|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj iti ven?
20.1.2010 13:32:10   
punsha
Pozdravljene,

zanima me, koliko ste čakale, preden ste šle prvič ven. Moj mali je bil rojen pri 34 tednih,sedaj je star 3 tedne in 3 dni, pa še nisva bila nič zunaj. Patronažna je rekla, naj počakam vsaj 3 tedne. mene tako mika, da bi šla na zrak, pa čakam, da bo zunaj vsaj kakih 5 stopinj. kaj pa ve mislite? Koliko časa pa naj bom prvič zunaj, potem pa gotovo postopoma podaljšujem. Kako je bilo pri vas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 13:32:47   
ledenaa
tako kot če bi bil donošen
Dobro ga oblečeš daš v voziček in to je to
ne bo nič narobe

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 13:38:42   
Katy78
Tvoj bi bil zdaj že skoraj 38.-tedenski tako da greš komot lahko ven. Sicer je res malo bolj hladno, ampak je sonček, malega pa itak oblečeš pa ležal bo v košari, kjer bo fino v zavetju. Bo koristilo njemu in tebi.

Drugače pa je bil moj 33.-tedenski in mi je že pediatrinja v P rekla, da gremo lahko takoj ven, ampak ne pa v meglo ali veter in pa ne v kakšne zaprte prostore ala šoping centri. No, potem pa je prišla patronažna in zagnala paniko, da mora imeti vsaj 3 kg preden gre lahko ven (rojen je bil s slabimi 2 kg), ni pa imela nobene razlage, zakaj naj bi tako bilo. user posted image  Potem sem si pa mislila ok, bova pa počakala, itak je bil zunaj bolj švoh vreme in sva bila pač notri do teh magičnih 3kg, ki pa jih je dosegel v enem mesecu.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 14:29:50   
barni
Ja ta magicna meja 3 kg je tut nas morila. Nam so odsvetovali kopanje do 3 kg s strani patronaze. V porodnisnici je pa pediatrinja rekla, da ni panike.

Prav tako so rekli, da gremo lahko malo ven, otrok je v vozicku zapakiran in to je to. No ne pa na 2 urne pohode. Vseeno mislim, da ni isto ali je otrok donosen ali ne. Ker donosen otrok je navadno zrel, nedonosen je pa nezrel in ima s tem v zvezi lahko prej teazve kot donosen. Moje mnenje in izkusnje.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 16:12:58   
punsha
Hvala za izkušnje in mnenjauser posted image . Sem se odločila, da počakam kak dan in sicer le zaradi nizkih temperatur. Naj bo vsaj par stopinj plusauser posted image . ooo, komaj čakamuser posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 16:30:01   
SaaS
Ti le pojdi ven, če ste zdravi. Dobro se oblečita in začnita postopoma. Prvi dan 15 minut, drugi 20 in podaljšujta. Moj je bil rojen s 36 tedni in bil tudi bolj droben, tako da sva tudi rabila 3 tedne, da sva šla ven.

Magična nmeja tri kile... Sem jo jaz omenila tu gor, pa so se čudile o čem pišemuser posted image . Otroško telo pod tremi kilami ne zmore samo uravnavati telesne temperature, zato lahko hitro pride do podhladitve. Pa nisem samo enkrat slišala za to težavo. No očitno ni to samo neka finta, ki so jo meni natvezili.. Me pa čudi, da patronažna ni vedela, zakaj.. Ja, jaz nisem rinila ven dokler nismo imeli 3kg. In ko zdaj nazaj pogledam, se mi ne zdi nič narobe, če sva počakala še nekaj dni.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 17:06:31   
ledenaa
saas noben novorojenček NE more sam uravnavati TT
In kile niso pogojene z it ven na sprehod-že stotič

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 17:16:20   
anajmad
Naša je bila rojena v 26.t in skoraj tri mesece na EINT,pa je šla ven ko smo prišli domov, po treh dneh in pri 3 stopinjsah celzija z burjo in s težo 1800g.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 21:30:47   
x_srečka_x
Mi smo šli ven po po treh tednih,samo da je bil rojen marca. Nam je patronažna rekla da naj ga samo fajn oblečen. Je biv prav tako rojen pri 34 tednih ampak je imel samo 1600g.
Jaz bi ga peljala če ne bi bilo pod -.

LP

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 21:33:57   
Najaa
Moja je bila rojena v začetku feb. v 33t. V P sva bili skoraj tri tedne, od dneva ko sva šli domov, sva šli vsak dan ven. Ne vem, očitno vsakemu drugače rečejo. Meni so namreč tako sestre, zdravniki kot patronažna vsi svetovali, da začnemo takoj ven hodit. In kile res nimajo nič s temperaturo.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj iti ven?
20.1.2010 21:35:55   
tasa_m
Naša je rojena v 36t. in sva šli ven ko je bila stara 14dni. Se pravi po tednu dni ko sva bile doma..

Če bi čakale na 3kg, bi zrak prvič zavohale po mesecu dni komaj user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj iti ven?
21.1.2010 7:21:21   
barni
Meni so rekli, da 3 kg pomeni, da otrok pridobi dovolj podkozne mascobe, da ga sciti pred zunanjo temperaturo. Zato so mi tudi odsvetovali kopanje, preden ne doseze 3 kg.

Nasa je bila res suhica, ko se je rodila, napram drugim dojenckom, ki so ze imeli malo gubic, nasa pa sama kost in koza. Ni bila samo majhna, ampak tudi brez mascobic, sem gledala slike za nazaj, pa je bila res cisto druga, kot bratranec, ki se je rodil na rok in 1 kg tezji od nje.

Kaj jaz vem, nisem dohtar, samo verjetno se mi ne bi kar zmisliliuser posted image Hvala bogu smo hitro dosegli te 3 kg.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj iti ven?
29.1.2010 23:04:19   
soseda34
Naša je bila rojena 12 tednov prezgodaj pa smo šli kar peš domov iz porodnišnice! Res je bil april ampak smo bili že čez 3 dni na pikniku. Mi smo zunaj vsak dan nekaj ur. Če je res mrzlo pa malce manj. Pojdita ven opoldan, ko ni več tako tako zelo hladno. Dojenčkova pljučka se morajo razvijati in reagirati na hladen in topel zrak. Začnita s krajšimi sprehodi in lepo nadaljujta - če je malček zdrav mu bo samo koristilo. Le toplo se oblecita!
Srečno!

P.S.
Mi smo imeli točno 2 kg, ko smo šli po dveh mesecih domov!

< Sporočilo je popravil soseda34 -- 29.1.2010 23:06:13 >


_____________________________

Have a nice day and put a smile on your face.....you never know who will fall in love with it!!!

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?