|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jok ob dojenju
20.8.2008 20:14:46   
Nataan
Imam dva meseca starega fantka, ki veliko joka, kar naprej ga zvija. Zvečer, vedno ob isti uri se joka in težko zaspi. Ko ga sojim se velikokrat dobesedno zaletava v dojko in spet spusti, pa zagrabi in spusti... potem spet joka in sploh noče več zagrabit, niti druge dojke ne, če mu jo ponudim. Pa se mi zdi, da je še vedno mleko v prvi, ker ko si iztisnem, priteče, sicer ne ravno v curku. Sploh ne vem več, kaj naj naredim. To dojenje me zelo utruja in se počutim totalno nesposobno, včasih se kar zjokam... se mi je zdelo, da je bilo pred kakim tednom že bolje s krči, pa gre zdaj vsak dan samo še na slabše. Kaj naj ga peljem k zdravniku? Kaj naj naredim? Čisto sem že obupana.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jok ob dojenju
20.8.2008 21:01:23   
blaža
No pa sem mislila, da sta samo moja dva te sorte. Nimam dvojčkov. Eden ima že pet let in eden šest mesecev. Sta se pa dojila zelo podobno.
Pri prvem so se začele enake težave kot jih opisuješ pri treh štirih mesecih  in se enostavno ni dalo več dojit in pol sem si na roke stiskala še en mesec , da sem uvedla vsaj nekaj goste hrane. Sem mislila, da se noče dojit zaradi vročine, ki leta2003, je blo ful vroče.
Tega ta malega sem dojila tudi samo tri mesece in pol sem si za razliko od prvič s črpalko stiskala še mesec in pol in po tem nisem več mogla, ker sem si stiskala čisto vse obroke. Prvič sem si pridelala skoraj mastitis, tako da je šlo s črpalko bistveno lažje in bolj učinkovito. Pri tem, ta malem mi je mleka kmalu zmanjkalo že malo pred drugim mesecem, ker je enkrat pojedel ful, drugič pa malo in se mi je tako tudi mleko tako delalo. Sem bla vsa iz sebe in sem šmrcala in si jedla živce za umret. Po tem sem si kot nora črpala s črpalko, da sem na eni dojki spravla iz 120ml, nazaj na 180-220ml. Ni bil problem pri meni, ki mleka sem imela dovolj oz bi ga imela, če se bi normalno dojil. Je počel enako kot tvoj. Drugače se je pa lepo redil, ker sem imela ful mastno mleko in je šel gor prve mesece od1200-1500kg. Je zagrabu, pa spustu, pa se drl in na koncu prav zavračal dojke. Pol je jedu po prsih samo še ponoči, ko je jedel v spanju in če se je slučajno malo predramil, je blo konec. In ko si po mesecu in pol nisem več mogla črpat, ker sem bla že na koncu z zafrkancijo, sem nehala. Pa naj mi pol kdo reče, da se nisem potrudla.user posted image user posted image
Sta pa oba potrefla tudi popkovni kili, ker ju je ful zvijalo. Hvala bogu je mimo in sedaj pije Novalac in ni problemov.

Po eni strani sem komaj čakala, da bo to za mano, da se dojenje in vse to konča, da preidemo na umetno mleko in , da bo konec s tem zezanjem. Pa resnično tako zeloo sem si želela dojiti vsaj sedem-devet mesecev. Žal ni šlouser posted image , ne prvič in ne drugič. Pač ne marata mojih joškovuser posted image , še dobro, da so vsaj možu všeč!user posted image

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jok ob dojenju
21.8.2008 14:51:17   
BOTIKA



Probaj mogoče malo počakat da se umiri in mu nato spe ponudi dojko.user posted image



(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jok ob dojenju
21.8.2008 17:12:15   
Nataan
Blaža, najprej hvala za tako izčrpen odgovor:) Ja, res je user posted image  s temi krči. Mene je že totalno izčrpalo, na trenutke sem že prav depresivna in otrok to seveda čuti. Jaz bi si tudi iztiskala, če bi šlo, vendar jaz s to črpalko ne spravim ven veliko, on sigurno več poje, kot si pa jaz načrpam, tako da mi ne preostane drugega, kot da vztrajam, dokler bo pač šlo. Botika, ja, sedaj poskušam tako, da laufam po stanovanju, da gleda in se umiri, potem pa ga spet dam na joške. Dopoldne še gre tako, potempa je čedalje bolj razdražen in ga komaj pripravim do tega, da spet pije pri meni.

Blaža, kako pa zgleda ta popkovna kila? No, upam da to ni kaj hudega... sem pa ugotovila, da mu med krči zelo paše, če ga nosim tako, da je s trebuščkom obrnjen navzdol, da mu roko prislonim ob trebuh. Pa seveda koroške vetrovne kapljice, te ga pomirjajo... je že prav odvisen od njih:) Tako se najbolj umiri. Pa po hitrenm postopku si moram nabavit kakšen sling za nošenje, ker drugač ga jaz ne morem nosit cele dneve:)

No, upam, da ti krči res minejo po treh mesecih, odštevam dneve:)

lp

(odgovor članu BOTIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jok ob dojenju
25.8.2008 17:30:34   
Nataan
živjo

še enkrat načenjam zgornjo temo. ko sem prebirala po forumih o podobnih problemih, sem zasledila, da je takšen jok lahko tudi znak za refluks. ob dojenju se mi tudi zvija nazaj in velikokrat poliva, vendar ne bruha. ko ga odložim, da bi zaspal, jamra, kot da bi ga nekaj tiščalo, tudi če podreva kupčka. po dojenju, kakšno uro po dojenju, velikokrat joka in včasih še vedno podre kupčka. jaz si to razlagam, da so krči....to sem omenila patronažni, vendar ona pravi, da če ne bruha v loku, da to ni refluks. kaj pravite ve, ki že imate izkušnje z refluksom? kako pediater preveri, da gre res za refluks?

hvala

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jok ob dojenju
26.8.2008 21:32:15   
saskija
Nimam izkušnje z refluksom ampak s takim dojenčkom, ki joka na dojkiuser posted image .

V tretje smo dobili pravega malega kričača na dojki, že od rojstva dalje se je na dojki kregal, odmikal glavo in se nemirno dojil, velikrat je tudi jokal. KAr nisem mogla verjet saj je njegov bratec bil pravo nasprotje.

Ugotovila sem da je mleka preveč in da ga zaliva, da preveč je in hlasta kar je po enem mesecu pokazala tudi tehtnica- zredil se je 1600 g!

S težkim srcem sem mu dala dudo, ampak ob večerih je zaleglo, ko se je začel krčit, jokat odrivat dojko sem ga za nekaj minut pomirila z dudiko, najbolj pa je zaleglo nošenje v slingu, tako sem ga nosila v slingu in ob tem dojila, tudi stoje in med hojo če ga je to pomirjalo.

Tako sva vztrajala in danes je zdrav 13 mesečnik, ki se še vedno doji!
user posted image

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jok ob dojenju
26.8.2008 21:49:06   
Alfabeta
Jaz bi rekla, glede na napisano, da imate t.i. Večerni blues. Več si o tem preberi na med.over, prilimam pa ti en podoben članek.

http://med.over.net/forum5/read.php?94,1976977,1976977#msg-1976977

Sem pa sama dala čez kreganje na dojki, ki pa je tako kot je prišlo, tudi odšlo. Je pa trajalo kak mesec. Sedaj je stara skoraj 7 mesecev in se še vedno samo doji.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?