|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
30.8.2012 22:56:38   
Najin_pikec
Znašla sem se pred dilemo zato se obračam na vas. Svojega sinčka sem vpisala v vrtec in ker mi porodniška poteče konec septembra so mi dali na razpolago, da ga lahko začnem uvajati že s 3.9., ali pa šele oktobra. Gre za čisto novo enoto in se bodo vsi otroci uvajali, večina že začetek septembra, nekaj pa v začetku oktobra.
Bi ga dala v vrtec že začetek septembra, ampak imamo 15.9. planiran še enotedenski dopust tako da bi se mali uvajal dva tedna, potem bi ga pa za en teden vzela ven. Po mnenju vzgojiteljice to ne bi bilo najbolj pametno, zato smo se odločili za kasnejše uvajanje. Najraje bi ga pripeljala že takoj po dopustu (zadnji teden septembra), torej en teden pred novo skupino. Se mi zdi da bi bilo tako lažje, kot če se uvaja skupaj z drugimi, ko je res en sam jok in stok, ker če bo sam, se mu bo vzgojiteljica lažje posvetila. In ko bi prišla nova skupinica, bi bil naš vsaj približno že uveden.

Kaj mislite, kdaj bi bilo najbolje, da začnemo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
31.8.2012 7:39:10   
Zora*
Jaz bi ga tudi uvajala po dopustu, pred naslednjo skupino. Ker, če začne nekaj otrok jokat, navadno ob uvajanju to v jok potegne še ostale novince. Pa še ti boš imela čas, če bo potreboval malo daljše uvajanje in boš lahko umirjena ob uvajanju. To pa otrok rabi.

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
31.8.2012 7:47:42   
Balerina
Jaz bi začela v začetku oktobra, tako se lahko vzgojitelice posvetijo le uvajanju. Moje mnenje.

Me pa zanima ali ste privat vrtec ali s koncesijo. Ker je zanimivo da je dalo ministrstvo nalogo vrtcem naj preverjajo ali so starši še na staršovskem dopustu in v tem primeru otrok še ne nore v vrtec, torej gre lahko le po končanem staršovskem dopustu. Očitno eni to upoštevajo drugi pa ne in lahko starši zadnje tedne staršovskega dopusta porabijo za uvajanje.

Žal Kamnik ni takšen in smo morali prekinjat zato da imajo naši sončki možnost vrtca. Za uvajanje pa porabimo letni dopust

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
31.8.2012 8:11:38   
pikomiko
Najin_Pikec jaz bi naredila točno tako, kot si ti napisala. Vem kolk je enga joka, napetega vzdušja,....ne vem kako uvajajo pri vas ampak je fajn, če niso vsi na enkrat prisotni ampak razdeljeni po urah. Tko da iz izkušenj bi naredila tako, kot ti. Uvajanje je težko za otroka, mamice oz. očke pa tudi za vzg. Če bi ga pa uvajala prej 2 tedna pa potem prekinila nisi naredila nič, ker bo po dopustu enaka reakcija. Ko ga uvedeš mora potem v vrtec hodit, da se res navadi in pridobi zaupanje. Naj vam uvajalno obdobje mine čim manj stresno in hitro.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
31.8.2012 8:19:56   
Angel_Tian
Daj otroka v uvajanje takrat, ko med uvajanjem in "rednim" obiskovanjem vrtca ne bo več prekinitev. Torej v tvojem primeru konec septembra oz začetek oktobra. Če bo imel zdaj najprej uvajanje, potem pa dopust in bo potem šel normalno v vrtec, mu boš naredila celo zmešnjavo.
Pa veliko veselja ob uvajanju in spoznavanju novih prijateljev želim user posted image

_____________________________

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
31.8.2012 8:38:41   
Najaa
Jaz bi ga po dopustu.

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
31.8.2012 8:42:19   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jaz bi ga po dopustu.


jaz tudi

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
31.8.2012 12:51:25   
2sneg13
Za uvajanje je čas takrat, ko otrok zakonsko lahko gre, torej z 11 meseci. In na vsa vprašanja pozna samo mama odgovor. Ker najbolje pozna svojega otroka. Zakaj pa da bi jokal? Zakaj bo hudo? Zaradi takih in ovakih vprašanj je uvajanje toliko težje, ker že v štartu mame komplicirajo oz.imajo strahove. Treba je biti pogumen, zaupat ! Sebi, otroku in vzgojiteljicam.

In ja, preverjajo preko csd-ja, če je še mama na porodniški! Kar je prav!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
3.9.2012 12:12:37   
darhaha84
Se strinjam s 2sneg13.
Jaz sem letos junija svojega 15mes. sončka uvajala v vrtec in nisem mislila nič komplicirat, ker je pač tako v življenju - jaz moram v službo, on v vrtec, nismo edina družina s tako zgodbo. Mogoče bo kdo mislil da sem kruta, vendar imam mojega sončka najraje na svetu, samo takšno je pač življenje in to ne bo najhujša stvar, ki ga bo doletela. Midva sva imela uvajanje v juniju. V vrtec je začel hodit v tor., v petek pa je bil že smrkav in v nedeljo vročina. En teden sva bila doma, ker je bila kao viroza, stanje se mu je poslabšalo in je imel še bronhiolitis, zato sva morala za 6 dni še v bolnico in potem še okrevanje doma, tako da sva bila 3 tedne in pol doma in potem spet v vrtec. Moram reči, da ni bilo nobenega problema. Obnašal se je kot da bi že eno leto hodil v vrtec, brez joka. Ne vem, ali imam samo srečo, ali je res kar pravijo, manj se obremenjuješ s tem boljše je za otroka…
Vsaka mama ve kaj je za otroka najboljše in kako prilagodljiv je otrok.
Pa zapomnite si, da vrtci niso bav-bav in da otroci tam uživajo – vsaj naš. Vedno gre z veseljem v vrtec, vendar ko ga pridem iskat pa tudi takoj priteče k meni v naročje in ne gre več dol dokler ne greva proti avtu. Meni je tako super…

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
3.9.2012 12:39:05   
Najin_pikec
Punce, hvala za odgovore user posted image .

Ne me narobe razumet, jaz se čist veselim, da bo šel v vrtec, ker vem da mu bo tam luštno. Res je življenje je pač tako, mami mora nazaj v službo, otroček pa v varstvo. In od nekdaj je bila moja prva izbira vrtec, šele če ne bi dobila placa, bi ga dala v varstvo k teti.
Moja dilema se nanaša zgolj na bolj primeren čas uvajanja. V vrtcu so mi dali sami na izbiro, kdaj ga bom začela uvajati, čeprav sem do konca meseca še na porodniški. Tako da bova začela kar zadnji teden, ko sem še doma, potem bom pa še kakšen dan ali dva vzela dopust (če tudi nas kaj ne preseneti). Uradno bo vpisan šele z naslednjim mesecem in za ta teden v septembru ne bom dobila računa, torej mislim da CSD s tem ne bi smel imeti problemov. Gre pa za privat koncesijski vrtec.

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
3.9.2012 13:52:10   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13
In ja, preverjajo preko csd-ja, če je še mama na porodniški! Kar je prav!


No, meni pa se ne zdi čisto prav, da se otrok ne sme uvajati v vrtec, ko je mama še na porodniškem dopustu.

Ko ga namreč konča, se od nje v službi pričakuje, da bo s tistim dnem začela delati, ne pa, da šele takrat lahko otroka začne vključevati v varstvo in mora zaradi tega biti odsotna s službenega mesta nekaj dni vsaj nekaj ur oz. celo dajati svoj letni dopust. In verjetno tudi ni ravno zbrana v tistih dneh, saj je z mislimi bolj pri skrbi za otroka in ali je vse v redu z njim.

Mislim, da bi moralo biti dopustno, da se otroka uvaja v vrtec npr. zadnjih 14 dni porodniškega dopusta.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj je bolj primeren čas za uvajanje
3.9.2012 14:38:39   
Arwenko
Absolutno po dopustu in ja pri nas se je tudi za par dni striglo, pa so mi dovolili prej uvajat, porodniško sem končala 5.12, uvajat smo pa začeli 1.12., ne vem zakaj bi to tak problem predstavljalo, itak bi pa bilo treba cel mesec plačat minus hrana za tiste par dni.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?