|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se obnašajo vaši sedemletniki (skoraj ...
4.6.2010 12:01:41   
staši
Danes se je moj dan začel že ob sedmih z kričanjem ...
Naš sedemletnik in pol (novembra bo imel osem let )ne ve kje se ga glava drži ..
V šoli je priden ,učiteljica ga pohvali samo da pri reševanju nalog je malo prehiter zato so potem napake ,drugih težav lahko rečem da ni razen tega da mi hodi iz šole umazan kot pujs ,vsak dan mu v peresnici kaj manjka in vedno so drugi krivi nikoli on ...
Doma ne uboga nič ,vse moraš ponovit stokrat ,sami izgovori ,pa vse se zgovarja na sestro ki ima enajst let in stalno mu z možem govoriva da ne more počet istih stvari kot  ona ker je mlajši potem pa se razjezi pa joka ,pregovarja v bistvu se krega in kriči .
Ko je bil mlajši je bil velikokrat bolan ,pa operacije in takrat seveda je bila vsa pozornost na njem tako doma kot v šoli ,ko je šel v drugi razred sva morala k psihologinji ker ni hotel v šolo ...še zdaj točno ne vem kaj je bil vzrok ..rekla je da ima zelo slabo razvito samozavest in da ga moramo mi pri tem vspodbujat da jo razvije (da ga hvalimo ,da ga imamo radi ,skratka da je najboljši od vseh )to je nekaj časa bilo v redu potem pa smo opazili da je mulc to začel izkoriščevat ,...vse kar je naredil narobe doma al pa v šoli ni nikoli on kriv ,samo drugi tudi učiteljica je kriva da ima on tako neurejen zvezek ...
Primer tudi da hodiva k logopedinji zaradi glasu in ga ne more prehvalit kako je priden da malo takih otrok ki res se vidi da dela redno vaje ...sam da bi ona vedla kolko energije in glasa jaz zgubim ko je treba te vaje vsak dan delat po pol ure ...dokler ga jaz pripravim da se sploh  vsede na stol rabim petnajst minut potem pa zanalašč dela narobe pa ga parkrat opozorim pa na koncu seveda popenim sam ne popustim in mora nardit stvar do konca in njega to ne zanima da mu jaz ne bom popustila in da bo kar  šel ..in to je pri vsaki stvari ne samo ko vaje dela ...ne razumem zakaj si ne zapomni da mu jaz ne bom popustila in da hočem da je stvar narejena do konca ...drugače je zelo nežen fantek ,tudi zelo rad se pocrklja pri meni in možu ,ponoči tudi še vedno pride spat k nam in tudi to ne vem kako naj rešim ...
Skratka vidim da sem napisala cel spis in res ne vem kako naj ga vzgajam ...pa še to prebrala sem knjigo Angeli iz nebes ..dvakrat ...probala ..ni šans ne pomaga ...

< Sporočilo je popravil staši -- 4.6.2010 12:04:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
5.6.2010 20:50:34   
Rožica I
Moj je 8 in par mesecev in je, baje user posted image , zahteven otrok po meni.
V glavnem se trudim (in moram reči, da sem kar uspešna ob tem), biti DOSLEDNA. Karkoli rečem, mora tako tudi biti in otrok to dobro ve. Povem mu, da ga imam najraje na svetu, ampak da ne dovolim, da ne uboga/se norčuje/ignorira/"zeza u mozak"...Skratka ga tudi kaznujem (z odvzemom najljubše igrače za dan, dva ali ne dovolim obiska pri prijatelju...), čemur obvezno sledi pogovor- povem razloge in posledice- potem ima on besedo- da pove vse, kar se mu zdi. V glavnem, spodbujam ga, da pove z besedami, kar ga muči/da je, recimo, tečen, slabe volje in ne z razgrajanjem ali nagajanjem.
Najraje imam, kadar prisostvuje kakšni naključni sceni drugega otroka in sam opisuje, kako se tisto dete obnaša user posted image .
V glavnem, trudim se iz petnih žil, da mu dopovem in da realiziram, da nam mora vsem v družini biti prijetno skupaj. V glavnem razume, vendar je to dnevno mukotrpno delo user posted image .
Po moje, tvoj sin izkorišča preteklo situacijo (operacije) in temu moraš narediti konec. Kako? Težko, ampak verjetno se da user posted image .  
Postavite mu jasne, trdne meje. Povej mu, da na srečo več ni bolan, in da se mora soočiti s posledicami svojih dejanj- kadar kaj všpiči, ga tako dolgo sprašuj, zakaj bi bila učiteljica kriva za popackan zvezek, da pride sam do tega, da je sam krivec. In da ni narobe delat napake, ker se nekaj naučimo ob tem- da pa je vsekakor slabo napake ponavljat. Izpostavi njegove dobre lastnosti in mu razloži, kako je normalno, da imamo tudi slabe lastnosti, ampak da jih s trudom lahko popravimo. Da so vsi otroci takšni- s slabimi in dobrimi momenti.
In predvsem mu vbij v glavo, da ga imaš zmeraj rada- tudi ko je najbolj tečen in neznosen. Ampak, da je predvem zanj ok, da se to ne ponavlja prepogosto, ker bo celo življenje preživel med ljudmi in da se je pač treba prilagajat in gledat tudi na druge.
Dosti živcev in volje user posted image ! Sicer pa, kot pravijo- mali otroci, male skrbi - veliki otroci, velike skrbi user posted image .

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
6.6.2010 2:54:42   
polma
Scrkljan otrok ali ne scrkljan-nima veze! Če ste mu namenjali preveč pozornosi zaradi zdravja- nima veze! zdj je situaija taka, kot je in-če sta se vidva z možem odločila vpeljat spremembe v vzgojo sina, potem stojta za svojimi odločitvami. Vse je stvar dogovora... vidva vodita to igro, ne pa on. Kot rečeno, postavita mu meje, zahteve...ki sta jih določila vidva skupaj, pa bo počasi začel upoštevati "ukaze", ki se mu trenutno zdijo bljak.
tako je z otroki...doslednost jih pomirja...user posted image


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
7.6.2010 18:38:50   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: polma

Scrkljan otrok ali ne scrkljan-nima veze! Če ste mu namenjali preveč pozornosi zaradi zdravja- nima veze! zdj je situaija taka, kot je in-če sta se vidva z možem odločila vpeljat spremembe v vzgojo sina, potem stojta za svojimi odločitvami. Vse je stvar dogovora... vidva vodita to igro, ne pa on. Kot rečeno, postavita mu meje, zahteve...ki sta jih določila vidva skupaj, pa bo počasi začel upoštevati "ukaze", ki se mu trenutno zdijo bljak.
tako je z otroki...doslednost jih pomirja...user posted image



POdpis.

In seveda se vsi sedemletniki ne obnašajo tako. Moj 6 letnik se že ne. Pa tudi ta velik se nikdar ni tako vedel. Je pa poskušala to naša bejba. Veliko je seveda karakterno pogojenega, veliko je pa tudi to, kaj dopustiš. Ma ni šanse, da se pol ure z mano pregovarja - to se mi zdi nesmiselno - vsi bi bili nevrotični posledično, pa nič bolje se ne bi imeli. Zato se takoj odločim, ali bom otroku popustila ali bom nekaj speljala - in v tem primeru speljem takoj, ne čez tri ure. Pa kreganje pa kričanje....ja, mi je poznano, ampak to moraš ustavit, če ne boš žrtev nenehnih prepričevanj in parlamentiranj in okolišenj in poskusov speljanja neprimernih reči na svoj mlin. Zakaj pa to dopuščaš? Se počutiš slaba mama, če mu ne dovoliš da pove svoje - hočem reči, poslušaš kaj reče, ne pa kako reče? Toleriraš način zaradi vsebine, ker nisi zihr, da ni morda pa le upravičen počet reči, ki jih ta velik počne? Vzrok vsemu si potem v bistvu ti, ker nisi zihr v stvari a so ok ali ne. Ko boš zihr kaj je ok in kaj ne, tega enostavno ne boš tolerirala. Kričanje in dretje in "nategovanje" in prepiranje v vaši hiši se bo nehalo. Ko se boš ti odločila.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
7.6.2010 19:49:36   
staši
Gina po pravici, sem čakala tvoje mnenje ...user posted image
Jaz sem drugače stroga(ne mislim zdej stroga da stojim z palco za njim ,ampak zahtevam določene stvari ki morajo bit pri njegovih letih poštimane ) ..res moj mi dostikrat reče da sem žleht ker mu ne popustim in mislim da je tudi to problem ker mulc ima zadej zaščito ki ga zagovarja ...sej to ne da se vsakič vmeša v najino prerekanje sam kadar pa se takrat to tamali snema in ve za drugič ...no primer danes ..domača naloga ...za narisat ima vrtno gredico in me vpraša če mu pomagam in pridemo do solate ...pa sem mu rekla da solata je na vrtu da nej lepo vstane in gre pogledat pa do znal ,začne protestirat da on ne bo šel da mu morem jaz povedat kako solata zgleda ...ne ,in ne ...potem pa čuješ izjavo mojega možičkauser posted image "rad bi tebe videl pri njegovih letih če si vedla kako zgleda solata"ne sem rekla verjetno nisem vedla  sam takrat moji starši niso bili tako okupirani z našo šolo kot smo današnji starši ...no vseeno je na koncu obveljala moja in je šel na vrt pogledat ...sam namesto da bi ta naloga bila narjena v petih minutah smo jo delali pol ure ...
Je pa res tudi odvisno od karakterja ..starejša hči pri njegovih leti je čisto drugače razmišljala kot tamali sedaj ,pa isto jih vzgajaš pa so čisto kontra reakcije ...sej vem da je to samo obdobje samo ker pa smo že tukaj da si kej napišemo pa rada preberem tudi druge nasvete ....kmalu bodo počitnice in res komej čakam da sta malo doma ker imam kak dan da pride iz šole čisto podivjan ..Lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
7.6.2010 21:56:17   
Gina
Ja, to je čisto res, da lahko vzgajaš enako, pa bosta dva različna otroka še vedno ven prišla. Pri enem moraš veliko več energije vložit kot pri drugem, da stvar uspe. Sem pa prepričana, da je težje, če tvoj ne stoji za tabo, ampak ti reči ruši. Ker danes ti je stvar zrušil v bistvu. Jaz bi se recimo v roku prvih dveh minut odločila, a grem dol po solato ali ne. Če se mi ne bi dalo niti s ta malim bongat, niti ne bi bila preveč utrujena, bi šla prec sama dol po solato, vendar bi to naredila z dobro voljo in si vzela čas zanj. Če pa se mi resnično ne bi dalo, pa bi se najbrž odločila, da ne grem in pika. In potem niti ne bi dovolila, da se trikrat pritoži, ker bi že pri drugem jamranju tako grdo gledala, da bi mu bilo jasno, da če bo nadaljeval z nasiljem do mene, da bo ostal brez računalnika. Deluje, zihr. Najbrž se tvoj zaveda, da tudi če bo težil še pol ure, ne bo posledic, pri meni se pa zavedajo obratnega, da če bodo šli čez meje, bodo posledice. Je pa težko, meni je zelo težko povleči iz rokava kazen, ker se mi otrok vedno smili - kljub temu, da se jaz njemu ne smilim. Ampak ne glede na to moraš potegnit posledice, ker sicer bo šel še naprej vedno čez meje. Tudi če ti je težko moraš reagirat - imej pred očmi, da ti njega nič ne brigaš, ko hodi po tebi, in da to je hoja po tebi, če ti žnara in teži pol ure zaradi ene solatke za nalogo in da imaš pravico, da ti tega ne dela. Znat mora ločit kaj je res grozno in hudo in kaj je samo malo zoprno. Narisat solato je malo zoprno, ni pa katastrofa. Žnara, teži, tuli se nikdar ne, lahko se lepo prosi. Torej ko bo nekaj res rabil, mora znati to storiti na primeren način + ločit, kdaj gre za nekaj zelo hudega in kdaj za nekaj ne tako zelo groznega. Obojega se mora naučit. Razloži mu to, ko bo imel kazen, kaj pričakuješ od njega prihodnjič, kaj je sploh bilo narobe in kako lahko svoje doseže na primeren način oz. kako sprejet besedo ne, če tebi ni do tega, da ne greš dol risat solato, ker to ni katastrofa, ampak samo neprijetnost. Skratka, ne pustit da hodi po tebi.

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
8.6.2010 20:02:49   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: staši

Gina po pravici, sem čakala tvoje mnenje ...user posted image



Cool....., drugič pa takoj povej, da se ostali ne trudimo pisat litanji, ki nikogar ne zanimajo.

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
8.6.2010 21:41:51   
staši
ROŽICA ČE TE NE ZANIMA PA NE BERI ...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
9.6.2010 12:04:55   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: staši

ROŽICA ČE TE NE ZANIMA PA NE BERI ...


Nisi razumela mojega 2.posta na tej temi, zgleda user posted image .

Pravim, da sem se potrudila in ti napisala celo litanijo, ker sem hotela pomagat. 
Ker pa v moj virtualni bonton sodi zahvala oz sploh kakšna povratna informacija oz feedback, če že odprem temo- sem pač pričakovala to tudi od drugih. Torej, da ti več sodelujočih odgovori, ti pa hladnokrvno ziignoriraš naše poste- ne mu ne bu in pišeš, da pričakuješ post od določene uporabnice. Ni problem, tudi sama rada preberem Gino, pa Ronjo in še koga. Dosti raje kot večino ostalih. Vendar se vsaki posebej zahvalim za njen trud in prispevek.

Ampak to sem pač jaz. 
In ne morem zahtevat od kogarkoli, naj se vede, kot bi sama želela.
Lahko pa povem svoje mnenje o tem user posted image .


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
23.11.2010 10:44:57   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: staši
....ima zelo slabo razvito samozavest....
...pa še to prebrala sem knjigo Angeli iz nebes ..dvakrat ...probala ..ni šans ne pomaga ...

Preberi: Otrokovo osebnost gradimo z ljubeznijo in zaupanjem, še posebej spremno besedo Bogdana Žorža. potem ti bo jasno, zakaj tvoja knjiga in podobne "ne pomaga".

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 23.11.2010 10:46:04 >

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako se obnašajo vaši sedemletniki (skora...
23.11.2010 10:48:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I
..., da pričakuješ post od določene uporabnice.

Kaj ne zna uporabljati ZS?

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To storite, ko se otrok grdo obnaša
Kaj storiti, ko se otrok grdo obnaša? Ga kaznovati? Kričati nanj? Ne, strokovnjaki pravijo, da je v takšnih primerih naj...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?