|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje goste hrane pri nas
24.2.2006 8:42:37   
cofka
Že dolgo me mika, da bi napisala nekaj za vse mamice, ki so se znašle v podobnih težavah kot sama. Ker si je danes naš otroček, odločil spati nekoliko dlje, se mi zdi idealna priložnost, da se razpišem.
Z uvajanjem goste hrane sem počekala do 5,5 meseca. Takrat sva začeli z sokom jabolka in korenja. Ne morete si predstavljat kakšne izraze na obrazu je delal ta naš otroček. Po 14 dneh uvajanja je nekako spravil vase cca 2 žlički soka. Ko je pojedla ene 4 žličke mi je začel bruhat, tako da smo za en teden ukinili sok in smo bili spet na začetku. No pa je le prišel dan, ko smo začeli z uvajanjem banane in jabolka - bljak, bljak. To ni šlo nič po grlu, vse je bilo po pulovrčku, plenici, rokkcah... groza. Takrat sem mislila, da bomo vedno na mleku, in da ne bomo nikoli jedli nič drzgega. Pa smo po tednu dni le zmogli nekaj žlic sadja in prestavili obrok na popoldne, dopoldne pa začeli uvajati zelenjavo. Začeli smo s korenčkom, spet bljak ene tri dni, potem pa je šlo po grlu nekaj žlic. Nato se nas je lotil prehlad in spet en teden nic jedli in zopet jovo na novo gosta hrana. Korenček je bil tokrat bljek cel teden, jabolko in banana pa tudi. Na koncu smo se le vdali s korenčkom in začeli z cvetačo, jabolko in banano pa nekoliko bolj razrečili. To pa je bilo nekaj cvetača njami, jabolki in banana pa tud. Kar nisem mogla verjeti, pa smo ji dali brokoli, krompir, vse najmi, mi je vedno zmanjkalo. Pa korenček, meso, riž... vse kar na enkrat malcamo z veseljem. V treh tednih smo prišli na štiri goste obroke. Nekatere stvari imamo nekoliko rajši (cvetača + krompir), nam jih zmanka, spet druge pojemo toliko, da smo siti (riž + korenje).
Sem pozabila omeniti zvečer in zjutraj je rižko od millupe, ki ga naravnost obožujej, drugi niso tako dobri, so ji presladki, pa jo ne silimo.

To sem napisla za vse mamice, ki se dnevno sprašujejo, kdaj bo njihov otrok kaj jedel. Boste videle, da bo, ko bo otrok pripravljen. Nikar ne obupujte vstrajajte!!
Mi sedaj pri 8,5 mesecih uvajamo skutke, pa so seveda bljek. Pa jih dobi vsak dan in se nič več ne sekiramo, enkrat pa bo.

Lep pozdrav vsem in dober tek vašim malčkom.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje goste hrane pri nas
24.2.2006 10:56:10   
Anonimen
A si dajala kašice ali si sama pripravljala???
Namreč moj je jedel kaše kupljene,ampak je bruhal po njih,še danes zdravnica ne ve zakaj.Tako da je jedel potem samo doma narejene kaše  in je bilo vse uredu.Začeli smo pa z 4 meseci.
Tako da tudi drugim mamicam priporočam,da same kaj skuhate doma ,kot pa da kašice kupujete,saj vas to tudi finančno tepe po žepu.
Če katera rabi kakšne recepte mi lahko na zasebnem piše ,pa vam jih pošljem.

LP

(odgovor članu cofka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uvajanje goste hrane pri nas
24.2.2006 13:59:36   
lelaval
Jaz vedno doma sama pripravljam kašice. Če smo zdoma, pa se poslužim kupljenih (pa ati, ko je sam doma).
Sem pa 6 mesecev samo dojila in potem začela postopno dodajat. Vedno, ko je dobila novo hrano, je vse pridno pojedla. Od sadja - do mesa - vse ji tekne. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uvajanje goste hrane pri nas
24.2.2006 15:20:47   
cofka
Tud mi uporabljamo po večinoma le doma pripravljene obroke. Do sedaj smo se poslužili frutkov ene 4-krat, ko smo bili na obisku in nismo mogli pripravit svežih. Zakaj je bruhala pa mi nista znali povedat ne patronažna ne pediatrinja.
Lelaval ne vem, očitno jaz prevečkrat berem teme kot npr. ne mara zelenjave, noče jesti...
Saj nisem rekla, da vsi ne marajo jest, ampak da se tiste mamice, katerih otroci ne marajo še jest ne sekirajo.

(odgovor članu cofka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?