|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   impetigo
22.9.2008 15:24:44   
behemot
Mamice,
zanima me, če se je katera že srečala s to okužbo kože. Zanimivo, da najdem zelo malo informacij na to temo - zelo malo na ringaraji, malo na med.over.net. Hčerka, ima dobro leto in pol, je namreč letos že dvakrat staknila to bakterijo, zato se mi zdi čudno, da drugi otroci tega ne dobijo. Ali pač ne pišete o tem?
Bi bilo tudi fino vedeti, kje ste drugi staknili impetigo? Mi smo prvič na morju, menda se to bakterijo najde po skalah, pesku, mivki... Drugič pa verjetno na bazenu v Snoviku. Pediatrinja me je takoj, ko je videla izpuščaj, vprašala, če sva se kopali kje v bazenu. Bi rada vedela, na katere bazene ni dobro hodit z občutljivim otrokom, ker plavava zelo radi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: impetigo
22.9.2008 15:34:11   
skačica
živjo!

Tud moja skoraj 18 mesečna hčerka je pred dvema mesecema staknila impetigo, morda na morju, nimam pojma. Zdravnica je rekla, da je pač ta bolezen poleti pogosta, ker otročki šarijo po pesku, kamenčkih,...in tko. Dobili sva kremo Betrion in je kmalu izpuščaj na obrazku izginil. Srečo sva imeli, da ga ni imela po celem telesu.
Zdaj ko praviš, da ga otroci dobijo ponavadi na morju, se pa tudi meni zdi, da se ji je čisto mala pikica pojavila že na morju, potem se je pa doma kar širila in širila. Sta se ji naredili potem še 2 mali pikici, ampak sem ju potem s kremo ustavila, da se nista širili.

No, tud jaz prej še nisem slišala za to bolezen, ampak ko sva se pogovarjali s sestrično o tem( je farmacevtka) je pa takoj vedela za kaj gre, ker je njen sin tudi to prebolel.

(odgovor članu behemot)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: impetigo
22.9.2008 16:29:31   
Piruri
Živijo,

mi smo imeli tudi impetigo...in to okoli učka...in na ustnici...pri nas sta bili najprej to dve komarjevi pikici, katere je zgleda kakšen otrok v vrtcu želel malo bolje "spoznati" in je naši to spraskal...ker pa se pod otroškimi nohti zadržuje marsikaj, se je vse skupaj vnelo...bilo je grozljivo, kaj vse nam je pediatrinja naročila naj delamo...ko je pa neka družinska kolegica, tudi pediatrinja, to videla, nam je rekla, naj samo na rahlo speremo rano, nikakor preveč raznašat, ker se z dotikom prenaša drugod, rano namažemo s kremo (ki nam jo je predpisala) in pokrijemo z gazo, da se tudi otrok nebi preveč tikal tam...po tem sistemu, smo se vnetja znebili v enem tednu...


_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: impetigo
22.9.2008 16:29:43   
blak
Tudi naš fantič ga je imel letos poleti, dobil pa ga je ali na plaži ali  v domačem bazenu. Najprej sem mislila, da je pik komarja, ko pa se je to začelo širit, smo šli k zdravnici. Ni mu postavila prave diagnozeuser posted image , mu predpisala kremo Diprogenta in konec. A se je to širilo in širlo, tako da smo šli spet k zdravniku (bili smo na morju-itakuser posted image ). Ko ga je videl, ga je skor kap. Takoj je dobil kremo (tudi meni se zdi Betrion) in antibiotik (sirup), ki ga je moral jemati 10dni. Zavit je bil kot mumija: obe nogici(od ritke do prstkov na nogahuser posted image ), ena dlan, malo po hrbtu, rame, en prstek na roki. Tak hudičuser posted image !!! Še zdaj se mu poznajo flekci po nogah, ampak smo se ga hvala bogu dokaj hitro rešli (glede na to, koliko je tega bilo, sem mislila, da ga ne bo nikdar konca.) in upam, da ga ne vidim več!!!

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: impetigo
22.9.2008 16:51:59   
behemot
Pri nas je prvič tudi izgledalo tako kot opisujeta. Najprej majhne pikice, kot piki komarja, te pikice so potem "počile", nastale so hrastice. Tudi širilo se je potem hitro naprej. Tudi mi smo na morju dobili Betrion, doma pa še Fucidin. Saj se hitro pozdravi, tudi srbi ali boli ne, zgleda pa zelo grdo.
Tokrat pa se je pojavil samo en velik živo rdeč izpuščaj na trupu. Upam, da smo ujeli preden se je začelo širiti. Sem se prvič naučila, da je treba hitro reagirat.

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: impetigo
22.9.2008 17:32:28   
idika
Ja, tudi mi smo imeli to. Moja hči je dobila impetigo lani, ko je prišla iz morja. Stara je bila 8 let. Kaj takega še nisem videla. Najprej se je začelo na ličku in v kotu ustnic, izgledalo je kot da ima herpes. Mazale sva s Herpsimplex, vendar ni nič pomagalo, samo širilo se je. Majhno hrastico pa je imela tudi na vrhu lasišča. Pa je rekla da jo je verjetno komar pičil, ker jo je zelo srbelo. Potem pa je bilo tega vse več in več. Lasišče in vrat sta bila polna hrast. Pediater je predpisal Betrion in spiranje s kamilicami. Zelo, zelo grda zadeva. Upam, da se ne ponovi več.

(odgovor članu behemot)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: impetigo
22.9.2008 17:45:08   
Seven*
Prosite, da vam napišejo ALTARGO. Novejše zdravilo, uporablja se za zdravljenje impetiga.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu idika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?