|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako reagirate ko vas otrok ne posluša
10.9.2011 22:27:57   
2srcka
Zanima me kako reagirate v situaciji, ko vas otrok ne posluša oz. vas sploh ne sliši četudi mu že peto poveste nekaj? Naša je stara 4 leta in se obnaša tako kot da sanja, da ji nič ne govorim in mi gre že pošteno na živce to. In preden gre zvečer spati samo zavlačuje. Že ko leži in grem in sobe zahteva še enkrat vodo, ali ap mora še enkrat na wc pa četudi je šla minuto nazaj. Kako reagirate v teh primerih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako reagirate ko vas otrok ne posluša
11.9.2011 8:51:22   
josephine27
glede vode in lulanja pred spanjem si je moj tud non stop zmišljeval. sploh za lulat, ker je vedel da ga bom zihr pustila. potem mi je bilo pa enkrat dovolj. zdaj ga preden gre v posteljo vedno vprašam če je žejn da gre pit potem pa še lulat. sem mu jasno povedala da potem lulanja in pitja, ko bo enkrat v sobi in bo luč ugasnjena ne bo več. opozorim ga vsak večer preden greva v sobo brat pravljico da naj gre če ga tišči. no zdaj ga ni treba več opominjat ker gre avtomatsko. prvi in drugi dan je mal protestiral potem pa ni več. tako da moraš bit po moje samo malo bolj odločna.

kar se poslušanja tiče pa ne znam pomagat. tud moj je včasih zamišljen. ponavadi, če je sredi igre al pa gleda risanko mu pač večkrat ponovim. včasih ga moram prav pojugatuser posted image . ampak mislim, da se takrat ne pretvarja ampak je pač z mislimi drugje tako da me to ne moti.


_____________________________



(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako reagirate ko vas otrok ne posluša
11.9.2011 8:59:25   
mateyka
če te ne posluša, je zelo simple - počepneš da si "face to face" z njim in zahtevaš da te gleda v oči, ko mu govoriš.

glede zmišljevanja - pač odkloniš lulanje, če je bila eno minuto prej, vodo ji pa pustiš v kaki flaški z ustnikom (da se ne polije) pri postelji.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako reagirate ko vas otrok ne posluša
11.9.2011 9:21:25   
ronja
Ok, s 4letnico nimam nekih problemov kar se uboganja tiče (zna bit pa težka drugače;), z 2,5 letnico se moram pa včasih malo bolj potrudit, da me sliši.

Če je zamišljena, reagiram enako kot reagirata oni, če sem jaz: "Ej, mami!"... oz. jaz "Ej, Ronja/Lejla/punci!" Navadno me potem pogledata in se zmenimo. To je torej, če ignoriranje ni namerno.

Kadar me je katera namerno ignorirala, pa ji tega nisem omogočila: šla sem do nje, jo prijela in zahtevala, da me pogleda v oči. Ko enkrat dobiš eye contact, se da marsikaj zmenit - ker blesavi tile mali nisouser posted image .
Če Lejla še kar noče naredit, kar smo se zmenile, potem jo odnesem v drugo sobo in rečem, da lahko pride ven, ko bo hotela pospravit (navadno je pri njej to problem;). In ko jo položim na posteljo (sproti poberem igrače, če so na najini postelji, sicer bi se tam mirno zaigrala;), se zjoka in jo vprašam, če je za, da se zmeniva - je za in potem sodelujemo. To je to. Nič strašnega. Res pa je, da obe vesta, da če se nekaj zmenimo, ne bova popustila - doslednost se resnično obnese.

Parkrat ko je bilo kaj resnično nesprejemljivega (recimo letos na morju je Lejla začela Ronjo grist in tega ne bom dopušala pa pika!), pa sem bila bolj ostra. Ker se Lejla ni hotela zmenit, sem jo držala v naročju in se je drla in zganjala histerijo vsaj 10 min. na polno, pa potem še nekaj časa... Vse skup je trajalo več kot pol ure. Ampak ni šans, da bi takrat popustila. Držala sem jo tako trdno, da me ni mogla brcnit in ji povedala, da je niti pod razno ne mislim spustit, dokler se ne zmeniva. Na koncu sem bila čist mokra in zadevo sva morali ponovit še 1x v malo milejši obliki, ampak mala je nehala gristuser posted image . Je ugotovila, da tu pa ni pardona.

Ker to je pa res ne! Pretepali se ne bomo in pika! Midva se ne, midva ne tepeva njiju in tudi onidve se lahko drugače zmenita - ker se znata. Nočem, da se potem tudi, ko se L. heca, R. res boji in potem beži pred njo ali pa da bi jo nazaj kresnila - to se mi tudi ne zdi način, da se mi bosta pretepali, ko je jači...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako reagirate ko vas otrok ne posluša
11.9.2011 15:13:48   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

če te ne posluša, je zelo simple - počepneš da si "face to face" z njim in zahtevaš da te gleda v oči, ko mu govoriš.



Jaz isto naredim. Naša tavečja je pogosto v svojem svetu, včasih se tudi naredi, da ne sliši. Takrat stopim pred njo, jo primem za glavo, da me pogleda v oči in govorim.

Kar se tiče lulanja, gresta obe preden gresta v posteljo, tamala (2,5 let) pa gre obvezno pol še enkrat ampak ker res kar dosti lula, ji pustim. Popijeta pa ko sta že v postelji še vsaka požirek vode in pol je to to.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako reagirate ko vas otrok ne posluša
11.9.2011 16:24:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: 2srcka
Zanima me kako reagirate v situaciji, ko vas otrok ne posluša oz. vas sploh ne sliši četudi mu že peto poveste nekaj?

Ugasnem jima računalnik/Play-station/TV... in potem "čudežno" takoj vse slišita.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako reagirate ko vas otrok ne posluša
12.9.2011 17:06:43   
Petka09
Hehe, prav nasmehnila sem se, ker očitno vsi 2,5 (ok, veliko njih) pred spanjem še obvezno dodatno lulat, spit kak požirek vode, mami počohaj me... user posted image .

No, naša bo 2,5 let stara in je mogoče pri tako mali še težko doseči, da bo res skoncentrirano poslušala. Je pa res, da ko je njej nekaj v interesu, bo ultra pametna in poslušna, ko pa jaz nekaj hočem (pa če ji ni po volji oz. je ne zanima) pa se dela kot da ne sliši...  totalno ignorira in dela svoj posel user posted image . No, in pri naši pali to, da ji recimo potem bolj glasno povem, pa jo pokličem po imenu in rečem naj me  posluša. Ok, seveda s tem ne dosežem nič (večinoma user posted image ), zato se poslužujem, da rečem: V redu, če ne boš to pa to, potem ne boš gledala Nodija potem... Ali pa, če ne boš to pa to, ne dobiš bombona.... V glavnem, nekaj ji prepovem, kar ji je tisti trenutek ljubo oz. za kar vem, da bo želela počet čez nekaj časa. Potem pa "čudežno" sliši in uboga.

V glavnem, ko me ona da "na ignore", jaz samo omenim, da česa NE BO dobila oz. se nekaj kar bo hotela NE BO zgodilo in se "ušesa res čudežno prečistijo" user posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?