|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Materino mleko
6.2.2006 14:30:08   
lidija74
Lep pozdrav vsem skupaj user posted image !

Zanima me, kaj naj pijem ali jem, da bom imela več svojega mleka?
Imam 6.tednov staro hčerkico, ki je že postala pravi mali požeruhec user posted image . Dojiva se ne, ker sploh ne zna prav zizat, še dude ne zna prav vlečti. Tko da si morem mleko ščrpati in ji ga dajati po flaški (iz nje pa zna vlečti user posted image ).
Mojega mleka je vedno manj, tako da ji dajem dodatek Beba ha pre (Nestle).

Sedaj pa vas prosim, da mi svetujete, kaj naj naredim,da bom imela več mlekauser posted image !

Hvala vam za odgovore in lepo se cartajteuser posted image !!


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Materino mleko
6.2.2006 15:15:34   
Dadi
Mislim da bi bilo zelo dobro da jo navadiš na dojenje...vem vzelo ti bo veliko časa in energije...ampak ko bo lačna bo že zagrabila, ti pa ji pomagaj...Poglej če ma jeziček dol ko jo pristaviš. Pa čim več bradavice in kolobarja ji daj v usta. Malo se bo treba pomatrat, ker če ne ne bo mlekca. Saj s črpanjem že stimuliraš dojke ampak boljše stimulacije kot je ornk "zaug" tvoje pupe pa ni.

Pogumno v boj. :)

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu lidija74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Materino mleko
6.2.2006 15:28:34   
Seven*
Moje mnenje je taksno kot od Dadi. Nazalosti s crpanjem pocasi mleka zmanjkuje, ker dojencek vedno vec potegne iz dojke kot katerakoli crpalka. Jaz bi se na tvojem mestu pomantrala z dojenjem.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Materino mleko
6.2.2006 16:48:10   
Nyah*
Poleg zgornjih dvah nasvetov ti dam jaz se enega, ker imam ze po dveh tednih enake tezave, mleka zmanjkuje.

V nasi debati je ena svetovala, da naj si kuhamo caj iz sezamovih semen, in sicer zavres 3 dcl vode, dodas dve cajni zlicki semen in pustis kuhati 20 minut, nato popijes, ce pojes se semena zraven, toliko bolje. Jaz sem poskusila in sem skoraj usahnjene dojke prebudila nazaj, ob vztrajnem dojenju oziroma pristavljanju seveda. Morm pa itak se doajati Aptamil, ker imam mleka premalo. Pa se nisem obupala.

Predvsem pa pij, pij, pij, caj za dojenje in ostale nesladkane caje, kompote,...

Veliko srece, pa ne pumpaj, jaz sem nehala in imam sedaj vec mleka kot ko sem pumpala, user posted image  Naja navlece boljeuser posted image .

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Materino mleko
6.2.2006 17:20:21   
XXYY
Živjo!

Tudi mi smo stari 6 tednov in 6 dni. Problemi so pa bili isti. Tudi naša ni znala zagrabiti oz. ni hotela zagrabiti bradavice, ker so bile zelo ploščate. Potem sem začela črpati mleko in sem ji začela dajati po flaški. Res, da imam mleka še sedaj full veliko. Pa smo bili zadnjič pri prvi svetovalnici in mi je njena zdravnica (od user posted image ) rekla, da jo naj kar prisatavim na prsa, da bo začela vlečti. In kot da bi tamala vedela, da mora vlečti takrat iz prsi, je začela res vlečti in piti mleko. Pa je zdravnica rekla, da jo naj čim več pristavljam k prsi, ker bo bolje zame in bolje zanjo. Zame bolje zato, ker s črpanjem ti vzame full časa in energije (vsaj pri meni), pa še veliko mleka bo, za njo pa tudi bolje da se malo pocrklja in dobi veliko mleka.

Tako, da če jo boš sedaj prestavila na prsi, verjamem da ti bo sedaj začela lepo vleči. Ker je verjetno že dobila tisti občutek za sesalni refleks. In čim več ko jo boš imela na prsih, bolj veliko mleka boš imela. In pa veliko vztrajnosti mora biti.

Pa veliko, res veliko pij. To tudi full pomaga. Pa čim manj prave kave. Jaz sem bila že preveč kregana, ker malo preveč kave popijem na dan. To baje zmanjšuje nastajanje mleka. Ampak, pri meni ni bil še tak velik problem zaradi kave, ker imam mleka še veliko
(3 Aventove flaške - 260 ml in ena nukova - 300ml, so v zmrzovalniku).

Res, veliko jo pristavljaj k prsi, boš videla razliko potem. Pa srečno dojenje ti želim in ne obupat.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?