah user posted image

ta mali pa se je v košari vozil skoraj 5 mesecev in bi se še, če ne bi imel oblečenega zimskega pajaca...meni je bila košara zakon...rojen pa je julija...veliko je prespal v njej zunaj, bila je namesto postelje na obiskih in na morju...drugače bi pa zraven vlačili prenosno posteljo, tako kot jo zdaj...imamo comforta in si ga ne predstavljam v njem kot novorojenčka...sem večkrat sprobala, pa mi je bil prav čuden kar tako v športnem delu user posted image  drugače smo ga veliko prevozili tudi v lupinici, ampak res se ne more primerjat...preživi pa seveda tudi brez košare, tega ne zanikam user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
1.2.2006 13:21:35   
Anonimen
Lina, taka mehka košara s trdim dnom se lahko položi v vsak voziček.

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
1.2.2006 13:36:06   
Anonimen
Evo, takale voziček sem imela jaz na začetku, tukaj notri je tudi ta košara, o kateri je govora. Samo se na žalost bolj slabo vidi:
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
1.2.2006 15:56:28   
lina24
fenks Splišni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
2.2.2006 9:58:31   
DrejcDrejc
Quinny freestyle comfort se da čisto zravnati, tako da tam recimo ne rabiš košare. Jaz imam pa Jane Slalom matrix - Matrix je avtosedež/lupinica in košara hkrati, da se nastaviti v čisto vodoraven položaj, tako da ga lahko uporablješ namesto košare.
po izkušnjah kolegic otroci niso dolgo zdržali, da bi ležali na ravnem in gledali v strop senčnika oz. v nebo - pa jih je bilo treba dat v polsedeć položaj. Tudi mi ne bomo nabavljali košare za tiste tri mesece mi je brezveze. O praktičnih izkušnjah z moje plati pa kaj več aprila, maja user posted image .

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
2.2.2006 12:49:22   
žabica28
Hoj,

Podobno vprašanje sem zastavila na MON Patronažni sestri. Poglej si moje vprašanje in odgovor:

Spoštovani,

Zanima me, ali je za novorojenčka primerno, da ga vozimo v športnem vozičku, katerega naslon s spusti do naklona 30 stopinj. V voziček mi je zelo všeč, vendar se bojim, da ne bi bilo kaj narobe z otrokovo hrbtenico. V trgovini so me poskušali prepričati, da je to popolnoma OK, saj je takšen naklon tudi pri lupinicah za v avto. Prosim vas za nasvet.

Hvala in lep pozdrav.

______


Pozdravljena!

Naklon 30 stopinj je najprimernejši položaj, kjer pričakujemo treslaje in pri težavah s polivanjem. Za hrbtenico je pomenbno, da ima trdno oporo. Pri 30 stopinjah sila težnosti še ne prevlada in je otrok podprt po celotni dolžini hrbtenice. Seveda si lahko pomagamo s podlaganjem kolen, da smo sigurni, da otrok ne drsi. Do drugega meseca starosti jaz svetujem še oblaganje na vsaki strani s svitki iz tetra plenic ali drugih krp.
Srečno!

___

Upam, da sem ti pomagala.


(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
2.2.2006 12:58:35   
lina24
Ja, sej sm čist navdušena nad Confortom, le teža me skrbi in to da je ogromen ko  se zloži. Tud Jane slalom matrix je super, ampak ga ne dobim drugega kot v temno modri barvi, ki pa mi ni všeč.
ŽABICA, hvala za tok strokoven odgovor. Zdej sem bl sigurna.

Luštno se mejte!

(odgovor članu žabica28)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
2.2.2006 13:01:51   
Dashenka
Dobro vem o čem govoriš.
Za prve mesece sem imela sposojen Chiccotov 3WD voziček, ki se mu je naslon položil v "skoraj" vodoraven položaj.

Tak voziček lahko uporabljaš in to brez karšnegakoli strahu za otrokov pravilni razvoj. Pomembno je le to, da je ležišče stabilno oz. trdno.

Marsikateremu otroku, ki malo več poliva, morajo starši tako ali tako dvignit naklon in to ne le v vozičku, temveč tudi v posteljici.


(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA
4.2.2006 8:15:04   
andreja 07
POZDRAVLJENA JAZ PRODAJAM 2 VOZIČKA PEG PEREGO IN SICER ČISTO NOVA 1 =VENEZIA
2=PRIMO NIDO +PRIMO GIRO PODVOZJE SI MORATE PRISKRBETI SAMI MAJO GA V SONČKU IN BABY CENTRU SLIKCE LAHK DAM PO MAILU KER ALBUMA NE ZNAM NARDIT

(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?