|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje ponoči(prenehanje)
4.6.2006 13:05:18   
chips
Kako nehati ponoči z dojenjem.Tea bo stara 7 mesecev in se ponoči še kar dojima 2-3-krat!!user posted image
Pa še to -do kdaj ste dojile?? V Novembru me čaka operacija žolčnih kamnov in takrat bo Tea že stara eno leto,ampak me skrbi kako bova prenehale z dojenjem v kolikem času  ste user posted image odvadile  z dojenjem oz. koliko časa ste rabile da ste nehale dojiti??user posted image Sedaj ko poje gosti obrok se še rada malo pocarta na zizi,včasih hoče samo zizo in nič goste hrane.
Upam da nama bo uspelo do operacije??user posted image user posted image
user posted image user posted image


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
4.6.2006 13:55:45   
NinaŠ
Glede prenehanja dojenja in cartanja na zizi nimam pametnih nasvetov oz. tako je - Anžeta sem dojila do 14m, potem pa pač en dan zvečer (ko mi je od celonočnega visenja na zizi prekipelo) ni več zize dobil ampak flaško čaja - se je ene 15min upiral, na kopncu pa zeksal tisto flašo in zaspal - tisto noč je prvič spal z le enim bujenjem - takrat je spet flašo čaja dobil, ki jo je sprejel po 10min boja. V bistvu idealno - naslednji dan sploh ni več cmizdil ko ni bilo zize. (Čez dan sva se takrat dojila le še 1x - pred opoldanskim spanjem).

Nočno dojenje sem pa (zaradi slabih izkušenj user posted image ) Tini ukinila par dni nazaj (6,5m). Zvečer se pred spanjem še podojiva (eno uro prej ima gosti obrok), potem ponoči pa ji dam flaško (toplega in malo osladkanega) čaja. Stisnem jo k sebi, kot da bi se dojili in ji dam flaško v usta - brez pritoževanja spije malo in zaspi nazaj. Naslednje dojenje imava okrog 5.30 (predvidevam da je že "lačna" saj je zadnje dojenje ob 20.), da potem še malo zaspi nazaj.

Je pa tako - nekateri otroci lažje sprejmejo čaj, nekateri težje - Anže je dobil ****is, če sem mu v tej starosti namesto joške flašo ponudila (v bistvu sploh ni znal iz flaše pit - al se je pa samo delal da ne zna user posted image ).

LP

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
4.6.2006 14:30:48   
chips
Tea drugače spije veliko čaja čez dan,no očitno ga bo pila tudi ponoči.
Hvala za odgovor.


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
4.6.2006 15:37:43   
Ninica
Mi smo pa prenehali takrat, ko smo se dojili samo še ponoči. To nam je pa uspelo tako, da smo ji postopno ukinjali nočne obroke (včasih jih je bilo tudi 6 ali 7user posted image ) in ker ni hotela čaja se je zadovoljila s tem, da je lahko pri nama. Tako smo se dojili samo zvečer in zjutraj ter na koncu še opustili ta dva obroka.
Nam je uspelo v enem mescu.  in od takrat dalje tudi boljše spimo - celo nočuser posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
4.6.2006 16:26:23   
TONČI.
Mene je bilo strah kako se bo otrok odzval na adaptirano mleko kar na enkrat. Namreč zvečer sva se podojila, zjutraj pa ne več ker me je čez noč zvil slepič in sem morala iti na operacijo. Tako da je pri starosti 3m čez noč spremenil mleko in varuško. Jaz sem bila v bolnici, fant je pa zanj skrbel 5 dni 24 ur na dan. Ko sem prišla iz bolnice sva zopet poskušala preiti na dojenje in ni šlo. Boljša je bila flaša.
Tako da otrok lahko prenese veliko več kot si mislimo. Pocrklaj ga na drug način. V parih dneh bo pa pozabil na zizo.

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
4.6.2006 21:23:40   
rainbow
halo chips!

Nama je uspelo pri 14 mesecih, evo, 14 dni nazaj; enostavno jo je ati dal spat; prvo večer je kar jokala ampak ni bilo grozljivo, dve noči sem jo še enkrat podojila, potem pa se je dosti manj zbujala (od 5-14 meseca na dve uri), tako da sva jo po 4 nočeh kar preselila k sestrici v otroško sobo.

Sva poskusila s tem nekje pri  10 mesecih, no way.

Okoli osmega meseca bi po moje še šlo brez večjih težav;

za podnevi še pa ne vem, ker se še dojiva.



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
4.6.2006 23:08:10   
rozi81
Nam ne uspelo pred 14 dnevi ko je bila stara 10,5 mesecv. Sicer je pa zgledalo takole dojile sva se še cca 2-3x na noč kar je bilo čisto preveč za moje pojme. No in sem šla en petek po doooooolgem času vnuser posted image in sm se ga kar fajn napilauser posted image . Kar pa seveda ne bi blo dobr če bi Teja to pila, in sem ji tako naredila tak nežen kakav in alpskega mleka 3,5. Bilo je čisto, ampak res čisto brez problemov pa še samo enkra mi je jedla. Se pravi samo enkrat se je zbudila, tako da sem naslednji dan kar nadeljevala in je še danes tako. Enkrat na noč se mi zbudi in je potem mi pa spi do 11h.

Sem že enkrat prej poskušala z aptamilom in z hippom pa mi je skor bruhala zravn. Tko da ja, mi smo že na alpskem mleku pa če me napadete al pa ne. Vsaj je mi.user posted image

Tko da to je naša zgodba ni pa se glih za zgledovat po njej.user posted image

Lp S

_____________________________

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
5.6.2006 8:45:15   
kati*
ttp://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=886034&mpage=1&key=zbujanje%2Cpono%E8i%F3%98%94%92

tako smo mi uspešno zmanjšali/prekinili dojenje (je spal 10 ur v kosu) -je trajalo do sobote, ko smo postali prehlajeni in spet papava 2x na noč (v 12urah) user posted image . A vem kako potem nadaljevati, ko se pozdravi.

Uspešno.

_____________________________

lp, K

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
6.6.2006 14:50:13   
MajaPRO
Midva sva z nočnim dojenjem prenehala pri 6 mesecih in sicer tako, da sem mu namesto dojke ponudila flaško s sokom, katerega je tudi podnevi zelo rad pil. In jo je sprejel. Zdaj je star 9,5 mesecev, dojiva se pa zjutraj (med 5h in 6h) in zvečer (pred spanjem). Dojila se bova nekje do 1 leta, če se bo sam hotel tako dolgo.  

_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
27.1.2011 22:19:53   
slovenka
Stara tema, ampak nima veze... naš mali bo kmalu star 8 mesecev. Prve mesece je dobro spal, tudi nekajkrat celo noč. Od 4. meseca je vse slabše, že več tednov ga dojim 4-6x na noč, zadnje čase pa skoraj na pol ure. :( In to samo ponoči, čez dan le 1x, pa še to malo, je gosto hrano. Sedaj me pa že bradavice bolijo in ga imam zadosti. Pa še prebudi se zares večkrat in eno uro brca, na zizi ne bi bil... Sicer pa ne mara dude, si jo le ogleduje, nekaj tednov je maral palec, pa se je morda ugriznil ali kaj, pa sedaj še tega ne. Tudi flaške ne... Se mi zdi ekstra primerek. Res ne vem, kaj naj naredimo ponoči. Imate kak nasvet? Zlasti tiste, kjer otrok prav tako ni maral dude, flaške... Nosila ga ne bi rada, ker me to ponoči zelo utrudi... user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
28.1.2011 13:33:06   
ozzy
user posted image tudi mi imamo ta šproblem,. po dnevu se dojimo samo še 2x- zgodaj zjutraj in pred pop. spanjem, ponoči pa na 3 ure. to me že močno izčrpava in sem zdaj že 14 dni začela z odstavljanjem, ker menim, da ponoči ni lačen saj ima po dnevi že 5 obrokov goste hrane. Je pa dopolnil 8 mesecev.
zaspi z dojenjem ob 20. in potem se prebudi ob 00.00- takrat ga dvignem in stisnem ter podturim flaško z vodo ali sokom-včasih zagrabi, spije in zaspi. No potem je bujenje ob 3.00 in takrat sem ga ponavadi podojila razen danes ko sem vztrajala z flašo vendar je bil jok. spil sicer je vendar nazaj zaspat ne. poskusila sem ga božat, stiskat, pet vendar po kake 30. min dretja sem odnehala in ga podojila in potem je bil še 1,5 ure buden in stalno obračanje na trebuh, pogovarjanje, pljuvanje dude itd. groza.
ne vem očitno nam bo to odstavljanje problem.user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
28.1.2011 14:00:33   
strk
Jaz sem se pri 10 mesecih odločila, da zdaj pa je dovolj. Čez dan ni zaspal drugače, kot v vozičku ali na joški. Če je bilo slabo vreme, sem ga v vozičku po hodniku vozila gor in dol, da je zaspal, potem pa v posteljko. Dude ne mara. Potem sem na forumu prebrala izkušnjo uspavanja z metodo Spi, dete spi in jo začela uvajati. V dveh tednih sva se utekla in tako je tudi ponočih kdaj zaspal kar sam, če se je zbudil. In od takrat tudi bolje spi( trkam po lesu!). Tako se je eno noč zgodilo, da se je kar hitro zbudil. Za moje pojme prehitro. Pa ni dobil joške. Sem ga pustila, da je malo jokal in potem zaspal. Pa se zbudi čez eno uro- zame spet prehitro in ga spet pustim, da sam zaspi( ni tako grozno, kot se sliši). In potem se naslednjič zbudiva zjutraj. Tako sem dobila potrditev, da joške ponoči ne rabi zaradi lakote in od takrat naprej se ponoči sam uspava brez dudanja.

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenje ponoči(prenehanje)
2.2.2011 9:44:53   
BARO
ZDRAVO!

TUD MI IMAMO probleme z osem mesečnikom. Namreč bili smo bolani 14 dni in od tega 10 dni sploh ni jedel nič. Tudi dojila se nisva, ker mu ni pasal. Ko se je pozdravil bi pa zdaj moj otrok tudi zizal, ampak zdej nimam več mleka.user posted image Dojil bi se sam ponočiuser posted image  in to večkrat . Jaz pa enostavno nima še za en obrok ne. Probala sem aptamil, bebylove, alpsko mleko, nič od tega noče.
user posted image

Flaško zagleda in jo vrže ali pa joka kot bi ga iz kože dajal-

Kak nasvet bi prov pršuuser posted image

(odgovor članu strk)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?