|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jok, refluks, alergija???
29.4.2013 21:40:07   
abc123
Pozdravljeni,
hči je stara 6 tednov. Je izredno jokava, predvsem smo opazili, da vedno joka po hranjenju (ne med ali pred), ko podre kupček in tudi precej poliva. (takrat naj bi ji odleglo ona pa v krčevit jok) To se je začelo pri približno enem tednu starosti. Ker smo slutili refluks smo uvedli potrebne ukrepe, ki pa stanja niso bistveno spremenili. Jok ostaja, poliva tudi do 3 ure po hranjenju. Če jo npr. 1 uro po hranjenju odložiš v posteljo (dvignjeno) začne godrnjat, požirat slino.. potem običajno polije oz. če jo dvigneš podre kupček in potem hud, krčevit jok. Na teži dobro pridobiva. Napoteni smo bili na PK, vendar je zdravnik dejal, da dokler pridobiva na teži, ne bi (razen protirefluksnih ukrepov) ničesar ukrenili. Kontrolo imamo prihodnji teden.

Skrbi me predvsem ta hud jok, ker potem se vrtimo v začaranem krogu (poje, jok, ko se po več kot uri umiri malo zaspi, potem se zbudi ker je lačna in spet od začetka). Je pa zanimivo da je dopoldan veliko bolje kot zvečer - ali je to možno pri refluksu oz. alergiji? Ponoči prvič lepo poje, je nekaj časa v naročju nato v posteljo, kjer običajno malo godrnja, vendar nato zaspi, proti jutru pa je običajno bolj budna, težje zaspi nazaj, vendar hudega joka pa ni.

Pred tednom dni pa so se ji na vratu, za ušesi, po glavi (ima kar nekaj las) pojavile pikice. Pediater jim ni posvečal neke posebne pozornosti, vendar so se te pikice sedaj zelo okrepile. Po vratu (pod brado) jih je vse polno, izgledajo kot mozoljčki, koža je na otip rahlo hrapava. Na ličkih in ostalih delih telesa ima le nekaj posameznih pik. Danes sem klicala pediatra, ki je predlagal uvedbo Allernove, kot sum na alergijo na kravje mleko. Zdaj sem v dilemi in skrbeh ali je to začetek atopijskega dermatitisa, alergije...

Naj še povem, da dojeni ni in je v celoti na AM, poskusili smo tudi AM proti refluksu po katerem je močno polivala/bruhala in imela krče oz. jok, kot da bi jo dajali iz kože, zato smo to opustili. Kaka enkrat na dan, gorčične barve in kašasto.

Kaj vi menite, so pikice/mozoljčki posledica polivanja, vnetja, alergije... Ali bi se alergija na KML lahko odražala preko refluksa, pikic? Ali so prialergiji možna dnevna nihanja v joku in polivanju?

Ali je res vse skupaj refluks in bo pač s starostjo minilo in je zraven še pač bolj jokav dojenček, z običajnimi krči in nihanji razpoloženja.

Hvala za vašo pomoč, misli, izkušnje...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jok, refluks, alergija???
30.4.2013 7:31:29   
bskrle
Joj, ne tako hitro!
Take stvari se dogajajo in so lahko čisto prehodna faza, vsaj običajno. NE TAKOJ RAZMIŠLJATI O BOLEZNIH IN DIAGNOZAH!
Mozoljčki -so ali od čiščenje kože ali od vročine.
Masirajte trebušček, zmanjšajte malo kolilčino mleka oz. hranjenje večkrat prekinite in vmes podirajte kupčke.
Lahko ji daš piti kamilični čaj, prekuhano vodo. Lahko leži v ležki, kjer je bolj dvignjena kot v običajni posteljici.
Rešitev je veliko in jo ne treba poiskati, zagotovo pa zdravnik ne ve vsega

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jok, refluks, alergija???
30.4.2013 8:34:03   
m_o_i
AM poskusi babylove iz DMa (allernova je draga in smrdi, tako da ce ni alergija imas stroske in pa manj popitega mleka). na 100 ml pripravka dodaj cajno zlicko rizevih kosmicev (rizolino al nekaj podobnega), da mleko zgostis.

spi naj na desnem boku, dvignjeno vzglavje, ne polagaj je na trebuscek. mi tudi kupcka nismo podirali na ramenu, ker enostavno ni prenesel pritiska nanjga.
refluks je izzvenel pri nekje pol leta; imel ga je zaradi nerazvite misice zapiralke.

pikice po vratu so lahko od potenja. sploh po vratu in za useski. mogoce prevec oblacis!?

aja, mogoce ji ne odgovarja cucelj na steklenicki!? ce pogoltne prevec zraka, tudi ni fajn(prevelika luknjica zaliva, pri premali se muci in vlece zrak v sebe)...med hranjenjem nekje na polovici obvezno podrite kupcek!

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 30.4.2013 8:40:21 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jok, refluks, alergija???
30.4.2013 9:42:09   
Lili11
oj....

nekje sem ti ze  podala odgovor....

kot so ti druge napisale, zamenjaj cucelj...tomee tippe ima prav za refluks...antirefluks stekleničke so....zmanjšaj obroke, podiranje kupčkov, ležanje na boku....

tudi nam niso ti ukrepi nič pomagali, ni pa imel nobenih lišajev...poklici na pediatrično kliniko, dr.orel(takrat je bil predstojnik oddelka)...ko boš prišla na vrsto za pregled boste vi ze na gosti hrani....in ne izzvajajo takoj tistih pregledov, ki se jih vse tako bojite...otroka itak prvo pregledajo, te naročijo čez 3 mesece na ponovni pregled oz če se oni odločijo da delajo tiste preglede...

moja cimra je bila z tamalo tudi tam, pa so ji ugotovili težek refluks pa so ji vsaj pomagali....

te čist razumem kaj preživljate...nam so rekli da je do enega leta čisto normalno da poliva...nam je ob gosti hrani tudi še pobruhaval....
to je mučenje, tako da bi se jaz vseeno odločila za pregled, bos vsaj pomirjena da deklici lahko pomagajo....mi smo prepričali pediatra pri 6 mesecih, koregirano pri 5 mesecih in je bilo potem lažje ko sva vedela da ga je predlegal strokovnjak....



(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jok, refluks, alergija???
1.5.2013 13:43:43   
Lili11
nam so pa odsvetovali pitje čaja....navajanje samo na vodo...ker baje čaj vleče gor kislino...

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jok, refluks, alergija???
1.5.2013 15:47:58   
abc123
Punce hvala,
protirefluksne ukrepe izvajamo, pa ne pomagajo kaj dosti. Se bom pozanimala kako je z gostitvijo mleka z riževo sluzjo, čeprav sem zdravniku to že omenila, pa ni bil najbolj navdušen (baje je premajhna in ne bo prebavila, on je imel v mislih rižolino, samo mislim, da obstaja tudi samo riževa sluz). Bom še enkrat vprašala.

Pikice so se omilile in verjetno je res čščenje, Allernovo smo dali rikrat, potem pa sem še nekrat premislila in se odločilada gremo nazaj na staro, kjer vsaj kakamo, za allernovo bo še čas.

Ko sem brala mal po internetu so pa itak skoraj vsi dojenčki potencialni alergiki na kravje mleko in je vse polno doječih mam na dieti ipd.

Zaenkrat smo se odločili in pomirili, da je verjetno samo refluks, ki ga bomo že preživeli, user posted image
pa nam že namenja prve smehljaje in je tudi malo bolje.

Hvala vam.

(odgovor članu Lili11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jok, refluks, alergija???
1.5.2013 16:07:54   
m_o_i
abc, rizevo sluz si lahko naredis tudi sama. vem, da sem "recept" nasla na internetu, samo zdaj nimam vec shranjeno(mislim pa, da riz prekuhas oz. kuhas nekaj casa in tista voda, v kateri se je kuhal, je "sluz")

pediater mogoce ni navdusen nad sluzjo, ker se najrajsi silijo s tistimi pripravki, od katerih kaj imajo(sem vidla pri nasi P vse mozno od novalaca v ordinaciji in valda mi je tiscala Allernovo pod nos, pogojno tudi ADC-otrok pa sploh ni bil alergik; samo v prvem kakecu je imel eno krvavo nitko! in "dajte preventivno dajajat, gospa...").

presenetljivo sem za rizevo sluz slisala v pediatricni kliniki-tudi oni tako pripravljajo AM.
jaz sem dajala rizolino-ga ni cez komot in tista mala kolicina se porazgubi v AM. pripravek je se vedno cisto lepo tekoc; na oko ne vidis, da je zgoscen.

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jok, refluks, alergija???
3.5.2013 13:56:50   
Lili11
oj pediatri so vsi navduseni nad novalacom aptamilom bognedaj probat kak cenejsi mleko  na intenzivni za nedonosencke tud mesajo rizeve kosmice z adm. tako, da poglej forum za nedonosencke na medoverju tam ti svetuje dr.cerarjeva mi smo super prenasal bebo1 iz mullerja ce jo ne moti se ne sekiraj alergija na kravje mleko pa je lahko, ker v adm, se baje prej razvije kot pr dojenju tamali od cimre,so ugotovili gud refluks glih na kravje mleko pr 9tednih in ji tamala tud zdaj mleka ne prebavlja

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 7.5.2013 13:30:45 >

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jok, refluks, alergija???
5.5.2013 14:44:25   
Kristi_30
Samo naša izkušnja: vse podobno, res pa je, da naša punčka ni tako zelo veliko jokala. Ponoči je bolj kot ne stokala v spanju, sicer pa se je parkrat zgodilo, da je po obroku zelo jokala ... takoj veš, da nekaj ni v redu in tudi vi to vidite. Včasih je tudi proti večeru bilo slabše - ampak to ni verjetno povezave z refluksom (je pa še majhna in so lahko krčki). No, najprej seveda dieta, pa ni nič bolje ... dieto svetujejo, ker dejansko sumijo, da je refluks lahko povezan z alergijo. Mi smo jo imeli potem od diagnoze do 9 meseca, ko se je refluks umiril.

Če izvajate protirefluksne ukrepe, potem imate dvignjeno ležišče - res ga dvignite za 30 stopinj. To je veliko, ampak manj ji nič ne pomaga. Kljub temu lahko v takem ležišču pase kravice, otroka tam previjete ... vse se da.

Vse, kar so napisale punce pred mano, seveda tudi pomaga. Poskusili smo seveda vse.

Riževa sluz prav tako - to svetujejo na pediatrični ob diagnozi refluks oz. ne refluks, pač pa GERB - kar pomeni refluksna bolezen.
Težko je, ker seveda dojenček pije le mleko, ki ni gosto in se vreča nazaj, zato poliva, ga celo boli, zaradi česar joka ... posledično pride do vnetja sluznice in je za vse skupaj precej pozno. Sluz pripraviš z rižolinom - se prekuha v vodi (za natančne količine bi morala preveriti navodila iz bolnišnice - če potrebujete, povejte). Mleko pripraviš enako kot sicer in samo potem sluz zmešaš vanj. Tako je mleko gostejše (riž seveda zapira, ampak mi smo to potem reševali z Biogaia kapljicami itd. ... pa je kar šlo).

Vsekakor je refluks nekaj najtežjega - to vedo vsi, ki so to dali skozi. In traja nekaj časa, da se popravi. Ampak mine, brez skrbi, kar tako naprej in en, dva, tri bo vse minilo. :)

Želim vse dobro čim prej in veliko lepih trenutkov.

(odgovor članu Lili11)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jok, refluks, alergija???
6.5.2013 12:37:18   
abc123
Kristi, Lili, Moi hvala za izkušnje.

Moram rečt, da seje polivanje malo umirili oz.smo mi ugotovil kako ga lahko malo omilimo, tole s posteljo pri nas ne deluje ker se takoj zbudi, začne stokat... in je bolš da je kar na naročju čimbolj pokonci, postelja je le malo podložena. Sama si je nekak ustvarila ritem, da je manj in bolj pogosto in je bolje kar se tiče polivanja. Tudi joka po obroku je manj, zvečer malo bolj joka, ampak to ni povezano z refluksom.

Imamo pa še pikice. Najprej so bile pod vratom, za ušesi po obrazu - zdaj je tam koža že skoraj čista oz. lepa, so se pa pike razširile po telesu. Upam da ni alergija, bomo vidli. Allernova res smrdi in je zanič, pa še full bolj tekoča, da o ceni ne govorim.

Gostit bom začela po pregledu z riževimi kosmiči od hippa in bomo vidli.


(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?