|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
24.5.2006 15:33:00   
CERT
ko gledam mojega se mi zdi da bo kdaj ostal brez rok ker stalno glodauser posted image . ma pravjo da je to normalno za tako starost, ga bo pa pol treba odvadit tega.

z mojim je kažin zadnje tri dni, ne vem ali ima poskok v rasti ali kaj. zjutaj je že OK, ma popoldan ga mam stalno na prsih, pol mi zaspi. pa prej popoldan nikoli ni spal. tako da ne vem ali je tok zmatran od sesanja?! ali ma tudi kakšna izmed vas take izkušnje? NE VEM!!!!user posted image

(odgovor članu CERT)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
   RE: Februarčki 2006
24.5.2006 17:23:37   
karin412
Spet se mal oglašam!
Cepljenje: v ponedeljek je imela Ajla posvetovalnico (5000 g, 60 cm) in prvo cepljenje. Zelo je zajokala, ko so jo cepili, še celo kri ji je tekla, potem pa se je drla celo pot domov. Tudi doma je takoj po podoju zaspala in nasploh je spala več časa. Ko pa se je zbudila, pa vedno tak jok-tudi med previjanjem, ko se je običajno smejala, da me je kar srce bolelo. Ima pa oteklo nogico in rdeče, kljub obkladkom (provala sem mrzlo kislo smetano in alkohol - enkrat eno drugič drugo). Drugi dan (včeraj) je bilo malo bolje, ampak je še jokala (cmerava cel dan). Danes ima samo še trdo bulico in rdečino. Spet se smeje.
Jaz ne vem več, ali naj jo cepim ali ne. To me tako mori, ker se počutim krivo, da to dovolim, potem pa otrok trpi.
 
Spanje: še vedno se zbuja ponoči. Po navadi spi v kosu po 5-6 ur, to pomeni, ker gre spat ob 20h, da se zbudi okoli 1-2h in potem še od 3-4h ali pa včasih spi do 6h, kar je v redu, ker se naspim. Mogoče zato, ker dojim, pa se ne naje.
 
Duda: kupili smo ji od Chiccota lateksno dudo. Pa bomo provali še to.
 
Primorska: doma v KP sem bila 4 dni, je res kot da bi prišla v drugo klimo, ponoči rabiš samo eno deko. Marty – pošlji mi na ZS tvoj telefon, da te pokličem, ko bo spet dol.
 
Hrana: jaz jo še dojim. Nisem še razmišljala, da bi kaj dodajala.
 
Oko: bile sva pri homeopatu in je oko mnogo boljše, jaz upam, da se dokončno pozdravi.
 

(odgovor članu CERT)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
   RE: Februarčki 2006
24.5.2006 20:10:46   
ursi
Ojla punce! Se vidi, da je danes dež.user posted image

Ninaki... pri nas imamo podobno kakanje. Je pa približno 2x na dan.

AD3 kapljice... jaz jih dajem 4 pred drugim obrokom po žlički.

CERT... dobrodošla! user posted image  Jaz sem pa iz Idrije. Mogoče bi se lahko kdaj dobile na Mostu na Soči. Ja, mal enga izletka bi bilo. Mi je pa lepo dol ob jezercu.

krst... Nam se v juniju začnejo priprave in bodo trajale cel junij ob sobotah. Res ne vem, zakaj take razlike za ta krst.user posted image  Nekje nikakršnih priprav, drugje pa cela štala.

poročene... Vprašanje za tiste, ki ste tudi cerkveno poročene. Ali ste tudi za to poroko morale hoditi na priprave? Pri nas morš tudi za to it ene 5x.

cepljenje... jutri.user posted image  Upam, da ne bo prehudo.

sedenje... koliko lahko naši malčki že sedijo? Jaz bom sicer jutri malce povprašala okoli tega na pregledu, ampakme zanima, kolk ve že kaj tole prakticirate?

striženje... pri nas smo pa Nejca prejšni teden že kar pošteno ostrigli okoli ušes ter na čelu, ker je imel že ful dolge laske. Ostalega pa nisem še pustila.user posted image  Ampak je pa res že pravi čupavc. user posted image

gosta hrana... jaz tudi še nisem začela nič dodajat mleku. Vidim pa, da ste nekatere že kar korajžno začele. Kdaj se pa načeloma lahko začne dodajat tale rižolino?

obračanje in dvigovanje... Nejc se še ne obrača z hrbta na trebuh, z boka pa ja. Se je pa začel opirati na petke ko leži na hrbtu in dvigne rito v zrak in se tako prestavlja.user posted image  Ga je potrebno vedno bolj opazovati, ko je pokonci, da kam ne "pilotira".user posted image  Še najbolj varen je v njegovi posteljici.

Karin412... lepo, da vama gre na boljše z očkom.user posted image  Sem pa zadnjič gledala mal podatkov o tebi in tvojem dragem in morm rečt, da sem skoraj brala najine podatke z mojim ljubijem.

Tinkatonka... moj ljubi ima tudi rojstni dan 18.5. Ja, tile bikci so prav privlačni, a ne?user posted image

< Sporočilo je popravil ursi -- 24.5.2006 20:14:03 >

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
   RE: Februarčki 2006
24.5.2006 22:34:30   
sarazan
Ursi!

Jaz sem poročena cerkveno in sem tudi hodila 1 teden (5x) na priprave na zakon. Predavali so nam psihologinja, pediatrinja, 2 "stara" in izkušena zakonca, duhovnik in pater.
Moram rečt, da je bilo samo eno predavanje z versko vsebino - o tem, kako imeti Boga v družini, kako se morata zakonca spoštovat, kako otroke vzgajati v veri,....
Ostala predavanja pa bi lahko slišali prav vsi pari, ki se odločijo za skupno življenje in družino, pa če so poročeni ali ne.

Obstaja pa tudi daljši "tečaj". Mislim, da traja kar 1 leto, bolj ob vikendih kot duhovne vaje. Ta varianta se mi zdi bolj za tiste, ki so non-stop v cerkvi. user posted image

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 9:04:09   
ursa_p
Zivjo, punce!

Se sva med zivimi!

Sem dobila SMS od Eviii, pa sem prisla na hitro napisat, da sva midva veliko veliko bolje, da nismo vec tako dojenckasti, da je v glavnem z nama v redu ... Gal sicer se poliva, ampak bruhanja je pa res zelo malo, pa tudi polivanja je veliko veliko manj (preslo samo od sebe).

Sej ne vem kaj nej se napisem, razen to, da sem v zaostanku osmih strani. Se bom potrudila in prebrala vasa sporocila. Zadnje case so tako lepi dnevi, da sva z Galom vecino casa zunaj, ce sem pa ze noter, pa ze kaj pospravljam, ce Gal spi, drugace se pa z njim ukvarjam.

Morm povedat, da Gal ze sam nosi igracko v usta, da preprijema igracko iz roke v roko, da sam potegne ven dudico in jo na pol vtakne tudi nazaj v usta, da se ze res glasno smejimo (tako kot se dojencki lepo smejijo, se ne smeji nihce), da v banji od veselja norimo, pospricamo celo kopalnico, pa se ranimo se (od brcanja je ze parkrat krvavel iz mezinckov na nogi), v glavnem veliko se je zgodilo v casu, ko se nisva javljala.

Imava pa se vedno problem s kakanjem ... tudi siten je zato veliko bolj, dokler se ne pokaka. Pred parimi dnevi sem mu zacela dajati tudi (nesladkani) caj (pa mu ni bil kaj dosti vsec, ampak za par pozirkov je bil v redu), pa tudi s cajem prebava ni nic boljsa. Spet ima nekje 5 obrokov na dan ... tako je sam lacen in takrat mu dam za jest.
Potem ... gremo na poseben pregled, ker se prevec steguje (16.6.2006). Moram se povedat glede kolkov ... ko smo bili prvic na pregledu je imel desni kolk v redu, levega pa ne cisto, no, pa pridemo po enem mesecu spet na kontrolo, je bil pa levi v redu, pa desni ne!!!!!!!! Sem sla cist besna od tam (ker je to kao zato, ker ne dajem D3 kapljic!! ... sem ji tudi povedala, da na navodilih pise, da se jih daje po tretjem mesecu, pa je rekla da to pa ze ne in da imajo oni izkusnje in da dobro vejo kako in kaj) ... mi je zdravnica na odgovor ali ga se siroko povijam odgovorila, da ce mi je tezko, pa sem ji kar lepo povedala, da ga komaj spravim v lupinico, potem pa mi je rekla, da kako plenicko mu pa se lahko dam notri ... haloooooooooooo ... a ga moram ali ne??? No, potem mi je pa moja pediatrinja razlozila, da so kolcni koti zelo v redu, samo okosteneno se ni, kar pa ni nujno da je do 6-ega meseca. Cela norija ... tako da se nic vec ne povijamo na siroko (po predlogu pediatrinje). 

Sej sem se kaj pozabila, ampak to je tisto na hitro. Smo pa veliki ze 60 cm in tezki dobrih 6 kg (proti enim smo sigurno se majhni ... hehe).

Lep dan vsem in hvala za skrb. Eviii, tebi pa se posebej, ker skrbis za nas in nam (zgubljencem) pises SMS-je.

Ursa

(odgovor članu CERT)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 9:06:10   
ursa_p
Aja, se to na hitro, preden se Gal zbudi.

Tudi cepljeni smo ze ... Gal je ob pikici kar onrk krical, potem na previjalni se je pa ze umiril in v vozicku takoj zaspal. Problemov z vrocini niti nismo imeli. Je sicer imel vrocino 38, ampak je bilo to pred spanjem, zjutraj pa je bilo ze vse v redu ... tudi pretirano siten ni bil ... v glavnem vse ok.

Zdej pa mislim, da sem vsaj priblizno vse napisla.

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 9:41:00   
Eviii
jutro...
sem glih hotla napisat, da se mi ursa_p ni nič javla in vidim takoj  njen post na rr-ju user posted image . bravo gal user posted image user posted image user posted image . res sm vesela, da se imata fajn in da nimata cajta za nas. se pač oglasi, ko boš imela kej cajta. samo zadnje čase smo se najbolj za vajudva sikirali. zdej pa vidimo, da sta ok.
cert, dobrodošla med nami user posted image user posted image user posted image  če želiš, mi lahko pošlješ številko gsm-ja na privat. jst sm nekakšna tajnica februarčic že iz prejšnjega foruma in skrbim za obveščanje. al pa da mi punce sporočite, ko smo v skrbeh (kot je zdej to z urso_p).
mi gremo danes spet v ljubljano. morem it v rutarja se še neki zmenit za sobo. pa mogoče bom še do mentorja skočla, da mi posodi eno knjigo, da še tisto preberem in da mu oddam ta moj doktorat preden grem na švedsko.
cert, tudi  meni se zdi, da pride kak dan (tko kot si zapisala, tudi po trije skupi), ko dejan je non-stop. se že sama sebi zdim ko ena krava. ga komi odstavim od joške (je gor lahko tudi eno uro) in je čez pol ure spet vik in krik in si rečem, pa ja ni že spet lačen. in mu dam joško in jo zagrabi kot da v življenju sploh ne bi še jedu... sicer je res, da imam pol celo noč mir, ker se čez dan pridno naje in pol spimo od desetih in pol oziroma enajstih do šestih oziroma sedmih. imam raje tko kot pa da bi se mogla ponoči zbujat. sm vsaj naspana.
danes je spet sonček pr nas. lep dan vsem user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 10:16:04   
CERT
ŽIVJO SM NAZAJ TO!

ursi ja če ze zmeniva, komot. na mostu mora bit zdaj pa res lepo, bi bilo za it pogledat po dolgem času.

za krst se tudi jast zanimam. je pa tako da nimam nobenih zakramentov. moj fant ima vse, poročena pa tudi nisva, tako da nevem če bo hotel krstit našega otroka.

moj včeraj ni nič kakal. danes tudi še neuser posted image . tako da sem se odločila da mu bom zdaj dala sladkane kamilice. upam da bo kaj pomagalo. nevem ali se mi samo zdi ali otrok ko je zaprt nima pravega apetita, kaj se zdi vam?

po včerajšni turneji z dojenjem ( gor in dol in gor in dol na prsi non stop) je ponoči še kar spal: od 11.30 do 6. 30. 

cepljen ni še bil baje zato ker ne bi še prenesel . je bil razdražen u nulo.user posted image  
a pri vas ful čakate na pregled pri pediatrinji. pri nas spod 2 ur in pol, sploh še nismo prišli na vrsto.

hvala bogu je danes spet sonce! bomo šibali ven na zrak ko spravem ta kurnik en tolko v red. kako pa vam uspeva skrbeti za gospodinjstvo. meni bolj slabouser posted image .  MA BO ŽE BOLJE!!!!

eviii te bom poslala svojo tel. št.. hvala

SE SLIŠMO!






(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 16:45:53   
Bonnie_RR
Zdravo!

Midva sva bila danes končno spet po dolgem času na enem sprehodu in mi je prav pasalo. Je pa Nik spal samo ene 15 min, drugače je pa skoz kukal ven. Danes sem ga prvič imela na spehodu brez košare, pa mi ni bilo preveč všeč, ker sem morala non-stop popravljat dekico, ki jo je Nik skoz veselo dol brcal. Se mu je prav fajn zdel...user posted image Je bilo pa pri nas (sva bila dopoldne zunaj) bolj sveže in ni bilo neke vročine, tako, da sem imela spet probleme z oblačenjem. No, nekak sva se le porihtala...

obračanje... Naš se že tudi kar precej obrača in ga niti za trenutek ne smem več pustit samega. Se že prevrača s hrbta na bok, pa z boka na trebušček, pa s tebuščka se večkrat že zakotali nazaj na hrbet (najprej mu je ene 2x zmanjkalo ravnotežja in se je zvrnil na stran, zdaj se mu pa že fajn zdi to namerno počet). U glavnem je že kar pestro. Včasih ga tudi prime, ko se v igralnici igra, da dviguje ritko (kot bi delal mostuser posted image ), pa v počivalniku se z nogami odriva od roba in če ima malo višji naklon, ga čez par sekund najdem že čisto spodaj pri robu (tam, kjer naj bi bile nogice, ima ritko, nogice mu pa dol bingljajouser posted image ). Ko se pripravljava za jest, se včasih tudi že naprej zvija (kot bi hotel delat trebušnjake). Mi je kolegica rekla, da je njena tamala to začela delat, preden je začela sedet...user posted image

Danes je ful užival, ko je na trebuščku ležal na meni. Je brcal zraven, kot bi se hotel kam odplazit... Sem bila pa cela poslinjena zraven. Slina mu je kar tekla iz ust!user posted image Še sreča, da imam veliko slinčkov na zalogi!

Se pa tudi že naglas smeji. Posebej fajn mu je, če ga lupčkamo po popku. Kar vriska zraven.user posted image No, pa tudi že zna zelo na glas zavpiti. Potem se pa jaz naredim, kot da sem se fejst ustrašila in Nik se začne ful smejat...
V glavnem, vsak dan se zgodi kaj novega in vsak dan me s čim preseneti.user posted image

No, včeraj me je pa s tečnarjenjem. Je bil cel dan kar nekaj siten. Verjetno zaradi vremena...

krst... Midva sva se malo pozanimala in pri nas moramo tudi dati neka predavanja skoz...user posted image Verjetno bova šla na ta predavanja 13. junija, vendar se še "pogajava" kdo bo šel (naj bi prišel vsaj en starš). Točen datum krsta pa menda zvemo šele na teh predavanjih.user posted image Bo še zanimivo...

sedenje... ursi, po mojem je še prezgodaj za to, vendar bi bila prav vesela, če bi nam povedala, kaj ti bo povedala pediatrinja glede tega.

striženje... Uau! Laske ste si že strigli... Mi imamo pa še bolj kratke, zraven pa upam, da ne bo še kaj plešat ratal, ker noče preveč na boku ležat, ko je pa na hrbtu, pa glave nima niti sekunde pri miru. No, zaenkrat imamo samo en krogec brez laskov zadaj in upam, da pri tem ostane...

ursa_p in Gal... user posted image Samo, da je vse ok!

kolki... Moram priznat, da sem bila na začetku ful zmedena, ko ste vse kar nekaj o širokem povijanju govorile. Sploh mi ni bilo nič jasno. No, potem sem nekje prebrala, da ponekod prakticirajo široko povijanje (se mi zdi, da) 3 mesece, potem pa naredijo kontrolo in ocenijo, če je to še potrebno ali ne. Skratka, preventiva. No, mi tega nismo imeli in imamo samo pampersko že od porodnišnice dalje. Pri nas je tako, da 3. dan v porodnišnici naredijo utrazvok kolkov in če je vse vredu, široko povijanje sploh ni potrebno.
Ni mi čisto jasno, zakaj svetujejo široko povijanje, če na ultrazvoku vidijo, da so npr. kolki zreli... Saj, ko so enkrat kolki zreli, potem drugače ne more več biti! user posted image user posted image user posted image
No, nam je bilo to široko previjane na srečo prihranjeno...user posted image

Toliko zaenkrat...

Lep dan!user posted image






_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu CERT)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 21:26:37   
sazi
Sklepam, da jutrišnje srečanje v Tivoliju odpade, glede na to, da nobena na to temo ni nič napisala. Morda nam uspe naslednji petek.

(odgovor članu CERT)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 21:56:56   
tinkatonka
Dober večer!
 
Krčki... je bilo že bolje, a so se spet pojavili. Čuko...kako je pa kaj pri vas s krčki. Je kaj bolje???
CERT...dobrodošlauser posted image user posted image

urša_p in gal....lepo da je z vama vse vredu, in da uživata 100 na uro.  user posted image user posted image

kolki... mislim da je ljubljanska porodnišnica ena redkih, ki nima UZ kolkov, zato moramo široko povijati do UZ-ja kolkov, ki je zdaj ponavadi pri 2 mesecih.

karin412...user posted image user posted image  za uček.

palček.....ko je zaspan je prva stvar, ki jo vtakne v usta palček. Včasih celo dva, če je huda sila. In se blazno jezi, ko mu jih vlečem ven iz ust. Se je že zgodilo, da sem ga, ko sem ga dala v posteljo, tko zadekala, da sem ga čist zavila v kovter in tud rok ni uspel premakniti. Tudi duda ne pomaga, jo namreč takoj pljune ven iz ust. Še kakšna ideja kaj naj naredim? Se bojim da si bo čist uničil čeljust in pravilno izrast zob, če bo imel palček non stop v ustih.user posted image

eno vprašanje...ali vaši možovi/partnerji prebirajo ta forum? Ali pa če jim poročate o tem kaj se je zgodilo kateri izmed nas?? Jaz mojemu pogosto kaj povem. Sploh takrat, ko smo rojevale, sem mu vsak dan poročala o novih februarčkih, pa zdaj tud marsikatero vašo zgodbico, izkušnjo delim z njim. Ste ratale prave "internetne prijateljice" in kar ne morem, da ne bi govorila tudi o tem kaj se je zgodilo pri vas. user posted image user posted image
 
in drugače...Naš Anej je prava klepetulja. To kar vriska in spušča glasove kot so oooooo,iiiiiiiii,uuuuuuu. Seveda to naredi s čist posebnim pridihom in se prav nasmejim zraven. Zdaj se vleževa na blazino na tleh, jaz ležim zraven njega in se igrava tud kako urco, potem pa ponavadi rada siten in zaspan, ker se od vsega klepetanja, mahanja z rokami in nogami tako utrudi, da potem takoj zaspi kot top. Odkar sem mojemu možu rekla, da če zadaneva na loteriji, da bi imela 10 otrok, je nehal pisat loto listke. user posted image user posted image user posted image  

Ta vikend bo naporen a lep za nas. V soboto gremo dopoldne na obisk v Šentjernej, potem na poroko na Otočec (samo na civilni obred), potem pa domov, mene pa zvečer čaka obletnica valete. Imam 10-obletnico in se že prav veselim, da bom videla svoje sošolce in sošolke iz osnovne šole. Komaj čakam. user posted image user posted image  Potem v nedeljo pa še enega "frišnega" dojenčka pogledat. Je moja dobra prijateljica pred mesecem dni rodila drugega otroka, fantka. user posted image

No toliko od nas....

Lep pozdravček za vse februarske otročičke, mamice in očke


od Aneja, njegove mamice in očita...







< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 25.5.2006 21:59:20 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 22:10:42   
natalia
zdravo,

samo toliko, da vas pozdravim, ker sem totalno crkjena od animiranja moje razvajenke!!user posted image user posted image .


lahko noč, vredi spite!user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 22:11:22   
natalia
aja,user posted image

vredi spimo!user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
   RE: Februarčki 2006
25.5.2006 23:47:19   
Kami
Čao punce,
Natalia, zadnjič sem gledala slikce od tvoje punce, pa se mi je potem sanjalo o njej. Se ne spomnim kaj, samo vem, da je imela glavno vlogo. user posted image
Moj možek je končno doma. Juppie. Sem čist happy, on pa tudi. Sam drug teden spet gre. user posted image
Danes so imeli otroci žurko v vrtcu (kao slovo od tistih, ki grejo v šolo). In je bilo ful hecno, ker smo starši gledali otroke kako prihajajo na dvorišče. In sem bila kr neki razjokana, ko sem gledala te otročiče.  Me je user posted image  vprašal kaj sem vsa raznežena, če pa naš še sploh mimo ni prišel. user posted image  Kaj šele bo? No, je nastopal in je bil medvedek in sem bila čist ponosna nanj. Pa čist koma utrujen, ker zaradi razburjenja nihče ni spal v vrtcu. Je padel dol pred osmo.
Sicer pa vam sporočam, da sem naredila tisti izpit, za katerega sem imela slab občutek. In to z 9! Čist happy! Po moje mi je dala kake ekstra točke, ker se je iz mojih odgovorov sigurno vidlo, da nisem plonkala, za razliko od večine ostalih (namreč ne znam to delat). user posted image  Pa naslednji izpit imam že 10.6., pa naslednjega spet 17.6. Madre mia, konc me bo! Ampak pol pa počitnice!!!! Juppie, komaj čakam, da še kaj drugega v roke vzamem (knjige mislim, user posted image  seveda user posted image )
Jaz jutri res nadaljujem z D3 kapljicami. Do zdaj sva jih vzela točno 2x, predvsem zato, ker je mama (torej jaz) ena pozabljiva koza. user posted image
Uživajte v lepih dnevih!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
   RE: Februarčki 2006
26.5.2006 10:08:05   
sarazan
Živžav! user posted image

Pri nas sploh ni več miru. Moja mala zaspanka se je prelevila v "hiperaktivno" dete. Samo na spehodih še kaj spi. Tudi ponoči jo nekaj nosi (pa ni lačna) in sem že pravi zombi user posted image .

Spet sem se opogumila, da sem začela z AD3 kapljicami. Danes bo dobila 3 (priti moramo do 7). Zaenkrat (trkam ob mizo user posted image ) ni imela krčev, ampak je tudi malo prezgodaj, da bi rekla, da bo vse dobro. Imam pa eno tako logiko, da, če ji hrana, ki sem ji jo že dala, ni naredila hudega, bo mogoče tudi kapljice sprejela.

Ne vem, če moj mož kdaj bere ta forum, mu pa jaz kar velikokrat povem, kaj se dogaja mojimi februarčicami. Pa res je tudi, da zdaj z nobeno prijateljico toliko ne čvekam, kot z vami. Vse so zasedene s službo in svojimi otroci. Prej, ko sem bila še brez Sare, sem šla k njim na obisk, zdaj je pa to takšen projekt, da se ga redko lotim. Tako se bolj občasno dobivamo user posted image .

Palček ... naša prav izrecno palčka ne vleče. Si sicer tlači prste ali kar celo pest v usta, kar ji niti ne prepovedujem. Sem jo pa tudi že kar dobro navadila, da za spanje namesto rokice dobi dudo. Pa na joški ji tudi ne pustim zaspati, da ji ne pride v navado.

Bonnie_  Zakaj pa boste krstili vašega Nika? Krst in obveznosti okoli tega ne bi smele biti staršem tak napor. user posted image  Ne vem no, če ima kakšen smisel, da je otrok krščen, če vama je to samo modna muha ali pa kao neka tradicija. Vsaj nekomu mora to nekaj pomeniti. Pa sorry, če sem malo zoprna, ampak to je moje mnenje.

Ursa_p ... super, da ste bolje user posted image . Javi se še kaj, ko utegneš.

Kami ... kot sem že večkrat rekla/napisala... res si ena supermami. In čestitam za izpit. user posted image

Uvajanje ... jaz sem za naslednjo sredo dogovorjena s patronažno, da se pride pogovarjat z menoj o uvajanju goste hrane. Bom poročala, kakšne napotke bom dobila.

Uživajte, mi se gremo ta vikend spet potepat user posted image .

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
   RE: Februarčki 2006
26.5.2006 10:14:19   
ninaki
Helou mamice,

tudi jaz se javljam samo toliko, da vas pozdravim. Midva sva OK. Malo manj je, malo vec kaka in malo vec spi, malo vrocine - to se je zgodilo po cepljenju. Drugace je pa se vedno zelo dobrovoljen in zivahen 100/h. En dan spi celo noc, drugi dan se zbudi 2x na noc, skratka, ritem se mu je cisto zmesal. Za D3 sva dobila napotek, da morava zdaj dajati 3 kapljice, saj ima zadaj se vedno nekoliko mehkejso glavo.

Jaz, zal, danes ne morem priti na cvek v Tivoli. Sem cisto crknjena, pa hrbet je totalna koma. Non stop nekaj naokoli letava, pa ena praznovanja, pa 100 stvari v glavi, tako da sem ze tako zivcna, da je joj. Zjutraj, ko se zbudim, kar nemirna ratam od razmisljanja, da ja ne bom kaj pozabila. Pa na listke si non stop pisem kaj vse moram narediti. Se sreca, da se bomo cez we potepali, da malo odmislim. Tudi naslednji petek me ne bo, greva s tamalim na potep na Hrvasko.

Punce, uzivajte. Se javim kaj vec naslednjic.

Nina


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
   RE: Februarčki 2006
26.5.2006 10:17:45   
tinkatonka
Punce kakšen nasvet prosim...
 
Moj Anej mi je blazno začel komplicirati pri hranjenju. 100 ml lepo poje, potem pa imam prave borbe z njim. Komaj spravim vanj še 30ml, včasih tudi kakih 10 ml več. Če mi namreč na en obrok ne poje cca 150ml, je čez eno uro spet lačen. In odkar je začel komplicrati za hranjenje se ponoči večkrat zbuja lačen. Ma groza! Malo prej sem ga hranila, pojedel je 70ml, se vmes pokakal, potem pa ni hotel več jest. Dobesedno "zlijem" vanj še 30ml in on medtem zaspi in zdaj s posrano ritko spi v svoji postelji kot top že 1 uro. user posted image user posted image  Ko mi je to isto naredil včeraj, sem ga šla vmes previt in mu ponudila potem še enkrat mleko in je bla ista pesem, ni hotel jest. Čez 1 uro je bil pa lačen. user posted image user posted image

No in to je tud razlog zakaj zdaj dopoldne nikamor ne greva, ker se cel dopoldan borim s tem njegovim hranjenjem. In to zdaj že kakih 5 dni. Ampak je vsak dan slabše. Sem pogledala če ima kak sor v ustih pa nič ne vidim, da bi kaj imel.  user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
   RE: Februarčki 2006
26.5.2006 10:19:43   
tinkatonka
Aja....drugače je pa izredno dobrovoljen in se se smeji še beli steni če je treba.user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
   RE: Februarčki 2006
26.5.2006 10:23:54   
ninaki
Tinkatonka, pri nas cisto ista pesem. Noce in noce jesti. Se kar nekaj zmrduje, obraca, vse drugo mu je bolj zanimivo. Ga dam stran, pa jok in stok. Ga spet priklopim, pa spet noce. Enako, sva tudi midva ze celo jutro notri, ker enostavno ne upam z njim ven, saj ne vem kdaj se bo javil alarm za lakoto. Tukaj v vasi pa ni nobene klopce, da bi se lahko vsedla in mu dala za jesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sora tudi Enej nima, je pediatrinja cekirala v torek. Nimam pojma kaj mu je.

Nina


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
   RE: Februarčki 2006
26.5.2006 11:34:42   
MjaV
Hojla, punce.
Po daljši pavzi se malce zopet oglašam. No, beseda pavza se ne nanaša na to, da lahko toliko "pavziram" ob našem ljubem dojenčku, temveč (žal) obratno - ob Joni ni časa za nič drugega kot potešitev osnovnih potreb (nekaterih - hrana WC... kaj dosti več pa neuser posted image ). Sem kar cca 12 strani v zaostanku in ne verjamem, da bom uspela vse prebrati. Glede na to, da sedajle malčica spi (to traja maximalno pol ure...) moram biti kratka, kar ni ravno moja odlika... Bom raje spremljala, če se boste spet kaj dobile v Tivoliju, da se malce pridružim.
Z zanimanjem sem prebrala tole zadnjo stran - kaka razlika! Na cca 31 strani, kjer sem nazadnje "obtičala", se še nič kaj takega ni dogajalo z dojenčki... sedaj pa že gosta hrana, obračanje, dvigovanje, "petje"... res super. Glede na to, da je Jona zelo zahtevna, sem tudi jaz komaj čakala, da minejo prvi trije meseci, za katere na splošno velja, da so najtežji. No, včeraj smo imeli tri mesece in sedaj z veseljem zrem v prihodnost.
Naša tamala sicer ne obvlada drugega kot neskončen "aaa" v vseh možnih odtenkih, pa včasih se tudi nasmejčka, a v to je potrebno že vložiti kar nekaj truda... kaže, da jo vse takoj prične dolgočasiti in hkrati je tako občutljiva, da ne potrebuje dosti, da pade v totalno histeričen jok, ki ga je še vedno težko v kratkem času zaustaviti. Ampak, verjamem, da bo sedaj počasi bolje. Vsak dan malo. Juhu!!!
Mi se sicer še ne obračamo - le včasih (bolj ponesreči) ji uspe, da se iz trebuha (ko pasemo kravice) prevali na hrbet in ima pri tem obvezno izredno osupel obraz (meni gre kar na smeh, ko to vidim). Seveda sekundo zatem pa njena značilna šoba in če uspem še pravočano "zamašiti" usteca z dudo, je OK, sicer pa "malo joka ne škodi"... Bom poskusila dati tole šobico v album, če bo čas in znanje...
Naslednji teden imamo pediatra in cepljenje, mamamia, kako me je strah, kakšna bo... Kdo jo bo potolažil? Ali naju vzamem taščo s sabo, ki ima še vedno nepojasnjeno pomirjujoč učinek na tamalo???
Začeti se mi dozdeva, da je Jonina tečnoba predvsem rezultat tega, da je v glavnem neprespana, saj čez dan zelo malo spi, pa še to, če že zaspi, nikoli več kot 45 minut, v glavnem pa samo 20 - 30 minut (sedajle je že zopet budna in jo že guncam). Ali ima katera predlog, kako naj jo navadim na daljši spanec? Ponoči še gre, a se vsak večer preden zaspi obvezno uspava (od cca ene do treh ur) z medsebojnim delovanjem pestovanja v naročju (!), mrmranja, petja ali kaj takega (!) ter JOKANJA(!!!) (ja, jokanja, čeprav je v naročju user posted image ). Na dojki nikoli ne zaspi trdno (odpre oči isti trenutek, ko jo odložim in potem se začne zgoraj omenjeni dril). Sicer saj sem že navajena, tako se vsaj malo poajčkava, saj tudi drugače ne mara pestovanja in hoče biti ves čas v pokončni legi, obrnjena proč od mene (radovednost...), a mislim, da ne bi bilo slabo, da se počasi nauči, kaj je spanec in kako se zaspi in da to ni nič slabega. Kako je vam uspelo (če vam je)? Metoda z jokom ne bi hasnila, razen, če jo pustim, da joka celo noč in obvezno preselim vse sosede - se joka zelo dolgo in zelo močno (no, pravzaprav kriči) in to že ko je v naročju, kaj šele, da jo še budno odložim... ne, tako ne bi šlo (sva ravno včeraj poskusila in po 10 minutah še hujšega stopnjevanja joka odnehala - potem pa sva potrebovala uro in pol, da sva jo umirila, žal mi je, da sva poslušala ta nasvet). Morda pa je še prezgodaj, da se navadi sama zaspati? Kako je s tem pri vas?
Uf, zdej pa sem napisala... spet roman. In to z eno roko, he he he. Morda uspem še kaj prebrati za nazaj, sicer pa se gotovo še kaj oglasim...
Lep pozdravček vsem, uživajt ein se veliko smejte!!!
user posted image

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
   RE: Februarčki 2006
26.5.2006 16:30:43   
ursi
Lep pozdrav!

Samo na kratko, kaj je bilo včeraj na pregledu.

Nejc je bil cepljen in je zraven samo bolj grdo pogledal in zacvilil, jokal pa ni. Bravo, fantek moj. user posted image user posted image user posted image  Še jaz bi bolj odreagirala, če bi meni tisto injekcijo pahnili not v stegno.

Glede sedenja... nič do 6 meseca!

Uvajanje goste hrane... nič do 6 meseca. Najprej so mi rekli, da bova začela uvajat po 5 mesecu, včeraj je pa rekla, da so bili ravno na enem predavanju in so jim rekli, da so začeli podaljševati uvajanje goste hrane zaradi povečanja alergij pri otrocih.

Naše mere... 6750g, 62 cm velik, glavica 42 cm. Je grozno napredoval ta naš fantin.user posted image  Pa zaenkrat ni nič narobe.

V kolikor bi pa dobil oteklino zaradi cepljenja, je pa rekla, da moram hladiti z fiziološko raztopino, ne z alkoholom!

Aja, glede količine hrane...tudi naš zadnje dni manj poje. Lahko je vzrok temu, če jim je bolj vroče.

Toliko zaenkat, šibamo nazaj na sonce.

< Sporočilo je popravil ursi -- 26.5.2006 16:31:33 >

(odgovor članu MjaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
   RE: Februarčki 2006
26.5.2006 22:02:35   
sazi
Joj MjaVm kot bi brala o mojem Levu - vse isto, le da je star že 4 mesece. No, pa da ne bom samo jamrala - ker ne dojim, mi na dojki ne more zaspati, se pa pogosto uspava s flašo v ustih - če pa ne uspe, potem sva pa na tvojem - jok, jok in še jok. Za vsako uspavanje čez dan, katero ne traja nikoli več kot pol ure. Ko ga uspavam, vsakič posebej prav zašvicam zraven (mali je pa tudi od borbe s spankom čist prešvican). Se tudi precej hitro razburi - ravno danes sem šla k sodelavki na piknik (sem prvič po porodu videla sodelavce) in je bil mali z mano - je skoraj ves čas jokal. Sploh ga nisem mogla potolažiti.
Tinkatonka - sem že na sosdenjem forumu opisala težave s hranjenjem pri nas. Včeraj je dobil še rižolino zvečer, pa ni nič pomagalo. Ob 00:30 je bil prvi alarm, ob 4:50 pa drugi (obakrat je veliiiko pojedel, pa se vseeno kmalu zbudil za naslednjo rundo), potem se je pa še odločil, da ne bo spal. Sem res že ko zombi. Kako naj še študiram ob tem (itak, da samo zvečer, ampak se mi res ne da).
Mi še nekaj časa ne boo uvajali goste hrane - se nam nikamor ne mudi - ne vem, zakaj bi hitela.
Moj mož po mojem foruma ne bere, mu pa včasih povem, kaj se vam dogaja - kaj zanimivega za nas, ali pa kaj ultra smešnega ali odštekanega.
Obračanje - še čisto nič. Mislite, da se moram že sekirat? Na glas se tudi še ne smeje, ampak spušča pa neke glasove drugače - ne med smehom.
D3 - danes sem spet pozabila.
obletnica - sva "pregurala" eno leto user posted image  - včeraj - sva imela lep večer
uživajte s svojimi sončki

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
   RE: Februarčki 2006
26.5.2006 22:31:24   
Bonnie_RR
Dober večer!

Midva sva bila danes bolj pozno zunaj tako, da sva prišla šele ob pol 7h zvečer domov. Sem se ravno danes (prej popoldne) dobila s svojimi (študijskimi) kolegicami in mi je prav pasalo malo z babncami počvekat. Sem mislila, da bomo na kavi max uro in pol, pa se je zavleklo še uro dlje...user posted image Ja, smo si imele toliko za povedat, da bi lahko še naprej čvekale, vendar se je potem začel že kmalu približevat čas za lakoto, zato sva se odpravila proti domu. Je pa zelo užival v ženski družbi...user posted image
Je pa tako, da imam kar nekaj kolegic in sicer tri dobre prijateljice, s katerimi smo se začele družiti na faksu (poznamo se pa že od prej) in 4 prijateljice še iz srednje šole (me smo se pa malo oddaljile, ker smo bile prej non-stop skupaj, zdaj pa vsaka nekaj drugega študira in se težje vse uskladimo). Prej, ko sem bila še v Ljubljani in nisem imela Nika, smo skoz hodile na kavice, pa sem pa tja... V glavnem, povsod nas je bilo dosti. Zdaj pa se je ful težje uskladit in ravno zadnjič sem bila cel dan slabe volje, ker nobena izmed njih ni imela časa z mano it na eno kavico. Sem bila prav žalostna, vendar vem, da je zdaj pač drugačna situacija kot je bila prej.
Sva se pa bolj začela družit s paroma, ki imata tudi majhna otroka. Ena imata skoraj 6 mesecev staro punčko, druga dva pa toliko staro punčko kot je Nik (par dni starejšo). Gremo skoraj vsak vikend kam skupaj. Kako se stvari avtomatsko spremenijo, ne...

krst... S tem je pa tako: jaz nimam vseh zakramentov (samo do obhajila) in sem čisti ateist, Jure ima pa vse zakramente pa tudi ni veren. Odločila sva se, da bova Nika krstila, naprej pa se bo potem sam odločil, ali bo hodil k verouku ali ne. Izhodišče za naprej mu bova dala, kako se bo pa odločil bo pa odvisno od njega. Skratka, krst je za naju izhodišče, ki mu, če bo kasneje tako sam hotel, daje možnost, da pridobi še druge zakramente.
Ne bova ga pa dala krstit zato, da ga bova zdaj vzgajala v nekem krščanskem duhu. S tem mu omogočava samo možnost izbire, ko bo večji. Meni se to zdi dovolj tehten razlog.
Glede predavanj sem se pa malo pohecala. Ni mi to zdaj tako strašen napor, kot se je morda slišalo...

dragi in forum... Jaz mu direktno ne razlagam o tem oz. ga tudi ne prebira, mu pa tu in tam povem, če kaj zanimivega ali pa pomembnega izvem tukaj.

hranjenje... Ja, se mi zdi, da imamo bolj ali manj podobne težave. Meni jih včasih uspe rešiti tako (se mi zdi, da je kami enkrat napisala isto), da mu tisto, kar ostane, pogrejem. Včasih mi le rata, da poje še ostanek, včasih pa ne. Je pa tako, da sem načeloma proti pogrevanju tako, da je to res zadnja rešitev, ki se je lotim samo včasih.
Nimam pa teh problemov, da bi bil potem kaj prej lačen. Je spet šele čez 3-4 ure. Samo enkrat se je zgodilo, da se je ponoči prej zbudil (ob 4h), ker je pojedel samo 90ml. Drugače pa ni razlike. Se je pa začel ful upirat, če ga preveč silim (se začne kar dret in zvijat iz naročja), zato ga največkrat kar pustim in ga ne silim več. Mislim, da bi lahko bila tudi vročina vzrok, čeprav potem ne vem, kaj še bo, ko bo pa taprava vročina udarila...user posted image

kami... user posted image Čestitke za izpit!


Pa lahko noč!user posted image








_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 10:06:53   
marty5
Pozdravljene!

Ti dnevi kar letijo mimo in non stop smo v pogonu user posted image . Sprehodi, cartanja, kaj pospravit, kaj skuhat, organizacija poroke/krste in že je večer, ko dobesedno padem v posteljo! Se rado zgodi, da je zunaj še svetlo, jaz pa že v postelji user posted image .

Grem kar na zadnje teme (kar se spomnem...):

Ursi in priprave na zakon - midva sva jih dala skozi jeseni. Bilo je 6 nedelj po 2 šolski uri. Pri nas je bilo podobno kot pri sarazan - zelo malo verskega, večinoma praktične zadeve in smo se od srca nasmejali, ko smo delali kake vaje ali pa se pogovarjali o vsakdanjih problemih, reakcijah.....skratka, ugotoviš, da se vsi pari več ali manj ukvarjajo s podobnimi težavami in imamo moški kot ženske res tipične reakcije. Moram reči, da nama je kar koristilo - sva vedno šla dobre volje od tam user posted image . A ja, predavatelji pa so bili vedno drugi - nekaj duhovnikov, zdravnica (o kontracepciji...jaz pa takrat s trebuhom user posted image ), pa nekaj parov, ki so nam dajali napotke iz prakse.

Ursa_p: včeraj sem dobila Mojega malčka in vidla not tvojega Gala! Sem vidla, da ste celo nagrado prejeli - čestitam user posted image user posted image user posted image . Naslednja tema foto natečaja je o frizurcah, tako da bom najbrž kako Jernejevo slikco poslala, že ko ima toliko las user posted image . Bova s tatijem malo kreativna in se igrala frizerja user posted image .

Hrana: Jernej dokaj normalno je. Zjutraj je pogosteje (tudi na 2 uri) - to takrat, ko popolnoma prespi noč (več kot 8 ur skupaj). Poje pa manj kot piše na škatli, da bi moral za njegovo starost (5 obrokov po 120-180ml). Ampak dokler tako napreduje s težo, se ne sekiram in ga ne silim.  Z gosto hrano pa bom počasi začela pri dopolnjenih 4 mesecih (kak plazmon piškot v mleku, pa zelenjavo za pokušino,...). Kot sem že rekla - pri vsaki generaciji se naša zdravniška raja spomni kaj novega, tako da delam kakšno stvar malo po svoje. vse bolj zaupam svojim občutkom in predvsem sledim reakcijam svojega otroka.

Kolki - tudi nam so 3. dan v porodnišnici naredili UZ kolkov in je bil 1A. Ampak pri nas še vedno velja, da do pregleda pri 3eh mesecih moraš imeti povijalko čez. Čisti nesmisel! Pregled imava šele 5. junija, ampak mu vseeno pogosto dam dol povijalko v zadnjem času, odkar je bolj vroče. Če lahko otroci v Celju (mislim, da si bonnie to napisala) imajo le pampersko po UZ v porodnišnici, ne razumem, zakaj bi bilo za naše otroke, z obale, drugače......

Še malo pa bo junij.....en dan sem pokukala malo v temo "čvekanje v pričakovanju" in sem ravno pomislila, da se bo kmalu odprla tema Februračice 2007. Me kr strese, ko pomislim na ta čas v lasnkem letu......sem veselo zapravljala za teste user posted image user posted image user posted image  (nam je v 3. uspelo). Pa tista ugibanja, je ena ali sta 2 črtici (nikoli mi ni zneslo počakat na dan M, sem jih vedno delala prej...). Ah, ja - malo sem odtavala user posted image .
Glavno, da se je pustolovščina končala in imamo našega Jerneja, ki ima že skoraj 3 mesece! No, prava pustolovščina se je šele začela user posted image

Lep vikend!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 11:00:18   
MjaV
Marti, prav imaš, ob tem času pred 1. letom... user posted image
Tudi mi že prav dolgo ne povijamo več na široko - že od UZ kolkov smo šli domov brez povijalne plenice... si sploh ne predstavljam, da bi jo sedaj v tej vročini še tako na debelo zavijala, že racmank ne uporabljam (čeprav sem imela trden namen - so me kar drago stale), saj pride vse skupaj tako na debelo... imam nek občutek, da moram našo malo čimbolj spodbujati k gibanju - morda bo potem kaj bolje spala...user posted image  (namreč v bušiju je bila totalna lenoba in sem parkrat zapanicirala, če je z njo sploh vse OK, ker ni niti 10X pomigala do večera..., morda se je pa takrat naspala in sedaj več noče???)
Mi je uspelo dat nekaj slikic v album. Sem mislila da je zakomplicirano, pa k sreči ni, sicer mi ne bi uspelo - čeprav imam sedaj malce več časa, ker ima očka končno čas za varstvo (prej smo urejali in adaptirali stanovanje, da smo pridobili več prostora in Jona svojo sobico pa sem bila kar sama za vse - no, če odšetejem taščo, kateri pa otroka prepustim le če je zares nuja.
V katerem Mojem malčku pa je Gal??? (Nisem vsega prebrala za nazaj)

Sedaj pa priprave, danes gremo nekam na izlet, če le vreme zdrži... uživajte tudi vi!!!

user posted image



(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?