|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izbira neplodnostne ambulante
26.1.2013 9:42:48   
gargica
Pozdravljene,

dobila sem napotnico za neplodnostno ambulanto sedaj pa me zanima kakšne imate kaj izkušnje z neplodnostnimi ambulantami. Midva s partnerjem se odločava med ljubljansko in mariborsko, zato bi vas prosila če mi lahko pomagate izbrati. Moj ginekolog mi je svetoval mariborsko.

Vsem se ze v naprej zahvaljujem!

< Sporočilo je popravil gargica -- 26.1.2013 9:55:36 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izbira neplodnostne ambulante
26.1.2013 18:21:33   
Anonimen
Meni je moja ginekologinja priporočila Leonišče in moram reči, da sem zadovoljna. Reš me ni prepričal. Z MB pa nimam nobenih izkušenj.

(odgovor članu gargica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izbira neplodnostne ambulante
26.1.2013 18:27:34   
mamica deklicam
ena je na drugi temi napisala, da naj gremo v Leonišče, da se ti tam bolje posvetijo. Jaz sem naročena v Ljubljani a ti še ne znam povedati, ker grem šele prvič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izbira neplodnostne ambulante
26.1.2013 19:19:53   
taši34
Midva sva bila v Mariboru. Bila sva zadovoljna, osebje je prijazno, se ti posveti. Uspelo pa nama je v petem postopku in sedaj nestrpno pričakujeva najinega malčka.

(odgovor članu gargica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izbira neplodnostne ambulante
26.1.2013 20:15:01   
Kaličopka6
Leonišče, dr. Vesna Šalamun - vse pohvale iz moje strani! Res takoj ukrepa kot je treba in takoj ve kaj je. Tudi operira, če je potrebno, mene je lepo popravila, brez vsakega zapleta.

(odgovor članu taši34)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izbira neplodnostne ambulante
27.1.2013 11:16:46   
Mincaa
Pozdravljena!

Midva sva hodila k dr. Rešu in sva bila zelo zadovoljna, ne čaka se dolgo, tudi ko si v postopku in hodiš na preglede vsak drugi-tretji dan zaradi spremljanja rasti foliklov so pregledi zgodaj zjutraj (ob 6h), tako da se da pred službo opravit.

Je pa dr. Reš realen (npr. komentar ko sem prišla na pregled noseča: hmhmmm ja imamo nosečnost, ali bo ostalo 9 mesecev v maternici ali ne bomo pa še videli) in to nekaterim ni všeč, sploh ko si v občtuljivi fazi :) ampak to je pač življenje.

Jaz ga zelooo priporočam...pojdit tja kamor te vleče srce - dober občutek.

Veliiiko sreče in zaupanja da je vse ok, mogoč tudi alternativa lahko pomaga!


(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izbira neplodnostne ambulante
28.1.2013 12:22:33   
monniq
Imam izkušnje iz MB: zelo prijazni, vsi po vrsti. Prvi obisk je bil razgovor s predstojnico oddelka, dr. Vido Gavrić Lovre. Moram reči, da tako pozitivne, prijazne in tople zdravnice kot je ona, nisem srečala drugje.
Gre pa celoten postopek zelo zelo počasi, saj pri meni je (menda zato, ker je veliko pacientk iz Hrvaške, ne vem).
Za osnovne preglede in potem čakanje na laparoskopsko operacijo, pri kateri pregledajo prevodnost jajčnikov, smo porabili leto in pol.Da se naročiš za operacijo jih moraš klicat na točno določen dan v tednu (se mi zdi, da v torek) po tvoji menstruaciji. Potem ti oni sporočijo, ali boš prišel na vrsto za operacijo v četrtek.... meni v osmih mesecih ni uspelo dobiti termina. Na srečo je nam prej uspelo zanositi po naravni poti...user posted image
Ne vem, menda gre drugje hitreje...kakšne so izkušnje drugih?

(odgovor članu Mincaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izbira neplodnostne ambulante
24.2.2013 16:19:33   
Taddy78
V postopek sva šla v začetku 2009. Marca sem dobila zeleno luč s komisije, decembra sem imela prvi ET. Mogoče je pri nama šlo hitreje, ker je pri meni vse vredu. Z LJ nimam izkušenj, sem pa med postopki spoznala dve, ki sta od Reša prišli v MB, ravno zaradi njegovega jezika. Pač smo različne. Vse polne teh groznih hormonov, pol pa da si še ti nekdo tako obeša na počutje...meni pomoje tudi ne bi pasalo.
Seveda imam tudi jaz same pohvale na njihovo delo. Zdravnik, ki te obravnava mogoče res ni ful zgovoren, sem pa vse kar me je zanimalo zvedela pri sestri Mariji, pa tudi po samih posegih. No po prvem neuspelem sem čez pol leta dobila zamrznjenčka, ki se je sicer prijel, ampak je šlo za slepo nosečnost. Potem pa sem vse skupaj dala na off in proti koncu 2010 me je moj zagnjavil, kdaj spet začneva. Marca 2011 sem imela ET in nama je v 2.postopku torej uspelo. Pupa bo počasi stara že 15.mesecev user posted image

(odgovor članu monniq)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izbira neplodnostne ambulante
2.3.2013 9:57:30   
Anonimen
jaz vsekakor priporočam MB, so strokovni in jim ne gr samo za statistiko, sem se res počutila kot človek, o Rešu pa ne bi zgublala besed, njegov odnos je bil hmm, ne vem kako naj rečem, no ja, recimo da se nisva ujela...v MB so mi našli pregrado, ki je on ni videl (kljub temu, da sva imela pri njemu dva postopka) je pa res da gre pri Rešu vse ekspresno, v MB se pa vleče...no pri nas je je čakanje obneslo...

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izbira neplodnostne ambulante
4.3.2013 14:15:42   
mamica deklicam
bila sem na prvem pregledu pri dr. Voglerju v Ljubljani in sem dobila dober prvi vtis. Za naprej bomo še videli. Mi je bilo zelo všeč, ko se ni takoj zagnal v moje kilograme. Ker je imel na mojih papirjih napisano 100kg in priznajmo, da je to preveč kakor koli obrneš. Sploh na mojih 162cmuser posted image višine.

Tak odnos pa tistim revam, ki smo že tako ali ako zafrustrirane zaradi kg veliko pomeni. Meni je to pomagalo v taki meri, da se mi je v glavi naredil en velik KLIK in bo sedaj lažje shujšati

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: izbira neplodnostne ambulante
5.3.2013 11:14:04   
Radenska_
Ojla,

meni je dr. Reš zaenkrat všeč. Čeprav mi je všeč tudi moj ginekolog, ki je zelo človšeki, prijazen in res dober človek, dr. Reš je pa pač direkten in neposreden. Saj nikoli ne pove laži - vedno pove resnico. Je pa hudič, če si bolj občutljive sorte in te resnica potem prizadane..
Meni vsaj glede kil in starosti ne moje utrujat, tako da dejansko z njim zaenrkat nimam še slabe izkušnje in ga priporočam vsem, ki niste občutljive...Ne pa iskat kakšnega "saj bo" v njem, ker ni tip človeka ki bi kaj tolažil in bodril. Je kot je - realen.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: izbira neplodnostne ambulante
7.3.2013 10:32:05   
talika81
midva sva že od vsega začetka v MB in je ne menjam za nobenu drugo ambulanto, pa čeprav bi mogoče kje drugje kaj potekalo hitreje.
ker v MB se res potrudijo zate, ni jim vseeno, njihov odnos je strokoven, natančen ... osebje je prijazno, vedno dostopno za vprašanja.
tako da če bi še 1x izbirala, bi bila MB moja ponovna izbira. daljše čakanje odtehtajo vse druge stvari.

_____________________________

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!


(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: izbira neplodnostne ambulante
19.3.2013 20:32:41   
iris1978

IZVIRNO SPOROČILO: talika81

midva sva že od vsega začetka v MB in je ne menjam za nobenu drugo ambulanto, pa čeprav bi mogoče kje drugje kaj potekalo hitreje.
ker v MB se res potrudijo zate, ni jim vseeno, njihov odnos je strokoven, natančen ... osebje je prijazno, vedno dostopno za vprašanja.
tako da če bi še 1x izbirala, bi bila MB moja ponovna izbira. daljše čakanje odtehtajo vse druge stvari.


Se podpišem pod to user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: izbira neplodnostne ambulante
2.4.2013 10:11:23   
Poka
Jaz sem se končno opogumila in se naročila na pregled/posvet za prvi IVF pri dr. Vesni Šalamun, ki me je pred tem že operirala in sem bila zelo zadovoljna z njo, poleg tega pa je še zelo prijazna in vse zelo dobro razloži. Operirala mi je endometriozo, odkirta je bila na laparoskopiji in sem imela srečo, da sem bila ravno pri njej na operaciji, ker se uči oz. se je od Dr. Ribičeve, ki je strokovnjak za to.

Zdaj bomo videli, kaj bo naprej, ne delam si utvar, da bo v prvo, pustimo se presenetit... Ima pa dr. Šlamun medna precej gužvo, mi je povedala sesta po telefonu, tako da mislim,d amora biti v redu. Vsekakor se vidi, da se zavzame.

Sicer je moj navijal za Maribor, ker imajo kao ful uspehe, ampak jaz nočem preden vsaj ne poizkusim, it drugam. Pri Rešu je mend aprednost ta, ker vse faze v postopku sam naredi in spremlja vse od začetka do konca, na kliniki je menda to mal drugače.

Edino težko jih je bilo dobit po telefonu, sem jih klicala pol ure tako da sem pustila na gsm, da se klic ponavlja, potem sem dobila na telefon zelo prijazno sestro, ki se je trudila dobit datum prej, mogoče pri kom drugem.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: izbira neplodnostne ambulante
2.4.2013 10:32:21   
Poka

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

bila sem na prvem pregledu pri dr. Voglerju v Ljubljani in sem dobila dober prvi vtis. Za naprej bomo še videli. Mi je bilo zelo všeč, ko se ni takoj zagnal v moje kilograme. Ker je imel na mojih papirjih napisano 100kg in priznajmo, da je to preveč kakor koli obrneš. Sploh na mojih 162cmuser posted image višine.

Tak odnos pa tistim revam, ki smo že tako ali ako zafrustrirane zaradi kg veliko pomeni. Meni je to pomagalo v taki meri, da se mi je v glavi naredil en velik KLIK in bo sedaj lažje shujšati

Ni fajn, da te takoj kar napadejo, res ne... Jaz se spomnim pred leti, ko sem imela 55 kg in visoka sem 160 cm ins em imela obrabo hrustaca na kolenu, da mi je rekel zdravnik, da moram shujšat na normalno težo... Počutila sem se, kot da imam 30 kg preveč, ne pa teh mogoče 5. Ampak sem takrat shujšala, nisem bila niti užaljena, sam nisem pa vedela, da to že pomeni da si debel, ker pol je takih 3/4 ljudi...

Je pa res, da zdaj se trudim, da bi jih imela do postopka nekje cca 50, manj si že skoraj ne upam. Moram pa imet neko tako normalno težo kjer si najbolj zdrav, ker je potem več možnosti. To se pač pri sebi moramo zavedat. In imam sodelavko, ki ima sicer po mojem več kot 100 kg in hoče zanosit, pa ne gre. Meni se smili, ker se že emni zdi, da imam mogoče prevelik delež maščobe v telesu, kar vpliva na hormone v tai meri, da je lahko potem težava. Pol imaš dvojno težko delo, hujšanje in zanositev, kar bi meni bilo izredno psihično naporno.



_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: izbira neplodnostne ambulante
30.4.2013 11:56:33   
Anonimen
Na prvem UZ sem bila pri predstojnici Leonišča, dr. Bokalovi. Usmerila naju je na androloško ambulanto, kjer sva se pogovarjala z dr. Drobničem. Imam mešane občutke, mojemu ni bil všeč, ker se nama zdi, da sva dobila premalo informacij. Npr nisva niti vedela, da lahko nadalje izbiraš specialista. To je izvedel moj, ko je prišel naju naročit z mojo napotnico za prvi posvet in izbral dr. Bokalovo, ker je predstojnica in jo jaz edino poznam. Koliko se vam zdi v redu? Prosim za kako mnenje.

Bi me pa tudi zanimalo, kakšen je postopek oz katerega dajo ponavadi najprej, če je problem pri moškem, torej da je premalo semenčic? To nama namreč ni bilo najbolj jasno razloženo. Moje zdravje "tam dol" zaenkrat kaže bp, redni cikli.

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: izbira neplodnostne ambulante
30.4.2013 21:20:06   
lastovica
Jaz imam v Leonišču dr. Drobniča, prav tako tudi moj, ki gre čez 14 dni na prvi posvet k njemu zaradi slabih izvidov. Mi je pa rekel, da bo najprej zdravil njega. Zame sicer ni še nič rekel, ker moram jaz najprej čez deset dni opraviti UZ, pa še kri moram dat v začetku naslednjega cikla, nato pa se z mojim skupaj zglasiva pri njemu in bomo videli kako naprej.

Ko sem se šla jaz naročat, me je že tam sestra za naročanje vprašala, če želim koga posebej sama izbrat ali ga oni izberejo. Jaz sem zaenkrat zadovoljna z dr. Drobničem, je pa res, da je to zgolj prvi vtis. Sem pa brala, da ga punce kar pohvalijo. Mi je pa tudi všeč, da imava oba istega zdravnika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: izbira neplodnostne ambulante
1.5.2013 15:49:24   
Matkurja
Bila v Leonišču. Najprej pri dr. Šalamun, ki se superca. Enkrat mi je dala svojo osebno telefonsko številko, da sem lahko prišla na pregled popoldne ko je dežurala na urgenci, da mi ni služba trpela. Potem me pa ravno tisti dan,ko sem bila naročena na laparoskopijo, ni mogla operirati, me je dr. Zorn (ki je tudi OK), potem so me pa naprej k njemu naročali. Itak pol k si enkrat v postopku pa spoznaš vse dohtarje tam. Na UZ je itak vsak teden drug dežuren, za punkcijo in transfer pa tudi na kogarkoli narajmaš. Razen. če si zmenjen, da pokličejo tvojega dr. Meni je bilo vse super in fajn, tudi drugo osebje je prijazno.
No, zanosila sem v prvem postopku z eno samo spunktirano celico, ki se je oplodila, ET 3. dan - 5 celična morula. Sinko ima zdaj skoraj 16 mesecev. V drugo sem pa itak zanosila po naravni poti v drugem mesecu poskušanja.

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?