|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   folna kislina-pomoč
8.3.2011 16:49:04   
trnyulch
Pozdravljene,
danes sem se naročila na pregled h ginekologu, vendar ga imam šele 30. 3. Mi je pa medicinska sestra rekla naj kupim folno kislino.. To je pa tudi vse.. Sem prvič noseča, tako da bi bila zeloooo hvaležna če bi mi katera povedala kaj več o tem :) Kje se kupi, kako to sploh izgleda?? in kako naj uporabljam oz uživam to folno kislino.. Verjetno delujem smešno, ampak res ne vem nič o tem.. Najlepša hvala za odgovore in trud :)

LP, nevednica :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: folna kislina-pomoč
8.3.2011 17:11:39   
Medea10
Hej!
Najprej čestitke za user posted image .
Folno kislino kupiš v lekarni. Dobi se v obliki tabletk, ješ jih prve 3 mesece nosečnosti. Vsebuje vse vitamine, ki jih organizem ne dobi v zadostni količini iz zelenjave in sadja.

Če sem se kje zmotila, naj me katera popravi.
Pa lepo nosečnost. user posted image

(odgovor članu trnyulch)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: folna kislina-pomoč
8.3.2011 17:35:12   
pizmek
Tifol (sem js imela), kupiš v lekarni..male rumene tablete..poješ eno na dan. So pa še ene druge, pa se trenutno ne spomnim kako se jim že reče.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: folna kislina-pomoč
8.3.2011 17:39:48   
Precious
Jaz bom kopirala od pušenjaka:
folna kislina ni nujna temveč le priporočena preventiva pred možostjo nepravilnega zaraščanja plodove hrbtenice, ki pa se pojavi le pri 1 od 1000 porodov. Skratka, če folne kisline ne jemljete oziroma pri tem niste preveč natančni, ni nobene panike.

mislim, da se s priporočili pretirava, zlasti pri ženskah, ki imajo sicer primerno kakovostno prehrano, ki vključuje vse znane osnovne komponente: ogljikove hidrate, zelenjavo, sadje, jajca, meso ter mleko in mlečne izdelke.

Folna kislina sicer ni nujna, lahko pa zmanjša tveganje za "nezaprtje" živčne cevi na četrtino iz 1/1000 na 1/4000 porodov. Če še niste noseči 5 tednov začnite jemati folno kislino čimprej, če pa ste noseči že več kot 5 tednov, potem pa "je kar je" in s folno kislino morebitne "napake" ni mogoče več preprečiti.

(odgovor članu pizmek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: folna kislina-pomoč
8.3.2011 17:44:08   
trnyulch
najlepša hvala za odgovore!
Lep praznik vam želim :)

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?