|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gibi dvojčkov
24.9.2007 23:12:09   
anči13
olja!
mene pa zanima če ste oz. vedno čutite oba user posted image user posted image ko se premikata in ali jih ločite? sem v 26t pa skoraj vedno čutim gibe samo na desni strani,na levi pa zelo malo.sem omenila G pa je rekel,da je to pri dvojčkih normalni,da enega čutiš bolj kot drugega. a še vedno velja,da moraš čutiti vsaj 10brcik oz. 20 če sta dva?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 9:02:13   
dmavrel
Anči, tudi jaz pričakujem dvojajčne dvojčke. Sem v 25tednu nosečnosti in občutim enako kot ti!
Skoraj vedno občutim gibe le na desni strani. Zelo malo jih čutim na levi strani. In tudi sama ne vem kateri me kdaj brcne ali se obrne. Po moje nekaj časa brca eden, nato pa drugi! Al kako?
A imata sedaj sploh še dovolj prostora, da se lahko obračata? Se mi zdi včasih, ko ležim na hrbtu, da sta oba obrnjena počez trebuha! A imaš ti tudi kdaj takšne občutke?
Brcike oz. gibi pa občutim že zelo močno, me včasih kar malo zaboli zraven!
Proti prvi nosečnosti je precej velika razlika in sta ta dva user posted image user posted image   tudi veliko bolj živahtna!!!

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 10:59:18   
karmyka
Ojla.
Jaz sem tudi ena od tistih ki nosim dvojčke .
Brce pa tudi jaz čutim samo pol po desni strani čeprav po legi ki mi jo je pokazala ginekologinja bi moralo brcati tudi po levi strani tko da tudi mene včasih že skrbi da ni s tem zaspančkom ko leži na levi strani kaj narobeuser posted image .
Tudi mene zelo zanima  če je to normalno ali ni???user posted image

(odgovor članu dmavrel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 11:55:03   
anči13
ja meni je G rekel da baby A (levi) leži v glavični vstavi,baby B (desni) pa v medenični.mislim,da ni možno da bi ležala počez. če ležim na hrbtu me desni ful začne brcat,pol pa mal božam še levo stran in če mam srečo me tudi levi brcne. je pa reku G da je levi malo manjši sam ne velik,zato mislim da bi mogel biti enako aktiven. je pa res,da mam glede na to da mam dva user posted image user posted image majhen trebuh.v začetku sem ful bruhala in sm pristala v bolnišnici,ker sm zgubila 5kg.zdj sem jih sicer že dobila nazaj pa še +2kg,torej 7kg skupaj,kar se mi zdi kar malo za dva.pa vidve kok sta se kej zredile?nekje sem prebrala,da je lahko tudi premalo prostora in se zato me moreta tok premikat.

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 12:41:28   
piškamiška
Jaz pa ne vem kdaj se kateri premika. Gibe čutim po vsem trebuščku, tako, da pojma nimam ali je kateri bolj ali manj aktiven. Sta oba ful. Zadnjič na 3d UZ dr. sploh ni mogla narediti nobene lepe slikce, ker sta se skos premikala. user posted image
Je pa res, da pride dan, ko sta bolj umirjena.user posted image

Se pa s tem sploh ne obremenjujem, dokler sta uredu in prav rasteta je ok.

Kile...jst sem jih pridelala že +9, pa sploh nimam niti tako velikega trebuha, niti jem ne za tri.user posted image Kaj šele bo??????user posted image

lp vsem dvojnim user posted image
piškamiškauser posted image user posted image

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 13:46:20   
filipinka
Zanima me kdaj ste izvedele, ali sta enojajčna ali dvojajčna?
Pa še nekaj! Sem v 9. tednu in imam user posted image user posted image , to se je videlo na zadnjem UZ, v 7. tednu. Oba srčka sta že utripala.  Ko komu povem, da imam dva, se je zgodilo, da mi ženske rečejo: "Saj to še ni ziher. So že kere imele dva na začetku, pa je pol eden nekam izginil." Prosim??? Kaj mislite, da je to možno, da je naenkrat samo eden, pa nikjer nobene krvavitve?
Mi se veselimo, da sta dva in mi take izjave starih tetk grejo pošteno na živce!

(odgovor članu piškamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 13:46:59   
soncek.djukelica
ojla,

tudi moja dva sončka brcata po celem trebuhu! Ker je pa eden glavično, drugi pa prečno si nekako predstavljam kdaj kateri brca! Če so brce pod popkom, potem je plod A, če pa čutim nad popkom je pa plod B! user posted image  Sicer pa se toliko ne obremenjujem s tem,ker dokler čutiš premike je z njima vse krasno!

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu piškamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 14:01:47   
KATKA 3
Oj jest mam tut Otroča A glavično, B pa medenično pa ful bolj čutim gibe na levi strani (otroček A). Me je blo parkrat že pošteno strah sm šla pol srčke poslušat z angelsoundom pa sem se potolažila. Glede kilc pa tut ni panike, mi smo že v 33. tednu pa sem se zredila slabih 6 kilogramov! Pravzaprav sem shujšala v noge, rit in prsiuser posted image , trebuh imam  pa ogromen in tudi otročka sta velika za svojo starost. (pa nisem bila neka debelajska s ful zaloge, imela sem 64 kg, sedaj pa malo pod 70, pa 165 cm.)

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 14:06:44   
filipinka
Bravo katka za kg! Jaz jih bom mela sigurno 100!user posted image

(odgovor članu KATKA 3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 15:09:17   
dmavrel
Meni je pa na zadnjem UZ, takrat sem imela tudi MF, rekla, da sta oba obrnjena z glavico navzdol!?! Bomo videli kako sta obrnjena sedaj, ko mi bo delala UZ-2.10.!?!
Drugače sem pa jaz izvedela, da nosim dvojajčna dvojčka že na prvem pregledu. Takrat sem bila v 7tednu.
Zredila sem se pa že za 13.10kg! Pa jem čisto normalno kot prej, preden sem zanosila. Samo sem pa v bolniški že od začetka in moram skoz počivati in kar bolj ležat! Sem imela od začetka skoz neke krvave izcedke!
Imam pa že tako velik trebuh, da vsak misli, da imam že sedaj enkrat rok! Pred zanositvijo sem imela bolj raven trebuh in sem merila čez pas skoz okoli 80-82cm. Sedaj pa merim čez pas že 106cm! Kaj šele bo? Se že sedaj težko prepognem, ko si oblačim nogavice ali obuvam čevlje. Še tuširam se težko, ko se moram prepogibati!
Saj zaradi kg se jaz sploh ne sekiram kaj. Bodo po porodu še prehitro šle dol!!!
Kaj pa ostale? Kako se kaj počutite?

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: gibi dvojčkov
25.9.2007 17:31:38   
zirafa76
no, mi smo v 34 tednu, tik pred, brcata kot norauser posted image user posted image , ena lezi precno druga glavicno, ze kar nekaj casa..10tednov, kg......+20..ampak niti ne v telo..sploh ne vem, kje so....trebuh..112cm..prej sem imela niti 70cm...zacela z 65kg, visoka 180....ampak je res odvisno od vsake posebej..in dosedaj se brez strij..ko bi le ostalo se tako dva tedna, ko je predviden CR....

pa srecno

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu dmavrel)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: gibi dvojčkov
26.9.2007 11:01:51   
soni
Tudi jaz nosim dvojajčna dvojčka in sem v 33. tednu. GIbe čutim na obeh straneh, vendar ne vedno enako intenzivno.
Moje kile............sem že na +18, pa pravijo, da imam vse v trebuhu. Jem normalno, mogoče malo več mlečnih stvari, ki jih prej nisem.
Čez dan je počutje kar dobro, zvečer pa sem že kar utrujena, noči pa so bolj "čudne"- nennehni odhodi na wc. A vse za naše sončke. Aja, menda sta oba zaenkrat z glavicami navzdol.
lpuser posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: gibi dvojčkov
26.9.2007 18:05:48   
anči13
olja! danes sem imela posvetovalnico in G pravi da je z user posted image user posted image vse okej. je rekel,da ni nič narobe,če enega čutim manj,sam da ga čutim. sm ga vprašala kako naj vem kateri kdaj  brca,pa je rekel, "ja gospa vsak ima svoj značaj,eden je bolj miren,drugi bolj živ". pa,da verjetno ne bosta ostala tako obrnjene kot sta zdaj,da se bost še premikala. je pa tudi rekel,da je dvojčke še enkrat težje nosit,kot pa enega,da ni lahko če sta dvauser posted image user posted image .
dons ful čutim kako mi kožo vleče narazen,prov boli me.

(odgovor članu soni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: gibi dvojčkov
26.9.2007 20:23:36   
tatam
Sicer ste tu same user posted image ,a vseeno se malo javljam.Jaz sem vedno vedela(no,mogoče ni blo vedno pravuser posted image ) kateri se premika in brca,saj sta ležala tako.Razen pri brcah sem bla včasih v dilemi,ker sta mela noge bolj skupaj..
Res pa je da je težje nosit-normalno saj nosiš za dve "navadni" user posted image

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: gibi dvojčkov
1.10.2007 12:58:39   
katka28
Da se vam se jaz pridruzim. Tudi midva z mozem pricakujeva dvojcka sem sicer v 11 tednu tako, da gibov se ne cutim me pa zanima pri katerem tednu ste ve prvic obcutile, brce?
To bosta najina prva otroka tako, da sva se malo nevecsa vsega kako in kaj. Trebuscek ze pridno raste in za enkrat sem pridobila 2 kilce.
Upam, da nisem prevec off topic.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: gibi dvojčkov
1.10.2007 13:05:11   
katka28
Se opravicujem za dva enaka posta ali bi lahko moderator to pobrisal.
Hvala!

< Sporočilo je popravil katka28 -- 1.10.2007 13:16:00 >

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?