|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kazen za 2-letnika
30.1.2011 13:34:38   
suzanica
Živjo. Kako vi kaznujete svoje malčke? Včasih počne kar ve, da ni prav in to namerno počne. Npr. zleze na mizo in se smeji. Pa mu razložim, da lahko dol pade, se poškuduje,... Ampak se smeji in naredi isto. Gre za nekakšno stanje razposajenosti. Kako ravnate takrat??? Ponavadi skušam preusmeriti pozornost, vendar vedno ne uspem. Dobrodošli nasveti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kazen za 2-letnika
30.1.2011 13:43:43   
Precious
najprej razložim zakaj se nečesa ne sme. Če še ponovi gre sedet v sosednjo sobo .

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kazen za 2-letnika
30.1.2011 14:03:47   
miapia
Stokrat razložiš, sto enkrat gre pa za kazen v sobo, dokler joka ni konec.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kazen za 2-letnika
30.1.2011 19:24:32   
kat007
joj miapia, to ni dobro:stotic! ubogat te mora na drugo, max tretjo besedo. ce ponavljas kar v eno, te nikoli ne bo jemal resno in bos vedno vrescala nestetokrat, on te bo pa ignoriral, kr bo vedel, da ima se cas preden bos reagirala

jst ukrepam takole: (malo bolj strog glas): **** dol z mize! NIC.
Dol z mize ali pa gres v sosednjo sobo. NIC
Brez besed pograbim kricaca in nesem v sosednjo sobo.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kazen za 2-letnika
30.1.2011 19:54:34   
Katy78
Ko prvič rečem, da ne sme, počepnem k njemu in mu tudi razložim zakaj ne sme. Če ne zaleže, ponovim še 1x, maksimalno 2x, potem ga pa od tam odstranim. Pri stvareh, ki so zanj nevarne, z otrokom ne parlamentiram. Seveda sledi užaljen jok ampak se pa hitro pomiri ker dobro ve, da z jokom ne bo dosegel nič.
Poleg tega nisem pristaš tega, da se otroku vedno preusmerja pozornost. Pri stvareh, ki so zanj nevarne, mora otrok dojeti, da določene stvari pač ne sme. In po moje tega ne dosežeš s tem, da hitiš ugotavljat s čim bi ga lahko zamotil. Itak ni prvič slišal da npr. ne sme plezati na mizo ampak mu je bilo to že večkrat povedano. Saj ne rečem, ko je bil še manjši, tam okoli enega leta ali pa še manjši, sem tudi jaz največkrat preusmerjala pozornost, zdaj je pa že toliko velik, da dobro ve, kaj sme in kaj ne sme in zato se preusmerjanja pozornosti v takih primerih ne poslužujem več. Itak pa da izzivajo. user posted image  Pri nas se tako nagajivo zraven smeji ko se spravi k nečemu, za kar zelo dobro ve, da ne sme...

Še glede kazni: pri nas se kakšnih kazni zaenkrat še ne poslužujemo, ker zgoraj opisano dobro funkcionira. Tudi ohlajanja v drugi sobi se ne gremo.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 30.1.2011 20:03:27 >

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kazen za 2-letnika
30.1.2011 20:04:29   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: kat007

jst ukrepam takole: (malo bolj strog glas): **** dol z mize! NIC.
Dol z mize ali pa gres v sosednjo sobo. NIC
Brez besed pograbim kricaca in nesem v sosednjo sobo.



To taktiko uporablamo tudi mi - gre stat v kot, dokler se ne neha dretuser posted image  Pa zdej že ve da sem res jezna če omenim kot, tko da se dotikrat zgodi da popusti takoj ko rečem kotuser posted image

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kazen za 2-letnika
30.1.2011 23:11:07   
roberta
ma, že kar dlake mi grejo po konci, ko spet kje vidim "preusmeritev pozorosti". Ni za vse dobra ta "preusmeritev pozornosti". Ja, ok, včasih prav pride, v situacijah, ko otrok tečnari za nekaj brez veze , načeloma pa, vsaj jaz tako mislim, je bolj pametno drugih vzgojnih praksah poseči. 

Skratka, če ti skače po mizi (in je to nevarno, pa čeprav je on v "razposajeni volji"), potem ga odločno primi in postavi dol. Spusti se do njegovih oči in mu jasno, glasno in resno povej, da se to ne dela, ker je to nevarno in ker TI to ne dovoliš. Če ponovi, ponovi še ti in mu ob tem zagrozi, kaj bo, če ne bo ubogal. Če ponovno ponovi, so pa tu dejanske kazni (in ne preusmeritev pozornosti - ker s tem mu nisi sporočila nič drugega kot to, da se nočeš ukvarjati z zadevo, kjer on noče sodelovat - pa naj bo kakršenkoli razlog že - tudi če je razposajenost). Kazni za 2-letnika: pri nas palijo risanke. Če ne boš ubogala, zvečer ne bo risanke pred spanjem. Ne vem pa, kaj je tvojemu sinu tisto "res pomembno". Ti govotovo veš in zagrozi mu s odvzemom tega. Gotovo bo uspelo. Saj vendar govorimo o 2-letniku.

Pa malo odločnosti v roke!. Ti si mama. Ti poveš, kaj lahko in kaj ne. Ti odločaš o vsem pomembnem v njegovem življenju - od tega, kje bo hodil (pločnik ali cesta), kje bo skakal (po mizi ali tleh), kaj bo jedel (sam cukr ali tut kaj sadja) - to so sam primeru... ne se obesit na to. Kar hočem povedat je to, da ni vedno potrebno, da otrok razume, zakaj je tako kot rečemo mi starši. Ene stvari oni ne morejo razumet. Dobro pa je, da razumejo, da če mama odloča, mama odloča. Pa se lahko oni na glavo postavijo, pa bo še vedno tako kot rečemo starši. 

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kazen za 2-letnika
31.1.2011 21:49:42   
polma
Imam 2,5letnika. Kaznujem ga malokrat. V primeru, kot si ga opisala, mu povem, da je na mizi nevarno. Samo enkrat. Naslednjič povzdignem glas. Če se ne spoka dol z mize ga nič kaj nežno primem in ga dam na tla. Če bi se jokal, bi ga ignorirala.
Mislim, da se otroke kaznuje malokrat, pa raje večkrat zahteva da naredijo tisto, kar se jim reče. Iz prakse in opazovanj drugih vem, da je to boljši sistem, sploh pri tako živih in radovednih fantkih, kot je naš.
Preusmerjanje pozornosti pa mislim, da je neumno, pa tvoj sinek tudi očitno ni tako naiven, da ne opazi da ga hočeš nafarbat. Očitno je zelo brihten, če se ti smeji, ko mu razlagaš naj gre vendar z mize dol, saj te je slišal rečt da je to nevarno, že nekajkrat. Sori, ne jemnlji tega osebno, ampak jaz resnično verjamem, da otroci niso bedasti. Konec koncev imajo odprte oči za stvari, ki jih mi sploh več ne opazimo. A je že kdaj padel in se poškodoval, da bi razumel kaj mu dopoveduješ? To je tako kot moj sin-šele odkar se mi je vnelo uho in ga je fejst bolelo, brez besed dovoli da mu umijem nosek s fiziološko. Do prejšnjega tedna je vsakič tulil. zdaj je pa mir. V bistvu sem komaj čakala, da se mu končo vname uho user posted image .
hočem rečt-ne dopoveduj mu, ampak zahtevaj.


< Sporočilo je popravil polma -- 31.1.2011 22:04:45 >


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kazen za 2-letnika
1.2.2011 9:23:31   
Čebel@
moja bo čez par dni stara 2 leti in je zaenkrat bila le 2x kaznovana...najprej 3x opozorim in če ne zaleže,najprej zagrozim s stolčkom(ima ga v svoji sobi in ga ne upa niti prestaviti)-zdej zaleže če že stol omenim....ko je pa 1. šla sedet jo pa nisem pustila jokat dokler se ni sama umirila,ampak sem šla po eni minuti k njej,ji razložila zakaj je bila tam,jo objela,mala mi je mogla dat lupčka in takrat se je tudi takoj pomirila

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kazen za 2-letnika
15.2.2011 9:25:11   
lananai
Midva jo pošljeva v posteljo. Zdaj že točno ve - če rečeva "kar v postlo pejd!", leti med jokom tja. Potem jo pustiva nekaj časa tam, kjer se kako minutko joka. Greva do nje in jo vprašava, če bo npr. pospravila igračke (še kdaj udarila mamico, mucka, nalašč metala igrače ob tla,...) in če pove, da bo pridna, lahko pride ven. Potem jo objameva in ji še 1x lepo poveva, da ne sme bit lumpa.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kazen za 2-letnika
15.2.2011 9:37:50   
sunny24
Pr naši ne pali nič...Ona si kar sama da kazen in gre v kot...user posted image   Edino kar pali je da jo dava na ignore... 

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kazen za 2-letnika
15.2.2011 9:41:19   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: roberta

ma, že kar dlake mi grejo po konci, ko spet kje vidim "preusmeritev pozorosti". Ni za vse dobra ta "preusmeritev pozornosti". Ja, ok, včasih prav pride, v situacijah, ko otrok tečnari za nekaj brez veze , načeloma pa, vsaj jaz tako mislim, je bolj pametno drugih vzgojnih praksah poseči. 

Skratka, če ti skače po mizi (in je to nevarno, pa čeprav je on v "razposajeni volji"), potem ga odločno primi in postavi dol. Spusti se do njegovih oči in mu jasno, glasno in resno povej, da se to ne dela, ker je to nevarno in ker TI to ne dovoliš. Če ponovi, ponovi še ti in mu ob tem zagrozi, kaj bo, če ne bo ubogal. Če ponovno ponovi, so pa tu dejanske kazni (in ne preusmeritev pozornosti - ker s tem mu nisi sporočila nič drugega kot to, da se nočeš ukvarjati z zadevo, kjer on noče sodelovat - pa naj bo kakršenkoli razlog že - tudi če je razposajenost). Kazni za 2-letnika: pri nas palijo risanke. Če ne boš ubogala, zvečer ne bo risanke pred spanjem. Ne vem pa, kaj je tvojemu sinu tisto "res pomembno". Ti govotovo veš in zagrozi mu s odvzemom tega. Gotovo bo uspelo. Saj vendar govorimo o 2-letniku.

Pa malo odločnosti v roke!. Ti si mama. Ti poveš, kaj lahko in kaj ne. Ti odločaš o vsem pomembnem v njegovem življenju - od tega, kje bo hodil (pločnik ali cesta), kje bo skakal (po mizi ali tleh), kaj bo jedel (sam cukr ali tut kaj sadja) - to so sam primeru... ne se obesit na to. Kar hočem povedat je to, da ni vedno potrebno, da otrok razume, zakaj je tako kot rečemo mi starši. Ene stvari oni ne morejo razumet. Dobro pa je, da razumejo, da če mama odloča, mama odloča. Pa se lahko oni na glavo postavijo, pa bo še vedno tako kot rečemo starši. 


AMEN.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kazen za 2-letnika
15.2.2011 9:47:22   
ZARA
Sunny. Pri nas je palilo, da je morala pri miru sedet. V bistvu še zdaj pali.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kazen za 2-letnika
17.2.2011 21:58:34   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Ko prvič rečem, da ne sme, počepnem k njemu in mu tudi razložim zakaj ne sme. Če ne zaleže, ponovim še 1x, maksimalno 2x, potem ga pa od tam odstranim. Pri stvareh, ki so zanj nevarne, z otrokom ne parlamentiram. Seveda sledi užaljen jok ampak se pa hitro pomiri ker dobro ve, da z jokom ne bo dosegel nič.
Poleg tega nisem pristaš tega, da se otroku vedno preusmerja pozornost. Pri stvareh, ki so zanj nevarne, mora otrok dojeti, da določene stvari pač ne sme. In po moje tega ne dosežeš s tem, da hitiš ugotavljat s čim bi ga lahko zamotil. Itak ni prvič slišal da npr. ne sme plezati na mizo ampak mu je bilo to že večkrat povedano. Saj ne rečem, ko je bil še manjši, tam okoli enega leta ali pa še manjši, sem tudi jaz največkrat preusmerjala pozornost, zdaj je pa že toliko velik, da dobro ve, kaj sme in kaj ne sme in zato se preusmerjanja pozornosti v takih primerih ne poslužujem več. Itak pa da izzivajo. user posted image  Pri nas se tako nagajivo zraven smeji ko se spravi k nečemu, za kar zelo dobro ve, da ne sme...

Še glede kazni: pri nas se kakšnih kazni zaenkrat še ne poslužujemo, ker zgoraj opisano dobro funkcionira. Tudi ohlajanja v drugi sobi se ne gremo.

Razmišljam in ravnam popolnoma tako kot ti user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kazen za 2-letnika
17.2.2011 22:56:04   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09


IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Ko prvič rečem, da ne sme, počepnem k njemu in mu tudi razložim zakaj ne sme. Če ne zaleže, ponovim še 1x, maksimalno 2x, potem ga pa od tam odstranim. Pri stvareh, ki so zanj nevarne, z otrokom ne parlamentiram. Seveda sledi užaljen jok ampak se pa hitro pomiri ker dobro ve, da z jokom ne bo dosegel nič.
Poleg tega nisem pristaš tega, da se otroku vedno preusmerja pozornost. Pri stvareh, ki so zanj nevarne, mora otrok dojeti, da določene stvari pač ne sme. In po moje tega ne dosežeš s tem, da hitiš ugotavljat s čim bi ga lahko zamotil. Itak ni prvič slišal da npr. ne sme plezati na mizo ampak mu je bilo to že večkrat povedano. Saj ne rečem, ko je bil še manjši, tam okoli enega leta ali pa še manjši, sem tudi jaz največkrat preusmerjala pozornost, zdaj je pa že toliko velik, da dobro ve, kaj sme in kaj ne sme in zato se preusmerjanja pozornosti v takih primerih ne poslužujem več. Itak pa da izzivajo. user posted image  Pri nas se tako nagajivo zraven smeji ko se spravi k nečemu, za kar zelo dobro ve, da ne sme...

Še glede kazni: pri nas se kakšnih kazni zaenkrat še ne poslužujemo, ker zgoraj opisano dobro funkcionira. Tudi ohlajanja v drugi sobi se ne gremo.

Razmišljam in ravnam popolnoma tako kot ti user posted image


Popolnoma enako pri nas user posted image !!!

Dodala bi samo še to, da je to "ohlajanje v drugem prostoru" lahko prej škodljivo kot koristno - glede na KARAKTER otroka.
Pri nas vem, da ne bi palilo, ker je hčerka (2 leti) občutljive in nežne sorte in se moramo vzgojnih ukrepov lotevati malce drugače. S tem mislim na to, da ni pretirano svojeglava in večinoma vse dosežemo s pogovorom oz. da se ji jasno pove kaj sme in kaj ne.
Ko pa jo primejo muhe, pa ravnam tako kot sem citirala zgoraj.

Btw: Urska09, long time no see user posted image . Sem tudi sama bolj malo tu...

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kazen za 2-letnika
17.2.2011 23:18:35   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: roberta

ma, že kar dlake mi grejo po konci, ko spet kje vidim "preusmeritev pozorosti". Ni za vse dobra ta "preusmeritev pozornosti". Ja, ok, včasih prav pride, v situacijah, ko otrok tečnari za nekaj brez veze , načeloma pa, vsaj jaz tako mislim, je bolj pametno drugih vzgojnih praksah poseči. 

Skratka, če ti skače po mizi (in je to nevarno, pa čeprav je on v "razposajeni volji"), potem ga odločno primi in postavi dol. Spusti se do njegovih oči in mu jasno, glasno in resno povej, da se to ne dela, ker je to nevarno in ker TI to ne dovoliš. Če ponovi, ponovi še ti in mu ob tem zagrozi, kaj bo, če ne bo ubogal. Če ponovno ponovi, so pa tu dejanske kazni (in ne preusmeritev pozornosti - ker s tem mu nisi sporočila nič drugega kot to, da se nočeš ukvarjati z zadevo, kjer on noče sodelovat - pa naj bo kakršenkoli razlog že - tudi če je razposajenost). Kazni za 2-letnika: pri nas palijo risanke. Če ne boš ubogala, zvečer ne bo risanke pred spanjem. Ne vem pa, kaj je tvojemu sinu tisto "res pomembno". Ti govotovo veš in zagrozi mu s odvzemom tega. Gotovo bo uspelo. Saj vendar govorimo o 2-letniku.

Pa malo odločnosti v roke!. Ti si mama. Ti poveš, kaj lahko in kaj ne. Ti odločaš o vsem pomembnem v njegovem življenju - od tega, kje bo hodil (pločnik ali cesta), kje bo skakal (po mizi ali tleh), kaj bo jedel (sam cukr ali tut kaj sadja) - to so sam primeru... ne se obesit na to. Kar hočem povedat je to, da ni vedno potrebno, da otrok razume, zakaj je tako kot rečemo mi starši. Ene stvari oni ne morejo razumet. Dobro pa je, da razumejo, da če mama odloča, mama odloča. Pa se lahko oni na glavo postavijo, pa bo še vedno tako kot rečemo starši. 


AMEN.

2x amen!

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kazen za 2-letnika
21.2.2011 12:34:11   
annya
Naša pupa bo maja stara 2 leti in tudi za "kazen" uporabljamo -kot-.... oz. smo ga ene 2x zdaj pa ko pride do kakšne take situacije ji samo omenim da če ne bo pridna gre v kot čičat pa je zadeva rešena-takoj uboga. Za 1x!!

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
21.2.2011 12:55:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu annya)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kazen za 2-letnika
21.2.2011 14:31:22   
HuAnita
Pa malo odločnosti v roke!. Ti si mama. Ti poveš, kaj lahko in kaj ne. Ti odločaš o vsem pomembnem v njegovem življenju - od tega, kje bo hodil (pločnik ali cesta), kje bo skakal (po mizi ali tleh), kaj bo jedel (sam cukr ali tut kaj sadja) - to so sam primeru...
IZVIRNO SPOROČILO: Otika


IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: roberta

ma, že kar dlake mi grejo po konci, ko spet kje vidim "preusmeritev pozorosti". Ni za vse dobra ta "preusmeritev pozornosti". Ja, ok, včasih prav pride, v situacijah, ko otrok tečnari za nekaj brez veze , načeloma pa, vsaj jaz tako mislim, je bolj pametno drugih vzgojnih praksah poseči. 

Skratka, če ti skače po mizi (in je to nevarno, pa čeprav je on v "razposajeni volji"), potem ga odločno primi in postavi dol. Spusti se do njegovih oči in mu jasno, glasno in resno povej, da se to ne dela, ker je to nevarno in ker TI to ne dovoliš. Če ponovi, ponovi še ti in mu ob tem zagrozi, kaj bo, če ne bo ubogal. Če ponovno ponovi, so pa tu dejanske kazni (in ne preusmeritev pozornosti - ker s tem mu nisi sporočila nič drugega kot to, da se nočeš ukvarjati z zadevo, kjer on noče sodelovat - pa naj bo kakršenkoli razlog že - tudi če je razposajenost). Kazni za 2-letnika: pri nas palijo risanke. Če ne boš ubogala, zvečer ne bo risanke pred spanjem. Ne vem pa, kaj je tvojemu sinu tisto "res pomembno". Ti govotovo veš in zagrozi mu s odvzemom tega. Gotovo bo uspelo. Saj vendar govorimo o 2-letniku.

Pa malo odločnosti v roke!. Ti si mama. Ti poveš, kaj lahko in kaj ne. Ti odločaš o vsem pomembnem v njegovem življenju - od tega, kje bo hodil (pločnik ali cesta), kje bo skakal (po mizi ali tleh), kaj bo jedel (sam cukr ali tut kaj sadja) - to so sam primeru... ne se obesit na to. Kar hočem povedat je to, da ni vedno potrebno, da otrok razume, zakaj je tako kot rečemo mi starši. Ene stvari oni ne morejo razumet. Dobro pa je, da razumejo, da če mama odloča, mama odloča. Pa se lahko oni na glavo postavijo, pa bo še vedno tako kot rečemo starši. 


AMEN.

2x amen!



3. amen!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kazen za 2-letnika
21.2.2011 15:47:32   
ČebelicaMaja
Jaz pa enostavno ne razumem kaznovanja dvoletnikov- si tega enostavno ne predstavljam niti pri naši ta večji niti pri tamali- ker se mi vse zgoraj opisano zdi še prekmalu... pa saj dvoletnik sploh ne pozna še pomena kazni, po dveh minutah itak pozabi, zakaj je bil kaznovan... ne vem no...

Meni se zdi pomembneje razlagat, da pokapirajo logiko dejanje /posledica in postavljati meje, ki jih bodo nekoč razumeli, ne pa kaznovati...če ne boš, bo pa...
saj ne rečem, zdaj se pri ta veliki tudi jaz poslužujem te metode- ampak bo kmalu stara 5 let, ta mala je pa nekaj čez dve, pa enostavno ne šlivi, če ji grozim ali karkoli drugega- še najbolj pali razlaga in vztrajnost... dvoletniki pa res ne znajo biti zares poredni, no...

tako kot je ena zapisala- gre za razposajenost, razsikovanje meja, radoživost...

so pa pravila, ki se jih držimo- npr. ob cesti se da roko in pika- pa se lahko dere, pa meče po tleh, pa ne bom popustila- ampak če si vztrajen, to hitro dojamejo...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kazen za 2-letnika
15.3.2011 9:55:22   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja

Jaz pa enostavno ne razumem kaznovanja dvoletnikov- si tega enostavno ne predstavljam niti pri naši ta večji niti pri tamali- ker se mi vse zgoraj opisano zdi še prekmalu... pa saj dvoletnik sploh ne pozna še pomena kazni, po dveh minutah itak pozabi, zakaj je bil kaznovan... ne vem no...

A da dvoleteniki tepejo pa ni prekmalu? Če se ne postavi mej sedaj, kaj bo pri 18 letih?  Poznam primer, ko otrok tako ne ve, kaj se mu govori,... zdaj ko je pa starejši pa ne upošteva tistega, kar se mu govori.
Bodi brez skrbi, da dobro ve zakaj je kaznovan in kaj lahko in kaj ne sme, če se mu to jasno pove... In vztraja pri tem. Ne da enkrat lahko in nekrat ne.

Meni se zdi pomembneje razlagat, da pokapirajo logiko dejanje /posledica in postavljati meje, ki jih bodo nekoč razumeli, ne pa kaznovati...če ne boš, bo pa...

Ne pozna pomena kazni razume pa vso tvojo razlago? Logika pri dveh letih? Kazen pa ne?

saj ne rečem, zdaj se pri ta veliki tudi jaz poslužujem te metode- ampak bo kmalu stara 5 let, ta mala je pa nekaj čez dve, pa enostavno ne šlivi, če ji grozim ali karkoli drugega- še najbolj pali razlaga in vztrajnost... dvoletniki pa res ne znajo biti zares poredni, no...

Ta je pa malo huda. user posted image

tako kot je ena zapisala- gre za razposajenost, razsikovanje meja, radoživost...

Razposajenost ni izgovor, če se otrok pri tem lahko poškoduje in je v nevarnosti.

so pa pravila, ki se jih držimo- npr. ob cesti se da roko in pika- pa se lahko dere, pa meče po tleh, pa ne bom popustila- ampak če si vztrajen, to hitro dojamejo...

Po mizi se ne hodi in pika, kar starši ne dovolijo se ne sme in pika. Vse je pa odvisno od meje, ki jo postavijo starši. Kaj se sme in kaj ne. In kako se mej držijo.



Vsak ima svoje mnenje in vsak najbolj pozna svojega otroka, kar pri njem zaleže. Če to imenujemo kazen ali kako drugače je stvar posameznika. Ampak kar je za otroka nevarno se ne sme pa amen! In prekleto dobro razumejo kako in kaj, Če pospravi čevlje, odnese papirček v smeti, potem tudi ve, da se gre na sprehod tako, da se mami da roko. Zakaj? Zato ker je mama tako rekla. So stvari o katerih se z otrokom da debatirat, in so stvari, ki tako morajo bit in o njih ni debate. Nikoli se ne vprašamo, zakaj more otrok bit v avtosedežu in pripet a ne. To pač mora bit in amen.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kazen za 2-letnika
18.3.2011 13:06:48   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: suzanica
Kako vi kaznujete svoje malčke?

Meni je žal za vsako kazen, ki sem jo uveljavil v preteklosti. In danes mi je žal za kazen, ki sem jo uveljavil "danes".

Kazen je samo izraz nemoči starša, da otroku na otroku razumljiv način dopove. Otrok sicer tisto neha delati, a ne ker razume ampak ker je "zdresiran".

In žal mi je da je moja sposobnost vzgajanja (bila in je še) tako omejena, da mi je "dresura" lažji izhod.

Kaj boš naredila, ko ti bo otrok nekega dne najhujšo kazen (ki jo moreš imeti za grožnjo) spremenil v nepomembno. Ko ti otrok naredi to, v trenutku spoznaš kako bez vrednosti je kazen. Kako napačne so bile vse do takrat izrečene kazni. Ker ko postane najhujša kazen nepomembna, potem postanejo vse manjše kazni toliko bolj brez moči.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 18.3.2011 13:07:31 >

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kazen za 2-letnika
18.3.2011 13:15:37   
ronja
podpis pod katy.

Odnesem iz mize, razložim, zakaj to ne,... Pač traja, predno dojamejo, ampak dojamejo pa. Jasno, da iščej omeje, do kod lahko gredo. Pri nas smo meli kao metodo stola - ampak zelo KAO, ker za tamalo to ni bila kazen v pravem pomenu besede, ampak ji je to ful dogajalo in se gre vedno z vseljem usest na svoj stolček, si ga navadno še prinese na sredo sobe in se potem reži gor ko pečen mačekuser posted image . Ampak neha pa delat to, zakar smo se kregali in se ji ful fajn zdi, tako da se ne sekiram, če tega ne jemlje kot nekaj slabega - namen je dosežen. Navadno se potem še par minut s sestrico igrata ta stol.user posted image

Sicer pa "kazen" navadno povezujem s tem, kar je narobe. če se noče oblečt, gremo brez nje (itak se potem premisli, ko vidi, da gre zares). Če prčka s hrano, opozoriva, potem vzameva hrano in enkrat jo vrneva, ko obljubita, da bosta lepo jedli, drugič pa ne (to ne vem, če se je že zgodilo).

V glavnem imamo torej metodo "odstrani otroka iz nevarne situacije" in mu razloži.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kazen za 2-letnika
23.3.2011 13:03:27   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Sunny. Pri nas je palilo, da je morala pri miru sedet. V bistvu še zdaj pali.


Ja kako pa jih prepričate, da pri miru sedijo? Npr., kaj če mu rečeš, pri miru sedi, pa vseeno ne?

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kazen za 2-letnika
23.3.2011 13:18:22   
eelyy

Pri nas je tako mali je živček in je zelo živahen,pri nas tudi spleza po stolu in je na jedili mizi.Jst ga najprej lepo prosim,da gre dol se mi smeji in me gleda,ga dam ponavadi dol in se joka to je že navada.
Včasih,če gre pa spet gor na mizo ali ponavlja to večkrat eno za drugim,ga postavim v sobo ampak ne za kazen,ker vsaj sklepam,da je zato premejhen in da si zapomni za nekaj minut in pozabi,postavim ga le zato,da odneha in da pozabi on pa itak takoj ven priteče,velikokrat prižgem risanko takrat,kakšno glasbo motiviram ga.
Kar se tiče,pozornost neusmerjam v njega takrat,ko sitnari za brezveze ali v trgovini.

jada;Nevem,ker pri nas mu lahko rečeš 100krat pri miru sedi pa nebo,ponavadi če grdo rečem se umiri,samo ne za prav dolgo kakšno minutko.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?