|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gastroenterolog
17.9.2007 11:22:46   
pupa06
Pozdravljene!

A je mogoče katera že imela pregled z user posted image  pri gastroenterologu? Koliko ste bili stari in kako izgleda pregled, je zelo boleč za user posted image , kako so prenašali, dobijo kaksno narkozo?

Hvala za vaše odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gastroenterolog
17.9.2007 11:33:02   
PBJ
Stra je bil eno leto. Zdravnik povpraša o hrani, če opaziš, kaj mu škodi,o alergijah, pogleda stanje kože ... vzamejo kri za test (naše je bil alergik na mleko in jajca) in potem so naju še naročili na kožne teste.



_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gastroenterolog
17.9.2007 11:35:25   
jerikou
 gastroenterolog= ali s tem misliš gastroskopijo? Al sem zgresila temo? user posted image

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gastroenterolog
17.9.2007 11:41:54   
pupa06
ja, gastroskopijo verjetno. Naročena sem v gastroenerološko ambulanto, ker moja user posted image  bruha v loku po gosti hrani, če ni spasirana.

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gastroenterolog
17.9.2007 11:50:28   
jerikou
Sicer ne vem kako to pri dojencku izgleda, kaj točno naredijo  in kako.Lahko povem samo kako pri odraslih izgleda. Ni kej prevec prijeten pregled,narkozo ne dobis z nekim sprejom umrtvicijo ustno votlino in grlo potem pa ti s cevkico skozi grlo pregledajo zelodec, refleks pa imas kot da moras bruhat.
Res nic kaj prijetno. Ampak, če so tezave resne potem greš tudi skozi kaj takega.

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gastroenterolog
17.9.2007 13:20:29   
Blejka26
gastroskopijo sem jaz imela ko sem bila stra 14let ne vem pa ali to delajo dojenčkom kajti to je zelo..kruto-če se po domače izrazim-dejanje in je že za odraslega strašansko neprijetno in ne bi niti rada pomislila da bodo to delali dojenčku-otroku

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: gastroenterolog
17.9.2007 18:49:32   
rumba
pupa06, kot bi opisala mojo Hano. Gosto hrano je sprejela šele pri 18m, prej VEDNO bruhala v loku! Medve sva od 1 leta dalje 4x ležali na gastro oddelku pediatrične, nato pa še hodili v gastroenterološko abmulanto. Če sta napoteni le v ambulanto, to pomeni, da jo bo pregledal specialist in se bosta dogovorili za morebitne nadaljne posege, za katere pa mora biti hospitalizirana. Naši so naredili teste na alergije, pa celiakijo, na laktozo, hoteli so tudi ph-metrijo (kot gastroskopija), pa so se odločili le za pasažo trebuha, kjer dete privežejo v nek kalup, potem mu dajo za popit neko tekočino, ki jo potem na ekranu spremljajo, kako gre v želodec in naprej. Tu se lepo vidi ali gre za refluks ali kake druge nepravilnosti na prebavni poti, zaradi katerih otrok bruha. No izkazalo se je, da ima rahel refluks in laktozno intoleranco. Takoj ko sva šli na brezlaktozno dijeto, je nehala bruhati in sčasoma normalno sprejela krano v koščkih.user posted image  Vedno pa je bila hospitalizirana za 3 dni.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: gastroenterolog
17.9.2007 21:51:54   
pupa06
rumba - a tvoja Hana je bruhala vso gosto hrano ali samo določeno (z laktozo)? Pa zdaj lahko je vse, tudi z laktozo ali imata še vedno dieto? Ker moja user posted image  vse lahko je, le da je pasirano, pa tudi mlečne Milupine kašice. Ne mara jesti pa sadja in mlečnih izdelkov, se kremži kot da bi ne vem kaj jedla. Pa tudi zelo neješča je, včasih mi do 15. ure nič noče pojesti, imava take borbe z žlico, sej potem popoldne pa se ji nekako odpre in poje 3 - 4 obroke in še to eno in isto.
Jaz samo upam na to, da je problem v gosti hrani s koščki in da je vse v redu. Prav razmišljam, če še malo počakam s pregledom.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: gastroenterolog
17.9.2007 22:52:32   
rumba
pupa06, Hana je skoraj po vsakem obroku bruhala, ni važno, kaj je pojedla. Nekako je šlo le, če je bilo vse ful spasirano in celo razredčeno. Gostota je morala biti kot pri frutku, sicer je šlo spet vse ven. Nekaj je sigurno pomagala dieta, dosti pa po moje tudi čas. Ga je pač rabila več, da je lahko normalno jedla (je sicer hipotona in je možno, da je tudi zaradi tega imela te težave in se je pač težje naučila požirati gosto hrano). Ma, vidve kar pojdita na pregled. Izgubiti nimata kaj. Če vaju hospitalizirajo, pa bodi FUUUUUUL pozorna na razkuževanje! Gastro oddelek je najhujši za razne okužbe (predvsem črevesne). Jaz sem vedno najprej razkužila (prebrisala z razkužilom) celo posteljico, položila Hano notri. Nato sem jo prijela le po poprejšnjem razkuževanju rok. Prvič in drugič nisem bila dosledna in sva domov odnesli trebušno virozo.user posted image  Naslednjič sem se tega strogo držala in je bilo vse ok. Ne boj se pregleda. Upam, da je z vašo vse ok in da se bo vse čimprej porihtalo.user posted image

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: gastroenterolog
17.9.2007 23:09:30   
pupa06
rumba - spet sprašujem. Praviš, da je bruhala po vsakem obroku, kaj pa kasneje, recimo po kakšni uri po obroku, ko se je igrala, je tudi bruhala? Ker moji se dostikrat dviguje v prazno, najraje dopoldne, ko še nič ni pojedla (razen nočnega dojenja), pa tudi dobro uro po obroku fajn bruhne v loku, kar tako, ne pa vedno. Zato jo zdaj ko poje, probamo držati čimbolj pokonci. Zanimivo pa je to, da prej ko se je samo dojila, ni nikoli bruhala niti polivala. Mogoče je tudi povezano s tem, ko se je dojila, je morala non stop podirati kupčka, tudi med dojenjem, ne samo na koncu, ampak skoz in skoz vmes.
A mi lahko samo poveš, kaj je to hipotona, pa če zdaj normalno je?
Saj pravim, jaz samo upam, da rabi čas za gosto hrano s koščki, pa tudi če še dve leti samo pasiram, samo da ni kaj hujšega.
Kako pa je s hospitalizacijo, če dojiš, lahko prespiš pri otroku ali kako je s tem?

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: gastroenterolog
18.9.2007 0:01:47   
rumba
pupa06, Hana je bruhala kadarkoli. Največkrat, če se je zajokala, lahko pa kar tako, v tri krasne pač. Spala pa je z vzdignjenim vzglavjem - pri posteljici smo dno na eni strani dvignili za eno stopnjo. S tem smo rešili vsaj nočno bruhanje. Ja, tudi ona je lahko več ur po jedi bruhnila v loku (neslo je tudi več kot meter in pol... na drugo stran mizeuser posted image ). Je pa že zelo kmalu začela tudi polivati - to je bilo verjetno zaradi refluksa, ki pa se je pri enem letu že zelo zmanjšal, a bruhala je še vedno. Sedaj ne bruha več - malo je pomagala dieta, nekaj pač potek čese. Prebližno takrat, ko je začela normalno jesti, je tudi bruhanje nehalo.
Hipotona pomeni, da ima znižan mišični tonus. Je generalno hipotona (to pomeni vse mišice), zato so tudi mišice, ki sodelujejo pri požiranju, bolj mehke, lene. Hipotona je še vedno, to se vidi po tem, da je bolj lene sorteuser posted image , linija najmanjšega odpora je njen moto. Sicer pa to ni nič hudega. Boljša bo v gimnastiki, slabša pa v disciplinah, kjer je potrebna moč.
Ne sekiraj se zaradi pasiranja. Jaz sem celo zaradi tega dobila priporočilo za podaljšanje porodniške (plus drugi razlogi, pa je šlo skoziuser posted image ). Ona pač rabi svoj čas. No, mi smo delali svašta, bili tudi pri logopedinji, ki pa mi je priporočila masažo ustnih mišic. Mogoče je tudi to pomagal. Če te kaj več zanima, ti lahko bolj podrobno razložim.

V Lj pediatrični če si iz Lj ali bližine, lahko odhajaš z otrokom domo spat, zjutraj pa spet nazaj. Sicer pa spiš pri njej v sobi na stolu, če imaš srečo, dobiš malo boljši počivalnik. 

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: gastroenterolog
19.9.2007 18:37:49   
pupa06
rumba - mene pa zanima ta masaža ustnih mišic, če ti ni težko mi razložiti. Glede pediatrične pa hvala bogu, da greš lahko z otrokom domov spat, ker si jaz ne predstavljam, da bi jo pustila tam čez noč ali pa da jaz nimam kje spati ob njej, ker se user posted image  itak celo noč doji in zdaj po ta novem spi pri nama user posted image  in se vsaj ne zbuja vsake 1,5 ure user posted image  
Že od ponedeljka se matram dobiti urin za laboratorij, ker zdravnico zanima kako je z ledvičkami, ker je bolj neješča. Tista vrečka se mi skoz odlepi, pa sem danes mislila, da sem uspešno opravila, ko sem preverila (bila sem na obisku) in ko smo prišli domov spet nič. Že tako malo pije, pri meni samo zjutraj, zvečer in ponoči, čez dan pa samo po par požirkov vode iz kozarčka, ker po flaški ne zna user posted image


(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: gastroenterolog
19.9.2007 23:04:26   
rumba
pupa06, od kje pa si? Masažo ti ful težko opišem imam pa en lep plonk ceglc, ki mi ga je logopedinja narisala, pa ti ga lahko dam. Če si kje iz LJ, se lahko kje dobiva, pa kako rečeva, ali pa ti kopijo pošljem domov. Praviš, da ne mara pit. Moja dva nista nikoli znala piti iz flaške, pa sem enkrat probala s slamico, pa sta takoj skapirala, pa še všeč jima je bilo. Poskusi. Sicer pa eni otroci pač zelo malo pijejo, pa je z njimi vse ok. Pa še glede "lovljenja urina". Jaz jem ji namontirala vrečko, takoj ko sem jo slekla, pol pa spusila vodo v umivalniku. Včasih jo je že glas vode pognal, če ni, pa sem ji zmočila nogice s hladnejšo vodo, pa malo počakala. Takrat je skoraj vedno ratalo.user posted image

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: gastroenterolog
19.9.2007 23:22:14   
pupa06
rumba - super, lahko bi se dobile, sem iz Ljubljane. Fajn bi bilo, da se zmenive na z.s., sam moram pogruntat kako to gre user posted image  Dej me probaj kontaktirat na z.s, da vidim če gre ali pa mi nekako razloži user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: gastroenterolog
6.10.2015 12:16:48   
lada33
Pozdravljeni,
ali je katera mamica imela probleme s tem, da se je dojenček oz. otrok premalo redil? Naša je stara 18 mesecev in ima 9kg...sedaj pa naji je pediatrinja poslala k gastroenterologi. Zanima me kak izgleda taki pregled in kaj vam je rekel. Naj povem, da hčerka je normalno vse le količinsko bolj malo. Najraje ima sadje in po tem se ne more redit...je pa v gibanji nenehno.

Hvala

Lp

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: gastroenterolog
11.10.2015 8:38:30   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: lada33

Pozdravljeni,
ali je katera mamica imela probleme s tem, da se je dojenček oz. otrok premalo redil? Naša je stara 18 mesecev in ima 9kg...sedaj pa naji je pediatrinja poslala k gastroenterologi. Zanima me kak izgleda taki pregled in kaj vam je rekel. Naj povem, da hčerka je normalno vse le količinsko bolj malo. Najraje ima sadje in po tem se ne more redit...je pa v gibanji nenehno.

Hvala

Lp


Koliko je velika punca? kaksno konstitucijo imate v familiji. Samo to da ima 9 kil, ne pove nic. gLEDE na to, da ne govoris o nobenih zdravstvenih tezavah, pravis da je zdrava in da poje veliko sadja od katerega se ne redi, potem je problem v tvojem hranjenju. Ne vem zakaj mucit otroka z gastro, ce je zdrav. Moj je fant, izjemno misicas_t in razvit, nadpovprecno velik in je imel pri 18 mesecih 11 kil. Pojedel bi pa vola, vse je pozrl, pozrl ogromne kolicine, ampak vse pokuril. Ce je tvoja punca manjse rasti, je ta kilazi cisto normlana, celo ce nic ne je.
Najprej naredi nekaj s prehrano. V sadje ji zmesaj avokado, piskote, kosmice...cetudi je stara 18 mesecev, ji se vedno lahko naredis smoothije in ji not komot zmesas kaloricno stvar, tudi tisto ki je ne mara.... pri kosilu ji dodaj vedno olivno olje. Polnomastne jogurte, skute, sire, polnomastno mleko, kisla smetana. Nic ji ne bo skodilo, ce ji za snack das piskot ali dva ali skupaj speceta muffine (s sadjem ali zelenjavo ali s sirom), speceta kifljcke s sirom ali marmelado in ji ponudis za malico. Navadi jo jest tudi drugo hrano in ne samo sadje, kar pomeni, da ji ne ponujas veliko sadja. Ponudi ji kruh. Ce ne mara in ima rada sadje, namazi kruh z zmeckanim sadjem ali marmelado. Razkosaj kruh in daj v jogurt. Pri malem otroku se pac ne gres orto zdravje in premalo mascob, premalo OH... Ponudi pestro hrano, da ji bo zanimivo, naj ti pomaga.
Mojemu sem delala smoothije ze zato, ker je tako vec pojedel, tudi zelenjavne juhice zmiksane je veliko vec pojedel. Jabolko sem mu rezala in lupila na kocke, ker je tako pojedel 1-2 jabolki, ce sem mu dala celo jabolko, je pojedel pol jabolka in se je navelical. Znajdi se in probaj kaj spremenit v njeni prehrani, preden jo peljes na gastro. Razen ce ima zdravstvene tezave- prebava, bruhanje, jok....

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 11.10.2015 8:42:35 >

(odgovor članu lada33)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: gastroenterolog
11.10.2015 14:50:54   
lada33
Problem je da je raznoliko hrano in ni potrebno takoj obsojat staršev, da jo napačno hranijo oz. hranim. Je vse le količinsko malo. Pustimo ji tudi da je sladkarije in ji ničesar ne prepovedujemo. smotiji ne pridejo v poštev, ker jih noče pit sem ji poskusla datii različne. Pri hrani pa ko ima dovolj ali pa ji ni potem se ji nazdigne in pobruha vse kar je pojedla. Velika pa je 80 cm. smo pa v družini bolj močne konstrukcije. nas je pa napotila osebna pediatrinja na pregled. Redi pa se že od rojstva slabo oz. premalo, tako je rekla pediatrinja.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?