|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hmm začaran krog....
12.10.2012 11:01:57   
bUbAmAmA
Lep pozdravček vsem mamicam in njihovim sončkom! user posted image

Bom takole začela, naš sinek je krasen otroček in dobrovoljček user posted image ... včeraj smo dopolnili točno 4M, do enega tedna nazaj je bil izključno polno dojen, ker pa se je začel ponoči pogosto zbujati sm mislila da je težava v pomanjkanju mleka, no čeprav vem da mleko nikoli povsem ne neha povsem teči, in sem mu začela dodajati samo zadnji obrok pred spanjem AM, prvo se nahranil pri meni potem sem še dodala, včasih je spil 150ml,včasih 120ml,včasih samo 60ml,in potem zapančkal, ene 2,3 dni je res pančku od 21h do 3h pol 4h, in sm mislila no poglej da je bil zgleda lačen in se je zato par noči budil na urico, no zdaj pa že dva dni ista zgodba, zbujanje na urco, včasih mu dam dudico in zapančka nazaj, včasih takoj zapača včasih spi minutko, se zbudi in ga moram stisniti k sebi in zibati,ko končno zaspi po včasih 10min zibanja včasih 30min zibanja,ga odložim in spi in jovo na novo spet se zbudi čez urco,urco in pol....dojim ga nazadnje okoli pol 21h in še dodam ( kakšen teden) potem pa kljub zbujanju podojim šele okoli 2,3h ker očitno lahko zdrži če je ostale noči lepo zdržal,pa tudi joka se ne....če ni lakota vprašanje ali so zobki !? slini se ( vem da ni nujno znak), rokice prste vse nosi v usta (vem da je normalno pri tej starosti), odkar mu dodajam kaka na 2,3 dni lep rumen kremast kakec z "sezamčki" danes prvo lep kakec potem rumena driska...vročina hvala Bogu nima....nevem na čem smo, ali je dodajanje sploh potrebno če ne poje vsega,itak se budi tko kot se je preden sem začela dodajati,ali so zobki vzrok slabemu spancu, ali kaj čisto drugega....ALI SE KATERA MAMICA PREPOZNA V MOJI ZGODBI!? kakšen nasvet !? Definitivno želim še naprej dojiti in želim da je moj sinek vedno dobrovoljček samo želim si pa tudi da se lepo naspi in seveda jaz z njim....(POPOLDAN SPI PO POL URCE ene 4,5 dnevno )....
Lep pozdravček!

_____________________________

>> Najbolje stvari u životu su besplatne ! <<
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hmm začaran krog....
12.10.2012 12:18:53   
mateyka
enih stvari ne boš nikol zvedla in ni treba glih doktorirat iz njih. user posted image
naša tamala je npr. bila ko dojenček iz knjige; spala cele noči in bila najbolj zadovoljna v svoji pojsteljci. in to do 10 meseca - od takrat pa zbujanje na eno uro in ne več spat sama. nisem vztrajala. sem jo vzela v našo poslejo in je na eno uro čekirala a smo zraven. prav. nekak se mi zdi, da če rabijo bližino, jim jo daš, ne? zdaj pri 5-tih letih se počasi sama odloča spat v svoji postelji, samo vsakič, ko sanja kaj čudnega, pride k nama v posteljo. pa luč - to mora met prižgano. če ne je jok in huda travma, če se ponoči zbudi in je tema. ampak ok, bo že bolje, ko bo počasi odrasla.
tako da daj času čas, vse se bo uredilo. ne zdej mislit, da je to nujno zdaj neka frka. veš koliko stvari se bo še vmes spremenilo? raj ne začnem naštevat user posted image

(odgovor članu bUbAmAmA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hmm začaran krog....
9.1.2013 14:27:15   
daisyb
pozdravcek

se strinjam z mateyko....moj prvi sin je stokrat menjal obdobja dobrega spanja...lahko recem, da se sedaj redko prespi celo noc. nekje med 6 in 9 mesecem je spal dobro...pol smo imeli obdobje pol leta, ko je spal pri nas v postli....in tud on hoce met luc prizgano. odkar je dobil bratca (ta mali bo mel 15.1. tri mesece) se pa spet zbuja ponoci in klice mamo. kdaj bomo mi spali celo noc???????????
ta mali pa je zaenkrat tud sam dojen....prva dva tedna je spal ponoci lepo in se zbudu na kake 4 ure, pol se je mal obrnilo in sem ga dojila tud vsaki dve urci....zdaj gre spet boljs in vcasih potegne tud 5 al 6 ur ponoci...vcasih se tud on lamenta in sem mislila, da nimam dovolj mleka (nekajkrat sem mu dodala AM)..ko pa sem slisala za obdobja zagona rasti pri dojenckih sem videla, da je to to....ko so obdobja zagona bi pojedel vec kot ponavadi in bi bil skoz na joski....
v glavnem..tudi, ko sem mu dala AM zvecer je spal isto dolgo....

zelim vam veliko prespanih noci....in sebi tudi, glede na to, da se skor 4 leta zbujamo...upam, da bo ta mali boljse spal kot ta velikuser posted image

(odgovor članu bUbAmAmA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hmm začaran krog....
2.4.2013 17:29:57   
sandry_ca
Pozdravček! Tudi mi smo v začaranem krogu...in res bi mi prav prišlo vaše mnenje in vaša pomoč!
Pred 3 tedni je na svet prijokala deklica, ki je bila rojena 3 tedne prekmalu. Že od samega začetka mleka nisem imela, zato smo pristali na Aptamilu.
Sama hrana ni problem, problem je samo hranjenje oz. stekleničke.
Najprej smo kupili Nukovo stekleničko in slej ko prej ugotovili da naši punčki ne odgovarja, saj mleko prehitro teče za njo in se ji zato zaletava.
Nato smo kupili Aventovo, ter Tommy Tommee Tippee flaško... in ugotovimo da premalo teče, zato se punčka hitro utrudi in noče več jesti.
Kaj naj naredim...dejansko se vrtim v začaranem krogu user posted image user posted image user posted image
Bojim pa se da bi začela izgubljati na teži (smo kar suhcani- slabe 3kg).
Resnično bi bila vesela vaše pomoči.... hvala Vam že v naprej.user posted image

Sandra

_____________________________



Življenje je kot ogledalo; smeje se ti, če ga gledaš nasmejano.. <3

(odgovor članu bUbAmAmA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hmm začaran krog....
2.4.2013 18:14:25   
Sadrika
Sandry_ca - naš bo star 3 mesece in je od začetka bil slab jedec. Jedel je tud po 1 uro iz flaše. Ni dolgo nazaj, ko sem le "našla" flaško Mam in sem ji ful hvaležna in hkrati jezna nase, da nisem tega prej storila, iz te poexa v 10-ih minutah. Ne trdim, da bo tvoji tudi pasala ta flaša, je pa vredno poskusit, ker niso drage, mislim, da v DM-u stane malo čez 3eur. Zoprno je edino za čiščenje, ker se ji še dno odpre.
Prej smo vztrajali zlo dolg na Aventovi in ni pojedel več kot 40,l iz nje, smo šli na Nukovo stekleno in cucelj iz latexa, iz te je še šlo, nekaj časa prav lepo, nakar se je začelo mučno hranjenje po 1 uro in ko sem ga hranila, me je bilo že strah naslednjega....so mi pa punce na tem forumu priporočale to flaško od Mam in sem jim res iz srca hvaležna.
Srečno!

(odgovor članu sandry_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hmm začaran krog....
2.4.2013 18:33:14   
sandry_ca
joj hvala za odgovor, lih urco nazaj sem kupila stekleničko od MAM in cucelj iz lateksa od NUKA, moram še to sprobati. Upam da nama rata, bom pročala user posted image

_____________________________



Življenje je kot ogledalo; smeje se ti, če ga gledaš nasmejano.. <3

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hmm začaran krog....
2.4.2013 20:29:55   
m_o_i
moje izkusnje:
- menjava mleka (ker je bil zahirancek, sem pol leta morala pisat vse popite mililitre; ko sem sla na DMovo mleko, se je popita kolicina drasticno povecala)
- pravilno mesanje mleka: polovicno kolicino vode DOBRO pretresi s prahom, nalo dodaj preostanek in se enkrat dobro premesaj. z drugo polovico vode "ubijes" nastale pene...po mesanju obvezno odpri steklenicko, ker se ustvari podtlak in sploh na zacetku otroka zaliva
- steklenicka je bila pri nas ista, kot v centru za nedonosencke(nobene druge ni sprejel do nekje pol leta) in to je bila NUKova z ozkim cucljem; kasneje je bila OK tudi MAMova (pies: te so za ciscenje ravno zato super, ker se dno odsraufa-lahko temeljito ocistis)


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu sandry_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hmm začaran krog....
3.4.2013 11:32:39   
sandry_ca
Smo sprobali MAM cucelj in je super, zelooo ji odgovarja. Nič zaletavanja, zelo lepo je in nič se ne matra.
Hvala za pomočuser posted image

_____________________________



Življenje je kot ogledalo; smeje se ti, če ga gledaš nasmejano.. <3

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hmm začaran krog....
3.4.2013 15:22:59   
Sadrika
Sandry_ca - Super, sem vesela za vaju, resuser posted image user posted image

(odgovor članu sandry_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?