|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hudo BRUHANJE ob GH
17.2.2013 21:51:45   
Tejci79
Zdravo,
imam 7,5 mesečnega sinka. Malo pred 5 mesecem smo začeli z uvajanjem GH. Po nasvetu patronažne s krompirčkom kuhanim na vodi, potem korenčkom, špinačo, bučkami,..nato še jabolčnimi kašicami, slivo,.... uvajanje GH je bilo počasno, saj mali ni imel nekega apetita ne za sadje, še manj pa zelenjavo.
Največja težava je bilo pa bruhanje. Kakšno uro do dve uri po obroku je sinko začel bruhati, najprej v loku, da je spravil s sebe večji del hrane, nato mu je privzdigovalo želodček, da je spravil s sebe vse, kar je lahko, od sline do rumenkaste sluzi, kar sem predvidevala, da bi lahko bil žolč. Ko je imel 5 mesecev, je to seveda zelo slabo prenašal...vse ga je zelo zelo utrudilo in je seveda kmalu zaspal. Zbujalo ga je le privzdigovanje želodčka in krči. Karkoli sem mu ponudila - vodo ali ga podojila, vse je šlo nazaj ven! To je trajalo tudi 12 ur.
Stanje se z meseci ni izboljšalo, sedaj imamo 7,5 meseca, pa še vedno bruha. Najprej sem mislila, da mu škodi škrob, pa se je kmalu izkazalo, da niso škrobna živila tista. Bili smo na testiranju za alergijo, pa so vsi najpogostejši alergeni izključeni. Nato sem sumila hrano, ki ni dovolj dobro pasirana, pa sem v tem tednu tudi to že izključila, ker je ponovno bruhal miksano sadje.... dejansko ne vem več kaj bi to lahko bilo. Pediater mi je pri omembi te težave ( z začetkom uvajanja GH) rekel, da je vzrokov lahko miljone... :( Ko berem forume in vidim, da 8 mesečniki (tu bomo v dobrem tednu) jedo že vse, pri nas se pa borimo še s sadnimi in zelenjavnimi kašicami, mesa niti poskusiti noče (zmiksanega), kje pa, da bi že sesekljano jedli, me prime kar groza! :(
Dejansko se vedno, ko nekaj poje, bojim scenarija, ki prinese najprej hudo bruhanje, nato krčev in privzdigovanje želodčka z metanjem sline ven, nato hude žeje/lakote in seveda dojenja, nato ponovnega bruhanja, da se želodček znova "sčisti" po pranju z novim mlekom,..navadno potem zaspi, ker je izčrpan in če imamo srečo, je po 3 urah spanja stanje nato normalizirano - lahko postopoma dojim in sproti podiram kupčke, brez da bi ponovno bruhali.

Če je kakšna mamica, ki ima/je imela takšne ali podobne izkušnje, bom zelo hvaležna kakšne besede, saj mi je vsak dan velika uganka, kako se bo končal - sede z mojim malim sončkom in skledo med nogami ali zunaj na sprehodu in uživanjem na soncu! HVala in pozdravček vsem mamicam in njihovim sončkom
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hudo BRUHANJE ob GH
17.2.2013 22:11:00   
mita21
Pozdravljena Tejci, se mi prav smilita oba. Kaj pa če bi povprašala Tanč na MONU (forum pediatrija)?? Tam dobiš ogromno koristnih nasvetov. Upam, da težave čim prej rešite. LP

(odgovor članu Tejci79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hudo BRUHANJE ob GH
17.2.2013 23:23:23   
Doll
Zdravnica vas mora napotiti na gastro na pediatrično!!!

(odgovor članu Tejci79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hudo BRUHANJE ob GH
17.4.2013 11:31:01   
Tejci79
Zdravo,
pediater nas je napotil na gastro... žal je potrebno na te preglede kar dolgo čakati, tako da smo dobili rok šele 25.5.13, AMPAK na SREČO se je to bruhanje pred mesecem dni ustavilo ! :) Srečna, SRečna, Srečna, da naš mali lahko sedaj je... tako smo nekako kar preskočili vse tisto počasno uvajanje, sedaj kuhamo skoraj isto zanj kot za nas :) seveda brez soli itd... Še vedno seveda rad "cucka" - vcasih si mislim, da bi kar Joško moral biti, je pa Filip :)
Sedaj si mislim, da enostavno ni bil pripravljen na gosto hrano...ne pri 4 mesecih, ne pri 6 mesewcih temveč pri 8 mesecih! :)
Upam na čimmanj podobnih zgodb pri ostalim mamicah!

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hudo BRUHANJE ob GH
17.4.2013 20:55:57   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Tejci79
Sedaj si mislim, da enostavno ni bil pripravljen na gosto hrano...ne pri 4 mesecih, ne pri 6 mesewcih temveč pri 8 mesecih! :)


bingo!

in dober tek! user posted image

(odgovor članu Tejci79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?