|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   januarčice
4.8.2005 7:14:45   
Natasa-6
Dobro jutro!

Danes se obeta še en zaspan dan... A bolje kot prejšnji teden!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   januarčice
4.8.2005 8:02:53   
simonas
Dobro jutro!:rozica:

Ja res je zaspano. Jaz pa sem mislila, da samo mene daje:zaspan:.

In kako ste danes januarčice?;) Jaz se za zdaj počutim še čisto ok in se bom sedaj veselo vrgla na delo.

Kako je kaj z vašimi mehurji:zmeden:? Že hodite manj na wc? Jaz sem nosila od začetka v križu in sploh nisem vedela kaj pomeni pogosto lulanje, zdaj pa ponoči trikrat vstajam, ko me tako na wc. Pa še čez dan me pogosto tišči, potem pa včasih hitim za par kapljic.

Simona :nosecka:

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   januarčice
4.8.2005 8:29:22   
pikica*
Tudi meni je današnje jutro čisto zaspano. Bi šla kar domov in v posteljo.:zaspan:
Počutje je danes kar dobro (če izvzamemo, da je zaspano:)). Me je pa včeraj zvečer pekel želodec za znoret. Po moje zato, ker sem za kosilo naredila morsko rižoto, ki pa je bila kar precej začinjena:(.

Moj mehur je kar zahteven, ja. Ponoči sicer ponavadi ne hodim na wc (samo izjemoma), moram it pa obvezno tik pred spanjem in potem takoj, ko vstanem. Ampak mi je to malce čudno, glede na to, da je moj trebuh še skoraj neopazen. Sem prej na netu gledala slike trebuščkov pri 16. tednih in so imele vse že precej velike. V primerjavi z njimi mojega sploh ni (še vedno nosim iste hlače kot prej, le da me sedaj v pasu malce tiščijo, predvsem, ko sedim). In me je kar malo zaskrbelo. Ampak se tolažim s tem, da se potem mogoče vsaj ne bom pretirano razširila:) To pa tudi ni slabo. Kako pa kaj vaši trebuščki? A so že zelo opazni?

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   januarčice
4.8.2005 8:31:16   
mala važička
Pozdravljene,

jaz se pa zdele že dva dni tolk slabo počutim. Skoz me glava boli, slabo mi je (prej mi še nikol ni bilo). Tko da komaj čakam na jutri ko imam pregled da vidim če je vse ok.

Kako je pa pri vas kaj glede ležanja na trebuhu? Enkrat sem že postavila podobno vprašanje in je večina punc odgovorilo da so ležale na trebuhu do približno 16. tedna, da potem te pa začne že rahlo motit. No jaz sem noseča 15t/6dni in še vedno brez problema ležim na trebuhu. Zredila se sicer še nisem nič ampak trebuh se mi že kar pozna.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   januarčice
4.8.2005 8:36:36   
Natasa-6
Jaz grem ponoči vsaj 1x, ponavadi pa 2x na WC, pa takoj, ko vstanem (ob 5h).
Trebuh imam pa precej velik, na trebuhu pa nisem nikoli ležala, tudi zdaj mi ne paše. Vem pa, da od 6.meseca dalje ni priporočljivo ležat na hrbtu, ker lahko dojenčku zmanjka kisika.
Sem si pa zdaj po dolgem času privoščila en pravi čaj z mlekom, pa mi je prav pasal!

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   januarčice
4.8.2005 8:40:49   
bevetko
Dobro jutro!
Jaz še kr ležim na trebuhu, mi zvečer tako najbolj paše, pa me še niti ne moti. Drugače pa včeraj nisem nič čutila moje pikice, mogoče oni dan res ni bilo to ta pravo. Bomo danes še preverjali, če bo kaj. Jutri pa imam že 15 tednov. SKoraj na polovici. :)
Drugače sem dobro, tudi slabo mi ni več tako hudo, tu pa tam kdaj še bruham. Komaj čakam, da grem na g pregled, pa kaj ko ga mam šele čez 14 dni. Moja g je na dopustu. Prej sem svojo pikico videla vsak teden, zdaj pa je 4 tedne ne bom :(
Lep pozdrav vsem.
Aja jaz si mažem trebzšček kar z mandljevim oljem, mam pa še Vichijevo kremo, ki pa mi vonj ne paše.
lp
:nosecka:

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   januarčice
4.8.2005 8:44:15   
monja79
Dobro jutro tudi z moje strani!

Jaz pa se v tem zaspanem jutru ubadam z vnetjem - spet. :(( Pred stirinajstimi dnevi sem se ze enega uspesno resila z vaginaletami in kremo canesten. Sem bila tako vesela ... sedaj pa to! :grrr:Kar naprej se preoblacim, umivam s Hygio in mazem s kremo pa nic. Moja G je na dopustu, v lekarni pa mi je rekla, da so vaginalete semo za prvo trimesecje. Kaj naj naredim? Ali ima se katera tezave s temi vnetji? Kako se jih znebite? Prosim z resitvami na plan.

No, drugace se tudi moj trebuscek pocasi veca.:bravo: Je ze kar lepa izboklinica. V tistih mojih oprijetih oblacilih je ze opazen, v domacih sirokih majcih in trenerki pa se ga se da zakomuflirat.

Mi pa niti priblizno ni jasno, kaj bom septembra oblekla za v sluzbo, ker mi je samo se nekaj oblacil prav:zmeden:. Za nosecniska pa se tudi ne bo. Bo treba nekaj skombinirat in scarat.

A ja, mehur - ja kr naprej letam na wc, tudi ponoci.

LP, Monja

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   januarčice
4.8.2005 8:45:06   
Nyah*
Jutro:zaspan::zaspan::zaspan:!

Tudi jaz ne hodim vec ponoci na WC (oziroma redko), grem pa pozneje spat, pred tem na WC seveda pa potem zjutraj me kar zbudi, moram it.

Tudi jaz tezje spim na trebuhu kot prej, pa se prsi me hocejo bolet, tako da sedaj spim na boku.
Meni se busi ze kar pozna, sploh ce oblecem oblekco, vidi se ze, da sem :nosecka:, jupiiiiii:bravo::bravo:.

JOJ, kok sem zaspana....

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   januarčice
4.8.2005 9:01:34   
Natasa-6
Monja, jaz sem med 1.nosečnostjo pila čaj, ki se ga dobi v lekarni v TPC Dravlje, ul.bratov Babnik 10. Mi ga je svetovala G in je narejen prav za nosečnice, ki imajo takšne težave. Poskusi!

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   januarčice
4.8.2005 9:02:05   
renan
Dobro jutro!

Jaz pa imam vsako noč vsaj 2 pohoda na wc pa čez dan non stop. Grem danes na daljšo pot, pa bova verjetno imela sto postankov zaradi mojega mehurja..
Moj trebuh se je na začetku že zelo hitro poznal, zdaj se mi pa zdi, da nekam stagnira. Še posebno, ko vstanem se mi zdi majhen. Upam, da je vse v redu. Mogoče sem se ga pa samo že navadila.

Če imaš vnetja se ni dobro preveč umivati s higieo. Enkrat na teden zadostuje. Drugače se pa umivaj enkrat na dan pod tekočo vodo, lahko pa tudi z rahlo okisano vodo. Preveč higiene ruši ravnovesje v nožnici. Nekatere si ob vnetjih vstavljajo jogurtove tampone, dobiš pa v tujini v lekarni svečke vagiflor, ki so sesstavljenje iz istih naravnih substanc, pa se mi zdijo bolj higienične.

LP

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   januarčice
4.8.2005 9:06:15   
AlenkaIST
:zaspan::zaspan::zaspan: jutro!

Ste za pižama party? Vreme je ravno tapravo?
WC obiskujem manj kot prej, mi je bilo pa včeraj spet nekaj slabo (17t2d).:(

V oblekici se tudi meni lepo vidi, drugače pa ga lahko še kar malo skrijem. :)-

Glede spanja pa jaz prakticiran levi bok, pa desni bok, pa spet levi, pa desni,... Zelo mi paše (tak na pol) položaj nezavestnega.

lp

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   januarčice
4.8.2005 9:10:07   
Nannn
Jutro :nosecka:

Uf kaksen zaspan dan jest pa v sluzbi :zaspan::zaspan: z uzitkom bi sla v posteljo in kaksno knjigo v roke potem pa zaspala....se moj :duda: se se ni nic javil danes...ocitni tud on spi :)- Na wc pa hodim najmanj enkrat na noc...ze zaradi tega ker cez dan spijem ogromno tekocine pa mora iti enkrat ven...

Lepo se imejte Nannn :sloncek:

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   januarčice
4.8.2005 9:14:13   
simonas
A potem pa nisem edina z nočnimi pohodi;).

Meni se tudi zdi, da zdaj več ne spim na bušiju, sem pa se prejšnje tedne vztrajno zbujala v tem položaju, ne glede na to kako sem zaspala. Zdaj pa se mi zdi, da spim bolj na strani.

Kako to mislite, da ne bi smele spati na hrbtu v zadnjem tromesečju zaradi dojenčka:zmeden:? Saj se ponoči ja ne moreš kontrolirat kako spiš, čez dan pa se ponavadi tudi vležeš na hrbet ali kaj...

Mene je malo minila :zaspan:. Mogoče zato, ker je kar dosti dela... Je pa fajn, da ni vroče.

Simona

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   januarčice
4.8.2005 9:19:30   
AlenkaIST
Nisem prepričana da zaradi dojenčka. Mislim, da zaradi nas. Nam se ustavi pretok kisika in krvi in lahko malo odtavamo (izgubiš nezavest). Je G pravila kolikokrat se to zgodi na pregledu (mislim CTG) ko nosečka nekaj časa leži na hrbtu. Potem jo samo malo na bok dajo pa je spet takoj pri sebi. Otrok namreč postane pretežek in nam pritiska na hrbetnico!

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   januarčice
4.8.2005 9:59:50   
simonas
Aha to pa je druga stvar. Zdaj pa mi je bolj jasno.

Simona

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   januarčice
4.8.2005 10:02:52   
Natasa-6
Ko sem bila pri prvi nosečnosti v materinski šoli, so rekli, da lahko tudi otroku zmanjka kisika, če ležiš na hrbtu, da naj počivamo na levem boku, da je to najbolje za oba.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   januarčice
4.8.2005 10:16:57   
monja79
Renan in Natasa hvala za nasvet. Bom sla se mal do lekarne in se enkrat mal povprasala, da dobim se kaksne te "zeliscne zvarke". Je treba poskusit, ce pomaga. Je pa trenutno sedaj bolje in upam, da bo tako tudi ostalo.

Men se vedno pase spat na trebuhu. Ce sem cisto iskrena ne vem, kako bom potem (za)spala, ko ne bom mogla vec lezat na trebuhu. Imam svoj polozaj in samo tako zaspim. Bom ze mogla tud na strani zaspat, ne bo druge!:)-

Punce, zanima me, ce ze kaj kupujete stvari za :duda:. Sama sicer veliko gledam po trgovinah in imam ogledanih nekaj stvari, ampak men se zdi, da je se prekmalu za nakupe, ali ne?! :zmeden:

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   januarčice
4.8.2005 10:25:31   
renan
Jaz sem kupila dve stvari: en prekrasen komplet za začetek, in en takšen kombinezonček ( za zgoraj obleči, s kapuco) za pozimi, ki zgleda super za prinesti dojenčka iz porodnišnice januarja. Bi kupila že polno stvari, pa se malo bremzam, ker je še veliko časa...
Prijateljica pa mi je svetovala, da naj kupujem rajši pajace namesto kompletov, ker so najbolj praktični..

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   januarčice
4.8.2005 10:34:51   
Natasa-6
Tudi meni se za začetek zdijo pajacki najbolj praktični, a ne plišasti. Sicer so lepi, a prevroči za v stanovanje. Mi smo imeli Tejo kar v žabicah - bombažni pajacki. Tudi sicer so nam v materinski rekli, da je bolje otroka manj oblečt, če mu jeh ladno, ga še oblečeš, drugače pa so otroci, ki so manj oblečeni, bolj zdravi, ker se jim sistem za toploto, odpornost,... še uravnava in je bolje ne pretiravat.

Za iz bolnice prinest pa smo mi imeli pajacka z nogicami (kot kombinezon), pa mi je bilo zelo žal. Se je Teja precej namatrala, preden jo je setra spravila noter. Bolje je kombinezon, ki je kot vreča, tudi potem, ko ga sam oblačiš, je precej lažje. Mi smo jo dobili od ene tete in tistega kombinezona z nogicami nismo nikoli več oblekli.
Res je bolje, da se pozanimaš pri prijateljicah, kaj je fajn imet in kaj ne, ker v trgovini itak rečejo, da rabiš vse.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   januarčice
4.8.2005 10:37:14   
AlenkaIST
Jaz bi z užitkom nakupovala pa se tudi malo brzdam. Imam pa občutek, da bom kar veliko denarja puščala v trgovinah z otroškimi stvarmi. Mi je že zdaj vse ful zanimivo, pa luštkano,...

Trenutno imam en kup cunjic, še svojih, ki sem jih samo enkrat oprala, po 27 letih:)-
Drugače pa kako malenkost kupi tašča, jaz je še nočem.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   januarčice
4.8.2005 10:41:36   
renan
Saj takšen kombinezon sem kupila, ki zgleda ko vreča in je v bistvu za zunaj, za čez obleč. Pri pajackih pa sem še slišala, da je najboljše one, ki se spodaj zapenjajo kupiti, ker jih ni potrebno čisto sleč, ko previjaš.
Kakšne številke so ti pa na začetku prišle prav Nataša?

Mogoče je res to z odpornostjo. Jaz sem odrasla brez centralne, pa nisem bila kot dojenček nikoli bolna.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   januarčice
4.8.2005 10:57:59   
Natasa-6
Od začetka sem imela dvojne žabice in majčke 56, ostalo pa 62. 56 je nekje v 3 tednih prerasla, tako da je bolje kupit 62, če se rodi pa prehitro, pa očka dokupi kakšno 56 številko. Sem pa kupovala v Domžalah v tovarniški trgovini od Tosame (ne vem, ali še obstaja) in je bilo kar precej ceneje kot v ostalih trgovinah.
Kupovala sem predvsem bele žabice in majčke, le en rumen in en zelen komplet, pa mi je bilo potem žal. Tudi barvaste sem kuhala, pa so ostali lepi, je pa čisto drugače, če je otrok obleče v žive barve. Kar bom dokupila, bom sigurno v barvah!

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?