|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzgoja 14 mesečnika
21.6.2006 21:00:08   
Naja31
Kako naj mojemu 14 in pol mesečnem sinkotu pokažem, ko naredi kaj narobe?

Do zdaj sem vedno delala tako da, sem mu pač stokrat ponovila NE in ga zvlekla stran. Ponavadi ga je potem itak zainteresiralo nekaj drugega.
No, danes popoldan smo bili na obisku in so tam imeli en super krasen plazma TV, ki je bil postavljen ravno na njegovo višino. TV bolj nestabilen kot naš doma, ki je navaden TV, in se tudi po moje kar hitro prevrne.
Moj sinko, ki je itak nor na TVje, se je najprej nekajkrat  dotaknil ekrana, vsakič sem mu rekla NE in se mi je tudi zdelo, da me uboga. Potem je pa naenkrat zalaufal in se z vso silo zaletel v TV, da se je ta kar pošteno zamajal. Njemu je vse to bilo hudo smešno.
No, na koncu se je vse srečno končalo, razen tega da je nama obema bilo nerodno. Če pa samo pomislim, da se lahko on kaj poškodoval, ali da bi razbil Tv ki sigurno stane pol milijona, mi pa kar slabo postane.

No, in potem kako naj mu pokažem, da je to kar je naredil, narobe? Po ritki ga ne bom,ker je po mojem mnenju še premajhen za to. Če mu rečem 100x Ne pa očitno tudi ne zaleže.

Isti problem imamo tudi z grizenjem in ščipanjem. Ko mu nekaj prepoveva, hoče nazaj ugrizniti. Mene še ne toliko, ker sem očitno nekaj dosegla, da mene pa ne, ampak moža pa full, in grize in ščipa.

Vesela bom vaših nasvetov in izkušenj!

Naja

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzgoja 14 mesečnika
21.6.2006 22:48:26   
Naty*Taja
Tudi naš razgrajač je toliko star in imamo podobne probleme. Za razliko od tebe pa jaz menim, da mali točno ve in razume vse, kaj sme in kaj ne, zakaj jih dobi po riti (oz. naš dobi frc po uheljčku - ga to bolj moti, kot po riti) in včasih, ko je take volje pokaže, da točno ve kaj sme in kaj ne! Ko naprimer hoče pritegniti pozornost (če se mami s čim drugim ukvarja kot z njim npr.) dela točno tisto, kar ve,da ne sme, sam da pritegne mojo pozornost! Potem pa vedno preizkuša, kako daleč sme. In to je po moje to, ko mu stokrat rečeš, da ne sme. Mene potem orng razkuri in dobi eno po riti pa je mir. Po moje, ko mu bom pa enkrat popustila, pa tudi te meje ne bo več!?
Sicer pa moramo upoštevati tudi okoliščine. Npr. ko ga zobki nervirajo, ko je zaspan, ko je slabe volje... je čist razumljivo, da je še bolj nagajiv.
Največkrat takrat poskusim na hitro preusmerit njegovo pozornost in se tako izognit jezi in posledično kazni.
Ka pa vem, verjetno se marsikatera nebi strinjala z mano, ampak jaz se samo trudim po svojih močeh in se hkrati učim na svojih napakah!
Bi pa bilo zanimivo slišat, kakšne napake so delale kake mamice, ki imajo starejše otroke?!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vzgoja 14 mesečnika
22.6.2006 10:38:09   
honey
Jaz se strinjam z Naty - Tajo. Imam tud 14-mesečnika, pa mislim, da točno ve, kaj lahko in kaj ne. Npr. doma mu je dovoljeno, da se igra z daljincem od TV, pri moji mami, kjer je v varstvu pa ne. In, kaj misliš, da se zgodi? Doma mi ga vrže po tleh, če mu ga ne vzamem, pri babi pa se ga tud dotakne ne, pa ga ima na dosegu roke.

Mislim pa, da ni nič premajhen za kakšen krc po roki ali po ritki. Ne mislim zdej, da ga jaz nabutam, ampak ga udarim po rokici glih tok, da ve, da to ne sme. Čeprav se mi potlej smeje nazaj v glavo, kar me še bolj razkur, ampak dobr. K sreči sem tak karakter, da sem trmasta in če je treba ga pa 10x po rok krcnem, ne popustim mu pa ne. Če je ne, je ne. Recimo 2 dni nazaj sva bila v trgovini. Na vsak način je hotu ne vem več kaj vržt v voziček. Ker mu nisem pustila, se je usedu na tla (že zdejuser posted image ) in tulu sred štacune. Pustila sem ga tam in ko sem se skrila za drugo stelažo,da me ni vidu, je takoj nehal jokat in prišel za mano. Vem, da ni glih ne vem kok huda vzgoja to, ampak kaj naj? Ne bom ga zdej pa za vsako malenkost po rit, če se da na drug način.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vzgoja 14 mesečnika
22.6.2006 15:31:21   
BarbaraE
Hja, kot kaže imamo vsi podobne probleme. Naša princeska tudi noče razumeti NE. Jo pa "vlečem" stran od stvari, ki so prepovedene.  In jo skušam, kako drugače zamotiti. Ponavadi "znorim" pri previjanju, ker noče in noče biti vsaj toliko pri miru, da dam plenico gor in dol. Zdaj sem našla način, da da mir. Upam, da bo nekaj časa deloval - torej, dam ji nekaj kremice na rokice ali pa na trebuščka in jo prosim, če se bo sama namazala. In itak ima toliko dela, da je en dva tri previta.
Sicer pa če se je ne da prepričat, da je ne NE, potem se uleže na tla in trmari - midva pa jo ignorirava. 

Upam, da bo kakšna dala še kakšen dober nasvet, ki bo tudi nam še kako prav prišel. Sicer pa Naja, lahko imamo ornk razgovor o tem v soboto. user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vzgoja 14 mesečnika
22.6.2006 15:37:13   
Anonimen
Meni se je pa vedno zdelo neumno, da starši otroku rečejo NE in ga vlečejo stran... Pa kaj on ve, zakaj NE? Jaz sem vedno počepnila zraven nje, jo prijela za roko in ji zelo resno razložila, na primer: NE zaletavaj se v televizor, ker se bo zamajal in padel nate. Poglej, takole, bumf! In te bo bolelo, in boš jokala, in bo tekla kri. Ne pa tko, kot vidim, ko otrok skoraj pade v vodo, mama pa za njim, ga povleče tri metre nazaj, zraven pa se dere: NE V VODO! Ne v vodo!

Ali pa imam res pač srečo z otrokom, kar itak vedno slišim... user posted image

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vzgoja 14 mesečnika
22.6.2006 21:11:05   
Urška//
jaz sem že x krat vse razložla na dolgo in široko, pa je še vedno tisto kar se ne sme najbolj zanimivo, ja kaj naj zdaj jo v vodo vržem al kaj da bo razumelauser posted image

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vzgoja 14 mesečnika
22.6.2006 21:26:12   
Naja31
Meni pa ni jasno kaj potem narediš če ti otrok npr. leti v vodo?user posted image

Valjda laufaš za njim in se dereš, da ne, potem ga pa stran zvlečeš. Kako pa drugače?

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vzgoja 14 mesečnika
22.6.2006 21:35:12   
Urška//
ja v vodo ga vržeš, bo drugič vedo zakaj se greuser posted image

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vzgoja 14 mesečnika
23.6.2006 21:36:25   
rainbow
Hojla punce!

kaj naj vam rečem? doma imamo skoraj 3-letnico in skoraj 15 - mesečnico.

Sem absolutno proti kakršnikoli fizični vzgoji, tudi po roki ali ritki. Mislim, da bo treba pač še milijonkrat reči ne, tudi veliko dobrih knjig  z dobrimi idejami obstaja, da si bodo naši otroci zapomnili. In vedno znova bodo skušali naše meje in se tako učili komunikacije za življenje.

Mislim, da se ponavljanje nekih prepovedi kar obnese, kar vidim pri moji starejši pupi, ki že majšo uči, kaj se ne sme user posted image
Treba pa je tudi razmisliti, kaj je za otroka nevarno in se res ne sme in kaj bi lahko tolerirali. nekateri starši na primer, ne marajo, da se njihov otrok umaže ali kaj podobnega. ne mislim vas, seveda.

Kaj pa boste naredile, ko vas vaši 3 letniki/ce ne bodo ubogali? nekaj svobode v njihovi trmi jim moramo dati, da se bodo naučili tudi kasneje v življenju postaviti zase in ne bodo neke copate drugim. Seveda izključujem njim nevarne zadeve, to pač treba vztrajat.

ja, starševstvo je presneto težek poklic.

pa uspešno in veliko potrpljenja (želim tudi sebiuser posted image )

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vzgoja 14 mesečnika
24.6.2006 10:38:39   
Anonimen
Meni se tudi zdi, da enostavno ne-ja ne slišijo, ker jih neka stvar tako zelo pritegne in so popolnoma skoncentrirani nanjo.

Zamisli si sebe, da gledaš nekaj zelo napetega na TV-ju. Kar ti drugi govorijo boš slišala samo btw. Tako se mi zdi, da je lahko tudi pri otroku.

Sama jo v takem primeru fizično odstranim od takega predmeta. Saj ko pridem do nje, hitro dobi "tisti" izraz ob mojem ne. Prej pa ne, sem poskusila, ampak je bila treba to ta glasno reči, vpit pa se mi ne da....

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vzgoja 14 mesečnika
25.6.2006 13:03:41   
dory
Jst sem besedo NE crtala iz svojega slovarja...ker ga to se bolj podpihne,da zacne delat tisto,kar ne sme....zej prou govort pa razlagati tud ne morem,ker me ne poslusa....jst morm sam pridet in ga odvlect stran pa s cim drugim zamotit...ce je slucajno pri volji,mu se kej povej,zakaj se kej ne sme, drgac jih pa slisim nazaj v smislu: mamiii neee....tiho bosssss.....pa pidnaaaa bit.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?