|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako po porodu
21.2.2005 16:49:50   
nikec
Zanima me, kaj je na vašem seznamu prepovedanih dejavnosti in aktivnosti po porodu in koliko časa. Moja mami in tašča imata namreč zajeten seznam (ne sme se brati, gledati TV ...)
Lep dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kako po porodu
21.2.2005 17:26:58   
Annny
Branje in pretirano gledanje res ni priporočljivo..lahko se poslabša vid..ampak ti ne bi znala strokovno razložiti, zakaj.
Sama nisem telovadila (mislim, bolj aktivno) 1,5 meseca, potem pa spet! Je pa to tudi odvisno...če rodiš s CR, je ta doba precej daljša.
LP

(odgovor članu nikec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kako po porodu
21.2.2005 17:44:26   
lidia
jaz kakšna dva tedna nisem nič brala, ker so me oči bolele, tudi TV nisem marala gledat, nisem dvigovala kakšnih bremen, drugače pa veliko veliko počivala, zdajle po šestih tednih bom začela s telovadbo.

(odgovor članu nikec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kako po porodu
21.2.2005 19:02:17   
babylove
Bog ne daj trebušnjakov delat, dokler se ti notranji organi ne razporedijo nazaj na svoja stara mesta! Kakšna 2 meseca, pa v tem času čimveč keglove vaje delat!

(odgovor članu nikec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kako po porodu
21.2.2005 20:19:02   
frutka_
Obvezne so keglove vaje in velikooo počitka. Najboljši je počitek na hrbtu, da se ti notr. organi, ki so bili v času nosečnosti premaknjeni, spet povrnejo v prejšnji položaj.
Glede branja in TV prvič slišim, da ne bi smel brati:zmeden:. Ampak meni itak ni pasalo, ker sem imela še preveč dela z malo žabo...;):duda:9nebesa

Glede aktivnosti pa jih začni opravljati, ko boš spočita in ko se boš čutila pripravljeno. Telo se mora spočiti od napora poroda in dooolge nosečnosti. Počasi!

S spolnimi odnosi lahko pričneš po čišči to je nekje 6 tednov po porodu.

(odgovor članu nikec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kako po porodu
21.2.2005 21:26:53   
bskrle
6 TEDNOV! Na oči le pazi, jaz skoraj do 3 meseca nisem smela in mogla brati. Pa keglove vaje delaj.
Seveda se je treba paziti prepiha, mraza, dojke so tudi bolj občutljive.
Če nisi gotova, pa povprašaj G!


(odgovor članu nikec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kako po porodu
22.2.2005 9:01:21   
leah
Ali je potem možno,da me zaradi branja in tv full,ampak res full oči pečejo?Hallo?Prvič slišim....

(odgovor članu nikec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kako po porodu
22.2.2005 18:25:29   
urskas
poslišaj svoje telo, ki ti bo povedalo, kaj lahko in kaj ne smeš. Nikakor ne gre pretiravati.
sama sem se po treh tednih počutila že super in občasno že telovadila na orbitreku. Pri šestih tednih sem že smučala.
Jutri bo dva meseca, pa že dva dni veselo kidam sneg.

LP urska

(odgovor članu nikec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kako po porodu
22.2.2005 18:59:39   
ankaa
Brati in gledati TV naj se res ne bi 1. teden (so me nadrli v porodnišnici :hudicek:, ko sem med spanjem malega reševala knjižico Dojenčkov dnevnik), potem pa do konca 1. meseca čimmanj. Je pa res da sem vsaj sama vsak prost trenutek (otrokov spalni) izkoristila za svoj počitek (mali je zaspal okrog 1.00 ure zjutraj). Tudi ukvarjanje s športom je bilo prvih 7 tednov postavljeno na stranski tir. Ker hodim sicer v hribe, smo začeli po dveh mesecih na krajše ture z vozičkom, kratke sprehode po mestu pa smo začeli po 8 dneh. Je pa vse odvisno koliko je človek prej aktiven. Aktiven se pe vedno da biti a vsaj prva 2 meseca se je treba čuvat. To velja tudi za razna gospodinjska opravila (čiščenje tal, mrzla voda in vse kar obremenjuje križ čimmanj).
Na kratko: čimveč na svežem zraku, pustiti se crkljati, gospodinjske aktivnosti pa le najnujnejše.

(odgovor članu nikec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kako po porodu
23.2.2005 8:59:49   
pia1
ja tole s branjem in tv... tud men so to babice in prababice in vsi ostali govorili, da ne smem. pa sem se jim sam smejala, kao to so spet ene fore izpred 20 ih let. ampak pol k sem domov prisla sem pa vidla. ne da ne smem gledat tv in brat, ampak ne morem, se dons ne prav dolgo, ker me oci pecejo kot :hudicek:. neki pa le vejo. ceprav so ze kar mal sitne s temi pametnimi...
ostalo (gospodinjsto)sem pa jest kr hitro zacela. ko me niso vec tolk hudo sivi boleli, ze tisti teden ko sem prisla iz porodnisnice. sam mraza sem se pazila. delala sem tolk kot sem lahko, ce sem bla zmatrana sem pa pol pocivala. zdej, en mesec po porodu pa delam ze vse isto kot prej, oz. se mal vec glede na to, da moram poleg vsega se malega skratka porihtat, pa na sprehod peljat itd. ja televadim pa res se ne, ampak sem mal lena, ne zaradi druzga. sem rekla, da bom ta teden nehala sladkaije jest, pa zacela trebusnjake delat, pa bol slabo kaze...
pa lep snezeni dan vsem

(odgovor članu nikec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?