|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   julijke kje ste?
19.1.2005 15:04:11   
b.j.n.
Julijke jevite se kaj. Kako se kaj pocutite, kako se redite, kako rastejo trebuscki, ze kaj kupujete...
Jaz sem okoli pasu ze vsa zaobljena; ceprav se mi pravi buhi se ne vidi. Meni se zdi, da mi gre trenutno vse v ritko. Moje zavetniske tezave so mimo, zdej samo se pocivam cez dan; ker se hitro utrudim. Kupovati se nisem zacela, si pa intenzivno ogledujem vozicke in druge stvari. Odlocila sem se, da rodim v Kranju, ker je bilo toliko lepega napisanega o porodnisnici.

Barbara 14teden
Neposredna povezava do sporočila: 1
   julijke kje ste?
19.1.2005 15:41:23   
malika
še ena.
Počutje še vedno super, brez slabosti, začetniška utrujenost pa tudi že mineva. Trebuh imam že konkreten in po malem nosim že nosečniške kavbojke-v ostale hlače se ne spravim več.
Kupovat pa na srečo ne rabim nič več, ker bo to moj drugi pikec.

Lp

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   julijke kje ste?
19.1.2005 15:53:58   
Vrtnica1
Še jaz: zredila 6 kg, trebuh malce napihnjen, bolj se je obseg celega telesa razširil :), prav so mi še samo ene prejšnje hlače, si nisem kupila še nič nosečniških oblačil, ampak samo navadno konfekcijo večje številke, slabo mi ni, rjavega izcedka tudi ni več,počutim se kar vredu, razen občasnega špikanja.
Tudi za dojenčka še nič ne kupujemo, gledamo pa veliko :)-.
Lp, V. :rozica:

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   julijke kje ste?
19.1.2005 16:46:58   
ZVEZDICA 22
in še jaz..

sem v sedemnajstem tednu, zredila sem se za dobra dva kg. Lačna sem pa neprestano,hrana je prva stvar na katero pomislim in me takoj spravi v dobro voljo.malo me že skrbi,da se to ne bi končalo po porodu,ampak bo že kako! Tudi jaz hodim 3x na noč na wc in potem full težko zaspim nazaj,tako se prebudim,da bi lahko pospravila celo stanovanje sredi noči. Trebušček mi je do zdaj vidno rastel,zdaj pa se mi zadnje tedne zdi,da se več ne opazi da bi kaj preveč rasel.Kupila še nisem skoraj nič imam le to kar sem dobila od kolegic in vse te stvari vsak dan pregledujem in zlagam. Komaj čakam,da bom začela nakupovati na veliko! Kar pa se tiče špikanja v spodnjem predelu, še vedno ni nehalo, čeprav ne boli tako,da ne bi bilo mogoče zdržati.

Vsem skupaj želim veliko lepih in s sončkom obsijanih dni in da bi se počutile čedalje bolje!!!

L.p. nataša

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   julijke kje ste?
19.1.2005 17:10:13   
lana 5
:rozica:JAZ TUD:rozica:

Sem v 15 tednu insem se zredila za 1kg, ampak na hrano pa mislim vsak dan bolj. Od nosečniških oblačil imam dvoje hlače, ki mi jih je naredila soseda. Drugače pa se počutim kar dobro, ponoči grem obvezno 1-2 krat na wc in tudi utrujena sem že manj.
Za pikca sem od sestre dobila en pajac, sama pa sem zadnič, ko sem šla malo gledat za vozičke vzela ene hlačke in jaknico. Ma je bilo tako lušno da sem morala:)-:).

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   julijke kje ste?
19.1.2005 18:44:33   
Zala01
Pozdravček vsem julijkam,jst mam PDP 22.julija...se kar malo bojim ta hude vročine...drugače se zdaj ko se je začelo drugo trimesečje boljše počutim,spet dobivam staro energijo...ja,pa obseg trebuha-brez tega ne gre...sem si včeraj kupila prve nosečniške hlače,tko da se boljš počutim.Imam pa en problemček-konstantno me boli trebuh,to je taka topa bolečina,sej ni huda,samo zoprno je,ker se ustrašim da ni vse v redu.Kakega izcedka pa nimam,no razen na litre belega toka.A ima še kaka tako izkušnjo z bolečino v trebuhu?
Lep pozdravček vsem, janja

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   julijke kje ste?
19.1.2005 19:08:29   
Vrtnica1
Ja, Janja, jaz imam tudi tak top občutek v trebuhu, kot da me nekaj od znotraj tišči, pritiska. Včasih je prav neprijetno. Sem povedala G, pa je vprašala, če so to krči, ampak v mojem primeru niso krči, ampak res ena taka čudna topa bolečina. :zmeden: Nimam pojma, kaj to je. Zaradi tega sem sama na polovičnem delovnem času. Še posebej je izrazita, če dlje časa sedim ali pa hodim. :zmeden: Ne vem, upam, da ni to nič hudega - za obe naju.
Lp, V.
:rozica:

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   julijke kje ste?
19.1.2005 19:22:21   
PBJ
Jaz pa jutri stopam v 16. teden (PDP:13.7.2005) in mi je še vedno slabo (bruham zaenkrat ne). Poleg tega me boli želodec in sem brez apetita...groooza.
Janja, tudi mene poleg tistega špikanja nenehno boli v trebuhu na enem in istem mestu, tako da me je že kar strah. V petek imam pregled in bom vprašala,kaj bi to bilo:(
Trebušček se že malce vidi(predvsem zvečer),drugače pa nosečniških oblačil še nisem nič kupila, ker mi je še vse prav.
Kilogramčki so mi na začetku padali,sedaj pa stojijo,tako da do sedaj še nisem nič pridobila...verjetno jih bom bolj proti koncu pospešeno pridobivala...:zmeden2::zmeden2:

Lepo bodite in lp vam in vašim:duda:

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   julijke kje ste?
19.1.2005 19:28:23   
pravljica
v 17. tednu, še vedno na bolniški, tako da se bom naspala za celo porodniško :)
trebušček že lepo viden (mam že slikce :) ), po kg pa 1 več, ampak jih že prej ni bilo malo :)-
vemo že, da je pikec, tako da že izbiramo ime
rada bi že kaj malega kupila, pa mi še ni bilo nič všeč...razen vozička, ki že vem, da bo quinny 3xl comfort z zimsko vrečo in MC lupinico, košarico pa kupim, če bo katera prodajala rabljeno, nove so mi občutno predrage
rodila bom v MB, čeprav imam od prvič slabe izkušnje...SG se mi zdi predaleč za obiske...šola za starše? ne vem še, prvič nisem bila, ampak brez dragega pa ne grem rodit...bo treba nekaj poštudirat
v trebuhu tudi nekaj čutim...niso ravno bolečine, pa ni špikanje, niso niti krči...hmm, včasih pa res močno špikne, kot bi mi nekaj počilo v trebuhu...ne vem kaj je to
l.p. vsem 9nebesa

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   julijke kje ste?
19.1.2005 19:54:13   
Pia73
Še ena julijka, PDP 22.07.2005 tako kot ti janja77, pa midve še nisva v drugem trimesečju, veš, to pri nama nastopi v nedeljo,...

Meni skoraj ni več slabo, sem pa še kar zelo utrujena. Ampak imam 4. leta starega sina, še vedno sem v službi, mož dela samo popoldne, tako da besede počitek skoraj ni v mojem besednjaku,... Pa saj kar gre,.. Če ne druga gredo kg full gor, najmanj 3 kg sem se že zredila,..:ups: Če ne še več, raje ne preverjam,..:ups: Ampak sem se pri prvi nosečnosti tudi zredila 20 kg, pa je potem šlo počasi dol. Trebušček je viden a nosečniških stvari še ne nosim. So mi še prav nekatere elastične hlače od prej, pa ene prevelike,...
Kupujem še nič ne in ttudi ne bom do 7. meseca,... Sicer pa itak nič kaj ne rabim, razen voziček si bom privoščila nov, ker smo imeli fantka in sedaj spet pričakujemo fantka,..

Lepo se imejte,... v 9nebesa

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   julijke kje ste?
19.1.2005 21:36:28   
Anonimen
Pozdravljene
PDP imam 11.07.05. Trebušček se mi že kar malo pozna, zredila sem se 1,5 kg. Počutim se OK razen moj "križ" mi nagaja. Imamo 5. letno hčerko tako da kaj dosti nebomo rabili novega:bravo:. Imam pa par bodijev nekaj pajackov novih od lani(splav):((.
Rabili pa bomo samo kompletek za iz porodnišnice. A katera ve pri katerem tednu se vidi spol.

Lepo pančkajte in Zjutraj pazite na poledenela tla.:ups:

(odgovor članu b.j.n.)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   julijke kje ste?
19.1.2005 21:44:52   
pravljica
saška, spol se vidi že zelo kmalu, odvisno pa od pikice/pikeca, če ga pokaže ;)
naš se je lepo razkazala že na NS :bravo:

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   julijke kje ste?
19.1.2005 22:09:29   
lan
Pismu, pravljica imaš pa že lep trebušček:bravo:.Jaz sem imela takega v 28 tednu.

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   julijke kje ste?
20.1.2005 2:16:20   
Annny
Ian, tudi jaz se čudim...:zmeden2: Moj buši je bil tak tam nekje okrog 25. tedna!

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   julijke kje ste?
20.1.2005 7:12:51   
BINCI
ojla pupike tudi mene počasi minevajo slabosti ampak utrujena sem pa zelo.Zadnja dva dni se me hoče nekaj lotevati prehlad kašljam in grlo me boli.Upam da se ne bo razvilo kaj več.Drugače pa jutri začenjam 15t.PDP imam 21.7.2005.Buši se mi tudi že malo vidi.Drugače sem pa kar utrujena.

pa,pa

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   julijke kje ste?
20.1.2005 8:17:22   
baby zara
Tukaj še ena! PDP imam 19.7. sem pa v 15 tednu. Počutje odlično, samo tile kilogramčki me pa že kar pošteno skrbijo :zmeden:. Zaenkrat pridobila 6! Je možno, da bo šlo zdaj počasneje???? Res upam, drugače bom res kot balonček na koncu. Buši se mi vidi, čeprav imam občutek da je to zaenkrat bolj napihnjenost. Imate mogoče kakšen nasvet glede nosečniških oblačil - kam po njih v Lj?

Drugače pa, uživajte v nosečnosti - jaz tudi!

Pozdravček,

Bojana


(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   julijke kje ste?
20.1.2005 8:33:13   
Grascakinja
Da se še jaz pofočkam, po telegrafsko:

16t :bravo:
bušček je za moje pojme ogromen :nosecka:
+1,5 kg - se je dalo v trebuh in na zadnjo plat
nosečniška oblačila na tapeti, ker drugega več ne morem dat nase :((
nič več utrujenosti :)
ful energije :)
wc izleti ponoči na programu :grrr:
koža zanič - akne, ki jih prej nikoli nisem imela :grrr:
začenjam psihične priprave na šooooopinggggg za :duda: bebiko :bravo:

Vsem čim čim lepšo nosečnost in čim manj težav, pa pridno božajte buške!:rozica::rozica::rozica:

Pupa

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   julijke kje ste?
20.1.2005 8:54:24   
Anonimen
Evo, še mene: danes sem 15T in 6/7, PDP je 8.7.
Počutje super, razen pri dolgih sprehodih me mal začne špikat čist spodaj.
Mi bomo rodili v LJ. Kupila sem nekaj na razprodajah, ker s tistim tavelikim trebuhom pa res ne bom hodila po trgovinah in nabavljala. Pa še, če izdatke mal porazdelimo na vse te mesece, je tud denarnici bolj prijazno :)-
Sem si pa zadnjič kupila nosečniške kavbojke v Celovcu in so zlo fajn. Drugač se zredila nisem nikamor razen v okolico trebuha (+1,5 kg). Še vedno drži, da imam noge napete kot hudič (celulit je kar zginil) :bravo: :bravo:
Babica in dedek komaj čakata,da bosta kupila voziček (hvala mami), ki bo definitivno Quinny freestayle 3xl comfort + lupipnica (v Kranju je uvoznik). Po posteljico in previjalno bomo šli 1x aprila v Ikeo.
Kopali se bomo pa v čebričku.
Hehe sem vse povedala, a ne ?
Nekako globoko v sebi se mi zdi, da bo fant :)- Občutek, pač ;)

Uživajte
Tinka

(odgovor članu b.j.n.)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   julijke kje ste?
20.1.2005 9:28:32   
cat
Čao pupe!
Tudi jaz se vam pridružujem, in pravtako kot Binci jutri nastopim 15.teden! Imava isti rok poroda!9nebesa
Iz kje pa si in kje boš rodila? Jaz sem iz Lj. in bom rodila kar v LJ.
Drugače se meni buši že tudi mal pozna:nosecka:, kupila sem si pa že dvoje noseč. hlače in je prav fino k te nič ne stiska:bravo:.Aja, zredila sem se pa za ene 3-4 kg:ups:, upam, da to ni preveč, ker se drugače zlo fino počutim, samo na trenutke me muči zaprtost:ups:.
Lepo božajte bušije!
:muca:&:duda:(15t)

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   julijke kje ste?
20.1.2005 9:36:06   
Vekica
Jst tud, jst tud!

PDP imam 13.7. in sem v 16 tednu. Zredila sem se za 2 kg, nekaj trebuščka že imam. Hlače imam pa kar vse še ta stare. Doma imam itak v glavnem trenirko.
Komaj čakam, da bo mali začel kaj brcat.
:sloncek:
Kupujem pa še ne, bova najverjetneje v aprilu, zdejle se mi zdi še prezgodej.
Lepo bodte in uživejte :kava:
Vekica

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   julijke kje ste?
20.1.2005 9:43:37   
PBJ
Ojla, Vekica, midve imava pa isti PDP:13.7.2005;):sloncek::sloncek:

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   julijke kje ste?
20.1.2005 9:59:23   
Vekica
Fino, :bravo:
viš pol se pa mogoče vidva. ;)
Lepo bodi
Vekica

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   julijke kje ste?
20.1.2005 10:50:30   
Joni
Še ena julijka (da malo povečam seznam, ko nas je tako malo:)-:)-:)-)!

Počutje o.k., sem v 14 t, PDP 21.7. Prejšnji vikend sva z lubijem ogledovala vozičke, sva še v fazi spoznavanja, kaj vse dojenček potegne za seboj! Oblekic še ne kupujem, ker se mi zdi še malo prezgodaj! Trebušček mi raste, pa zgaga me je začela peč, tako da sem dva dni nazaj bruhala in to prvič odkar sem noseča. Sedaj pijem Donat in je bolje! Zredila se nisem, celo shujšala sem za 1 kg, ker mi sploh ni pasalo kaj preveč jest.

Imam občutek, da sem bolj razdražljiva na trenutke in veliko bolj občutljiva!

Dragi me za enkrat še uspešno prenaša, kaj bo v bodoče, bomo pa še videli!:bravo::bravo::bravo: za mojega!

Naslednji pregled imam 2.2., upam, da bomo lahko že videli, kaj bo :modri: ali :roza:! NS je o.k., tako da sem pomirjena in upam na najboljše. Pa tudi mene skrbi zaradi julija, ko bo lahko res vroče, pa že tako bomo švicale na veliko!:)-:)-:)-

Joni:metulj:

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   julijke kje ste?
20.1.2005 10:52:33   
coco
Še jest se javljam v julijski klub mamic. Madonca se nas je lani oktobra velik stiskal :love:
No, sem 16t 2/7 in PDP 7.7.2005. Sem na bolniski, ker sem se pretekli mesec in pol vsakodnevno posteno nabruhala, da ne omenjam celodnevnih slabosti. Bilo je res hudo :(, zdej pa moram zelo paziti kaj in kdaj pojem, saj zaradi zgage občasno še bruham. No, vseeno verjamem, da bo mati narava ze poskrbela, da bom na hudo pozabila in bova pridelala kasneje se kaksno kepico :duda:

busi: me je ze malo skrbelo ker je le rahlo napet - jest bi ga ze imela!!!, pa vidim ko berem vase odgovore, da je pri vseh zelo različno in normalno je tako. Zvecer je vedno bolj napet, tko da se doma se malo nagnem nazaj in ponosno povazim z njim.

kile: nespremenjene - verjetno zaradi rigoletanja.

nosečniške cunje: ha, ze na zacetku sem ob priliki kupila nosečniške hlače in ko jih pogledam, si kar težko predstavljam da bom kdaj napolnila ves tisti prostor, hi, hi. Drugače pa sem še v svojih cunjah, večinoma udobni trenirki, pri kavbojkah pa si zvecer odpnem gumb.

otroške cunje: kompletek, ki sem ga dobila za darilo, drugače pa bom še malo počakala - verjetno naju bo z dragim premamilo in bova vprasala za spol.

koristni nasveti sosede, ki je ravnokar rodila: kupi večje cunjice, ker otročka nič ne sme tiščati in zelo hitro bo tista točno ta prava velikost premajhna. Kupi bodije, ki se odpenjajo na povoj sistem - da revčka ne matraš z oblačenjem čez glavo. Njen sinček spi kar v košari, ki jo snameš z vozička - tako ga najlažje prenašaš naokoli brez da ga zbujaš. Drugače pa pravi da uživa, kot še nikoli prej in da pozabiš na vse hudo ko ti majhno kepico položijo v naročje :).

Rodila bom verjetno v Kranju, ker mi je najbližje, pa saj, dobre in slabe stvari slisis za katerokoli porodnišnico. Bomo pac same preizkusile, do takrat pa...

...uzivajte in želim vam, da vaše pikice čimprej začnejo brcati:sloncek:
lp

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   julijke kje ste?
20.1.2005 10:55:01   
coco
joj, sorry, tolk sem se razpisla, na koncu pa pozabim.

b.j.n. - hvala za nasvet z zvečilnim gumijem - probat ni greh :)

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?