|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   služba in čas z otrokom
11.7.2006 11:35:53   
2ursae
čau,
sicer sem še na porodniškem, ampak ne več za dolgouser posted image .

Pa me zanima, kako imate organizran delovni dan, da ste lahko čim več z otrokom. Jaz delam od 8h-16h (na obrobju Ljubljane), pol bom šla po malega k babici (v center) in potem domov (20 km ven iz Ljubljane), tako da bomo, če bo šlo vse gladko, doma okoli pol šestih, pol pa da si z možem narediva kaj za jesti, pa spet mine nekaj časa, z malim se pa začnemo spat odpraljat ob 19h (večerja, banja, spat)... to, kje je tle čas za igro z otrokom user posted image . Saj  je jasno, da bo treba nekaj spremenit, samo kaj?- najlažje je, da stradam user posted image .

kako se znajdete?



_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: služba in čas z otrokom
11.7.2006 11:54:08   
BLAŽIKA
Zaradi takšne situacije pri nas doma smo se odločili da bom do otrokovega tretjega leta kar jaz doma ostala in ker smo imeli to šanso hvalabogu.user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: služba in čas z otrokom
11.7.2006 11:58:34   
Seven*
Te popolnoma razumem. Ti imas otroka vsaj pri babici, moj pa mora biti v vrtcu do 16.30 in to cisto vsak dan. Ko pride domov je ura ze 17h ali se vec. Mi je tezko pri srcu, bi rada kaj spremenila, ampak ne vem kaj.. Na sreco je zelo rad v vrtcu, ker drugace bi se mi srce zlomilo.

Meni je tako zelo cudno, vsi govorijo kako delajo do 16h, a ko pridem v vrtec so mogoce se samo trije otroci iz CELEGA VRTCA tam. Ne vem no.. user posted image user posted image A res vsem hodijo babice po otroke ali pa danes noben vec ne dela?

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: služba in čas z otrokom
11.7.2006 12:27:31   
srki
Midva hodiva domov ob 16.30, včasih kakšno mimuto prej ali pozneje, odvisno od razmer na cesti.

Malega gre v vrtec iskat mami. Imam to srečo, da ko pridem domov, ne rabim mislit še na kuho, ker imam že kuhano (živimo pri mojih starših). Drugačna pesem bo, ko bomo enkrat na svojem. Takrat po mojem pa tudi kuhala ne bom (partner topel obrok v služi, jaz grem lahko tudi na kakšno toplo malico, otroka pa v vrtcu je in to z velimim veselejem, tako de en topel obrok na dan ziher ima).

Probaj tudi ti tako izvest, če imaš seveda možnost. Otrok bo pa itak pri babici jedel kosilo, ali ne?


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: služba in čas z otrokom
11.7.2006 14:14:42   
viv_
Jaz imam kar se tega tiče kar OK, sploh glede na to, da živimo v KR, v službi sem pa v LJ. Če je vse normalno, tamalo skipam okrog 7 ure zjutraj v vrtec. Ob 15:10 jo pobere moja mami. Z mojimi stanujemo v isti hiši. Tako da ko jaz pridem okrog 15:30 domov je mala že doma.

S kuhanjem se mi ni treba ukvarjat, ker ima Mirna itak kosilo v vrtcu, mož je v službi, jaz pa kar pri mojih starših. Torej sem z malo skupaj vsak dan od 15:30 pa do 21:00, ko jo spokam v posteljo.

Zdaj, ko bom na porodniški, jo bo pa zjutraj moja mami peljala v vrtec (če mož ne bo mogel, ker ima zelo nestalen delavnik), pa jo bom jaz hodila iskat malo pred tretjo uro.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: služba in čas z otrokom
11.7.2006 14:24:55   
nuala
Ne delaj si prevelikih skrbi;
po otroka gre v vrtec babica ( in babice so družina, štejejo med kvaliteten čas z otrokom ) in od trenutka ko si ti pri otroku je ta že s tabo ( ne šele takrat, ko prideš domov ).
Kar se tiče kuhanja, mislim da je to še najmanjši problem. Oba lahko jesta v službi, ali pa zvečer ko gre otrok spat, ali pa kuhaj zvečer za en dan v naprej, ali pa ob vikendih za en teden v naprej in kupi mikrovalovno, ali pa jedi, za katere rabiš 15min skupaj z otrokom ( ti ponavadi itak radi kuhajo ).
In priprava na spanje je čas z otrokom, torej cela situacija le ni tako slaba!

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: služba in čas z otrokom
11.7.2006 14:28:48   
katarina2004
Tudi pri nas imamo podoben ritem. Zjutraj se vstanemo okoli 7 potem jaz peljem Lukca k moji mami potem pa v sluzbo. Po njega okoli pol 3:30-4 ure pa gre moj dragi,ker laho gre malo prej iz sluzbe tako, da smo okoli 4:15-4:30 ze vsi skupaj. Kosilo skuha moja mami in nam da za sabo in nam s tem prihrani ogromno casa. Potem pa maksimalno izkoristimo cas do 7:30 potem pa gre  Luka v mizulemazule.

Ves kako saj se hitro navadis prvi tedni so malo naporni potem pa kar stece....pa komaj cakas vikende...dopuste....

saj bo!

LP

< Sporočilo je popravil katarina2004 -- 11.7.2006 14:29:00 >

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: služba in čas z otrokom
11.7.2006 14:41:05   
Gina
V resnici je kar zelo naporno, ko je človek prvo leto v službi po porodniški - sploh če nimaš babic blizu. Otrok (ali celo več otrok) te še tako zelo rabi, pa resnično zahteva svoje, ti si pa ponavadi od službe že kar malo utrujen, saj si npr. pokonci od 6.00, pa delal si fejst celo dopoldne, potem te pa čaka še čisto vse, za kar imaš zdaj še celo dopoldne čas, ko si doma + z otrokom se ukvarjat. Ampak....ko si na tem, kar nekako gre. Malo manj si zunaj z otrokom, malo manj imaš pospravljeno, malo manj paziš na zdravo prehrano, malo manj imaš časa zase, malo manj imaš energije, spelješ pa vseeno vse. In v par letih to pomanjkanje časa itak mine. otrok zraste. Lažje postane vse.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: služba in čas z otrokom
19.7.2006 20:33:15   
Magi*
mene je tudi to zelo skrbelo, kako se bomo zorganizirali. sploh, ker delam 30km stran od doma, urnik imam blago rečeno čuden: nekaj tednov cele dneve, potem malo zatišja, ko grem iz službe lahko že ob pol treh in potem spet nekaj tednov od 8.00 do 19.30 - domov pridem okoli 20.15. mož tudi velikokrat dela do večera.

in nam je uspelo skombinirati. mož je svoje delo prilagodil mojemu urniku in tako je vedno nekdo od naju popoldne z malo. jeva pa zvečer, ko gre ona spat. vsega pač človek ne more imeti. no, vikendi so pa 100% naši.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: služba in čas z otrokom
20.7.2006 12:52:28   
Suzi*
Se strinjamz Gino. Upam pa, da sčasoma res postane lažje.

Mi imamo tudi nor ritem. Smo iz NM, oba z možem delava v LJ. Zjutraj vstanem ob 4.45, ob 6.45 oddamo malega v varstvo k varuški, vožnja v LJ, delo do 15, 16 ure, včasih še dlje, če ima mož gužvo. Doma sva v najboljšem primeru ob 17 uri, ampak to je zelo redko, ponavadi prideva tam okoli 17.30, 18 ure. Na srečo mi malega pri varuški poberejo babice ob 15. in je pri njih v varstvu dokler midva ne prideva. Ob 19 uri ali najpozneje ob 19.30 začnemo pa kopat in takoj spat. S tamalim sva tako kakšne dve ure na dan, od tega gre še nekaj za večerjo. Kuhati je itak brez veze, ker potem nismo nič skupaj, jeva ponavadi ko gre mali spat.....prehrana kar trpi, ja! Če jeva ob doglednem času, trpi naš skupni čas. Pa že tako mi je hudo, ker smo tako malo časa skupaj...... Oba sva utrujena od tega ritma....trpi tudi najin odnos. Ma to je en začaran krog. Edina rešitev bi bila menjava službe v NM, ampak saj vemo kako je s tem....

Tako da jaz ti edino lahko povem, da smo eni še na slabšem kar se tega tiče, izhoda pa ne vem. Težko se je zorganizirat, če enostavno ni dovolj časa za vse.
Komaj pa čakamo vsak vikend, pa kakšen dan greva že prej domov, pa je pravo razkošje ko npr. prideva že ob 16. domov.user posted image  

Želim ti, da bi imela ravno prav časa za vse!

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: služba in čas z otrokom
22.7.2006 14:48:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Saj  je jasno, da bo treba nekaj spremenit, samo kaj?- najlažje je, da stradam user posted image .




Ni treba nič spreminjat. Vsaj na silo ne, samo zato, da boš uro ali dve več z otrokom.

Otroku je pomembno, da je z njim oseba, ki je umirjena, ki ga ima rada, ki mu nameni pozornost, ki ga nahrani....Če imaš takšno varstvo, se ne obremenjuj. Otroku bo lepše tam kot pri obremenjenih ali celo nezadovoljnih starših. Sprejmi delovni čas kot dejstvo in se s količino preživetega časa z otrokom ne obremenjuj.

Idealno za otroka bi bilo, da si nekaj let z njim, da stalno čuti varno prisotnost njemu bližnje osebe. Takoj ko greš v službo, ta ideal porušiš pa če imaš še tako kratek delovni čas.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: služba in čas z otrokom
22.7.2006 23:22:09   
babylove
Jaz imam podoben delovni čas kot ti, s tem da je mož redko doma. Sprva boš itak najverjetneje imela norišnico, dokler se nov ritem ne vzpostavi in se nanj navadite. Pri meni je bilo tako, da sem se od začetka res trudila, pa me je nenehno preganjala misel, da sem nesposobna biti hkrati mama, žena, kuharica, čistilka, vzgojiteljica, nakupovalka itd. Pravzaprav to ni bila misel, ampak spoznanje, ki ni prijetno.

Zdaj se poskušam organizirati tako, da se zvečer posvetim otroku in šele, ko gre spat, postorim vse ostalo (skuham za naslednji dan, počistim, operem itd.). Tako sem še zmeraj precej utrujena, ampak vsaj slaba vest me ne preganja, da otroka zapostavljam. Večer posvetim izključno njemu in ne mislim na to, kaj bom dala v lonec.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: služba in čas z otrokom
23.7.2006 8:44:48   
dory
Jst pridem domov mal cez tri, kosilo imam ponavadi ze na mizi in ponavadi tud s tamalim skup jeva..pol sva pa prakticno do devetih skoz skupi..pol pa spat...zjutri pa kakor je...ce vstane prej, sva ze zjutri mal skup...tko da je glede na danasnjo situacijo ko so delavniki res smotani prav ok in sem zelo zadovoljna :)

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?