|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni otroci)
7.2.2008 9:52:33   
Naja31
Včeraj popoldan je v Lj končno po dolgem času ven pokukal sonček.
Bilo je prijetno toplo, na Iskri je pisalo plus 11 stopinj, na sončku je bilo še topleje.
Z malim sva bila v Tivoliju.

Meni se zdi logično, da pozimi, oz. ne glede na letni čas, ga oblačim primerno temperaturam in ne letnemu času in je če je pozimi plus 10 ga ne oblačim v puhovko in goretex škorenjčke, ki jih ima za minus 10 stopinj.
Včeraj je bil pa cel kup otrok, ki so imeli zimske bunde, na glavah volnene kape, in ornk zimske škornje. Pa saj me ne moti, pač vsak obleče svojega kot se mu zdi prav, samo včasih res podvomim če sama delam prav. user posted image
Vsi starši skoraj bolj pomladno oblečeni, ker valjda na plus 10 ne hodijo v zimskih bundah. zraven pa totalno zadekani otročki.

In potem skoz poslušam pripombe mojega moža in moje tašče, d aje Marko edini brez kape in edini brez žabic. Se moram prav "boriti" za to, da ne hodi z volneno kapo na plus 10 user posted image .

Sem pa slišala pogovor moža in žene, ko ji je mož rekel zakaj ne da otroku dol kape in šal, pa mu je odgovorila, da otroka vsaj zebe ne. Na sončku in plus 10?

Meni to ni jasno user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:05:43   
Gordana-3
naja, mi imamo pozimi, ponavadi do marca zimsko bundo. nimamo toliko različnih plaščev, ker ponavadi spomladi kupimo novo spomladansko jakno. na glavi pa res nimamo debele kape, pa tudi šala ne. pod zimsko jakno pa tudi nimamo jopce, ampak samo majčko.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:10:23   
rogljicek
Meni je mami vedno govorila, da se moramo na pomlad čim dlje oblačiti zimsko in na jesen čim dlje poletno user posted image  Zakaj ne vem user posted image  Po moje je prav, da ga/jo oblačiš tako kot se ti zdi in otroke naj bi oblačili tako kot smo sami oblečeni. Je pa večna dilema koliko je prav.
Moj partner je Američan in se vedno smeji mojim prepričanjem (npr. ne odpirat okna v avtu, ker se lahko prehladimo,...user posted image ) in me vedno vpraša zakaj tako. In jaz nimam odgovora oziroma, ker mi je mami tako rekla ali, ker tako pravijo. Vem , da to ni odgovor in ga včasih poslušam, ker itak ne vem ali je prav ali narobe.
Mislim, da velikokart delamo po stari šoli (primer tvoj mož misli tako kor tašča-naučen), zato, delaj tako kot se tebi zdi prav. Volnena kapa je res mal preveč.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:11:25   
mika
samo včasih res podvomim če sama delam prav.


ko jaz podvomim, vprašam hčerko( 3 leta) in mi pove če jo zebe ali je vroče ali  ok. ko še  ni znala povedat sem se ravnala po sebi. tako kot sem sebe oblekla sem njo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:16:53   
Naja31
Saj zdaj ga tudi jaz vprašam, in mi pove. Čeprav nisem vedno prepričana da pove po resnici.

Pa imam zdaj več težav z primernim oblačenjem ko laufa naokrog in mu je prej vroče, kot včasih ko je bil pri miru v vozičku.






(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:20:42   
Anonimen
Meni je pa čisto vseeno, kako so drugi oblečeni in jih sploh ne gledam. Vsak po svojem občutku. Je pa res, da se zdaj, v tem letnem času, popoldne z 10 stopinj kar hitro shladi na recimo 2 stopinji.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:23:50   
Naja31
popoldne z 10 stopinj kar hitro shladi na recimo 2 stopinji.


To je pa tudi res. Ko se stemni, je takoj ful lhladno. Zato pa imam volneno kapico v torbi user posted image .
Pa tudi zjutraj je še vedno precej mrzlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:24:48   
Anonimen
Če bi videla naju včeraj popoldne čez mesto, bi isto rekla. Samo naš je šel direkt iz vrtca, v katerega ga peljem ob 6.30 in takrat ima še vedno debelo jakno oz. bundo in kapo - zjutraj, popolne pa ne. To je odvisno od milijon dejavnikov, je pa res hecno, da so eni otroci tako zadekani.

Mene nekaj drugega bolj zbode in sicer to, da mame večje otroke, ki že dolgo hodijo, recimo dveletnike in več, vozijo zdaj pozimi ven na sprehod , pa se tresejo na vozičkih. Zakaj pa ne morejo hoditi? user posted image

(odgovor članu rogljicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:28:54   
a.jda
Tud na misel mi ne pride, da bi ji že vzela bundo, saj ima spodaj tanko majčko. Tud jaz si še ne bom za eno lepo bunde dol dala, če ti je vroče jo pač odpneš. Obut jo pa tud ne mislim v mrzle čevelčke, če ma še lahko škornje gor.
Me je pa včeraj na vetru zvečer prav zeblo v bundi in še dobro da je mela mala bundo gor jkko se je pa tako shladilo zvečer.
Ne vem kaj se tok z drugimi obremenjujete. Men bi se pa čudno zdel, če bi koga vidla v tenki pomladni jaknci, za tistih par ur ko je sionček, drgač je pa itak mraz.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:38:32   
smigli
Jaz se ravnam po sebi in zunanji temperaturi in ne striktno po koledarju. Dojenčka, ki je pri miru že zadekaš, ampak otroka, ki prosto teka, pa je treba temu primerno oblečt.
Se mi je že enparkrat zgodilo, da mi je kakšna starejša gospa (tudi gospod ) rekla,da naj mu dam kapo, ker je zima! Pa sem se nardila, da ne slišim.

lp

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:40:10   
mika
To je pa tudi res. Ko se stemni, je takoj ful lhladno. Zato pa imam volneno kapico v torbi .
Pa tudi zjutraj je še vedno precej mrzlo.


zato jaz še vedno nosim zraven nahrbtnik z dodatnimi oblačili.

vzgojiteljica mi je rekla, da splomladi ali jeseni, ko je vreme muhasto starši premalo oblečejo otroke in ne morejo bit zunaj, ker jih zebe.
zjeseni sem tudi sama videla, kako so nekateri otroci bili premraženi, ko so jih starši pripeljali. ne vem no...a je tako teško dat otroku kakšno jopico pod jakno, kljub temu da je za popoldan napovedano lepo vremeuser posted image .

sicer pa kot ste napisale, vsak po svoje. jaz za našo poskrbim, da ji ni mrzlo ali vroče.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 10:42:30   
nuala
Uh, bi morala videt pri nas, ko sem 1.11 otroka še kar poslala v sandalih v vrtec. Pa sta me popoldan zelo nap..., da imajo vsi drugi ortoci že škornje obute. Pa je bilo še vedno podnevi 24 stopinj.

Zima je pač zima. Drugače pa, verjamem da vsak starš kar najbolje misli, ko obleče otroka. Res pa je, da je včasih treba imeti nekoliko razuma v glavi.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 11:20:11   
taška30
Tako kot je rekla Albina, veliko otrok gre direkt iz vrtca na sprehod/igrišče. In seveda so v bundi. Saj sem jaz tudi. Je pa razlika pri -10 imam spodaj puli in šal, pri +10 pa tanko majčko, pa še odpnem bundo. Enako pri otroku, ne nosim v vrtec še ene jakne s sabo za tisti 2 urci popoldne.

Kapa: volnenih itak nimamo, ker ni potrebe, tako normalno pa. Če je sonček, jo damo dol. AMPAK pazi to, občasno se zgodi, ko gremo iz vrtca, da naša punca hoče imet kapo, čeprav ni potrebe. In ko ji rečem, da je toplo, zakomplicira, da jo bodo bolela ušesauser posted image  (ja, dobro smo jo strenirali čez zimouser posted image ) - pa ji pustim. Ko ji je dost toplo, jo da sama dol.

Škornji: smo jih imeli to zimo le par dni, ko je bilo sneženo, drugače smo že ves čas v 'spomladanskih'. Ampak za na kakšno blatno igrišče, so mogoče škornji vseeno boljša izbira, kot pa semiš cicibanke.

Skratka, hočem povedat, da ni vedno vse tako hudo kot se zdi, pa tam do ene +12 se mi ne zdi tako pretiravanje, potem se je pa že treba slečt.user posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 11:24:35   
jakaracman
Naša ima bundo in čeveljčke podložene, gre zjutraj in je mraz in ima pač tudi žabice,pa kapo.Meni se včeraj ni zdelo posebno toplo, je pihalo.Pač vsak obleče otroka, ker želi, da ga ne zebe, eni vozijo dvoletnike v vozikih, ker nočejo hoditi.Pač tako je.Danes je šla v 1C in je bila zimsko oblečena, zdaj je pa sonček in je mogoče kakšni mamici hecna.Mislim kr nekiuser posted image Pa še nekaj lansko leto je pa bilo marca že res toplo in lepo, nato je začelo snežiti.V naši skupini 3 dni snega niso šli ven, ker so bili otroci čisto spomladansko oblečeni, brez kombinezončkov itd.Men je pa to strašno mem, najbrž bo letos isto.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 11:25:02   
sayuri
Jst sem ga včeraj zjutraj za v vrtec v škornje dala, pa bundo, pa kapo....ob sedmih je bilo zelo mrzlo.... Potem je bil pa tko lep sonček in sem ga šla peš iskat.... Mater, mi je bilo prav nerodno, ko je moral v škornjah štopicljat pri +10. user posted image  Je šel pa z odpeto bundo, kapo sva pa v žep spravila.


(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 12:55:53   
lunca77
Sicer je res, da poskusiš otroka oblečt kar se da vremenu primerno, sam to ni tko lahka naloga, ko se vreme tkole spreminja. Bolje, da ma mal več s sabo pa lahko slečeš kot pa premalo pa ga zebe. Po drugi strani pa je naš tudi zelo trmast glede tega kaj ima oblečeno. Včasih mu ne spravim drugega kot škornov na noge pa če je +10 al pa -10. Če mu paše se pa res ne bom z njim pregovarjala in kregala. Če mu bo vroče bo že povedal. Sploh pa ne vem kaj se imajo mimoidoči za vtikat v naše otroke s takimi izjavami češ da je premalo ali pa preveč oblečen otrok user posted image . Mi recimo nimamo žab že skoraj celo zimo, ker pravi da ga brez ne zebe, z žabicami ga pa vse veže in srbi. Pa ni nič bolj bolan kot običajno.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 12:56:13   
K_a_t_i
Meni se pa zdi, da je težko sodit samo po bundici, koliko so otroci oblečeni. Ena mama lahko obleče dolg bodi, debelo majčko, pulover in tanko jaknico (ok, pretiravam zanalašč), druga pa dolg bodi in bundico. Komu je zdaj bolj vroče? Verjetno res nima vsaka v vseh cifrah cele kolekcije garderobe. S čeveljčki pa še težje. Nogica lahko tudi v enem mesecu zraste za celo številko - kaj, potem naj bi kupil poleg škorenjčkov še čeveljčke in za vsak slučaj še adidaske v isti cifri za tisti mesec dni? No, tko to gre okrog 1 leta, za kasneje bom pa še videla....

Je pa tudi res, da če se iz sonca premakneš v senco pa ni več tako toplo. Kaj pol - ves čas slačiš in oblačiš otroka? Pa razlika je, ali otroček že sam teka ali pa je v vozičku.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 13:02:36   
aezzy
no, dejstvo je, da iste kape, kot pri minus 10, volnene, s cofom,  pac ne more imeti. sej to je za prehlad se slabse.
problem je v tem, da, ce  ga imas brez kape, je na soncku toplo, v senci pa ne vec, v strogi senci, recimo v gozdu, pa kar pihlja. zato malo tanjso kapo in je volk sit in koza cela. na vrocem soncu jo pa da lahko dol!

p.s. ce ima zjutraj zimsko kapo, ker je res se mraz in megla, naj pa mama/ata prineseta s sabo tanjso, ko ga prideta iskat. problem resen!

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 13:10:48   
lex
Moj ima sicer zimsko bundo, ampak ima spodaj samo kratko majčko in mikico. Dejstvo je, da starši dobesedno otroke nabulajo gor. Mi smo meli fanta v vrtcu, ki je hodil že v začetku oktobra v 3 puloverjih, 2 sp. majčkah in debeli bundi okoli. Pa še kak brezrokavnik čez. Saj se niti premaknit ni mogel, spotil se je pa takoj.

No tud tega ne razumem zakaj otroke, ki še hodijo v vozičkih vozijo. Ko je bil naš star 1,3 mesece se sploh ni vsedel več v voziček. Edino na morju smo peljali prazen voziček na sprehod nazaj pa spečega otroka. Moja teta še sedaj svojo vnukinjo nosi po stanovanju pa je punca stara 3,5 let!user posted image  Ko invalid je, pa je zdrava.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 16:42:22   
karmy
moj ima ves čas superge gor, njegovi sovrstniki pa škornje ( nikjer pa ni snega? ), pa tudi pri 10 stopinjah raje vidim da ima kapo gor ker je to vreme tako muhasto, da bi lahko še fasal vnetje ušes

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 16:51:47   
solatja
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Če bi videla naju včeraj popoldne čez mesto, bi isto rekla. Samo naš je šel direkt iz vrtca, v katerega ga peljem ob 6.30 in takrat ima še vedno debelo jakno oz. bundo in kapo - zjutraj, popolne pa ne. To je odvisno od milijon dejavnikov, je pa res hecno, da so eni otroci tako zadekani.

Mene nekaj drugega bolj zbode in sicer to, da mame večje otroke, ki že dolgo hodijo, recimo dveletnike in več, vozijo zdaj pozimi ven na sprehod , pa se tresejo na vozičkih. Zakaj pa ne morejo hoditi? user posted image


zaradi komoditete. in če greš na dolg sprehod, potem za nazaj ni tečnarjenja in nošenja. pa še zaspi lahko, če mu paše. pa mogoče grejo še spotoma v trgovino in da ni treba vrečk nosit. men je voziček super. user posted image

zakaj ne bi torej imeli vozička kar do šole? user posted image user posted image


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 18:59:03   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

moj ima ves čas superge gor, njegovi sovrstniki pa škornje ( nikjer pa ni snega? ), pa tudi pri 10 stopinjah raje vidim da ima kapo gor ker je to vreme tako muhasto, da bi lahko še fasal vnetje ušes


Vnetje ušeč ne povzroča mraz oz. veter, ampak razne bakterije. Tako da kapa nima nič veze s tem.

Meni je smešno ko imajo otroci pri +10 kapo gor. Ker resnično dvomim da jih zebe v ušesa. Sej kapa je namenjena temu, da varuje pred mrazom. Nekateri jo samo malo napačno uporabljajo.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 21:26:15   
karmy
no moj do zdaj še ni bil prehlajen - morm potrkat ( knock knock user posted image )

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 21:38:52   
Rubin.
Logično je da otroka oblečeš tako, kot sebe, sploh če je mobilen. Kar probaj ti toliko tekat sem in tja plezat ipd. pa boš videla kako ti bo vroče. Jaz se včasih lovim z malo mis, uf kar zakuham. Naša mala, si da kapo (bombažno, da ne bo pomote) takoj dol, če je zunaj toplo. Sicer pa če ne piha in ni hladno ne vem zakaj bi imela kapo. Tudi jaz jo vedno oblečem temp. primerno, ne glede na letni čas.
Se mi  pa  smilijo tudi tisti otroci, ki so v teh trgovskih centrih oblečeni kot eskimi. Mislim, daj mu barem kapo iz flisa dol. Ne vem. Jaz sem našo vedno slekla, če sva bili dlje časa v trgovini. Ali pa dojenčki: v termo pajackih pa še pokriti v Europarku. user posted image

Jaz mislim, da delaš prav in se ne obremenjuj z drugimi.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: jaz pa tega ne razumem (preveč oblečeni o...
7.2.2008 21:40:53   
Rubin.
No tud tega ne razumem zakaj otroke, ki še hodijo v vozičkih vozijo. Ko je bil naš star 1,3 mesece se sploh ni vsedel več v voziček. Edino na morju smo peljali prazen voziček na sprehod nazaj pa spečega otroka. Moja teta še sedaj svojo vnukinjo nosi po stanovanju pa je punca stara 3,5 let! Ko invalid je, pa je zdrava.


Tu se pa strinjam s tabo (kdaj se pa neuser posted image ). Meni tudi zgledajo, kot invalidi. Mi smo pri enem letu pospravili voziček in čaka na drugegauser posted image .

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?