|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 20:08:47   
tt79
Zdejle sem se vsedla za računalnik že kar malce obupana. Moja enotedenska punčka namreč spi po 6-8 ur na dan, ko pa se zbudi jo pristavim k prsim in ona se malce poigra z bradavico, nato naredi 5 požirkov in ponovno zaspi.
Danes sva se trudili dojit od sedmih do pol desetih-pojedla je cca 25 ml, nato je prišla babica in jo skopala, potem je zaspala in spi še zdaj....skušala sem jo že zbuditi ampak ne gre.

Vsi mi pravijo-tudi babca, da se bo zagotovo prebudila, ko bo lačna, mene pa vseeno skrbi.
A je še katera imela take probleme?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 20:10:12   
TONČI.
Brez skrbi. Je že zaspanka. Ko bo lačna se bo že zbudila. Ti je nikar ne budi.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 20:12:16   
TONČI.
Aja, mela sem tudi jaz takega zaspanca. Velikokrat sem se jaz sredi noči zbudila in poslušala če sploh še diha. Še vedno je zaspanko.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 20:16:41   
lelaval
Moja 1. hčera je tudi bila taka zaspanka. Ker se ni redila dovolj, mi je še babica svetovala zbujanje. A sem rekla, da jo zbujam, v resnici pa sem jo pustila spat (itak je nisem mogla zbudit). Če ne bi bila sita, bi se že prej zbudila. Pusti jo, še prehitro boš stokala, da premalo spi.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 20:20:39   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: tt79
A je še katera imela take probleme?

Ja, jst. In ne bi ravno rekla problem, vsaj pri meni ne...Zara je spala, spala, spala...do 6 meseca je samo jedla in spala...resno...in še danes je zaspanka...
je pa zanimivo, do 6 meseca se je redila še kar v redu, po 6 mesecu ko je pa manj spala pa ni blo več tolk v redu ...uglavnem manj se je redila...Še to morm povedat, da je jst za hranjenje in kopanje nisem budila nikol...
pomoje

lp

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 20:22:54   
ZARA
Nadaljujem zgornji post: user posted image
Pomoje je tvoje dete ena zaspanka... kmalu boš zeeelo vesela tega user posted image

zdej pa res
LP

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 20:58:14   
katerina
tudi jaz bi rekla, da je ne budi! vsaj dokler se lepo razvija in pridobiva na teži. je pa tvoja mala še precej mlada in se stvar zna spremeniti. tudi moj fantek je na začetku spal veliko, zdaj ko je star slaba dva meseca, pa že precej manj... uživaj, dokler lahko, in si naberi moči za kasneje!
srečno

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 21:04:55   
Anonimen
Srečnica user posted image  user posted image  user posted image !!!

Pravijo tudi, da je "spanc boljš kot žganc".
Nič skrbet.

(odgovor članu tt79)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 21:22:52   
Anonimen
kako pa veš, da je pojedla 25 mll? a po steklenički, ostalo pa sta se prej dojili ali kako? ker če je po osmih urah spanja pojedla zgolj tistih 25 mll, je to res premalo. a je imela punčka kaj zlatenice? a se ti mogoče zdi kaj rumena? koliko pa je tehtala ob rojstvu in ali jwe bila kaj prej rojena?
ne vem, meni ji tibor tudi že v porodnišnici spal po 6 urkupaj, ampak mi je vmes pojedel po 100 mll, po steklenički. dojila nisem.
če nimaš mleka oz se ti zdi, da res samo parkrat potegne ... ne vem, mene bi tudi malo skrbelo, če bhi se to dogajalo več dni skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 21:24:28   
cuma
Tehtaj jo in če se normalno redi, jo pusti spati ponoči. Podnevi jo pa zbujaj.  
Moja pupa je tudi spala po 5-7ur skupaj in je pri 3 tednih imela komaj porodno težo.user posted image  Vsi so mi govorili: če bo lačna, bo že jokala in sigurno ne bo tako dolgo spala.... user posted image  Mhm, in potem je svizec zavil čokolado, jaz sem ostala skoraj brez mleka, ona pa je pristala na aptamilu.
Tehtaj in če nimaš tehtnice, jo nesi tehtat v posvetovalnico!
Prišparala si boš veliko skrbi in slabih občutkov, verjemi!
Veliko sreče in zdravja vam želim!user posted image
Cuma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 21:39:03   
puncica
Joj ne se sekirat, kaj bi jaz dala da bi imela vsaj enga takega zaspancauser posted image , pa očitno ne punčica ne tamal princ nista po men, jaz pa taka zaspankauser posted image Ja no glavn da so zdravi a ne. Ti pa nič sekirat, res je se bo že zbudila ko bo lačna, če te pa skrbi pa jo naj mal patronažna stehta pa boš vidla če se vredu redi.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 21:40:37   
PBJ
Dokler bo lepo pridobivala na teži je ok. Jaz je čez dan vseeno ne bi pustila spati 6 ur skupaj. Po 4 urah bi jo zbudila. Tako majhnega otroka najlažje zbudiš, če ga previješ.

No, sicer pa je lahko jutri že vse drugače. Prvi teden so user posted image  še ponavadi pravi zaspančki.

Če dobi dovolj mleka, pa lahko vidiš po plenicah, ki bi morale biti polulane ... user posted image  previješ  nekje 5x na dan-.

Se pa zelo strinjam s tem, kar ti je napisala cuma.


< Sporočilo je popravil PBJ -- 26.5.2006 21:42:37 >


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 21:42:37   
sazi
Če v redu pridobiva na teži (če imaš možnost tehtanja), potem je ne budi. Povedala bi pa samo, da poznam veliko primerov, ko otrok niso budili, otroci pa so sami zelo malo pojedli. Po pregledu pri 1 mesecu (ali še prej) pa so za nekaj dni pristali na pediatrični kliniki, ker niso dovolj pridobivali na teži.
Mojega sinka sem budila na 3 ure. Zanj ni držalo, da se bo že zbudil, ko bo lačen. Če ga po treh urah nisem zbudila za hranjenje, je bila katastrofa. SVa se z možem enkrat 2 uri trudila, da sva spravila vanj 20ml (pri 10 dneh) in ko je končno prišel k sebi (si je od onemoglosti opomogel), je z navdušenjem pojedel še preostanek.
Preverjaj težo. Pusti spati, če je vse OK, če pa ni, pa bo to zbujanje potrebno itak samo teden alo 2, potem bo pa že sam uredil svoj urnik in navdušenje za hrano (vsaj pri nas je bilo tako).

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 22:04:49   
Gina
Naš ta mali je spal od starosti 10 dni po 8 ur in več skupaj. Vmes je jedel. Fejst jedel. Po 120ml vsaj na obrok. Pa ta velik je tudi spal po 8 ur in več, odkar je imel 4 kg.

Če ti normalno je, ko se zbudi, bodi samo srečna in nikar ne zbujaj otroka. Če pa te skrbi, koliko poje, pa si sposodi tehtnico pri patronažni ali pa jo pelji tehtat k pediatrinji.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
26.5.2006 22:36:28   
amy26
Čez dan bi na tvojem mestu punčko budila, prvič zato da ti sploh kej poje, saj praviš da ti parkrat potegne in zaspi, drugič pa zato da ti ne zamenja dneva z nočjo.
Men je user posted image  prav tako zaspal na joški ko sem ga hranila zato sem ga dojila na eni strani pa ko je zaspal sem ga šla previt in podojit še z druge strani, če mi ni zaspal pa spet na prvo joško.

Meni so tudi govorili, da otroka če spi ne budim in da je spanec najboljši za otroka, deloma je to res vendar sedaj se s tem ne strinjam saj mi je Aleks prvi mesec zelo slabo dobival na teži komaj je ujel minimum.

Tako da, če imaš možnost tehtati otroka pred in po dojenju ga le tehtaj saj tako boš videla pri čem si in ali ga je potrebno buditi, no čez dan bi ga v vsakem primeru budila vsaj na 4 ure, prav zaradi tega da ne zamenja dneva z nočjo. 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
27.5.2006 12:16:07   
Baucka
Moja Ema je en dan v porodnišnici spala 8 ur v kosu, ni se hotla zbudit (kljub temu da sem jo previla) in nisem panike naredila, pa bi jo morala saj mi je kar precej shujšala.  Po 8 urah sem poklicala sestro in mi je rekla da ne bi smela tako dolgo čakat, saj je to za takšnega majhnega otroka lahko nevarno. Nato je na srečo prijela  dojko in se lepo najedla. Ponoči  je jedla na uro pa pol in ni tega nadoknadla. Po moje je ne smeš pustit tako dolgo, ali pa jo vsaj tehtaj, da vidiš kako je s težo. Ema je sedaj stara skoraj 5 tednov in še jo vedno zbujam za dojenje, čeprav bi  ponoči spala dlje. Ne pustim je spati več kot 4 ure.

Zbudim jo tako da jo najprej previjem in ji umijem tudi očke (ker ima eno vneto), pa malo se pogovarjam z njo tako da očke odpre in sodeluje, nato pa si grem roke umit, pa je že lakota in malo pojoka dokler ne pridem nazaj, tako se "fajn" zbudi in mi ne zaspi prehitro na prsih. Babica mi je tudi rekla naj je ne pustim spati več ko 4 ure, dokler ne pridobi prvega kilograma na teži. Jaz bom počakala do prve posvetovalnice in bom vidla kaj mi bodo svetovali.

Jaz je ne bi pustila tako dolgo spat, razen če jo tehtaš in ugotoviš, da lepo napreduje, potem pa po moje ni problema.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
27.5.2006 12:51:30   
bskrle
JAz bi jo čez dan budila (svojo prvorojenko sem, ker je bila prezgodaj rojena in še zlatenična), ker se lahko zgodi, da boš čez 1 mesec "kregana", da otrok premalo napreduje.
A je morda kaj zlatenična?

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
28.5.2006 6:48:50   
Eviii
meni je dejan že v porodnišnici ponoči spal skori vedno po 8 ur v kosu (tudi 9). rodila sem s cr-jem in smo bli v bolnici 7 dni. ko sm omenla enkrat sestram, da mi je spal ponoči, so se kr začele zgražat... da bi ga mogla budit in podobno. ko pa so vidli, da se je že tretji dan (ko je mama dobila mleko) fant začel redit, so ble kr tiho. in tudi pediatrinja mi je povedala, nej ga kr pustim spat, ker se pridno redi. je pa čez dan jedu non-stop. je bil po skori celo uro na joški (in vleku cel cajt), eno uro mira in spet... pomembno je torej, kolikokrat na dan ti je. novorojenček nej bi jedu vsaj 7-krat na dan. naš dejan pri svojih treh mescih še vedno prespi celo noč (od enajstih do šestih ali celo sedmih). in sm prou srečna, da nism poslušala sestr in ga nism zbujala, ampak ga pustila spat, kot je sam hotu. in vsak mesec dobi 1110 gramov.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
28.5.2006 11:19:14   
PiaM
Če spi ponoči dlje, jo pusti, a mora zato čez dan tisto hrano not spraviti, torej jo čez dan zbujaj vsaj na 4 ure. lahko da je malo zlatenična, jaz bi jo peljala v porodnišnico na pregled in zato ne papca, ker je preveč zaspana.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: 8 ur spanja v kosu-stara 7 dni
29.5.2006 12:50:57   
sarazan
Tudi moja punčka je na začetku samo spala (ene 2 meseca!), ampak jaz sem jo budila nekje na 3-4 ure. Saj čisto se ni prebudila, ravno toliko, da se je podojila, potem je spala naprej.

Jaz sem se bala, da ne bi dehidrirala. Tako majhen otrok mora dovolj pogosto piti mleko, da se odžeja, če že lačen ni.

Pa malo spremljaj naraščanje teže. Lahko kar patronažni rečeš, da prinese tehtnico, če je sama nimaš. Bo cel hudič, če na prvi posvetovalnici otrok ne bo pridobil na teži.

Srečno!

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?