|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
2.2.2006 19:18:31   
Udb
Stvar je taka! user posted image  

Naš fantek je star 3 mesece in 1 teden. Ima 7,5 kg in 65 cm (ob rojstvu 3,6kg in 50cm). Že od rojstva sva na flaški, ker ni bio mleka (imava Beba1).

No, že kakšen teden opažm, da je mali vedno prej lačen, pa čeprav za en obrok poje tudi 230ml. Zdaj smo imeli že kar nekaj časa tak red, da je jedel ob 20.30, potem pa okrog 3.30-4. To zdaj ne zadostuje več, tako da obvezno je med 1in 2 zjutraj!!

Predvidevam, da mu mleko ne zadostuje več?!

Zdaj me pa zanima, če  je katera že pri taki starosti začela pri večernem obroku dodajati riževe kosmiče. Danes sem namreč kupila Millupine in piše, da v 200ml mleka dodaš ene 5 žličk kosmičev. No, piše da se to začne pri 4 mesecih, ampak do takrat je še 3 tedne, pa se ne morem odločiti, če bi mu že kar dala.

No, kdaj ste ve začele s takimi dodatki?? Kaj bi storile na mojem mestu?

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
2.2.2006 19:21:56   
beba76
Mi smo začeli z uvajanjem že pri 3,5 mesecih, ker je mali ful polival in so rekli, da bo boljše, ko bo na gosti hrani in sem pohitela - boljše ni bilo. Ampak mi smo začeli čez dan z jabilko, bučko, korenčkom... Drugače smo se dojili.
Po moje torej pri tej starosti ne bo hudega, če dodaš malo riževih kosmičev.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
2.2.2006 19:22:14   
Sibil_
Jaz mu še ne bi dala.Kdaj se pa mleko menja na 2?Raje to poglej, sicer pa jaz nimam izkušenj z umetnimi mleki, tako da ne vem?user posted image
Jaz sem mojega dojila do 8,5 meseca, dodajat sem mu pa začela pri 5 mesecih zelo počasi.Kako žlico tu pa tam...
LP,
Sibil

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
2.2.2006 19:27:33   
Udb
Sibil, tudi na mleku piše da se menja pri 4 mesecih.

< Sporočilo je popravil Udb -- 2.2.2006 19:28:18 >

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
2.2.2006 19:28:58   
pikica123
Jst sm mal pred 4 mesecem začela dodajati rižolini,od millupe je ful dober. Se mi zdi bol primern rižolino od sadja,ker je okus bol mleku podoben. Glede na situacijo,bi jst na tvojem mestu tud začela dajati. Sej včasih so otroci že veliko prej dobivali hrano, pa ni nobenmu nč manjkalo.

Jst sm sicer dajala najprej samo za kosilo gosto hrano. Verjetno ni pa nč narobe,če daš za večerjo. Pa čim kasneje mu dej,da bo čim dlje spal.  Tok sm jst delala,pa se splača, kmalu po prvem mesecu je že prespala noč (od 22.30-5.30).

Veliko sreče

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
2.2.2006 19:33:09   
April
Moja prijateljica je tudi že pri treh mescih mleko zgoščevala z rižkotom. In mala je spet spala celo noč. Mislim, da ne bo nič narobe.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
2.2.2006 19:33:58   
tažana
živjo imam zelo podobno situacijo. katarina je stara 4mesece in dva tedna pa ima prebližno enako kilažo in velikost kot vaš fantek.
tudi pri nas je tut celo noč prespala brez dojenja sedaj pa se mi zbuja na vsaki tri uri.
včeraj sem vprašala zdravnico, ko sva bili v posvetovalnici, če ji lahko zvečer kaj dodam, da bo zopet celo noč spala pa je rekla da ne.
to pa je utemeljila takole:
za svojo starost je dovolj velika in kar malo debelušna iz tega sledi da ima hrane dovolj, če bi ji še dodajala bi bilo lahko vsega preveč pa bi blo to kasnej lahko vzrok za nezdravo težo.user posted image
rekla je da se pač crklja, ko se ponoči zbudi se na vsak način hoče crklat pa do tega tako pride, da zahteva hranouser posted image .
to je to. jest bom zdej poiskusla jo na drug način uspavat ko se zbudi (no ampak dons ponoč nama ni ratal- edin to da sva jedle na približno 4 ure s tem da se je tisto uro al jokala al pa zgovarjala)
veliko uspehov ti želimuser posted image

aja je pa men ravno tako približno pri treh mesecih začela to delat.

lep user posted image pozdrav

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
2.2.2006 20:53:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tažana)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 12:11:29   
kati*
jaz sem začela ravno pri tej starosti ... imamo prav tako velikega in težkega korenjaka, ki pa je dojen ... začela pa sem z žličko jab. sokca (en teden in postopoma povečevala), nato s korenkom enako ... zdaj dobi cca. 50ml kombinoranega sokca in kak teden že dodajamo riževo kašico ... star je 4m
dam mu pa po dojenju

ped. sicer o tem ne sme tud slišat, a odločitev je moja in mali Luka OBOŽUJE papanje po žlički user posted image user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 12:15:35   
Anonimen
raje zamenjaj mleko na 2, ker je bolj kalorično.

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 13:37:17   
AKŠ
da se še jaz malo vključim - naša čebelica je stara 3m in 1teden. Velika 61cm in težka 5750g - prejnji teden sem se odločila da malo poskusim z ostalimi zadevami.

Enkrat sem ji dala v mleko žličko rižolinota - pojedla je vse do zadnje kaplice.....

čez tri dni pa sem ji poskusila dati na žličko tudi hipp-ovo čežano jabolke in banane - bila je tako navdušena, da se je začela jokati, ko ji nisem dala več in se tresla od jeze.......

do danes ni nobene reakcije - kakec je isti, nič je ne zvija in mislim da ni nič naroče, če malo poskušamo (seveda ne želim pretiravati)
no ja pediatri to odsvetujejo - ampak včasih so otroci že veliko prej dobili drugo obliko hrane  - med njimi sem tudi sama in nimam nobenih alergij in podobnih zadev....


seveda je to odločitev posamezne mamice - jaz sem poskusila res hitro (upam da me ne bo katera obsojala user posted image ), a vidim da moji deklici to ustreza, saj se začne takoj na glas smejati ko zagleda svojo žličko

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 14:49:30   
nana 27
Berem debato pa se mi poraja vprašanje. Tiste, ki ste začele z zgodnjim uvajanjem. Ali so vaši otroci imeli prej kakšne krče (mislim na prve tri mesece) in ali ste počakale, da so minili. Verjetno krči ob mleku pomenijo, da prebavila majnih človečkov še niso dobro razvita. Ali se motim? Tudi mi imamo doma korenjaka, ki je ogromno pridobil na teži. Star pa bo tri mesece in dva tedna. Trenutno je sicer prehlajen in nima dosti apetita, ampak tudi jaz razmišljam, da bi počasi začela z drugo hrano. Kako so zgodnje uvajanje sprejeli vaši pediatri? Nam je na zadnji posvetovalnici rekla, da naj počakamo do šestega meseca, tako da sem user posted image  

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 14:52:54   
Udb
No, včeraj sem mu dala v mleko 3 žličke riževih kosmičev in je vse povečerjal...in je zaleglo za 6 ur ( namesto 4-5). Kakal je normalno, zvijalo ga ni...tako da bom danes spet malo dodala.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 14:53:28   
AKŠ
naša mala ni imela nikoli krčev, zato sem se tudi odločila da poskusim-če bi krči bili, verjetno v to nebi šla - bi raje počakala....

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 15:47:56   
Anonimen
Ne razumem, kam se vam tako mudi. Tri mesece???? Pa a ne obstajajo različna adaptirana mleka po kalorični vrednosti ali šibkejši in močnejši? O njih ne vem nič, ker jih nisem nikoli kupovala. Amapak svojemu otroku pri tej starosti vem, da ne bi dodajala nobenih kosmičev in pdb. Če vas pediater vpraša, če že dodajate, pa raje reciite da ne, da boste po šestem mesecu, da ne boste pokasirale kakšnega grdega pogleda user posted image  

(odgovor članu AKŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 16:35:57   
AKŠ
zakaj pa po šestem al bina? Saj na kašicah drugače piše da po četrtem.....



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 16:36:09   
Udb
albina, vsak je odgovoren za svojega otroka. Drugače se pa začne pri 4 mesecih, če se ne doji in pri 5. če se doji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 17:24:20   
bajsek
oj.
jst sm začela z riževokašo tri dni pred četrtim mesecem, pa me je pediatrinja okregala, ampak ta malmu je pasal. dala sem jo samo zvečer po flaški, ponavodiih na škatli. drugač naj se tipa z gosto hrano ne mudi, ker se hitropojavijo kake prebavne težave. lp

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 20:39:01   
Veronika
Zadnjič mi je patronažna sestra rekla, da ko je imela ona prvega otroka (pred 15 leti), so začeli pomarančni (pomarančni!) sok dodajati pri 3 tednih, malo kasneje pa jabolčnega.
Ko sem imela jaz prvo deklico - pred 9 leti - so nas v materinski šoli učili, da začneš dodajati pri dopolnjenih 4 mesecih, nekako pri 6 mesecih naj bi imel že fine obroke goste hrane in trikrat dojenje. Moja punčka ni hotela nič - skoraj polno sva se dojili do 8 mesecev. Nikoli ni marala tičičnih kašic - ne sadnih, ne zelenjavnih.
Mlajša hčerka je stara 4,5 mesecev. Po zadnjih priporočilih naj bi počakali do 6 mesecev... Jaz sem ji že ponudila gosto hrano - vse ji je všeč. Sadna kašica, zelenjavna kašica, riževi kosmički. Kar trese se, ko vidi, da v kuhinji nekaj pripravljam. Kaka normalno (seveda zdaj bolj gosto), krčkov nima.
Koga naj poslušam? Prejšnja ali sedanja priporočila?
Mislim, da se mora vsaka odločiti kar sama...
Veronika

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
3.2.2006 21:48:57   
eva1
No jaz bom napisala še svoje menjne-za moje pojme je pri 3 mesecih prehitro za gosto hrano...moj je pri 2 mesecih ob dojenju spal celo noč, pri 7 mesecih pri 4 gostih obrokih pa se je zbudil tudi do 4x na noč, dokler ga nisem prestavila v svojo sobico, tako da mogoče pa le ni vse v hrani-no ne mogoče 100% ni vse v hrani-pri nekaterih že, vendar redki so, ki zaradi hrane ne spijo, pa še ti so ponavadi dojenji otroci! Konec koncev pa sploh ni tak big dil, če se je potrebno 2x na noč zbuditi pa nahranit user posted image !
je pa tako, kot je že ena napisala, vsak je dogovoren za svojega otroka, pa če mislite da malo bitjece že lepo prebavi in ledvičke lepo delujejo pri 3 mesecih in gosti hrani, potem tako delajte,drugače pač ne! Dodajati se ob dojenju ali ob adaptiranem mluku začne pri 4 mesecih, še bolje kašn teden čez!

(odgovor članu Veronika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
7.2.2006 9:33:33   
2ursae
jaz se strinjam s tažano - če je tvoj otrok primerno težak, bi mu bilo nesmiselno dajat še več hrane. Sem tudi jaz prebrala, da preveč kalorične hrane lahko povzroči prekomerno težo in kasneje težave z debelostjo. Sploh pa se otrokov prebavni trakt razvija do 4. meseca in ga pred tem še ni preveč pametno obremenjevat.
Moj otrok (4,5 mesecev in ima 7.500 g ter 67 cm) ni še nikol prespal cele noči, pa pač vstanem in ga podojim. Konec koncev sem na dopustu user posted image . Z gosto hrano pa nameravamo začet pri 6 mesecih, prej ne (čeprav moram priznat, da me mal mika. Ko berem, kaj vse otročki počnejo ob hranjenju, se mi to zdi prava pustolovščina.)

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
7.2.2006 13:02:52   
bombonček
Mi smo začeli z uvajanjem pri četrtem mesecu brez problemov zdaj je user posted image  stara devet mesecev in je skoraj vse!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
11.2.2006 22:11:54   
tincci
Eno vprašanje. Jaz sem danes kupila Milupa kašico, sem mislila, da riževe kosmiče, pa sem doma ugotovila, da riževo-koruzne (Rice-Corn). S tem pa ni pametno začet uvajanje, ali pač? Morajo verjetno biti samo riževi, pa kasneje tile kombinirani? Da se pač navadi na vsako hranilo posebej? Kaj menite? So pa tisti za po 4m, ki se mešajo z vodo.

Drugače pa bom jaz začela dodajati, ko dopolni 4m, nič prej. Se samo dojiva in je mala debeluška, se pa tudi zadnje dva tedna zbuja na 3 ure ponoči, tako da komaj čakam 4m user posted image

(odgovor članu bombonček)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
12.2.2006 20:00:20   
žužu
naš dobiva že od drugega meseca dalje rižko zvečer in zjutraj-po nasvetu pediatrinje!
spi že od drugega meseca dalje od 19-8 zjutraj, brez zbujanja.
sedaj je dopolnil štiri mesece in ima štiri obroke.
zjutraj rižko
ob poldan zelenjavo z mlekom
popoldan sadje na žličko
zvečer rižko.
z njim je vse okej, prav tako kot z drugima dvema, ki sta vse to dobila tudi pred 4 mesecem.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kdaj ste začele - najbolj zgodaj?
12.2.2006 20:32:24   
tincci
Evo, mi smo stari 3 mesece in pol in danes sem ji stisnila svež jabolčni sok, ker me že 2 tedna gleda kot deveto čudo, ko jem. Sem ji hotla dat dve kapljici, pa je protestirala tako dolgo, dokler ni dobila cele žličke. Čist je bla zadovoljna. Kakala je malo manj tekoče kot ponavadi pa prdela med večernim kopanjem, ampak je vsa srečna, tako da ni panike. Zdej pa par dni mir. Če me ne bo spet nafehtala user posted image

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?