Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

Jaz otroka ne bi upoštevala, četudi ima že 7 let. Otroci imajo pač svoj pogled na svet, tudi na imena (ponavadi so jim všečna imena, za katera ugotoviš, da jih nosijo kaki zelo popularni sošolci, sovrtičkarji, otroci iz soseske...) Čez par let bo drugače razmišljala, ker ji bo priljubljen nekdo drug. Moj brat npr. je bil v vrtcu zaljubljen v eno pupiko in ko je mama mene nosila, je ves čas navijal, da bi mi bilo ime isto kot tisti pupiki. Leta kasneje mu je tista pupika, ki je zrasla v pupo, postala skrajno smotana. Še dobro, da ga niso takrat upoštevali pri izbiri imena.
.
....v hčerki vidim sebe, ko sem pričakovala sestro, pa sem bila iz izbire, kar je bilo v zvezi z njo, dolgo izključena...pravzprav do takrat, ko jo je bilo treba pazit.
...."
Itak, da naju je to samo še podžgalo in sva še bolj odločena, da iz ožjega izbora ne bova črtala, zna se pa zgodit da bova kaj dodala. hčera pa nima najinega okusa, tako da z imeni ne bo sodelovala, je pa prosila, da ji poveva, preden se rodi (zgleda da bo uporabila vsa sredstva, da si premisliva, če bo slučajno ime čudno