|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a ste šle vse skozi to pri dojenju
12.3.2006 13:22:08   
metaa
Prvega otročka sem polno dojila le teden dni, potem je pa hotel biti ves čas-na pol ure- na joški, nakar je patronažna pogruntala, da se ne redi, torej imam premalo mleka. Sem začela dodajat, ker se mi je otrok smilil, da bi bil lačen. Mi je blo to (mi je še sedaj), da je sit bolj pomembno od tega, katero mleko (moje ali umetno) pije. Itak pa je dobil še za ene slaba dva obroka mojega.
Drugega otroka bi rada (če bo seveda šlo) dalj samo dojila, pa me zanima, ali ste šle vse skozi obdobje, ko je otrok stalno kazal znake, da je še lačen in kako ste to premagale? Saj vem: počitek, ful piti in pristavljati, ampak meni se zdi, da jaz pač nimam zadosti svojega mleka, ker ko sem si jaz probala mleko stiskat, je teklo po kapljicah (znanke pa so pravile, da tudi s črpalko kar brizga, če ga je dovolj).
Če ima katera kakšen nasvet oz. je imela podobne "težave", se ji zahvaljujem za odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
12.3.2006 14:09:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a ste šle vse skozi to pri dojenju
12.3.2006 14:27:17   
Anonimen
Tvoj otrok sesa čisto drugače, kot črpalka in zato poje več, kot si sama mleka iztisneš. Nikar ne ugotavljaj, koliko mleka imaš s črpalko, ker se ti bo zgodilo, da se boš samo še bolj sekirala in posledično izgubila mleko. Jaz ga nisem mogla nikakor izčrpat, max. (ampak res max. je bilo 60 ml, pa še to samo enkrat, običajno sem načrpala le 20 ml.), ampak mali je vseeno bil sit. Saj so prišli dnevi, ko sem imela dojke čisto prazne in je bil otrok rahlo siten in jokav. Tolažila sem se, da če res veliko poliva, moram imeti dovolj mleka.  

Če je tvoje dete sicer dobre volje, najbrž ni lačen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a ste šle vse skozi to pri dojenju
12.3.2006 15:53:04   
Magi*
seveda je bilo pri meni enako. in imela sem podobne strahove, da je pupa še lačna. pa ni bila. dokler se ponudba/povpraševanje ni ustalilo, je bila non stop priklopljena.

ko sem si pa s pumpico poskusila načrpati, me je pa panika zagrabila. kasneje sem ugotovila, da moram pač zelo dolgo črpati, da je mleko začelo teči. so me pa tudi prijateljice prestrašile, češ, iz bradavice šprica, če stisneš...

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a ste šle vse skozi to pri dojenju
12.3.2006 16:38:17   
sjug
Sama nimam težav s premalo mleka, razen občasno, ko mali res samo pije pri meni (je v osmem mesecu starosti). Pa imam in sem imela kljub temu težave s pumpanjem mleka (v primeru, da kam grem in otrok ostane v varstvu) - za laže stiskanje uporabljam razpršilo Syntocinon - umetni prolaktin, ki omogoča lažje istiskanje mleka. Prav lahko se vam zgodi, da boste tokrat imeli mleka več kot dovolj. Kot dve nosečnosti nista enaki, ni niti dojenje.

Pozdrav,

Sandra

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a ste šle vse skozi to pri dojenju
12.3.2006 21:19:17   
lelaval
Če gledam sebe nazaj, pri dojenju, mislim, da pride eno obdobje, ko bi otrok takorekoč bil rad non - stop 'priklopljen na zizo.'
Pri prvih dveh otrocih sem mislila, da nimam mleka in sem začela dodajat, pri tretji pa sem si že v nosečnosti rekla, da bom prvih 6 mesecev samo dojila. In sem res. In še  sedaj - pri 9 mesecih se 3-4x na dan dojiva + zjutraj in zvečer ter še ponoči, če se že zbudi. Pa že vse je. user posted image
Ti se v glavnem ne smeš sekirat, pij veliko tekočine - dovolj je navadna voda, saj tudi jaz nič drugega ne pijem (lahko pa piješ kak čaj za dojenje - jaz ga, da ga porabim, ker sem ga dobila v porodnišnici user posted image )
Če želiš vztrajat pri dojenju, pač pristavi otroka, ko želi, saj bo to obdobje minilo, da niti vedela ne boš.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a ste šle vse skozi to pri dojenju
12.3.2006 21:23:15   
renan
Prve tedne se je tudi meni zdelo, da ni dovolj mleka, ker je mali želel večkrat sesati. Pa mene je enako patronažna strašila. Otrok je  želel biti večkrat na prsih, ker je pred tem mogoče premalo povlekel, če je bil zaspan, ali je pa enostvano rabil malo nežnosti. Tudi , če ga je kaj napenjalo , se je potolažil na prsih. Pomirjena sem bila šele, ko so ga stehtali v posvetovalnici in se je kar fajn zredil. Čimvečkrat ga pristaviš, tem več mleka boš imela. Zaradi tega imam jaz zdaj po dveh mesecih probleme zaradi presežka mleka. Si moram nonstop iztiskavat, ker mali ne uspe vsega pojest in tudi mastitis sem že fasala. Ampak vse za dobrobit mojega sončka..user posted image

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a ste šle vse skozi to pri dojenju
14.3.2006 11:49:36   
tina104
Tudi jaz si včasih ne morem veliko mleka iztisnit, pa mleko vseeno je. Prvih nekaj mesecev je moj mali hotel bit nonstop na zizi, včasih so bile čisto mehke, pa vseeno lahko rečem, da je bilo mleka čisto dovolj, še preveč, kar se je videlo na tehtnici. V prvih treh mesecih je vsak mesec pridobil okoli 1500g.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a ste šle vse skozi to pri dojenju
14.3.2006 13:02:47   
sonjaka
Moja je bila tudi kar naprej priklopljena. Večinoma sva se prve dva meseca dojile kar na eno uro, ponoči pa na dve. Kasneje se je čas povečeval. Seveda pa dojenja na magične tri ure pri nas ni bilo; ali pa spanja čez noč. Mnogo bolj pogosto. Samo jaz si s tem nisem delala problemov. Je bila pač kar naprej priklopljena. Jaz si s črpalko, ali pa na roke (sem kar nekajkrat poskusila) nisem uspela načrpati niti1 kapljice mleka. NITI ENE. Razen, da me je s črpalko vse že bolelo, na roke pa sem poskusila na več načinov, ki mi jih je pokazala moja sestra. Očitno ne znam, ali pa je prišlo do kakšne psihične blokade takrat. Ker po tem, ko sem brala članke Karmen M., moraš imeti tudi tehniko osvojeno. Tudi mleko mi ni nikoli "puščalo" kot to nekatere opisujejo.
Dojili sva se polno do 6. meseca, potem pa še do 14. Zdaj sva končali.
Če se ti seveda mala ni redila, je to nekaj drugega. Drugače pa se ne obremenjuj, če je otrok kar naprej priklopljen. Meni so mami in tašča kar naprej težili v smislu, a spet dojiš, saj si ravnokar končala ipd. Hvala bogu, da živimo sami, da se nista prevečkrat vtikali in mi zbijali samozavest.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a ste šle vse skozi to pri dojenju
14.3.2006 13:35:46   
Aleksandrin
Ene dva meseca sem se tudi jaz lovila, potem pa se je "povpraševanje ponudba" uredilo. Na začetku mi je visela kar na joški, tako, da se mleko sploh ni imelo časa naredit. Z malo joka sam ji naredila ritem, vsaj uro razmaka med dojenji, potolažila jo je dudica. Po 2 mes. si je sama naredila ritem dojenje na 2 uri in 1/2.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
14.3.2006 18:00:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aleksandrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a ste šle vse skozi to pri dojenju
14.3.2006 20:23:32   
Anonimen
Meni na začetku tudi ni teklo in sem morala takoj ko smo prišli iz porodnišnice dodajati. Potem sem pa brala kako so se mame tu gor trudile pa vztrajale, pa jim je končno steklo. Pa sem si rekla, potem bo pa tudi meni. In tako je tudi bilo. En mesec sem dodajala, potem pa je steklo. POtem sem ga 1,5 meseca samo dojila, potem je imel preskok v rasti pa sem spet dodajala, potem je bilo spet dovolj. V glavnem ne smeš pozabiti dosti piti.
Tudi meni je skoz visel na joški. Vsakih 15 minut je hotel jesti. Jedel je pa le kakšne 3 minute, včasih niti to ne.

Zdaj pa mu najprej dam obe dojki, potem pa če je še lačen še dodatek in ker je star več kot 4 m. še riževo kašico.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?