|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet o klomifenu
19.2.2006 11:37:38   
Vesna_2
pozdravljene!
Tudi jaz imam vprašanje o klomifenu in sicer me zanima če ste imele vse uZ preglede med tem ko ste jemele klomifen ali med dvema ciklusoma. Prebrala sem da vas je kar nekaj takih. Jaz namreč nisem dobila nobenega napotka da se moram oglasiti pri G ko bom zakčjučila s prvim mesecem.
Predpisala mi jih je pa G v Leonišču in ne moja G. Torej zanima me ali naj se posvetujem o tem pri svoji G ali pustim vse pri miru?
hvala za nasvete!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spet o klomifenu
19.2.2006 12:02:30   
Sulfinija
Ojla!

Tudi jaz sem leta 2004 imela štiri mesece klomifen in brez spremljanja UZ.Ko pa sem imela štiri IUI postopke v MB v neplodnosti pa so mi vse spremljali z UZ.

Želim ti veliko,veliko sreče.No jaz upam,da ti bo klomifen deloval in,če boš imela O boš tkol ali tkole čutila pa opazuj si sluz.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spet o klomifenu
19.2.2006 13:24:46   
*Karmen*
Vesna, jaz bi šla na tvojem mestu do svoje ginekologinje in bi ji pojasnila zadevo. Tudi jaz sem nekaj let nazaj jemala Klomifen. In sicer tri mesece. In tudi mene moja G ni naročala na UZ. Stranskih učinkov nisem imela. Ampak, ko sem to povedala dr. Rešu je bil kar mal hud na mojo G. Jemanje hormonskih zdravil v kakršnikoli obliki bi bilo potrebno spremljati z UZ. Saj Klomifen po mojem ne spada ravno med najmočnejše hormonske terapije, vendar se jajčniki lahko tudi pri jemanju le-tega močno povečajo. Bolečine zaradi povečevanja jajčnikov pa ženske v pričakovanju user posted image  kaj hitro zamenjamo za O, prihod M ali rahle stranske učinke zdravila...  Ti kar obišči svojo G in se o vsem pomenita. Se boš počutila bolj varno in mnogo bolj sproščeno.

LP in lep dan ti želim!

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spet o klomifenu
19.2.2006 16:24:51   
emaa
Poskusiš lahko, saj če vprašaš ne škodi. KO sem bila jaz v enaki situaciji, je moja G gladko rekla, da ne vidi potrebe po nadzoru jemanja klomifena z UZ, mogoče boš imela pa več sreče.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spet o klomifenu
19.2.2006 17:12:48   
nanica
Jaz sem imela kar tri UZ v enem ciklusu.
Brez UZ klomifena naj ne bi predpisovali,
kolikor jaz vem!

nanica

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spet o klomifenu
19.2.2006 19:39:45   
Massa26
Jaz sem do sedaj klomifen jemala v devetih ciklusih, UZ sem imela pa v dveh ciklusih. V prvem, da je G videl, če na klomifen reagiram in potem še enkrat, ko mi je dozo zmanjšal na pol tabletke. Vsak mesec hodit na uz pa tudi po moje ni treba, če nima ženska kakšnih večjih težav, ki bi kazale na hiperstimulacijo ipd. Je pa res, da naj se klomifena ne bi predpisovalo, če ni s hormonskimi testi bolj ali manj dokazano, da ima ženska slabše ali 0 ovulacij. Pred klomifenom naj bi se tudi preverila prehodnost jajcevodov in seveda sperma. Aja pa še to, klomifen med drugim tudi tanjša maternično aluznico, kar ni ravno dobro, zato naj bi bilo jemanje omejeno na šest mesecev user posted image .

No, zdaj sem že zašla s teme. Za naslednji ciklus, če bo trebauser posted image , se kar naroči na uz, saj mora pogledat, kako reagiraš. Koliko tablet pa imaš na dan?

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spet o klomifenu
19.2.2006 21:52:21   
Vesna_2
Čer,
predpisano imam 2 tebleti na dan od 5 do 9 dneva ciklusa. Praviš, Massa26, da naj bi bili poprej narejeni hormonski testi in ostalo. no pri meni to še ni bilo opravljeno , moram še v Lj v leonišče- laboratorij dat kri in to 3-7 dan ciklusa. spermigrame pa smo delali že 2x in obakrat so dobri. Bom se pozanimala pri svoji G in videla kaj bo ona rekla na te stvari.
Hvala vsem skupaj za pomoč in lahko noč. 

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spet o klomifenu
20.2.2006 15:58:06   
Elžbet
Ojla, sotrpinke user posted image

Tudi jaz sem nova v klubu klomifenkaric user posted image  in sicer sem ga začela jemat v petek (po navodilih G jih bom jemala od 5. do 9. dne, po 1/dan) - še jutri ga vzamem, potem pa mi je G naročila, da naj pridem 14. dan ciklusa na UV, da bo videla, kako je klomifen odreagiral ... Mislim, da je zelo čudno, da G predpiše klom,ifen, potem pa nič ne spremlja z UV? ker ni glih fajn, da neki zobljemo, pol pa ne vemo al je blo to učinkovito al ne ... pač čakaš, če kej rata rat, če ne pa spe t zobat v naslednjem ciklusu? HALO???  No, ne vem kaj ve mislte, ampk en nadzor pa zihr mora bit - kaj pa če se kej zakomplicira user posted image user posted image

Jaz se drgač počutim ok, mal me sicer hoče bolj pogosto kot običajno, glava bolet, pa vroče mi je skoz ..., drgač pa ni zaenkrat nobene posebnosti zaznati v počutju.

No, midva bova zdej počakala, da mi G pove, kako je klomifen odreagiral, potem pa bova (in že vmes user posted image user posted image ) user posted image , ko pa izvem, če je vse ok odreagiral  v redu, pa še user posted image user posted image

Skupej bomo zmogle, a ne?

mejte se v tem dežjuuser posted image  E.

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spet o klomifenu
20.2.2006 19:45:36   
Anonimen
Jst nimam nič UZjev. Mi je rekel ginekolog, da se vidiva, ko zanosim oz. čez 3 mesece, če ne zanosim.user posted image

(odgovor članu Elžbet)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spet o klomifenu
21.2.2006 11:36:08   
rdarci
Tud jaz sem v začetku februarja prvič jemala Klomifen, po eno tableto na dan. Ginekologinja mi je rekla, da se vidiva , ko zanosim oziroma čez 3 mesece, ko naj bi opravila PCT test. Imam pa skoz občutek napetosti, lakote, pa še vsake toliko časa me špika v jajčnikih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spet o klomifenu
21.2.2006 12:10:47   
Ženkica
Mene pa zanima, če katero klomifenko tut bolijo bradavičke; mene od O naprej ful bolijo bradavičke, že če se samo dotaknem; jaz upam, da to niso samo stranski učinki klomifena, ampak da bo čez en teden tudi user posted image . Drugače me nikol ne bolijo bradavičke. Aja, kakšnih drugih znakov pa sploh nimam. Je bilo pa zato v prvi polovici ciklusa bolj pestro.

Sem pa jedla sicer po 2 tableti od 5-9 dne v ciklusu.

Držim pesti za vse nas.user posted image

lp

Ženkica

(odgovor članu rdarci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spet o klomifenu
21.2.2006 12:24:15   
Sisy
ko sem jaz jemala klomifen so me prsi od O naprej grozno bolele...vse do user posted image ...

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spet o klomifenu
21.2.2006 12:31:08   
*Karmen*
Ženkica, žal so boleče prsi in bradavice stranski učinek Klomifena. So pa seveda tudi eden izmed znakov nosečnosti. Če ti bo M zamujala in te bodo bradavice še vedno bolele, je dosti verjetno, da te bodo bolele še naslednjih nekaj mesecev. Kar pa ti iz srca privoščim user posted image . LP in lep sončen dan ti želim!!!

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spet o klomifenu
21.2.2006 12:47:21   
Ženkica
Ampak mene prsi nič ne bolijo, mene bolijo samo bradavičke; pa nabrekle so non stop user posted image . NO ja, pustimo se presenetit.

pa pa user posted image

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spet o klomifenu
21.2.2006 12:47:57   
alenka25
Tudi jaz sem ravno zaključila 3 ciklus s klomifenom. samo prvi mesec sem imela pregled z uz potem pa samo takrat ko je bilo kaj narobe ali ob izostanku muser posted image
Hodim tudi k dr. Rešu in se mi zdi kar ok.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Spet o klomifenu
21.2.2006 19:34:34   
pika74
Tudi jaz sem jemala klomifen brez UZ.

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu alenka25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Spet o klomifenu
13.3.2006 20:22:27   
sasabela
Jaz sedam jem klomifen prvi mesec in mi ni G nič omenil UZ...tako,da če ta mesec ne bomo uspešni...ga bom kr poklicala...joj mene tud ful bolijo prsi...ampak kot berem je to le stranski učinek...lepa tolažba user posted image

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Spet o klomifenu
14.3.2006 9:20:53   
barby113
Pozdravljene,

Tudi jaz ga začnem jemati čez dva dni od 5-9 dneva 2 tabletki na dan. G. Mi je naročil naj pridem če ne bo user posted image . Drugače pa veselo na delo kar naprej.

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Spet o klomifenu
14.3.2006 16:21:56   
soni
Pozdravljene

Tudi sama pričnem z jemanjem klomifena pojutrišnjem. To bo moja prva izkušnja s klomifenom, upam da ne bo prehudih stranskih učinkov. In tudi jaz nimam vmes UZ.

user posted image  

(odgovor članu barby113)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?