|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grozna koža
16.9.2006 15:14:25   
ancka1
Ene imate probleme s poraščenostjo, jaz sem pa postala po obrazu tako mozoljasta da je to za znoret! Sem imela v puberteti tudi precej problematično kožo, vendar tole sedaj je pa vrhunec moje mozoljaste kariere. Sem pa v 8T.
Ali je imela še katera podobne izkušnje? Se stanje kaj umiri ali celo poslabša? No saj vem, da je to odvisno od vsake posameznice, pa vseeno prosim za kakšno vašo izkušnjo?

Lep deževni pozdrav, ančka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grozna koža
16.9.2006 15:20:05   
mika
ja enako kot ti. začelo se je s prvimi slabostmi, slabo mi je bilo kot user posted image , sem mislila, da ne bo nikoli minilo. Koža se je normalizirala, ko so se slabosti končale, nekje v 14 tednu. saj bouser posted image .

po porodu, pa sem doživela mozoljasti šok, ampak se mi je stanje normaliziralo nekje pol leta po porodu in sedaj imam spet lepo kožouser posted image .

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: grozna koža
16.9.2006 15:21:30   
neisha
Men se je pa ravno v nosečnosti popravila koža. Prej sem mela pa kr probleme, kar se tega tiče. Ampak so me pa dlake napadle. Pravijo, da se dlake pojavijo kadar nosiš fantka (preveč moških hormon), problemi s kožo, pa kadar nosiš punčko.

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: grozna koža
16.9.2006 15:29:31   
mika
problemi s kožo, pa kadar nosiš punčko.


pol bo  to kar držalo, ker sem jaz rodila punčkouser posted image

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: grozna koža
16.9.2006 15:39:30   
ancka1
Hormončkom se je čist zmešalo. user posted image  To o spolu sem pa tudi že slišala, samo ne vem no... user posted image
Sem že skoraj večino svojega življenja obremenjena s svojo problematično kožo in se ponovo ne počutim prav sproščeno takole mozoljasta. Ali ima kakšna kak nasvet za blažitev omenjene težave. Kakšni agresivni preparati pa najbrž niso priporočljivi. Koža in lasje se mi kar na enkrat res tako mastijo...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: grozna koža
16.9.2006 15:48:45   
*alja*
Jas sem si mozolje mazala z domačim kisom ( mi je ena gospa starejša svetovala ) in se mi je res izboljšalo! Probaj mogoče bo pomagalo!

No tudi jas sem bila mozoljasta med nosečnostjo ko user posted image  in sem res rodila punčko! Mogoče je res kaj na tem user posted image !

Pa lepo nosečnost, z čim manj aken!user posted image

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: grozna koža
16.9.2006 17:04:32   
brundi
Jaz sem v 16 tednu,prav tako me je od začetka mučila slabost-ko prvič ne-in zdaj..TUDI MOOZOOLJII,PA ŠE PO DEKOLTEJU!!!!Nikoli jih nisem v življenju mela-niti v puberteti neuser posted image -no,glede spola pa ne vem..prvič je bil fant,zdaj pa so mi v 13tednu spet rekli da je bolj na fanta...tko da ne vem glede punč in kože..morda me pa presenet..?user posted image

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: grozna koža
16.9.2006 17:47:32   
tinatona
Hej!

Jaz  nikoli do nosečnosti nisem imela hujših problemov s kožo. En mesec pred porodom pa kot da bi se jim zmešalo (hormonom namreč). Mozolj pri mozolju... je pa minilo par mesecev po porodu.Pa sem rodila fantka,tako da bi težko rekla da je to res.

LP Tina

(odgovor članu brundi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: grozna koža
16.9.2006 19:30:21   
Alessia
Probaj piti čaj iz kopriv. Ta namreč čisti kri. Jaz sem celo nosečnost pila dve skodelici tega čaja in nisem imela nobenih mozoljev. Rodil sem punčko, ki do sedaj ni imela še nobenga mozoljčka in ima nasploh čudovito kožo.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: grozna koža
17.9.2006 19:01:33   
adriana_m
ancka, jaz sem imela tudi grozno kozo po obrazu prve tedne (sedaj sem v 22 tednu). Sem mislila, da imam alergijo na kaj, ali pa da sem kaj zbolela. Velike rdece mazolje na gosto posute sem dobila pod obema licnicama, po celu, po vratu, po dekolteju in celo po hrbtu (do ritnic). Si predstavljas kako sem se pocutila, kot ena suha salama s poprom. No in potem sem se tudi na zeljo mojega dragega zacela boriti. Poskusala sem vse, dala sem ene 16 jurjev za kozmetiko, umivala sem si obraz kot nora, dajala maske, stiskala mazolje, ponoci nisem nanasala kreme, pa nic. Stanje se je malo izboljsalo sele v 2.tromesecju in je vedno bolje, vendar ne vem ali zato, ker sem sla h kozmeticarki, soncila obraz, kupila cinkovo milo v DM in antipickel gel od ZINK-O-DERM (embalaza svetlo modre barve) - edino kar mi je zares pomagalo. Potem sem ugotovila, da mi tudi nemazanje z vlazilno kremo skoduje. V Loccitane sem kupila fluid sivke, ki je za problematicno kozo. Ta mi je tudi dodatno izboljsal stanje. Jaz mislim, da so mi ti preparati pomagali, ki sem jih nastela, namrec na hrbtu, kjer ne morem toliko mazati in negovati se stanje ni tako mocno izboljsalo. Torej lahko poizkusis moj sistem, ki je strl tudi res trd oreh. Dvakrat na dan se umijem s cinkovim milom, nanesem antipickel gel in zjutraj se namazem tudi z vlazilnim fluidom. Pred kuro naredi 2 obiska pri kozmeticarki, da ti ocisti kozo. Sporoci kako se je uredilo.

LP A user posted image

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 17.9.2006 19:02:45 >

(odgovor članu Alessia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: grozna koža
18.9.2006 7:18:54   
Barbid
Živjo

No, tudi jaz imam sedaj v nosečnosti probleme s kožo. Nikoli prej nisem bila toliko aknasta kot sedaj.
Kar pa zadeva slabosti, pa sploh ne vem kaj je to. Niti en dan mi ni bilo slabo.
Vsaj nekaj

Vsi so mi govorili, da so to hormoni in da bom imela punčko.
Ja, pa ja... sem rekla, hormoni že, spol pa ni mogoče na ta način določiti.

No, pa je  - res bom imela punčko.

Moj nasvet; draga Ančka   - ne obremenjuj se s kožo. Predvsem pa ne uporabljaj nobenih  agresivnih  kremic proti aknam, kajti vse gre skozi kožo, kar pa v nosečnosti ni ravno najbolje.

Glede na to, pišeš da si v 8 tednu,  se posveti svoji nosečnosti, čimbolj zdravo jej in se veliko gibaj, da boš res naredila vse, kar pikica rabi v prvih treh mesecih.
Boš videla -  kaseneje v nosečnosti, pridejo na vrsto čisto druge skrbi, katerim bom morala posvečati res veliko pozornosti, pri tem pa boš pozabila na akne in s časoma, bodo tudi te izginile.

Želim ti čimlepšo nosečnost in čim manj stresnih situacij.

Lep pozdrav
Barbi

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: grozna koža
18.9.2006 10:09:45   
ancka1
Barbi!
Hvala za spodbudne besede. Saj mi ni videz v tem momentu bistvenega pomena, da ne bo pomote, vseeno mi pa ni prijetno podoživljat največje nadloge iz pubertete user posted image . Tudi meni še ni bilo do sedaj niti enkrat slabo.
Imam pa v sredo prvi pregled in bom s seboj nesla eno kremco, ki mi mal pomaga pa mi bo G povedal ali jo lahko ali ne uporabljam.
Sem pa že čisto na trnih zaradi pregleda. Upam, da bo vse ok.

LP

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: grozna koža
18.9.2006 10:32:04   
Anonimen
Men so se pa mozolji pojavili pred kakšnim letom - to je tedaj, ko sem nehala jemati KT. Izpadlo mi je 1/3 las, mozoljava sem bila kr, pa še slabo mi je bilo prve 3 mesece, ko jih nisem jemala. Potem se je vse nekako umirilo, sedaj, ko pa sem noseča (sem v 17t) pa spet, le da je vse to v 3-krat hujši obliki! Res se mi dela mozolj na mozolju. Nikoli nisem izgledala tako grozno. Pa tudi ta ZINK-O-DERM (vlažilni fluid, tonik pa še tisto za umivanje obraza) uporabljam že kakšne 3-4 mesece, pa nič. Sem se odločila da bi naročila tisti Proactiv, ko ga reklamirajo na tv, pa so mi odsvetovale punce v svetovalni službi, ker sem noseča. Danes grem po Vichy, mi drugega ne preostane. H kozmetičarki pa ne grem, ker so moji prijateljici ful uničili obraz (v 2 mesecih obiskov pri kozmetičarki je bila 300-krat hujša kot pred obiski, zdej ma take brazgotine, da me je kr strah da ne bom tudi jaz takšna) pa moji profesorici iz sr. šole so prenesli neko bakterijo na obraz, pa se ji vsake toliko časa naredi rdeče-vijoličen flek na licu, baje da se te bakterije ne moreš znebiti, je kot herpes, ko se skoz ponavlja. user posted image Če ima katera uporaben nasvet, prosim punce, razpišite se. Tudi mene pesti ta težava, me vsi sorodniki ornk gledajo...pa nobeden nič ne reče. Se je kr neprijetno pogovarjati, ko ti ljudje buljijo v obraz user posted image

(odgovor članu ancka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: grozna koža
18.9.2006 11:40:41   
brundi
hojla punce;


jaz pa sem poskusila z kisom tko k je ena svetovala..pa mi je bolš..pol pa s čisto vodo pol pa se nažam samo s toniko..in nč druzga,pa se mi zdi da je bolš,drgač pa vsaka ima drugačno kožo tko da..eni pomaga nekaj eni drugo,najboljš je to vzet "v zakup" za tele mesce-sej bo mnil čeprav res ni prijetno..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: grozna koža
18.9.2006 11:51:31   
ancka1
Uf, potem vas je pa še kar precej, ki vas pesti ta nadloga. Meni so full pomagale KT Diane 35, ki sem jih jemala kar nekaj let, po končanem jemanju se je stanje malo pokvarilo, potem je bil vmes morski dopust, ki mi je kožo čist spedenal, sedaj se pa zadeva samo slabša. Jaz imam že doma ene preparate od kozmetike Murat, ki pomagajo, vendar imajo skoraj identično sestavo kot tisti Proactive (razne kisline...), pa sedaj tega ne bom več uporabljala. Ali to cinkovo milo kaj preveč izsuši kožo. Dekolte imam tudi ves mazoljast, edino hrbet je še v mejah normale.
Seveda bomo pretrpele, ni vprašanja. Ampak, ko se spomnim, kako sem bila celo srednjo šolo obremenjena s kožo, kaj vse sem poskusila... Potem mine (olajšanje) in sedaj še slabše.
Čeprav zdrav user posted image ....mi je vseeno, če jih imam še na podplatih. user posted image

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
18.9.2006 12:43:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ancka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: grozna koža
20.9.2006 7:20:26   
blanči
Dobro jutro!

Tudi sama opažam, da se je koža že v prvih treh mesecih nosečnosti spremenila. Poraščenost se mi je povečala na bedrah (prej ni bilo niti ene dlačice)kar veliko se jih je že pojavilo, pod koleni kjer se brijem rastejo full hitro, pa po trebuhu , groza če se bo tako nadaljevalo, me bodo lahko pred porodom celo pobrili, ker bom kot kak medouser posted image . Drugače pa imam na obrazu lepšo kožo le okrog nosa je bolj suha.
Pa mislim da bomo vse preživele samo da so naše bebice ok.

LP Blanči

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: grozna koža
20.9.2006 19:37:03   
alja01
Poraščenost,  mozoljavost, še nohti mi hitreje rastejo, pa da ne govorim o ušesnem maslu. Baje so to vse spremljajoče spremembe user posted image . Me pa resno moti tudi moja mozoljavost po dekolteju, (po obrazu ni tako velika) ki se je pojavila šele nekje sedaj, med 30. in 31. tednom. Ko bi bla v puberteti user posted image . No pa saj bomo preživeli, sam da je z našimi user posted image  vse OK. Sama uporabljam pri tuširanju nežno otroško milo, izogibam pa se vsem ostalim prepratom (kreme, toniki...).

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: grozna koža
20.9.2006 20:42:32   
adriana_m
Ancka1 cinkovo milo malo izsusi kozo, ampak ni hudega. jaz se zjutraj tudi namazem s kremo.

Barbid: Naceloma sem tudi jaz zagovornik zdravih stvari in predvsem zadev, ki ne bi skodovale plodu. Zato z veseljem uporabljam Loccitanne kozmetiko, ki je vsa na naravni bazi. Ko pa smo ze ravno pri agresivnih kremah in preparatih. Imam obcutek, da se to hitro spomnemo pri kremah proti mozoljem, dostikrat pa pozabljamo pogledati kaj vse vsebujejo kreme proti strijam (veliko mašil in umetnih snovi). To tudi ni vredu. Zato je od Loccitana 100% karitejevo maslo gotovo varneje kot vse tiste super kreme. Jaz npr. sploh ne morem uporabljati kreme od Sanosan-a, pa čeprav je specialiirana za nosečnice. Od tistega vonja mi je slabo -  telo nagonsko ve kaj je dobro.
Potem drug primer, če se gremo puritanskost: kaj vse damo v želodec. Hrana ki jo kupimo v trgovini je polna umetnih dodatkov, polnil, barvil, sladil, emulgatorjev, zgoščevalcev, itn. Ali vedno preberemo etiketo kaj gor piše? Znanost je že ugotovila, da so določeni dodatki zdravju izredno škodljivi, vendar zakonsko še niso uspeli doseči, da bi se te dodatke prepovedalo. Prehrambena industrija ima močne lobije. Npr. E612 - dajejo ga podganam v laboratorijih, da se na hitro zredijo. Ta sestav je v veliko živilih na trgovinskih policah. Mislim, da se včasih premalo zavedamo kako hrana negativno vpliva na organizem, ker veliko stvari sploh še niso odkrili, pokazalo se bo šele čez 10, 20 let. Gotovo v tem obodju, ko se otrok intenzivno razvija ni koristno, prej škodljivo, če mu dovajamo razne nezdrave sestavine.

No evo, pa sem se malo razpisala glede zdravja in skrbi zase.

Upam, da tiste, ki vas pestijo mozolji niste prevec nesrecne, obstajajo tudi naravni nacini (prepisano z Lunin-NEt-a):

Zelo priporocam glino ( osebam s suho pa jo odsvetujem).
 
Ucinkovito pomaga tudi "tonik" iz mesanice prekuhane vode in dobrega domacega jabolcnega kisa. S tem se nekajkrat na dan mazes oz. ovlazis aknaste predele.

Za ture in tezke primerke je koristen tudi med, ki potegne ven gnoj, hkrati pa obnavlja kozo.

Zelo zelo dober pa je tonik, ki ga vsak dan posebej pripravis bodisi iz sipkovega bodisi iz kamilicnega zelo BLAGEGA caja s KAPLJICO ali dvema (in nic vec) limoninega soka.


Lepo se imejte,

A. user posted image

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 20.9.2006 20:44:05 >

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?