|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako zgleda krst - načrt
4.12.2005 22:53:35   
m_m
Mene pa zanima, kako ste planirale krst.

Mi imamo "rezerviranega" in predvidenega samo kaplana, lahko pa si sami izberemo cerkev. Kako ste se odločili za kraj. Moji majo do sem uro in pol vožnje. Rada bi kako "lepo" cerkev. Tako mal bolj posebno, da ko že not prideš, da ti je fajn, že na pogled. 

Kdaj še ne vemo, ker nam bo sporočil datum naknadno. Verjetno, ko se otopli.

Kakšen je bil vaš "načrt" dogodkov. Ne bi rada, da se samo zberemo, opravimo obred in gremo na kosilo. Povabljencev ne bo veliko. Ožji družinski člani, pa bi veeno rada, da se mamo fajn.

Kaj vse pride v upoštev pri programu? A se da obred kako prirediti ali je ustaljena ceremonija brez možnosti sprememb. Pa potem po obredu... Torto bom tak sama naredla, kakega angelčka verjetno. Za ansambel najet nas bo premalo. Kakšna družabna igrica, da hitreje mine čas... ob kosilu mogoče, pri mizi. Pa ne take ko so na porokah. Pa da se da malčka vključit (takrat bo že skoraj leto stara).

Rada bi zanimiv, malo drugačen krst.




_____________________________

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako zgleda krst - načrt
8.12.2005 22:49:24   
m_m
A pol mi nobena ne more nič povedat?

Lepo prosim user posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako zgleda krst - načrt
9.12.2005 5:38:21   
MB
Krst je zakrament in kot tak ima ustaljen obred, ki se ne spreminja. Lahko poteka med mašo ali kot samostojen obred. Cerkev je običajno "domača", seveda pa lahko izbiraš. Vendar ni nujno, da bodo v vsaki hoteli opraviti krst.
Iz povedanega sklepam, morda pa se motim, da je zate bolj pomemben "ovitek" od vsebine. Enoletni otrok ne more "aktivno" sodelovati. Lahko samo poskrbiš, da ne bo praznovanje prenaporno zanjo.
Lep pozdrav

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako zgleda krst - načrt
10.12.2005 6:33:22   
Anonimen
Jutro!

Najprej sem napisala en verz, kjer sem bodočo botrco spraševala, ali bi bila botrca mojemu sinu in dodala darilce, ki sva ga sama napravila.
Kasneje sem se v najbljižji cerkvi po telefonu pozanimala kdaj bi lahko prišla sama na dogovor za svet zakrament. Ko sem prišla na vrsto, sem dala podatke vseh nas(otroka, očeta, mene, botrce) in sva določila datum in uro ter si izmenjala maile, za vsak slučaj, če bi prišlo kaj vmes.
Z botrco smo se sestali dva dni pred krstom pri G.župniku. Caa. 2 urci smo bili tam. Nam je vse razložil in povedal kako bo potekalo in najine želje je tudi uošteval, kakšen potek bi naj bil. Zelo lep razgovor je bil.

Gostje so prišli 2 uri pred odhodom v cerkev k nama. Sva jih pogostila z kanapeji, pijačko, kavico, darila so se odpirala...v cerkvi smo opravili svoje kar hitro. Bili smo sami v cerkvi. Slučaj pač.  Odpeljali smo se na kmečki turizem, kjer smo jedli, pili, se zabavali, otroci pa so se naigrali.
Kasneje smo odšli domov z lepimi spomini.

(odgovor članu MB)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako zgleda krst - načrt
11.12.2005 19:34:44   
m_m
Iiii Gekko, tole za botrco mi je fajn user posted image  Drugac pa hvala za tele info. Si bom vse lazje predstavljala.

Seveda mi je pomemben ovitek MB (kot pri vsakem praynovanju...), ker obreda pac ne poznam (svojega se ne spomnem) in kaksen bo pac bo, vseeno pa me zanima pri katerih stvareh imam kaj besede.

_____________________________

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako zgleda krst - načrt
14.12.2005 7:03:28   
Blink1
Ojla

Midva sva izbrala kar mariborsko stolnico, ker mi je nekako najbolj všeč. Dobili smo se kar pred cerkvijo. Krst je bil po maši (smo imeli srečo, da je Neja spala). Po maši je vse skupaj trajalo kakih 15 minut. Potem je bila ura itak že ena, pa smo se vsi odpeljali v restavracijo, kjer smo se najedli in načvekali. Potem pa domov.

Aja...krst smo imeli 19.12. lani.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako zgleda krst - načrt
14.12.2005 13:54:32   
urbancek
Pri nas imamo krst čez dober teden in bo zgledalo približno tako:
ob 11 je krst v domači cerkvi. Med potjo k cerkvi, starši dajo prvemu, ki ga srečajo pletenico in denar, da otrok ne bo lačen in reven. Po krstu pa gremo z vso žlahto tokrat domov, ker je ravno Božič in se ne spodobi, da se ta dan hodi po gostilnah, pa še ta mala dva sta premajhna (21 in 2 meseca). Bomo pa imeli namesto kosila (ker ga niti približno ne bom imela čas skuhat) le narezek, sladkarije, potico in torto pa seveda na pijačo ne smemo pozabiti. Mogoče bomo povabiti tudi župnika, če bo hotel priti.
Nič ne bomo komplicirali, kako se bo izteklo pa poročam, ko bo za nami.

Lp in naj se vam lepo izteče

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako zgleda krst - načrt
17.12.2005 11:41:31   
chips
Koliko pa so stari user posted image ko naj bi bil krst???

_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako zgleda krst - načrt
18.12.2005 16:33:17   
urbancek
To je stvar odločitve staršev. Včasih so jih krstili takoj, ko so prišli iz porodnišnice oz. ko so se rodili doma. Starost otroka ni pomembna. Naš bo na primer star 2,5 meseca. Poznam pa tudi primere, ko so bili otroci že starejši. Od moje sestre je otrok že hodil.

LP

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako zgleda krst - načrt
18.12.2005 17:11:47   
Udb
Mi smo imeli krst včeraj. Zbrali smo se pri nas doma, nato šli skupaj do cerkve (smo čisto zraven), sledil je obred, potem smo šli na kosilo! Je bilo lepo! Naš malček je vse skupaj prespal - aja star je pa 8 tednov.

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako zgleda krst - načrt
18.12.2005 19:16:53   
Anonimen
Mogoče bi najeli kakšnega čarovnika ali pa klovna? Po moje bi bila lepa popestritev user posted image

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako zgleda krst - načrt
27.12.2005 12:53:26   
lelaval
Albina, pa saj  nima rojstnega dneva. user posted image user posted image
Mi bomo našo pupo krstili januarja - takrat bo stara dobrih 7 mesecev. Prisotni pa bomo samo midva z otroci, moj brat z družino, ker bo boter ter tast z v.d. taščo oz. v.d. mačeho. Prave tašče ne bo, ker je šla  - hvalabogu user posted image user posted image user posted image  - se ločujeta in sploh nima  stikov ne z tastom, ne z user posted image ( kaka mati), za otroke - vnuke pa tudi ne vpraša. Povabljena je tudi moja mama, za katero pa vem, da ne bo prišla, ker ima ful čudne finte, ko gre zame. user posted image user posted image user posted image .
Skratka - krst bo v soboto-da ni maše in take gužve ko v nedeljo, po krstu pa v gostilno na kosilo. Že zdaj vem da bo super. user posted image user posted image
Na krste strejših sva povabila vso žlahto, prijatelje in smo bili v cerkvi ter še doma. Pa z vsemi se ne moreš ukvarjat naenkrat, pa pedinat  jih,...
Smo raje manjštevilčni, pa bo toliko lepše. user posted image user posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?