|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pri treh mesecih noče jesti
26.4.2006 11:57:03   
bobika
Imam zelo velik problem, ne vem več kaj naj naredim. Prosim, če mi lahko katera pomaga s kakšnim nasvetom.
Hčerkica je stara dobre tri mesece. Do pred 14 dnevi ni bilo problema s hranjenjem. Dojila sem jo po nastavku. Pri svojih 12 tednih je prespala celo noč 11 ur, brez hranjenja. Zjutraj pa nastavka ni več hotela user posted image . Sem že razmišljala, da jo odvadim od nastavka, pa se je sama. Od takrat je brez nastavka in ga niti ne želi.
Problem se je začel, ker je tako hitro končala z dojenjem. Jedli je samo na eni dojki. Končala je po parih minutah, druge dojke in nastavka ni želela. Po nekaj minutah se je začela jokati, brcati in vlečti bradavico k sebi. Bradavico spusti in se zopet zažena v dojko in nekaj časa sesa potem pa isto dalje user posted image . Ne vem, če spravi skupaj cca 8 min sesanja. Dojima in vstrajama pa po pol ure.
V posvetovalnici so jo stehtali in ker je teža tako malo narasla (150g v treh tednih) so predlagali dodatek po izraznjenju dojk.
Že dva dni delam dodatek. Ko se začne na eni dojki jeziti, jo pristavim na drugo. Včasih je nakaj min lepo, včsih pa že kar na začetku joka in se upira, pol pa zopet potegne bradavico. Dala sem ji flaško z aptamilom, pa sploh ni hotela piti, kar špukala je ven. Zamenjala sem dude in je bilo enako. Ker nisem vedela ali je še lačna ali ne, sem ji naslednjič dala aptamil med obrokom in tudi ni hotela. Poskusila sem po dojenju še z mojim izčrpanim mlekom na flaško pa tudi ni hotela. Predvidevam, da je siti. Ponudila sem ji še čaj, ki ga ima drugače rada, pa je naredila le požirek in dovolj.
Kaj naj naredim? Ima katera podobne izkušnje?

Dojima se podnevi na tri oz. zdaj na dve uri. Ponoči pa bi lahko prespala celo noč. Jo vsaj enkrat na noč zbudim, da je.

Planičke lepo polni, včesih celo zelo veliko. Spi tudi veliko. Bili smo na pregledu krvi in je ok.
Prva dva mesece se je zredila za kg na mesec. Sedaj pa le 150guser posted image
Čisto sem že ubupana!

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pri treh mesecih noče jesti
26.4.2006 21:05:19   
mojcazup
Pravis da si probala dodajt pa ni hotela jesti, pizkusi aptamil malo sladkati (ne pretiravaj), saj je tvoje mleko sladko umetno pa ni. Ce bo jedla ji nato za vsako manj sladks da pocasi prides na nulo. Napisala si da se ti po parih minutah joka ......si pomislila da morda nimas mleka..morda se ji ne ljubi vleci.....jo kaj zvija.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pri treh mesecih noče jesti
26.4.2006 21:19:42   
darja.grm
Lahko pa poskusiš še s kakšnim drugim umetniimm mlekom.Nekateri otroci pač ne marajo aptamila.Sem pa tud slišala že, da so nekateri dali v flaško kar navadno mleko 3,5 (alpsko) dodali mmalo sladkorja in to ponudili otroku in to so pili.Tko da poskusi še to, drugač je pa mmogoče tud kaj na tem, da nimaš mleka al pa ima okus, ki tvoji hčerkici ne paše.Upam, da sem ti kako pomagala, pa velik sreče.

_____________________________

carpe diem

(odgovor članu mojcazup)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pri treh mesecih noče jesti
26.4.2006 21:29:32   
mojcazup
darja.. alpsko mleko pravis.. a ni to prehitro za ta majhen zelodcek ?

(odgovor članu darja.grm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pri treh mesecih noče jesti
26.4.2006 23:22:31   
bobika
Pomislila sem že na vse mogoče. Tudi seveda na to, da nimam mleka.
Ni mi jasno zakaj se je to začelo dogajati kar naenkrat - čez noč.
Poleg tega pa tudi noče piti mojega (odmrznjenega) mleka in ne čaja, ki ga je prej oboževala. Bom ji še enkrat poskusila dati pred hranjenjem čaj, takrat, ko bo lačna. Pa bom videla.
Po praznikih pa bom šla v posvetovalnico na tehtanje.

(odgovor članu mojcazup)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pri treh mesecih noče jesti
27.4.2006 13:56:17   
renan
Mogoče pa zobke dobiva in jo čeljusti bolijo...Počakaj, da bo fajn lačna in jo šele potem daj na prsi. Alpskega ali pocukranega mleka ji jaz zagotovo nebi dajala..

Lp, Renan

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pri treh mesecih noče jesti
29.4.2006 12:30:49   
PiaM
Poskusi potegniti ti po cuclju na flaški, lahko da se vama cucelj maši, da je premala luknjica, sploh če imaš aventovo št.1, pa zato ne more piti. To da ti vleče bradavice in joče je znak da so prsi prazne.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pri treh mesecih noče jesti
29.4.2006 12:53:47   
Anonimen
ko je maja začela zganat popolnoma isto k tvoja sicer moja pri dobrih 4. mescih sem rekla dost mam js tega kravžlanja živcev, ker sem kr zašvicala kadar se je tamala tko drla. in ukinle sav dojenje in pristala je na adaptiranem mleku. iz flaške j epocuzala takoj vse kar sem ji dala in potem sladko zaspala. zgleda da ji moje mleko ni blo več dovolj hranljivo sej je ful hitr rastla in je bla reva lačna ne glede na dojenje in količino mleka ki zgleda ni blo več dovolj kalorično

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?