|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 8:55:57   
Anonimen
Pozdravljeni,
sem nova na forumu in se obračam na vse za nasvet...drugič sem se poročila pred tremi leti..od prej imam hčerko, partner dva sina..vsi živimo skupaj v hiši moje pokojne babice.Moram iskreno povedat, da se zelo lepo razumemo, tudi otroci med seboj..z partnerjem sva se odločila še za skupnega otroka in veselju ni bilo konca ko se je prikazal težko pričakovani user posted image ..Zdaj sem noseča mesec dni.G pravi, da je vse v redu le slabosti in vrtoglavice so zelo močne - od jutra do večera,, tako, da se mi včasih zdi, da bom kar v nezavest padla..Ostala sem doma na bolniški..kljub temu, da sem res zelo švoh ima moja družina vsak dan kosilo, vsako jutro vstanem, jim naredim zajtrk preden gredo v šolo, mojemu skuham kavo.itd..enako kot prej..zapadla sem pa v globoko krizo..kar naenakrat sem se začela zavedati, da mi partner sploh ne stoji ob strani.A ti je spet slabo je vse kar lahko pričakujem od njega..to, da bi pospravil mizo po kosilu ali vsaj za seboj niti pod razno..prej to naredijo otroci..nekaj dni nazaj sem mu to povedala in ga prosila naj mi malo pomaga, ker res ne zmorem..posledica: užaljenost in še manj kot prej..ni mu problem za nikogar narediti nič razen za mene, kot da me ne vidi in ne sliši..to me je v parih dneh pripeljalo do takega obupa, da se mi skoraj meša..najraje bi nekam odšla za nekaj časa..tudi finančno neprispeva skoraj nič..vsak dan grem v trgovino, pustim tam od 8.000-10.000 - vsak dan je skuhano kosilo, vse to veliko stane tako, da sem trenutno v totalnem minusu in ko mu to omenim, mi da 10.000 in še užaljen je po vrhu..res ne vem kaj naj storim..prosim za vaš nasvet, ker me skrbi tudi za tega nerojenega user posted image , da nebi bilo kaj narobe zaradi mojih trenutnih težav..če povem po pravici mi tudi prej ni kaj dosti pomagal pa si nisem jemala k srcu, ker imam veliko energije in sem res hiperaktivna ampak zdaj me pa to vse skupaj ubija...kaj naj storim??
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 9:19:12   
muha1



Draga anonimna, to so pa hormoni. Ženska je v tem obdobju zelo čustvena in ranljiva.Pogovorita se z možem, povej mu, da vsega ne zmoreš sama. Pa saj menda vidi, da skrbiš za tri otroke in na poti je še en. Sedaj potrebuješ počitek, mož bi pa te mora razvajati.Zdravje še nerojenega otroka je odvisno od tvojega razpoloženja. Razkuri seuser posted image in se postavi zase, če se sedaj ne boš, bo potem še slabše.Glede financ pa, če drugače ne gre, pa ti naj vsak mesec da nekaj sit (in to ne samo 10.000 sit ), da boš imela za trgovino in tudi nekaj za sebe. Napisala si, da se drugače razumete, zato niuser posted image , da ne bi deda k sebi spravla. Pa veliko sreče


D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 9:25:27   
matahari
Vem, da so hormoni in verjetno vidim vse v drugi luči..ampak ne morem si kaj, da nebi razčlenjevala določenih zadev..seveda se razumeva..vedno vse naredim, skrbim zanj kot za ostale tri otroke..ko pa kaj rečem..takrat je tišina in uŽaljenost

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 9:59:56   
Maček Muri
Kako se je pa obnašal, preden si zanosila? Je takrat sodeloval v gospodinjstvu in prispeval denar? Se je spremenil v tem mesecu, ali je bil tak že prej, pa te to ni motilo? Če je bil tak že prej, potem nimam komentarja, oz. imam, pa ti ne bo všeč. Če pa se je spremenil v tem mesecu, potem bo potreben en temeljit pogovor. Hormaoni res da naredijo svoje, ampak pri takem obnašanju gre za njegove hormone. Ker tako obnašanje ni sprejemljivo, pa tukaj tvoja nosečnost nima nobene zveze.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 10:02:36   
bskrle
Najprej tvoje počutje - res ni zavidljivo, hormoni te dajejo, slabosti, vrtoglavica.
MAlo se izpreži, pač naj bo kosilo bolj preprosto.
Pa lepo mu naroči, naj on kaj prinese iz trgovine, da se navadi, da v pozni nosečnosti in po porodu ne boš ti vseh in vsega pedenala.

On te ne more v polnosti razumeti, ker ni v tvoji koži.
Kar se pa financ tiče, pA razčistita čim pRej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 10:06:55   
matahari
Ravnokar sva se pogovarjala...po njegovem mu ni nič težko samo povedati moram..res je vedno ko sem rekla je potem čez čas pač naredil ampak postavlja se mi vprašanje zakaj vedno nekaj prositi..kot da prosim zase..vsi živimo skupaj..to je naš dom..prosila sem ga naj se ne obnaša kot otrok, ki ga moraš vedno prositi naj kaj stori..saj ne dela to zame..dela za vse nas...prav rabim samoto, da sem sama in da se zberem, ker imam občutek, da se mi bo drugače kar odtrgalo...zelo sem razočarana...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 11:38:32   
Gina
Veš, ponavadi je povsod tako, da dokler je ženska zdrava, pri močeh in zadovoljna, vse ok. Čim pa je preobremenjena, pa zdravje ne služi čisto, pa povsod rata problem. Nekateri moški ne razumejo, kako to, da zdaj ni doma vse narejeno in sicer oni doma vse naredijo, ampak so užaljeni. Druge vrste moški sicer ne težijo nič doma, da naj bo pospravljeno, ampak tudi pospravijo sami bolj malo. To pospravljanje se nanaša na vsa dela, tudi čiščenje. Tretje variante jaz ne poznam. Smo se ravno ta teden pogovarjale z ženskami točno to, pa imajo vse doma primerek prve ali druge vrste. Potem so tu še hormoni, ki naredijo svoje, pa smo globoko tam, kjer sonce ne sije. Moški pričakujejo, da smo ženske močne, samostojne in da poskrbimo tudi zanje, ne le za otroke. Čim se to neha, nekaj časa še prenašajo, če se pa to vleče več kot en teden ali dva, pa večina kapitulira. Pa ne da so tako slabi, samo enostavno ne zmorejo in ne znajo drugače. Oni naredijo na drugih področjih kaj za familijo. Reci svojemu naj razvozi otroke po treningih, napiši mu listek, pa naj gre v trgovino (ob listku to vsi znajo), uleži se (to razumejo, ker oni isto naredijo, če so utrujeni, če pa boš zraven skakala in se trudila pospravljat ali kaj drugega delat, pa bo mislil, da si še dovolj pri močeh in da samo jamraš, ker on ne bi bil pokonci, če bi se slabo počutil, noben moški ne bi bil), telefoniraj in vam naroči pico, pusti da on odpre vrata in plača, prosi ga, naj zloži perilo iz stroja (če konkretno poveš kaj in ga prosiš samo eno stvar, ponavadi naredijo), otrokom razdeli zadolžitve, kaj mora nekdo naredit in vztrajaj pri tem, moža pohvali za tisto, kar ti ustreže ali kar naredi za družino, pojdite malo ven, na zrak, ali pa pošlji vse na zrak, ti se pa spočij doma sama, predvsem pa - ne jamraj, ker to sproži v moških točno obratno reakcijo od zaželjene - počutijo se nesposobni in zdi se jim, da se smiliš sama sebi, potem se vedejo še slabše, kot bi se sicer. Če je v stanovanju razsulo, pusti, naj bo. Če ti bo kaj očital, reci, da ne moreš in se nič ne zagovarjaj za to, pač ne moreš - ne mu zraven očitat, da bi on lahko pospravil, pa da te ne razume, pa da je nesramen, pa podobne fore, ker itak ne pripeljejo do rezultata taki očitki. Če ga bo dovolj motilo, bo že pospravil, če ga ne bo, pa čisto ok, kaj pa potem, če je bolj razmetano.

Kar se pa denarja tiče, ti pa ne znam svetovat. Moj bivši je bil tak, kot ti opisuješ in nisem tega razumela do konca najine veze. Zdaj imava z novim partnerjem denar skupen in se nikoli ne kregava zaradi tega, četudi sva brez denarja, ker veva, da ne moreva nič naredit, do naslednje plače, pa nekako stisnemo. Da pa eden ima, drugi pa je v minusu, ne, tega pa ne štekam. A ste familija al ste cimri??

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 11:46:55   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Tretje variante jaz ne poznam.


Pospravlja nekdo tretji?, pa čimprejšnjo vključitvijo otrok po načelu kar zasvinjaš to pospraviš.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 11:58:42   
Gina
Ja, primoža, to je dobra varianta in intenzivno razmišljam o njej. No, otroke jaz že vključujem, vključitev tretjega pa upam da kmalu izvedem. A mi lahko samo poveš, koliko to košta cca? A govorimo o 600.- ali o 1600.- na uro, pojma nimam?

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 12:03:38   
matahari
Hvala vam drage kolegice...vse mi je jasno že od prej..patudi to, da moškega sveta ne bom spremenila..pa tudi to, da bo najbolje, da se s tem sprijaznim, vsaj zame..pa seveda, da ga pohvalim kot otroka ko bo kaj naredil...Še dobro, da očitno moški mislijo, da je smisel ženskega življenja kuhat, pospravljat in jim rit odnašat..kako smo lahko srečne...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 12:10:40   
Primoza
Pri nas v Kamniku 1100 na uro. Zadotuje pri slabih 80 kv m površine 3 ure tedensko, da se enkrat tedensko temeljito pospravi:

kopalnica in WC
posesa in pomije tla (parket in v hodniku topli pod)
periodično pobriše pohištvo
peridično pomije okna
Spravi odložene in izgubljene predmete na kup.

Se pravi mesečni dodatni strošek 13200 sit, kar je toliko kot povprečno naredim dodatnega (izven rednega časa) v službi.
Ampak si raje privoščimo prihranke drugje, največ pri oblačilih pa kozmetiki. Seveda pa imamo dodatne stroške pri nakupih gorniške opreme, tako da za "oblačila" in dodatke potrošimo verjetno več kot povprečni človek.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 12:29:56   
Gina
Ja, saj imaš čisto prav, primoža, sem se že prekalkulirala sama, da se mi splača. Samo še najti moram, saj bom, tako kot sem varstvo za malega. Vse se da, če se človek malo znajde.

Matahari, ne glej tako negativno vse. Moški niso zanič, samo drugačni so. Sprejmi njihovo drugačnost. Oni so zelo sposobni marsikaj naredit. Gotovo tudi tvoj tebi kaj nudi, drugače ne bi bila z njim. Očitno ti ne nudi pomoči kaj preveč, ampak saj to ni vse. Življenje je pač sestavljeno iz veliko faktorjev, ne samo iz pospravljanja. Mogoče te pa pelje ven, te rad pocrklja, ti rihta avto, se pogovarja s tabo, te pohvali, mogoče ti pomaga pri vzgoji, se ukvarja z otroki, zrihta stvari, ki jih ti ne zmoreš, prinese robo iz avta, ko greste v trgovino, popravi polomljene reči doma, te včasih obdari..... kaj pa vem, kaj tvoj počne, ampak prepričana sem, da zdajle gledaš vsaj malo enostransko, ker ti trenutno usluge tako veliko pomenijo. Saj čisto verjamem, da se ti zamalo zdi, ampak moški so res drugače narejeni kot smo ženske. Sprejmi to, ali se boš pa sekirala še ful dolgo. Ampak če hočeš usluge, jih boš nejprej dobila s prijaznostjo. Moški so ubrisani na prijaznost. Če je njihova ženska prijazna, so pripravljeni narediti celo tisto, kar jim je ful zoprno. Čisto res. Če jim pa očitaš nekaj, pa rattajo nerazsodni in zoprni. Ne morejo si pomagat, večinoma je tako. >Potem je pa samo vprašanje, kaj hočeš. Če hočeš doseči svoje, potem se splača malo očitke prišparat, pa je najbolj možno, da ti bo pomagal in te razumel. Če pa hočeš, da se bo sam spremenil, sam videl in upošteval tvoje pritožbe, ti pa garantiram, da je 80% moških takih, da na to ne trzajo. Cilj si moraš zastavit in v tem delat na tak način, da ga dosežeš. Čeprav to ni to, kar zdajle hočeš, pa je edini način, da ti uspe. Pomisli kaj bi bilo, če bi tvoj tebi očital, da si taka in taka, da si zoprna in da ne skrbiš za družino, da ga zanemarjaš, da ne znaš delat z denarjem..... a ni zdaj to točno to, kar eden drugemu počneta? A zato razmišljaš, da bi mu ustregla? Ne, ravno obratno, še bolj si prizadeta. Ampak z njim je enako. Še bolj je prizadet, zato ti to očita. Noben od vaju pa ne razmisli, kako bi našla skupno rešitev, ker vsak sliši samo sebe in medtem ko drug govori, v možganih premleva samo to, kako veliko krivico mu drug dela in kako je nesramen. A ni tako?

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PROSIM ZA NASVET
11.2.2006 22:06:24   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
..če povem po pravici mi tudi prej ni kaj dosti pomagal pa si nisem jemala k srcu

Moški vstopajo v zakon s prepričanjem, da se ženska ne bo spremenila -  pa se.
Ženske vstopajo v zakon s prepričanjem, da se bo moški spremenil - pa se ne.

Torej zavihaj rokave in izvedi, kar si se namenila. Moški smo lahko zelo vodljivi, samo ta prava nas mora vodit. Taktika, taktika. Kakšne stvari napelji tako, da bo mislil, da so njegova ideja. Za druge stvari ga izdatno nagradi user posted image . Otroke pa začni vzgajati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?