|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj sploh dodajati
4.5.2006 8:31:54   
viv_
Petra, kar veselo v leto 1500, tudi plenic ni bilo, pa tudi vozičkov ni bilo, pa otroci so bili v štruce poviti do 6 mesecev, pa mame niso imele porodniških in tako naprej...

Jaz sem imela prvo hčer v letu 2003, drugo bom imela v letu 2006, z veseljem se poslužujem vseh pripomočkov, da se imam s svojim otrokom čim bolj luštno. Tako sem uporabila tudi dodatek - pri prvi pri 4. mesecih. Ker enostavno ni več hotela jest pri meni. In da se nisva nervirali, jaz in ona, sem ji naredila flašo in to je bilo to. Punca je super zdrava, razvita, velika, močna... In tudi pri drugi ne mislim komplicirat!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: zakaj sploh dodajati
4.5.2006 20:37:52   
Anonimen
Odrasli smo različni & tudi naši otroci so različni. Že od malega. Njihove potrebe so različne, med njimi tudi potrebe po hrani.

Najlepše (in najenostavnje) je, kadar se mamica odloči, da bo otroka dojila. Mleka ima dovolj in otrok zdravo raste, mamica je zadovoljna.

Žal vedno ne gre po načrtu. Mleka ni dovolj ali ga sploh ni...Dobro je, da nam "umetno" mleko priskoči na pomoč; veliko bolje, kot da je otrok lačen & da joka in da je mamica zaskrbljena in nezadovoljna.

Vzeti "pomoč" kadar jo potrebujemo (v tem primeru dodatek) je prav tako modro kot zavrniti jo, kadar nam ni potrebna.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: zakaj sploh dodajati
4.5.2006 21:01:18   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: petra.horzi
predstavljajte si da smo leta 1500, ko dodatkov oz. umetnega mleka še ni bilo in so mamice pač dojile
redko


Ja super pa še teh slabih 20000 živorojenih otrok naj gre na pol, med drugim tudi podhranjenosti.

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: zakaj sploh dodajati
5.5.2006 11:55:07   
Mateja82
pač nimamo vse takšne sreče da bi lahko na polno dojile in imele dovolj mleka. Veliko rajši bi dojila, kot pa da si moram mleko večkrat na dan tudi ponoči  ko mala user posted image  sladko spančka črpati. user posted image  je imela bolj slab sesalni refleks in je takoj zaspala pa tudi moje bradavice niso ravno idealne,  mleko mi je začelo nastajati šele četrti dan- ko sva bile že doma  sva poskusili z nastavki, pa tudi ni šlo.  V porodnišnici  pa so jih hranili ne po flaški ampak so jim mleko kar vlivali  s tistimi pumpicami od injekcije, itak da ni hotela več sesat če je pa mleko kar samo v usta teklo, men je šlo pa kr na jok ko sem videla da je še pol tistega  mojega težko načrpanega mleka ( 30ml)  steklo mimo njenih ust, ker ni uspela tako hitro požirat.  Ubogo user posted image  ! Mleka imam še vedno malo premalo, ampah sem hvaležna za tisto  ki ga imam ker vem da mali koristi vsak ml ki ga dobi. Dodajam, pa zato  da je moja user posted image  sita in zadvoljna user posted image user posted image  Zakaj pa bi bila nesrečna in jokala, ker ni dobila dovolj hrane?

P.S. V starih časih tudi leta 1500 so verjetno že poznali karve, kamele, konje, koze, ovce.... ali pa vseaj neke podobne živali, katerih mleko so lahko uporabljali za hranjenje dojenčkev, če mati ni imela dovolj mleka, Pa tud dojilije so mogoče že obstajale....

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?