|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hormoni po porodu
26.3.2009 15:45:57   
Anonimen
Ali katera zna strokovno ali pa laično razložiti, kdaj se hormoni po porodu oz. po končanem dojenju v telesu zopet uravnovesijo in da si tak, kakršen si bil pred zanositvijo.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 27.3.2009 8:26:02 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HORMONI PO PORODU
26.3.2009 16:16:00   
Anonimen
Strokovnost je eno, dejansko stanje pa drugo. Vsaka drugače doživlja.Jaz sem se potila do 4 meseca, lasje so tud izpadali do 3 meseca, menstruacijo pa imam redno že od 6 tedna, takoj ko se je končala čišča, kljub polnemu dojenju do 5,5 meseca.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: HORMONI PO PORODU
26.3.2009 17:50:22   
ina83
Uf, po 9 mes dojenja se mi je podrlo hormonsko ravnovesje tam okoli 14 mes starosti otroka. Z močnimi vrtoglavicami ponoči, slabostjo, bruhanjem, v glavnem veliko veliko slabše kot v nosečnosti. Pribl. 1 mes nisem funkcionirala. Dala sem skozi različne preiskave od otologa, nevrologa. V glavnem je bil uradni zaključek hormonski disbalans po dolgotrajnem dojenju. Nevrologinja ga je hotela zdraviti z antidepresivi user posted image , pa sem zavrnila. Zdaj je ok! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: HORMONI PO PORODU
26.3.2009 17:57:19   
flegmatik
Jaz sem dobila mestruacijo 3 m po končanem dojenju, 8 m od poroda. Ampak moji hormoni so bili čisto normalni med nosečnostjo in po porodu. Sem očitno neke sreče user posted image  

(odgovor članu ina83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: HORMONI PO PORODU
7.4.2009 17:06:21   
NINOLINA
INA38, dej mi mal opiši kaj se ti je dogajal, ker sem jz tudi zarad vrtoglavic in slabega počutja in nerazpolozenosti skor fasala antidepreive??? a so za to res krivi hormoni????


lp
nin@

(odgovor članu flegmatik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: HORMONI PO PORODU
8.4.2009 13:48:43   
Anonimen
Sem 14 tednov (danes) po porodu. kake 3-4 tedne po porodu sem bila kot pušeljc. Krasni lasje, lepa gladka koža, ki sem jo imela verjetno samo kot dojenček, izgubila sem kakih 5 kg. Iz porodnišnice sem prišla lažja samo za kake 3 kg. razen izmučenosti in šivov me ni mučilo ničesar. Zdi se mi, ko pa se je začela tvorba pravega mleka, to je 3-4 teden po rojstvu, je šlo vse navzdol. Izbruhnil mi je zopet atopični dermatitis (katerega sicer dokaj uspešno obvaldujem že 7 let), koža je postala katastrofa - mozoljasta, vse me je bolelo, noge in celo telo sem imela kot slon. prst se mi vdiral v kožo in meso. Prišla sem na poporodno težo brez nažiranja in sladkih stvari, ker že od vedno pazim, koliko in kaj pojem. ker na netu in forumih nisem našla ničesar takega, sem odšla k zdravniku, ki ni ugotovil ničesar pomembnega. Pomagala mi je limfna drenaža - a je 6 obiskom 200 Eur, hodit moraš pa na par dni. Splošno počutnje je za en klinc, še danes ni v redu. Potenje, potem mraz (kot v meni), jokanje, spremembe razpoloženj, vse ti gre na živce, ponoči ne spiš kaj dobro, zbudim se vsa premočena, a spat grem skoraj v puhovki. Zaradi tega sem nehala pri 2 mesecih dojiti, dobila sem že menstruacijo in ravnokar sem pojedla en cikel kontrac. tablet. pa še nisem v redu. Še manj si v redu, ko sem opično izgubila trebuh, limfna mi je zmanjšala obseg nog, a hlač ne spravim nobenih gor. Kilaža mi je bila sposobna v 1 uri zanihati za 2 kg. Sedaj je malo bolje in samo čakam dan, ko bo šlo vsak dan na bolje. Sem pa našla na netu o spolnih hormonih, tj. estrogen in progesteron, ki ti jih pregleda ginekologinja. Prav estrogen povzroča zastajanje vode v telesu, kar se dogaja tudi med nosečnostjo. Če med nosečnostjo ne bi podobno zatekla in potem kar naenkrat splahnela za 3 kg, potem bi si pač mislila, da sem 10 kg težja pač zato, ker nič ne jem in ker hodim vsak dan dve-tri ure. srečnice tiste, ki žrejo, pa izgubljajo težo. Nikoli ne bom razumela.
Če te še kaj zanima, vprašaj, ker bi lahko napisala o tem, kaj se mi je in se mi dogaja, celo knjigo.

Lp, user posted image

(odgovor članu NINOLINA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: HORMONI PO PORODU
8.4.2009 18:42:48   
NINOLINA
JZ pa mojemu zdravniku sploh ne znam razlozit kak mi je, pa čeprav je hudo. Sem šele 14 dni po porodu in sem zelo slabokrvna,. Ampak kljub temu se mi nekaj dogaja, razpoloženje je u 0, občutljiva 100/h nisem pa žalostna, tudi vrti se mi in rahli glavoboli, včasih pa imam občutek praznine v glavi ali kot da se mi hoče zmešat...hecno in strašno. Če mu vse to povem mi bo dal antidepresive pol še pa doljit ne bom mogla!!!!!!! Zelo se mi je poslabšal tudi vid oz. ostrina...hudičevo. No potim se pa zdej mal manj, prej je blo pa tud preveč.......


a se se kateri to dogaja, a je so res to hormoni??????????????????


lp
nin@

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: HORMONI PO PORODU
8.4.2009 20:26:26   
Anonimen
Pojdi k zdravniku, da te bo dal na preizskave - kri in voda, da se vidi, kaj ti je. Jaz sem po jemanju železa na recept še vedno bila pod spodnjo mejo hemoglobina, sedaj sama od sebe jem železo. Že če si slabokrven, si v podnju, to si lahko prebereš povsod, kaj slabokrvnost povzroča. Tudi jaz sem se spraševala, kaj mi je in mislim, da so hormoni in da se mi je ravnovesje v telesu zaradi poroda čisto porušilo. Mislim pa, da ti antidepresivov kar tako ne bo dal, razen če bi bila v hudi poporodni depresiji. Naj te potolažim, da se jaz tudi tako počutim in da je en dan bolje, naslednji dan gre za dva koraka nazaj, ampak mislim in vem, da bo minilo, le da ne vem kdaj. In že to je ful hu do. Ni ne angina, ne zlom, ne šiv ne viroza. Je eno stanje, ki je kar nekaj, je pa ful hudo, ker ne dobiš zdravila. Še odgovor na to, kaj ti je, boš težko dobila. LPuser posted image

(odgovor članu NINOLINA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: HORMONI PO PORODU
9.4.2009 7:51:03   
clara23
Jaz sem 7m po porodu pa me še vedno včasih hormončki matrajouser posted image . S tem mislim potenje, občutek vročine (pred nosečnostjo me je non stop zeblo in sem bila pravi zmrznjenček), ok..izpadanje las se je že umirilo, menstruacije imam še vedno neredne...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: HORMONI PO PORODU
28.4.2009 22:10:12   
SSheila

pozdravljene!
naj vam povem, da zna bit tipično po porodu tudi problem s ščitnico... pozanimaj se kaj s tem. meni je npr, začela zaradi poroda deloav s premalo hormanoi. počutje? katastrofalno! ;)

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: HORMONI PO PORODU
28.4.2009 22:18:16   
lily975
Pozdrav !Jst sem po obeh porodih imela težave s ščitnico .Počutje obupno , izpadanje las ,tresenje rok , hujšanje ali rejenje - sem imela oboje!Slabo spanje ,nervoza - v glavnem za zjokat !Sedaj po jemanju terapije je boljš - vendar še ne čisto vredu - pa sem že eno leto po porodu.user posted image  

(odgovor članu SSheila)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: HORMONI PO PORODU
29.4.2009 18:54:10   
Anonimen
Vidim, da nisem edina s tovrstno težavo, nič pa nisem potolažena, da lahko tako stanje traja še dolgo. Sicer težave s ščitnico nimam, mi je pa porod povzročil popoln dizaster in neravnovesje v mojem telesu. Je pa vsekakor treba k zdravniku, da se izključijo takšne in drugačne motnje žlez ali organov.

(odgovor članu lily975)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: HORMONI PO PORODU
30.4.2009 20:47:39   
lily975
Glej nič se ne da napovedat - telo si samo vzame čas za okrevanje .Men se tud že leto vleče pa še ni dobro .Je pa user posted image ko nimaš kej pokazat ,matra pa te .Vse se bo uštimal ,sam mal pozitivnega mišljenja pa seveda obisk pri zdravniku!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Politik
Admin

Si želiš, da tvoj otrok, ko odraste, postane politik?

da (14%)

ne (70%)

ne vem (2%)

mi je vseeno (15%)


Število vseh glasov: 115

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!