|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kljub diagnozi prezgodnja menopavza sem zanosila
1.7.2015 15:03:27   
matejkica00
Drage moje, z vami bi rada delila svojo zgodbo.

Ko sva se z možem leta 2012 (stara sem bila 32 let) odločila, da je čas za novega družinskega člana, nama nikakor ni uspelo, da bi zanosila. V začetku leta 2011 sem rodila sina in na kraj pameti mi ni padlo, da bi imela kakšne težave. Po več mesecih truda, sem le obiskala svojo ginekologinjo, ki me je napotila na odvzem krvi na adrialab. Sledil je šok, saj je bil moj FSH 17, diagnoza prezgodnja menopavza. Kljub temu sem čez dva meseca zanosila (vrednost FSH niha), vendar sem morala opraviti abrazijo zaradi prazne gestacijske vrečke,kar naj bi bilo povsem normalno zaradi previsokega FSH-ja oz. diagnoze prezgodnja menopavza.
Na ginekološki kliniki so me napotili na oddelek za zdravljenje neplodnosti. V maju 2014 sem šla na prvo umetno oploditev, vendar so bili rezultati porazni, saj sploh nisem prišla do punkcije, ker nisem imela nobene celice. Moj ginekolog za zdravljenje neplodnosti mi je direktno povedal, da v bistvu nimam možnosti za zanositev, saj imam "vse mrtvo" notri in naj se postavim v vrsto za darovano spolno celico. Povedal mi je tudi, da je prvi otrok nuja, drugi pa luksuz. Moj FSH je v tem času poskočila na 38. Moja mensturacija je bila vsakih 21 dni in je bila zelo, zelo šibka, trajala je pa le 2-3 dni. Ampak se nisem predala...

Vmes sem si iz Amerike naročila tablete DHEA, vendar pri meni niso imeli nekega učinka. Namočila sem tudi 40 suhih fig v litru olivnega olja in pustila stati 40 dni, nato sem pa vsako jutro pojedla eno figo. V novembru 2014 sem šla ponovno v postopek umetne oploditve, rezultat enak kot prvič, 0 celic. Nato sem bila dva meseca brez menstruacije. Šla sem na bioterapijo po Dumančiču in nato sem spet dobil menstruacijo. Pri bioterapevtki sem izvedela za hormonsko jogo. Nikoli v življenju si nisem mislila, da bom šla na jogo, ampak poskusiti ni greh. Šla sem na enodnevni tečaj hormonske joge v Ljubljani in nato res vsak dan zjutraj ob 4.30 sem delala vaje, skupaj mi je vzelo pol ure. Takrat sem že po 14 dneh izvajanja joge dobila menstruacijo, čeprav je prej nisem imela 3 mesece. Konec aprila 2015 sem šla še po čaje na Drenov grič ... in glej ga zlomka, v maju 2015 je bil moj clearblue POZITIVEN :)) Danes sem noseča 10 tednov, na prvem pregledu je bilo vse ok. Z mano je jokala tudi moja ginekologinja. Čez 2 tedna imam nuhalno.

V vsej tej zgodbi nisem napisala kako sem bila na tleh, ogromno je bilo solza, težko se je bilo sprijaznit z diagnozo, da imaš pri 32 letih menopavzo... Imela sem vročinske oblive, razpoloženje mi je vseskozi nihalo ... znakekot jih je imela moja mama. Tudi od zdravnikov nisem dobila nobenega upanja, eden mi je celo rekel, da bo prej ena ženska rodila otroka brez glave kot da jaz zanosim ...

Punce, glavo gor. Nikoli, res nikoli ne smete obupati. Če katero še kaj zanima, z veseljem odgovorim.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kljub diagnozi prezgodnja menopavza sem z...
17.7.2015 9:34:37   
monty
vau, super da si delila z nami

Imam podobno situacijo. stara sem 35 imam že 6 let starega otročka v drugo ne gre. prezgonja menopavza ni potrjena, imam FSH 11,3 le, da je AMH komaj 0,41 kar je zelo zelo slabo. nobena terapija ne sproži ovulacije, in zdaj čakam na injekcije gonala in če bo kaj na punkcijo.

začela sem si masirati palce na nogah, kar naj bi pomagalo pri hormonskih težavah, pijem pa zdaj tudi koren MACE, vem pa pri sebi, da je pri meni stanje posledica zadnjih let preobremenjenosti tako psihično kot fizično. bila sem suha kot prekla, trenirala veliko, sekirala se za vse še toliko bolj, granjda hiša, problematičen otrok.... slabo spanje.... in zdaj sem si vzela čas zase, za cartanje sebe, za totalno prestaviti v nižjo prestavo in upam, da bom s tem ko sem ugotovila, da tako le ne bo šlo v nedogled, nagrajena tudi še z enim user posted image , ki si ga sedaj, ko vidim kako težko je lahko to (pri prvi je šlo vse bp) vsak dan bolj želim.

a obstaja o tej jogi kaka knjiga.... ker jaz nisem oz LJ in drugje je bolj kot ne klasična joga, kaj bolj eksotičnega ravno ne.

hvala in lep pozdrav

(odgovor članu matejkica00)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kljub diagnozi prezgodnja menopavza sem z...
21.7.2015 15:25:25   
matejkica00
Živjo.
Moj AMH je bil <0,14 (ne, nisem se zmotila).

Tudi jaz nisem iz Lj, ampak sem šla na enodnevni tečaj hormonske joge v Lj, cena je bila 90eur, potem pa sem delala vaje sama doma. Dobiš gradivo, ampak nekdo ti mora pokazati kako pravilno dihati in izvajati vaje, vsak dan ti vzame približno pol urce. Po 14dnevnem izvajanju vaj sem dobila menstruacijo.

Prilagam link: http://www.hormony-joga.si/o%20meni.html


(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kljub diagnozi prezgodnja menopavza sem z...
17.10.2015 4:26:38   
Barbbabu
matejkica00,

sama sem stara 41, brez otrok, vrednost amh je takšna kot pri tebi, torej pod 0,14. Zdravnica mi je rekla, naj na otroke pozabim in realno so mi vsi govorili, da kaj mi je pri teh letih da sploh razmišljam o otrocih. Sama sem doživela to kot totalen šok, saj sem se zavedala svoje starosti, a vseeno ne poisliš da bi lahko kaj bilo narobe.
Delam po 10 do 12 ur na dan, pripravljam se na maraton, kar pomeni da veliko treniram, ne prehranjujem se ravno zdravo, ne jemljem nobenih homeopatskih pripravkov, ne čajev, nobenih vitaminskoih dodatkov. Otroke sem pač dala ad acta in se sprijaznila s tem,d a mi pač to ni usojeno.
Dokler mi ni začela zamujati menstruacija. Je še prezgodaj da bi karkoli se veselila, sem čisto na začetku, a testi so pozitivni! V bistvu je bil to en velik šok, ker tega nisem pričakovala. Kar ti hočem rečt je, da se zgleda čudeži res dogajajo takrat ko najmanj pričakuješ!
Ne vem kaj naj ti rečem, a vedi le, da možnosti še vedno so!user posted image

(odgovor članu matejkica00)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Vzrok za ponavljajoče splave?
Raven naravnih celic ubijalk, ki krožijo po krvnem sistemu in lahko povzročijo splav, se poveča ob stresu, kakršnemukoli...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?