|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kup vprašanj!
5.7.2006 9:40:07   
bibi
Pozdravljeni! Sem čisto frišna uporabnica foruma in pa nosečka user posted image . Sem v 5 tednu.

Včeraj sem imela G pregled in ene par stvari mi je ginekologinja povedala glede hrane. Veliko zelenjave, mlečnih stvari (jaz jih ne maram), borovnice, beljakovine edino ogljikovih hidratov se naj izogibam. Kaj potem naj jem? Kava DA ali NE? Čemu se še naj izogibam?? Zanima me, če ve tudi zraven jeste kakšne vitamine??

Pa še eno vprašanje glede tablet. V nosečnosti naj ne bi jemali antibiotikov, protibolečinskih tablet ali lahko??? (saj vem da je hecno vprašanje)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kup vprašanj!
5.7.2006 9:46:41   
bskrle
Za vsa zdravila se moraš prej posvetovati z zdravniikom ali s farmacevtom, sploh prvih 12 tednov. Hrana kot običajno, veliko piti, malo pobrskaj po rr na to temo
Če utegneš obišči šolo za zgodnjo nosečnost, tam ti bodo vse odgovorili.

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kup vprašanj!
5.7.2006 11:21:28   
Anonimen
Meni je zdravnik rekel, naj se zdravilom povsem izogibam. Ce je res res nujno, lahko vzamem paracetamol (Lekadol) oziroma penicilin od antibiotikov, ce seveda nisem alergicna. Za lekadol se prej ni treba posvetovat, antibiotik ti mora pa itak zdravnik predpisat in mu pac povej, da si noseca.

Vitamini: domnevam, da ze nekaj casa jes folno kislino. Ce ne, je skrajni cas, da jo zacnes. Drugega nisem jemala (jedla pa ogromno sadja!), do sedaj, ko so se mi v 21 tednu pojavili krci v nogah. Sedaj mi je zdravnik svetoval magnezijeve sumece tablete.

Kar se pa hrane tice, je pa zelo odvisno. Seveda je treba jesti zdravo, bos pa verjetno kmalu ugotovila, da ti nekaj stvari ne pase vec, mogoce ti ne bo nic vec pasalo, mogoce vse (jaz sem bla ena od takih, blazno mi je pasalo meso, sedaj moram pa na kile pazit!). Izogibaj se domacim salamam in domacim sirom, tatarskim biftekom. Nekateri so bolj previdni in se izogibajo vsem suhim mesninam in plesnivim sirom (jaz pa kaksno rezino kupljenega prsuta vcasih ukradem iz kroznika). O tem je bilo res ze veliko napisanega. Predvsem je problem v toksoplazmozi.

Pijaca: nam so odsvetovali sladkane pijace. Potem ugotovis, da se pri nas dobi samo nekaj sokov, ki nimajo dodanega sladkorja (samo pomaranca in jaboko). Zato na veliko pijem take sokove, pa kaksno radensko light in kaksen liter do dva navadne vode na dan. Kava (in podobno, CCola, Red Bull) ni priporocljiva, alkohol sploh ne.

Pozdravljena na forumu in ce se cesa ne ves, kar vprasaj!

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kup vprašanj!
5.7.2006 11:32:11   
Anonimen
Dobrodošla na RR!

Jej vse, kar ti paše. Kaj pa sladoled od mlečnih stvari ali pa kakšni jogurti, skute?

Če ti kava diši, ti skodelica na dan ne bo škodila. Zanimiv članek na to temo na spodnji povezavi (se opravičujem , ker je v hrvaščini, ampak je bilo do zdaj najbolje razloženo, koliko kave in kakšne so posledice):

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=149&Show=1929


Od dodatnih vitaminov sem pila le magnezij.

Tablet naj bi bilo čim manj. Aspirin samo zato, ker te malo boli glava, raje ne. Če pa je ogroženo tvoje zdravje, ti bo zdravnik predpisal taka zdravila, ki so za nosečnico najmanj tvegana.

Uživaj v nosečnosti user posted image

(odgovor članu bibi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.7.2006 12:24:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kup vprašanj!
5.7.2006 16:55:04   
geagaia
Čim manj boš komplicirala s hrano, boljše bo. Sama sem jedla tisto kar mi je pasalo in se nisem prav nič pazila. Zredila sem se 12 kil, ki pa so šle po porodu takoj dol. Povem ti, da sem pojedla ogromno svinjine , ker mi je pač všeč, pa se je otročk zelo lepo razvijal in ni imel nobenih težav, jaz pa tudi ne. Pač ti ena hrana bolj paše, druga pa manj. Pa tudi skodelico kave sem spila, seveda potem ko mi je zapasala.

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kup vprašanj!
10.7.2006 21:18:46   
majas
Meni prvo trimesečje kava sploh ni pasala mi je smrdela...zdaj pa mi je spet takooo zadišala da sem jo zdadnjič kar zgoltalauser posted image in potem sem bila kar 4X na WC... sem res bila tako zaprta prej da se mi je včasih že mešalo... zdaj pa vsako jutro potem z užitkom spijem eno kavico in grem lepo na WC...
Jem pa tudi kar mi zapaše od sladkega do . . .

Manj se obremenjujemo boljše je ( se mi zdi)


_____________________________

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja


(odgovor članu geagaia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kup vprašanj!
10.7.2006 21:38:44   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: meaa

Kako je z meto, sivko in žajbljem - to so namreč moji najljubši. Je kaj narobe če si skuham kar 3 litre čaja , ga ohladim in potem pijem pomalem cel dan, ali mora biti čaj vedno svež??

hvala



Žajbelj so meni v nosečnosti odsvetovali, meto sem pila, za sivko pa ne vem. Mogoče je najbolje, če se informiraš v kakšni lekarni. Čaj ne rabi biti svež, razen če ne maraš postanega.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
10.7.2006 21:46:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bibi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kup vprašanj!
11.7.2006 6:38:02   
ZalaTM
Kar se hrane tiče - jaz sem se edino izogibala majonezi in tatarcu, ki ga je bilo okoli novega leta na tone,...pršutu pa se nisem mogla upreti user posted image  - sploh potem ko sem zvedela, da je izvid za tokso ok ,...drugače pa sem jedla vse po malem,...mislim, da tudi če se kdaj pregrešiš, da to ni nič narobe.

Zdravila - v nosečnosti se jim izogibaj, edino če ti jih bo predpisal tvoj G. Sama sem dobila vmes neke antibiotike, ker sem imela vnetje,...drugače pa ostala zdravila so vsa prepovedana - jemlji jih res po posvetu z zdravnikom, če je to nujno.

Ostalo pa saj pravim,...poslušaj telo,...pa bo vse OK.

pa, pa M.

_____________________________

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kup vprašanj!
1.8.2006 19:53:10   
ajči
zanima me kako in koliko se zredijo v nosečnosi prvih 4mes.nato do 6mesec...itd
povprečno glejmo kako se naj zre4dimo...user posted image kdaj se začne šola za nosečnice pri katerem mes?
katere kreme uporabljate proti strijam?user posted image kateri otroški vozički so naj,naj...kaj se 100%plača test za ugotavljanje mologoidnosti?ja,ja vem koliko vprašanj vendar prosim za odg....

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?