|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobki in čiščenje
5.7.2006 22:40:28   
maja&m
Potrebujem nasvet kako naj dopovem 16 mesečniku,da je čiščenje zobkov nujno potrebno. Kako naj ga pripravim do tega,da mu čiščenje ne predstavlja "nočne more"? Sprva je še bilo fino umivati,po ta novem pa še s ščetko blizu ne smemo. Kako naj mu jih čistimo brez odpora?

Maja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobki in čiščenje
5.7.2006 23:03:36   
BLAŽIKA
Se tudi jaz pridružujem temu vprašanju.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zobki in čiščenje
6.7.2006 6:36:53   
modrooka
jaz tudi user posted image

_____________________________

Lep dan!
_________________
Ana ... 25.3.2005
Ema ... 25.4.2008

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zobki in čiščenje
6.7.2006 7:29:42   
diva 4
To , je zdaj kar težko. Se mi zdi ,da si že malo pozna .Mojadva sta prvi zobek dobila eden pri 10ih mesecih , drugi pa pri 5ih mesecih. Obema sem od prvega zobka daje umivala, kar z ščetko in jima je bilo všeč , ker sem vedno malo še dlesni podrgnila, saj so ju srbele , ko so lezli zobki ven.
Mogoče poskusi tako , da si zobe umivata oba naenkrat.Naj tvoj baby umiva tebi , ti pa njemu.Pa pripravi se na bolečineuser posted image .Ob ščetkanju mu lahko tudi praviš žiga , žaga...Pri nas je to tak palilo, da moja triletnica še zdaj reče grmo žiga, žaga delatuser posted image .Poskusi mogoče bo ratalo.Pa veliko potrpljenja user posted image

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zobki in čiščenje
6.7.2006 8:09:12   
Stajerka
To je odvisno od otroka. Naš tudi takrat ko so mu rasli zobje ni pustil, da mu kdo šari po ustih..... Ne pomaga niti zgled, da si jaz umivam zobe, ata pa user posted image .

Sedaj pri 15 mesecih pa se borimo z njim z užitno-okusno zobno pasto (dobiš v Chiccotu ali v Sanolaborju) , tako lahko vsaj malo podrgnemo zobe (še sreča, da jih imamo samo spredaj), malo pa si jih sam.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zobki in čiščenje
6.7.2006 9:26:22   
mika
Mogoče poskusi tako , da si zobe umivata oba naenkrat.Naj tvoj baby umiva tebi , ti pa njemu.Pa pripravi se na bolečine .Ob ščetkanju mu lahko tudi praviš žiga , žaga...Pri nas je to tak palilo, da moja triletnica še zdaj reče grmo žiga, žaga delat


Pri nas žal niti to ne vžge. Od začetka si je rada umivala zobe, zdaj pa govori ne, aja ziga zagauser posted image .

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zobki in čiščenje
6.7.2006 10:26:47   
simone
zobke smo lepo umivali, ko smo pa dali prvič zobno pasto je bilo konec. NE am, ne... ni hotel. Umivamo pa kar brez. Vsak večer pa pride škrba brba preverit če so zobki lepo umiti, jo odganjama, da ne rabi hodit, ker zobke pridno umivama.

MOj sin si je včeraj razbil dva zgornja zobkauser posted image user posted image .bogi, bogi

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zobki in čiščenje
6.7.2006 11:07:01   
NIN@
PRI Nas tud nastopi kriza ko zagleda ščetko. Dokler je imel pa samo spredaj 4 zobke je bilo pa o.k. Zdej pa zvečer včasih kr na silo ker drugače res ne greuser posted image pa skrbi me ker se mu orng oblogice naredijo na zgornjeh 4-rih. Zjutri mu pa kr z brisačko podrgnem zgoraj in spodaj.

pa kaj najuser posted image

lp
nin@


A ve devate malekim teblete za zobekeuser posted image

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zobki in čiščenje
6.7.2006 11:24:48   
baby baby
Pri čiščenju zobk moraš biti predvsem dosleden in ne popuščat. Nam je zobozdravnica odprla oči s tem, ko nam je razložila, kako bomo šele vsi trpeli, ko (če) bo treba otroku popravljati zobke. Od takrat nikoli več ne razmišljam, če se hči pritužuje ali kuja zaradi umivanja zobk. Najprej si jih očisti sama oziroma si jih očistimo skupaj - vsak svoje. Nato pa še mami ali oči popravita za njo. V prvem delu se pačimo, hecamo, smejimo. Nato jo pa vzamem v naročje in si pred ogledalom očistiva z mojo pomočjo z veliko grimas in štosov.

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zobki in čiščenje
8.7.2006 22:50:18   
žanai
Ojla!

Lahko poskusiš s kakšno otroško pesmico o zobkih, ali pa z zgodbico o Sapramiški...

Pa kot je omenila predhodnica- večje preobleme ima otrok potem, ko ima kariozne in boleče zobe, ki se radi vnamejo- to spemljajo bolečine, otekline, vročina... s takimi zobmi je cel user posted image , ker jih je potrebno popraviti (kar seveda boli), da ne omenim traume, ki jo ima otrok ob tem in ko se začne bati zobozdravnikov...

Tako da se tistih nekaj minut tuljenja na dan, ko mu čistiš zobe, zdi neprimerljivo s tem, kar te drugače čaka... Poleg tega pa se otrok slej ko prej navadi na umivanje zob, le vztrajati je treba... eni se navadijo prej, eni kasneje...

... do takrat pa srečno!

(odgovor članu baby baby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zobki in čiščenje
24.7.2006 20:55:30   
laluna
Zanimivo, na tej temi "zgode in nezgode" glede umivanja zob je precej več nasvetov v smislu - če ne gre drugače , pa kar na silo, je zobe treba umiti. Na mojo isto težavo na temi "Vzgoja" pa sem večinoma dobila odgovore, da samo na lep način in nič na silo. Ko sem s strogega sistema prešla na lep način, mi tudi ni ratalo, še vedno se mučim, zobje pa ostajajo umazani (prej so vsaj bili  bolj čisti). Moj fant (20.mesecev) enostavno ne pali na pesmice, ne na posnemanje (se kar vstran obrne in mu ni zanimivo, raje se dotika pralnega stroja).....Tako da že tudi z lepim načinom izgubljam živce. Zobje pa so po novem (lepem načinu)  neumiti in mislim, da se bo to še nadaljevalo, saj je fant zelo trmast in nobena fora ne pali. A naj spet preidem na grob način? Moj pravi, da ja, saj bo otrok to sčasoma pozabil, ko bo bolj razumel, zakaj se gre, pa si jih bo umival, do takrat pa bo vsaj imel bolj čiste in manj bolečin. Kaj menite??

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?