|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   finančna pomoč za brezposelne mame
2.1.2014 18:57:03   
jančica_
Zdravo:)

Mogoče je bila že odprta kdaj ta tema ampak vseeno....Stara sem 25 let, malo preden sem izvedela, da sem zanosila, mi je potekel status študenta, zato si tudi nisem mogla podaljšat statusa in sedaj sem brezposelna in bo tako vejetno do poroda (mesec maj). Zanima me, ali mi pripada kakšna denarna pomoč za brezposelne mame? Delala sem vedno samo preko študenta, tako da delovne dobe sploh nimam.

Hvala za odgovore :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: finančna pomoč za brezposelne mame
2.1.2014 19:01:17   
LuLu
Denarna socialna pomoč, otroški dodatek, ko se otrok rodi, pomoč ob rojstvu otroka, izredna denarna socialna pomoč... preživnina, če ne živiš s partnerjem, ko se otrok rodi
Lahko dobiš, če vaši družinski prejemki in premoženje ne presegajo neke meje. Greš na CSD svoje občine in vse izveš. Izpolniš obrazce, oddaš in čakaš na odločbe.

(odgovor članu jančica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: finančna pomoč za brezposelne mame
2.1.2014 19:10:11   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Denarna socialna pomoč, otroški dodatek, ko se otrok rodi, pomoč ob rojstvu otroka, izredna denarna socialna pomoč... preživnina, če ne živiš s partnerjem, ko se otrok rodi

+občinska denarna pomoč ob rojstvu otroka(odvisno od občine)+starševski dodatek

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: finančna pomoč za brezposelne mame
2.1.2014 19:21:37   
Izabelina
ampak vse to potem ko se otrok že rodi...

sedaj, ko si pa noseča pa mogoče samo socialna pomoč to pa ne vem... je pa verjetno najbolj pametno, da se res obrneš na csd in se tam mal pozanimaš...
Srečno!

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: finančna pomoč za brezposelne mame
2.1.2014 19:25:09   
LuLu
samo zato, ker si brezposelna mamica ti pa ne pripada veliko. Te pomoči ob rojstvu, ostalo je pa vezano na prihodke in premoženje. Če imaš partnerja/moža, ki ima velike prihodke, ti ne bodo pripadale CSD pomoči. Tudi otroški ne.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: finančna pomoč za brezposelne mame
6.1.2014 14:15:24   
nyna84
Nadomestilo za brezposlenost bi ti pripadalo samo v primeru, da bi že imela dve leti delovne dobe. Po preteku statusa študenta pa ne.

Kot so že ostale povedale, trenutno lahko na CSD povprašaš za socialno pomoč, ki pa je odvisna od dohodkov in premoženja članov v tvojem gospodinjstvu.
Samo v vednost: Če si prijavljena doma (pri straših), gledajo tudi premoženje tvojih staršev, če si prijavljena v gospodinjstvu skupaj s partnerjem, pa njegovo premoženje.

Po rojstvu otroka boš prejemala starševsko nadomestilo (12 mesecev), pa otroški dodatek, ob rojstvu dobiš še pomoč ob rojstvu otroka v enkratnem znesku (slabih 300 €), pa preveri, če mogoče dodeljuje pomoč ob rojstvu tudi občina, kjer živiš.

Samo nasvet: če imaš možnost, se obrni na kakšnega sorodnika ali kolega, če te lahko zaposli za obdobje do porodniške, ker boš potem prejemala porodniško nadomestilo, ki je odvisno od tvoje plače in je vsekakor precej višje od starševskega nadomestila.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?