|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naj dojim?
15.4.2006 22:43:27   
mojčika
Pred desetimi dnevi sem imela CR, tretji dan je bil naval mleka, mala pridno vleče, a meni mleka zmanjkuje. Po desetih dneh samo še kapljice, mala pa je težka 4 kg in rabi veliko, dojim in dajam dodatek, sicer ne vem, kako bi bilo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naj dojim?
15.4.2006 22:55:42   
Aleksandrin
Če si imela mleko pomeni, da si ga sposobna pridelati, zato otroka pristavi čim večkrat, da se bo mleko delalo, če boš začela dodajati boš imela vedno manj mleka ali pa ga boš celo izgubila.
Kar vprašaj če ti še kaj ni jasno. Doji, doji, doji.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako naj dojim?
15.4.2006 22:59:00   
petja
Pa drži se klasičnih pravil glede dojenja: veliko tekočine, dovolj hrane zate, jej hrano, ki spodbuja nastanek mleka, dovolj počitka ...

Pa predvsem se ne sekiraj, če ni mleka, daj dodatek, ker je bolje za nastanek mleka, da se čim manj sekiraš. Misli pozitivno!

Jaz pa držim pesti, da mleko bo!

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako naj dojim?
15.4.2006 22:59:38   
ona
Ti je Aleksandrin kratko in jedrnato vse povedala-več bo povpraševanja,več bo mleka!Na začetku je sicer kriza,dokler se oba z otrokom ne navadita na en ritem,a se bo uredilo!Ti samo čimveč pristavljaj!

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako naj dojim?
16.4.2006 6:20:00   
Lunca1
Pa napitek iz sezama, ki ga punce priporočajo, malo poišči v iskalniku. Pa menda pomaga polenta, veliko vode, drugače pa ne pij metinega čaja, ki naj bi zmanjšal količino mleka.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako naj dojim?
16.4.2006 10:10:30   
via_2
živjo,
po mojih izkušnjah je pri dojenju najbolj pomembna psihična pripravljenost - z dojenjem se nisem obremenjevala, enostavno sem vedla, da želim dojiti. za začetek sem morala poskrbeti zase (seveda s pomočjo user posted image ), kar pomeni vzeti si čas za kvalitetno hrano in pijačo in dojenje je steklo. mleka ti ne bo zmanjkalo, če boš dovolj pogosto pristavljala. to je moja izkušnja po sicer samo enem otroku, upam, da ti pomaga. srečno.
lp  

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako naj dojim?
16.4.2006 10:47:37   
Anonimen
jah,enim niti ne pomaga da otroka večkrat pristavljaš,niti tekočine,pravilna prehrana,čaji za dojenje.
vsaj meni ni in sem nehala dojit ,ko je bil sin star 1 mesec na žalost.
Tako da ti svetovat žal ne morem.Jaz nisem imela potem izbire kot da ga hranim z adaptiranim mlekom

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako naj dojim?
16.4.2006 21:43:46   
copka77



Vse je v glavi, kot pravi wave. Manj se obremenjuj, pa jej in predvsem pij-3 l vode dnevno, čeprev po sili, pa pristavljaj in pristavlajj...in misli pozitivno...Šele če user posted image  kljub temu ne bo napredoval v teži dodajaj!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 0:22:44   
Aleksandrin
Jaz sem imela pri 3,5 mesecih krizo z mlekom, nič mi ni pomagalo, tista o pitju veliko vode je pa čisto mimo, samo na wc-ju sem bila non-stop.
Kaj mi je pomagalo?
Zaradi pomanjkanja mleka mi je hotela jesti na vsako uro, ampak dala sem ji samo eno dojko, tako, da se je v drugi vsaj kaj nabralo, če pa je bila prav kriza (jok pa to) sem ji dala komarčkov nesladkan čaj in je potrpela še pol urce.
Malo se je treba pomatrat in malo nas babe tu povprašat (in seveda tudi upoštevat) pa gre, saj zato smo tu, da si pomagamo.

(odgovor članu copka77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 8:38:42   
mojčika
Hvala vam za odgovore, je pa vseeno vsak dan večja kriza, prsi so mehke, priteče le po kapljicah, mala se joka, ker nič ne dobi, ko ji dam dodatek, pospravi celih 100-110 ml. Tudi sama sedaj že dojim na eno stran, zato da se druga vsaj malo napolne. Sicer pa sem se odločila, da je boljše imeti mirno, sito in naspano dete, kot nervozno in lačno. Če adaptirano mleko ni najbolj zdravo, mislim, da tudi nervoza in neutolažljiv jok nista zdrava. Trudili se bomo še vedno, hvala vam vsem mamicam za vzpodbudo.
LP

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 9:27:44   
mojčika
naj vam povem še to, danes ponoči nisem dojila, da vidim, koliko mleka si načrpam zjutraj, pol ure črpanja, iz obeh dojk skupaj sem načrpala 20 ml. Če to ni kriza, potem pa ne vem.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 9:40:38   
Anonimen
Ja pa saj je logično. Več ko pristavljaš, več mleka imaš.

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
17.4.2006 11:05:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 11:42:29   
PBJ
Se strinjam s tabo, Nalin. Jaz sem si na začetku tudi črpala in sem porabila skoraj eno uro, da mi je začelo tečti. Bila sem prepričana, da mleko imam, zato sem vztrajala, dokler ni priteklo!
Marsikatera ženska, prav zaradi črpalke prehitro reče, da nima mleka.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 15:33:25   
Grascakinja
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika
Sicer pa sem se odločila, da je boljše imeti mirno, sito in naspano dete, kot nervozno in lačno. Če adaptirano mleko ni najbolj zdravo, mislim, da tudi nervoza in neutolažljiv jok nista zdrava. Trudili se bomo še vedno, hvala vam vsem mamicam za vzpodbudo.
LP


Pametno razmišljaš, čestitam!!! Najprej sit otrok pol pa razglabljat al iz joške al po flaški. Nedvomno je  mamino mleko najboljše, ampak adaptirano mleko ni strup - je drugo najboljše, kar lahko otroku ponudiš. Trudi se pa ravno toliko, da še ohraniš mirne živce in da se ne sekiraš preveč!
Jaz sem uspešno kombinirala dojenje z dodajanjem 7 mesecev, potem pa sva se počasi in postopoma odstavili. Tako da sem živi dokaz, da ti lahko uspe dojiti, tudi če dodajaš (v nasprotno me je poskušalo kar precej oseb prepričat). Držim pesti!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 16:13:48   
Anhelo2
Mojčika jaz se tudi povsem strinjam s tvojo odločitvijo! 
Sedaj, ko si se sprostila glede tega boš vidla, da bo šlo!!

Verjemi mi največ mleka je v glavi!!!!

Jaz sem isti primer kot pupa. Ko sem se v glavi sprostila in mi je začelo postajati vseeno če bom dojila, dodajala ali bo pač samo jedel po flaši, sva se začela komaj konkretno dojiti in se dojiva že celih 9 mesecev.

Nikakor pa ne drži, da če boš ga imela več na prsih boš imela več mleka, no vsaj pri meni ni. Prvi mesec oz, bom rekla kar dva je bil moj non stop na prsih pa ni blo nič več. Ko pa sem vse skupaj prekinila in mu začela dodajati in sebi priviščila vsaj 5 urno pavzo med dojenjem, komaj takrat sem jaz imela toliko mleka, da s je mali lahko pošteno najedel.
Ves čas sva 1 ali 2 obroka dodajala čisto odvisno od dneva.
No in ko sem mu pri 6 mesecih začela dodajati gosto hrano sva se še samo dojila.

Tako, da dojiti dokler tudi tebi paše in ne iti preko " trupel" ker s tem ne boš dosegla nič.

Obilo užitkov pri papanju na kakršen koli način pač!!

Lp

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 20:25:56   
tipka
Meni je pa to hecno, kako večina v en glas pravi, da čimveč pristavljati.

1. Koliko je to čimveč, ima mama lahko pol ure pavze vmes, uro, dve? Kje je tista meja, ko pomanjkanje spanja, utrujenost, živci, razgrizene bradavice,... povzročijo, da je mleka manj.

2. Kako pristavljati čimveč. Otrok, ki ga podojiš, mu daš dodatek, podreš kupčka, ga previješ, se malo poigraš z njim, zaspi. Spi recimo v povprečju eno uro. Minili sta že dve uri od prejšnjega hranjenja. Kaj pomeni čimveč pristavljati, to, da ga pristaviš po previjanju, pred spanjem, ga zbujaš,....???? Bo sploh jedel?

Žal mi je, da vsa dojilska znanost ves čas ponavlja, za njo pa srečnice z veliko mleka, da je treba čimveč pristavljati, da se ponudba prilagodi povpraševanju, če pa jih konkretno vprašaš, kaj in kako, tako kot vas jaz sprašujem zgoraj, pa dobiš mutenje ala vsak otrok je edinstven, vsaka mama je edinstvena, ritem je treba njima prilagoditi,......, blablabla, sorry, tako je in ponavljam, žalostna sem zaradi tega. Če bi jaz tako mutila svojim strankam, bi jih videla takrat zadnjič, ja, sem se že spomnila, odgovorile boste, da dojenje ni eksaktna znanost. Samo sit dojenček, ki je dobil poleg podoja še dodatek, tega ne ve in ne bo jedel, temveč se bo samo crkljal na dojki, pol pa dobimo: mama noče biti duda.

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 21:34:26   
via_2
vsak otok je edinstven in vsaka mama je edinstvena in to ni noben blablabla, kot praviš ti temu. to pomeni samo, da ne obstaja samo en odgovor, ki bi za vse veljal in bi bil v vseh situacijah uporaben.
vsak lahko opiše svojo izkušnjo (v tem primeru z dojenjem) in tisti, ki sprašuje, izlušči zase kaj uporabnega (al pa tud ne). tako jaz vidim celotno zadevo. 

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 22:20:17   
renan
Jaz ti svetujem, da ne čakaš, da se ena dojka napolni. Daj, da izpije obe dojki in potem jo še enkrat pristavi na prvo. Baje, da tako stimuliraš produkcijo mleka. Dodatek ji pa daj potem, ko isprazni dojki. Ne daj ji veliko, ker potem dolgo ne bo sesala in ti mleko spet ne bo nastajalo. Poskušaj jo pristavit vsako uro. In drži se standardnih navodil: ne se sekirat, počivat, veliko pit. Misli si, če ne bo mleka, imaš tako ali tako adaptirano, tako, da lačna ne bo. Poskusiti pa velja, kakšna dva- tri dni zdrži in boš videla, če bo nastalo več mleka.
Meni je zdravnica rekla, ko sem se sekirala, če bo dovolj mleka, da ga bo zagotovo, ker sem imela velik naval tretji dan.

Samo ne se preveč obremenjevat, ker potem zagotovo ne bo več mleka.

LP,
Renan

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 22:56:14   
BlankaT
Moj nasvet!

1. Sezamov napitek - 2 žlički sezama, 2 dcl vode, vse skupaj kuhaš 20 minut, tako, da rahlo vreje, ohladiš, vodo spiješ, sezam pa poješ. Skoraj enak učinek je, če vse skupaj zmiksaš in na eks spiješ user posted image user posted image user posted image user posted image . Preiskušeno in deluje. Lahko pa ga piješ vsak dan.

2. Šnite - beli kruh namočen v jajcu in mleku in scvreno v olju.

3. Veliko tekočine, predvsem čaji, ki so za doječe matere, ki spodbujajo nastanek mleka (jaz ga pijem že od vsega začetka 3x-6x na dan)

4. PIVO user posted image !

5. Bodi čim bolj sproščena in se ne obremenjevati s tem, če imaš mleko ali ne.

Veš ene smo mlekarice druge pa ne. Zaradi tega nisi tiste, ki ne morejo dojiti nič manj vredne in nimajo nič manj rade svoje user posted image , kot tiste, ki jih lahko dojimo.

Lp, Blanka.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako naj dojim?
17.4.2006 23:06:23   
Seven*
Tipka, to da cimvec pristavljas pomeni, da se ti lahko zgodi, da dojis prakticno cel dan, Mojega Jakoba sem od zacetka dojila na pol ure, ce ni spal seveda. Se mi je zdelo, da cel dan samo dojim in nic drugega ne pocnem. V bistvu res nisem.. user posted image user posted image Utrujenost je bila v vsakem primeru, v bistvu bi celo rekla, da me je dojenje sililo k pocittku, ker sem skoz lezala v postelji, saj sem tako najlazje dojila. Se mi zdi, da sem takrat se najvec pocivala. Ko je zaspal, je spal.. Ko se je zbudil, se je spet dojil.. Tako je to bilo. Ponoci se je zbujal pa na 2 uri.

Ema pa je pogosto kar vecino noci priklopljena. Imam jo poleg sebe in sploh ne vem tocno kdaj dojim. Vcasih vec, vcasih manj.. Cez dan se doji manj pogosto in dostikrat zahteva obrok le pred spanjem, za razliko od njenega brata.

Cimvec pristavljat pomeni dojiti takrat ko otrok zahteva obrok. To tudi pomeni, da je treba dostikrat pustiti da vlece prazno dojko, oz, da posesa zadnje kapljice ki so v njej. Takrat se kolicina mleka poveca, saj imajo dojke vedno neko doloceno rezervo in ko ta rezerva ponikne se gredo strategijo vecjih kolicin mleka. Tako da v dojki ostane vedno priblizno 20%. Tako si potem dojka prilagaja povprasevanje in ponudbo.



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kako naj dojim?
18.4.2006 7:27:54   
tipka
Seven, ja, to mi je jasno, a jaz sprašujem za primer, če dojenček dobi dodatek, če mama nima dovolj mleka, da bi pregurala brez dodatka. V primeru avtorice teme je treba otroku dodajati, ker spije tudi do 120 ml, če se prav spomnim, meja je 50 ml.

Ne pričakujem, da mi boste znale odgovoriti, tudi ve se učite, večina od LLL, če oni ne vejo, ne morete ve vedet. Wawa, jasno da gre bolj za splošne napotke,........, a še vedno ostane nedorečeno: kako.

Po moje lahko ženska dva meseca gnezdi, pije, je,...., a čim bo dojenček spil skoraj celo flaško dodatka, ga nima smisla siliti z joško takoj po dodatku, čakati na njegovo lakoto pa ne pomeni čimveč, pomeni takrat ko je otrok ponovno lačen.

Tisto, kar je najbolj narobe pri teh nasvetih, je, da na vsakem koraku srečujem izjave, kako ima vsaka mama dovolj mleka, da se ponudba prilagaja povpraševanju, konkretnih napotkov pa ni.

Dobro se imejte, bomo že nekako, upam, da brez prevelikih travm.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako naj dojim?
18.4.2006 8:55:39   
Anonimen
Najprej otroka pristaviš k dojki, kasneje dodaš dodatek..če spije dodatka od 40-50 ali več ml, potem veš da imaš premalo mleka tisti trenutek.
Jaz osebno nisem smela spiti niti kozarec gazirane pijače, ker sem imela potem preveč mleka.
Tudi cartal se je na dojki, ko se ni hranil...tudi to je pospešilo nastoj mleka, ker pač duda ni bila dobrauser posted image
In še zdaj dojim...čeprav bo moral kmalu nehatiuser posted image Ziznik mojuser posted image
Vprašanje, zakaj nekatere z lahkoto dojimo, druge ne, je pa zame znanstvena fantastika.

(odgovor članu tipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kako naj dojim?
18.4.2006 8:57:14   
Seven*
Tipka, jaz sem imela Jakoba na dodatku, Das pac nekaj malega po flaski, glih toliko da potesis taglavno lahkoto, potem pa pristavis in pustis da vlece tudi prazno dojko. V porodnisnici so mi dali 15 ml dodatka, glih toliko, da je 3x potegnil. Takrat sem bila jezna na njih kot hudic, danes sem pa vesela, da je bilo tako, ker sem tretji dan dobila mleka za izvoz, kljub temu da ga prej ni bilo.

Pomanjkanje dostikrat nastane tudi zaradi nepravilnega pristavljanja. Takrat lahko otrocka pristavis tudi 100x, pa mleka vseeno ne bo oz. ga bo vedno manj.. Takrat ta trditev ne drzi. Ni vedno stevilo pristavljanj vse. Otrok mora tudi znati pravilno sesati, zaobjeti cel kolobar, jezicek na spodnjo stran.. To pa marsikatera mamica ne ve.. Jaz sem imela sreco, da mi je sestra v porodnisnici naucila Jakoba sesati in da mi ga je skoz pomagala tudi pravilno pristaviti.. Marsikatera pa nazalost te srece nima...

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kako naj dojim?
18.4.2006 9:18:50   
tipka
Seven, končno se mi je posvetilo, no, pravzaprav si mi ti posvetila user posted image ,nikoli nisem pomislila na to, da bi otroku dali manj, kot bi on pojedel.

Vseeno pogrešam oz. marsikateri mami bi prišli prav bolj konkretni napotki o razmerju med počitkom in dojenjem, o količini dodatka in materinega mleka, itd.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?