|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Imela bi čivavo....
13.7.2012 10:07:38   
Ekaz
Naša 5-letnica bi imela čivavo! Že dobro leto non stop govori o tem, da bi imela kužka. Seveda imam pomisleke, vendar po drugi strani pa je ideja tudi meni všeč. Koliko je kaj dela s temi kužki. Zanima me predvsem jutranji sprehod - tu vidim največji problem. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Imela bi čivavo....
13.7.2012 13:50:59   
Arwenko

IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz

Naša 5-letnica bi imela čivavo! Že dobro leto non stop govori o tem, da bi imela kužka. Seveda imam pomisleke, vendar po drugi strani pa je ideja tudi meni všeč. Koliko je kaj dela s temi kužki. Zanima me predvsem jutranji sprehod - tu vidim največji problem. Hvala.


S čivavo je popolnoma enako dela kot z vsakim drugim psom, dobro razen da mogoče ne rabiš ravno na 1 urni sprehod zjutraj, ampak je dovolj 10-15 minut, sicer pa ni ravno razlike. Ravno tako rabi vzgojo pošteno, gibanje, ustrezno prehrano, dovolj ukvarjanja. Bi se pa bilo treba z vzreditelji malo pogovorit ali je pasma sploh primerna za tako majhno deklico - pa upoštevat njihovo mnenje, ne z glavo skozi zid. user posted image

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Imela bi čivavo....
13.7.2012 14:39:26   
mika
Bi se pa bilo treba z vzreditelji malo pogovorit ali je pasma sploh primerna za tako majhno deklico - pa upoštevat njihovo mnenje, ne z glavo skozi zid.


Napisala bom čist laično mnenje kar se čivav tiče, ampak...... Nisem še srečala čivave, ki bi bila prijazna otroku. Te, ki sem jih, so bile ful nervozne in nič kaj strpne.

Rejci, od katerih smo kupili našega mastifa imajo tudi čivavvo. mama mastifka je bila ful prijazna in se pustila božat hčerki, med tem ko so za čivavo rekli...uh ta je pa hud in bi ugriznil[.

Ena čivava je hčerko skoraj ugriznila...ampak ne da bi šausnila in mir. Grizla je ''''po zraku'''', da bi prišla do njene rokice. Naša jo je božala, čivavi pa se je nanekrat utrgalo. Jaz sem hčerko vlekla vstran, lastnica pa čivavo. Od takrat se čivav izogibamo.

Ne pozabi, da ti psi lajajo v eno in to s takšno frekvenco, da pop*izdiš.

Raje ji kupi beagla. Naši sosedje ga imajo.....ful fajn pisčkauser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 13.7.2012 14:46:12 >

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Imela bi čivavo....
13.7.2012 14:41:14   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz

Naša 5-letnica bi imela čivavo! Že dobro leto non stop govori o tem, da bi imela kužka. Seveda imam pomisleke, vendar po drugi strani pa je ideja tudi meni všeč. Koliko je kaj dela s temi kužki. Zanima me predvsem jutranji sprehod - tu vidim največji problem. Hvala.


Kaj je dobro vedeti pred nakupom psa, je na internetu malo morje informacij. Upam, da si si to prebrala. Jaz pa bi samo na hitro izpostavila par točk, ki se mi zdijo zelo pomembne in nemalokrat se tudi zgodi, da zaradi nepoznavanja parih točk, ljudje potem svoje ljubljenčke zapustijo, to pa vemo, si resnično ne želi nihče. Namreč biti zapuščen. Ne človek, ne žival.

1. Najrej se moraš zavedati, da nakup psa, pomeni odgovornost zate in ne za petletnico, ki že v naprej vemo, da ne bo zmogla celostno skrbeti zanj.
2. pes je odgovornost. Tako v čustvenem, fizičnem, kot tudi finančnem smislu (vštevši vse od nege, hrane, zabave-sprehodov, igre, ipd. do veterinarja). Veliko ljudi pravi, in jaz se jim pridružujem, da je pes družinski član in je toliko dela z njim, kot z malim otrokom. Ko pes zraste, ni nič manj obveznosti z njim. Otrok zraste, odleti iz gnezda, pes ne. Zvesta si bosta do groba. Dobesedno. No, itak da otroku stojiš celo življenje ob strani, zato se ne spotikat ob moje besede, mislim, da je dovolj razumljivo, kaj mislim pod tisto zvest do groba.
3. Vprašati se je treba zakaj kupuješ psa? Če ga iz ljubezni, do njega samega, je to edini pravi razlog, da ga imaš. Vsi ostali razlogi, s časom izgubijo "vrednost". Ljubezen pač ne.

Težko je zajeti čisto vse, kar je pomembno vedeti pred nakupom psa, izpostavila sem tisto bistveno. Razlike med čivavo in katerim drugim večjim psom ni. Tudi v sprehodih ne. Dolžina sprehoda, igre, teka, se tako ali tako prilagaja na potrebe psa. In čivava vse to prav tako potrebuje.

In še. Če se boste odločili za nakup, je treba vedeti tudi vse o sami pasmi psa, saj so si karakterji zelo različni. Vseeno pa, ne glede na pasmo, vsak pes, pa naj bo čivava ali ovčar, potrebuje primerno socializacijo in ljubeče družinsko okolje. Potem je še tako težek karakter psa, lahko prava mucka.

Želim ti pametno odločitev! user posted image


< Sporočilo je popravil Tippi -- 13.7.2012 14:45:37 >

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Imela bi čivavo....
13.7.2012 15:16:34   
nyna84
Preden si omislite psa, se dobro pozanimajte o pasmah, oziroma o tem, kaj si želite. Ok velikega/majhnega, skratko/dolgo dlako, to še ni tako bistveno. Ampak so pasme, ki rabijo ogromno gibanja in so pasme, ki se jim ni treba gibati in jim kvadratura stanovanja zadostuje. Bo pes zunaj (rabite boks) ali v stanovanju?
Čivava je na prvi pogled super, ker je videti kot mala igračka, ki jo daš v torbico in neseš s sabo. Kakšne so po značaju? Do otrok?

Kolikor sem se jaz zanimala, so za otroka zelo primerni angleški bulldogi (jim pravijo tudi "nurse dog") in če bi se še enkrat odločala, bi vzela prav tega.
Moji starši imajo Shih tzuja, rabi frizuro sicer user posted image , drugače pa ni dela z njim, gibanja sploh ne rabi, poje pa na dan pest pasjih briketov.
Kolegi imajo Cotona ... mu ne odleta dlaka po celem stanovanju.
Poglej na strani moj pes - pasme, obstaja celo kategorija Družinski psi. izbire je ogromno, samo pregledati je treba in se res dobro odločiti kaj želite.

Mi smo se odločili prehitro (ko se nekaj zmislimo, mora kar biti user posted image ), vzeli križanca med pekinezerjem in pritlikavim pinčem, ker naj bi bil to mali pes, za po stanovanju .... uf! user posted image user posted image Še nismo ugotovili, kje se mu vsaj za pol ure pobere baterije ven user posted image user posted image user posted image . Tako je naspidiran, da se nima časa usesti. Pa vse razume, uboga pa nič ne .... enostavno je tako zbezljan, da ne more za sekundo obstati tam, kjer se mu ukaže. Če ga peljejo hčere na sprehod je to ena sama dirka, ali ga bosta uspeli dohitevati, ker ne more hoditi ampak vedno dirka in ju vleče za sabo. Tamlajša je v ponedeljek na tej dirki padla, smo šli po gips user posted image . Tako da, sedaj sledijo pa vzgojne, ker je šlo preko vseh meja. Da ga umirimo in da končno začne ubogati. Sedaj ga jaz sprehajam in to z zelo strogim režimom. Bo mene zezalo in vleklo eno ščene ... malo morgen user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Imela bi čivavo....
13.7.2012 15:43:21   
mateyka
nyna, si me pa naslmejala s tem vašim hiper-pek-pinčem user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Imela bi čivavo....
13.7.2012 17:30:27   
Vijoličarka
O tem, kako je odločitev o nakupu psa, so že ostali veliko povedali. Predvsem je dragocena izkušnja naše drage nyine84, ki se precej rada hitro odloča. user posted image

Vseeno bi še enkrat poudarila, da pes ni igrača. Petletni otrok je pač videl enega luštnega kužija in bi imel eno kosmato in živo igračko. Odgovornost za vzgojo (tako psa, kot otroka v odnosu do psa) in oskrbo bo padla na starše.

Poznam par čivav in razen ene, so vse 'sfuzlane'. Tisto eno ima odrasla sorodnica, ki je točno vedela, kakšno pasmo pasmo si je 'naprtila' in svojo čivavico vzgojila v čudovitega in prijaznega kužka.

Čivave so sicer majhne, ampak one tega ne vedo, one mislijo, da so večje od doge. user posted image   Nagnjene so k trmi, muhavosti, nervozi in agresiji, zato zahtevajo lastnika, ki zna z njimi odločno (vendar nežno in prijazno) ravnati. Ker se ponavadi z njimi ravna kot s kakšnimi muciji buciji,  žal pogosto izpadejo zoprne in nadležne, celo nevarne.

Niso pretirano nežnega karakterja in navadno ne razvijejo lojalnosti vsem družinskim članom, temveč se navežejo samo na eno osebo. Niso ravno družinski psi in mali otroci jih ponavadi ne navdušujejo. Ker so take luštne stvarce, ljudem in predvsem malim otrokom kar vleče roke v njihovo smer, a njim to ponavadi ni všeč in branijo svoj intimni prostor.

Dostikrat bodoči lastniki malih pošastk tudi nič ne mislijo na to, da sosedje niso ravno navdušeni nad bevskanjem in tuljenjem za vsako malenkost in to kar naprej. Za soseda imam dva Yorkshirska terierja, s katerimi se pogosto ravno tako napačno ravna, kot s čivavami in ki doživita živčni zlom, če pri nas kdo odpre vrata, se pojavi na dvorišču, dvigne roleto, odpre okno, če gre kdo mimo ....

Čivave so zraven še precej krhke (ne glede na to, da si mislijo, vseno niso kompaktne doge) in majhni otroci jih lahko nehote precej poškodujejo.


Članek o desetih pasmah, ki so najbolj primerne za otroke:

http://www.deloindom.si/deset-najprimernejsih-pasem-za-druzine-z-otroki


Pri mojem partnerju so imeli vedno pudlje. To je pes, ki ga je treba sicer parkrat peljati k frizerju, ga kopati in krtačiti, a hkrati je to praktično edina pasma, ki ne pušča dlake po stanovanju in ob normalnem vzdrževanju nima nobenega vonja.

Zahteva tudi kar odločno vzgojo, ker je, v nasprotju s splošnim prepričanjem, ena izmed najbolj inteligentnih pasem (menda je pametnejši samo še Border Coolie) in bo preizkušal meje. Ima pa zelo veliko srce in je strašno čustven in navezan na vse družinske člane in pogoste obiskovalce. Zadnji pudelj je bil tako prisrčen in ljubezniv, tak balzam za dušo, da mi ob  tem, ko tole pišem, lijejo solze v potokih, pa čeprav je že več kot deset let, odkar je preminil.


Kolegica je imela beagla in ker so bolj aktivna družina, se je odlično obnesel. Zelo ljubezniv kuža, strašno navezan na otroke.




_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Imela bi čivavo....
13.7.2012 17:54:43   
_martina
Nikakor čivavo za otroka. Iz izkušenj.
So fenomenalni psi, ampak ne priporočam, da jo kupite zaradi hčerke. (pa ne samo čivavo, kateregakoli psa). Verjamem, da so vam luštni in kot igrača, ampak so daleč od tega!
S tako malimi cucki je treba bit previden in otroci so vse prej kot to. Moja tamala se rada vlači po rokah, ampak otroku se ne bo pustila nikoli, pod nobenim pogojem.
Treba se je tudi zavedati, da čeprav so mali psi, rabijo ogromno gibanja. Jaz sem z mojimi zjutraj eno uro zunaj (vsako jutro, ne glede na letni čas), pozimi gremo popoldne še za kako uro pa pol, poleti pa zvečer. Tako da razmislite, če imate čas. Ker drugače se ji meša doma.
+ predlagam šolo, kar spet vzame čas in denar.
In nenazadnje, skrbno izbrano leglo, kar spet nanese en zajeten kup denarja.
LP,M

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Imela bi čivavo....
13.7.2012 17:59:49   
_martina
Da dodam še kar se tiče lajanja.. moja ni pretiran lajač, ker ji je to bilo od nekdaj prepovedano. In kar se tiče navezanosti samo na eno osebo - res je. Moja tamala je bolano navezana name in tam se konča. Druge družinske člane porajta, ampak jst sem vedno na prvem mestu.

(odgovor članu _martina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Imela bi čivavo....
14.7.2012 14:51:37   
MioBambino
Vsaka žival je odgovornost, ki jo bo pri otrocih nosil starš.
Nisem za to, da se otroku izpolni vsaka želja, sploh pa ne tista, ki je povazana z živim bitjem.
Hčerka si želi, ti boš pa skrbela za njo. To se moraš zavedati.
Morda bo čivava hit le kakšen mesec po prihodu, pol bo pa pozabila na njo- žival pa bo potrebovala ljubezen, toplino, dom in skrb- ker živijo dolgo časa, bo to odločitev, ki jo boš morala toliko let tudi prenašati.

Žival zraven veselja prinaša še zdravstveno oskrbo, hranjenje, sprehode, nego, carkljanje, dlake, včasih nadležno lajanje, ... Si res pripravljena na vse to?

Pet let star otrok je vsekakor premajhen, da bi vedel, kaj to pomeni.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Imela bi čivavo....
14.7.2012 15:18:39   
mateyka
najbolj da prvo probate s kako mini želvo user posted image

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Imela bi čivavo....
15.7.2012 15:05:37   
star111
Moje mnenje je pa tako
1.najprej se morate doma pogovoriti če se da bi imeli psa (čivavo) vsi strinjate in da bi vsi skrbeli zanjo kajti če kdo pri tem vprašanju omahuje ne kupujte psa.
2. Ali hočete psa bolj vi ali vaša 5-letnica ... kajti otrok ima najprej eno željo potem pa drugo in ko bo imela nekaj časa psa če ga boste kupili se ga bo naveličala (in pes bo prepoščen drugim članom družine ali pa celo vam)
3. če hočete imeti dobro socializiranega psa vam priporočam da ga peljete v pasjo šolo takoj ko bo to mogoče čimprej&čimbolje pes bo dejansko vaš in ne od vaše hčerke ki si ga tako zelo želi (saj se boste vi morali ukvarjati z njim ga voditi na sprehode,ga šolati mu dopovedati kaj je prav in kaj ne) ne mislite ker je čivava majhen pes da ne potrebuje šolanja mogoče ga potrebuje celo bolj kot večji psi kajti če ga pravilno ne socializirate lahko postane plašn (zaradi majhnosti pasme)
4. če bo čivava zaznala da jo vaša hčerka preveč "grdo" boža ali kaj podobnega se zna zgoditi da jo ugrizne in v tistem trenutku nikar ne krivite psa
5. Resni vzreditelji ponavadi menijo da naj bi pes prišel v družino šele ko bi vsi otroci imeli vsaj 9-10let (in ko so odgovorni sami skrbeti za psa)

LEP POZDRAV in priporočam vam da premislite o nakupu ....
IZVIRNO SPOROČILO: Eka z

Naša 5-letnica bi imela čivavo! Že dobro leto non stop govori o tem, da bi imela kužka. Seveda imam pomisleke, vendar po drugi strani pa je ideja tudi meni všeč. Koliko je kaj dela s temi kužki. Zanima me predvsem jutranji sprehod - tu vidim največji problem. Hvala.


(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Imela bi čivavo....
15.7.2012 15:24:39   
dreamhorse
Nisem brala vpisov, povem pa lahko, kar so moji mami povedali o nakupu čivave. Ta pes ni primeren za otroke, ker ima zelo krhke kosti, seveda, saj je čisto mini pes, in ga kak otrok z lahkoto nehote poškoduje. Mama je izbrala mopsa. To so nam povedali, nisem ekspert za pse, tako da, če sem se zmotila, me ne obsojat

(odgovor članu star111)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Imela bi čivavo....
22.7.2012 23:21:15   
Taddy78
Če si iz MB ti jo podarim...čivavo, oz. kosmatinca z imenom Čili. Naš je nekaj posebnegauser posted image , je vse prej kot to, kar naj bi veljalo za njih. Sicer ni glih neki cartljivec, ga pa ogromno nosimo po rokah, Ko smo ga imeli spuščenega je vedno prišel do naročja se malo počohat, pa spet naprej, skozi bil v bližini človeka. Malo se razkuri, ko ga vzamem iz kletke, drugače pa ima ful rad, da ga nekdo čoha.
Res pa je, da čez dan rad spi, da je rad spuščen, da grizlja vse kar je lesenega...

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Imela bi čivavo....
22.7.2012 23:23:19   
Taddy78
Ups, vzamem nazaj, slabo prebrala....user posted image

Imam pa vseeno odgovor...Jack russel terier.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Imela bi čivavo....
22.7.2012 23:24:11   
Taddy78
Ma sem res blond...še prejšnji post je bil mišljen za činčilo user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?