|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   klomifenke help
19.1.2006 20:50:19   
želva
Mam eno vprašanje, zanimajo me vaše izkušnje. Končala sem terapijo s klomifenom,pa me zdaj pred user posted image  ful bolijo joške, kot pri jemanju klomifena. Drugače prej sploh nisem mela nobenih znakov prihajajoče M. A je to možno, da je še posledica klom. od prejšnega mesca?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: klomifenke help
20.1.2006 8:27:34   
emaa
mislim, da te ne bi smelo od klomifena bolet, čeprav je možno vse, saj klomifen učinkuje še približno dva meseca po prenehanju jemanja

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: klomifenke help
22.1.2006 15:56:46   
pika74
Ko so meni predpisali klomifen, sem imela podobne izkušnje. To je hormonska terapija in zato so ob jemanju teh tablet reakcije izrazitejše. Ni pa nekega pravila. Pravijo, da je od ženske do ženske drugače. Nekatere reagirajo, druge niti ne. No, pri meni je bila reakcija opazna še nekaj mesecev po jemanju klomifena. Šele potem se je zadeva oz. telo ustalilo in prišlo nazaj na stare "tirnice". Kasneje sem se o teh stranskih učinkih pogovarjala z neko ginekologinjo, ki je prav tako dejala, da so to stranski učinki klomifena.

P.S.
Poleg bolečih prsi v času PMS-a lahko dodam še močnejši izcedek (nekje od ovulacije pa do M), bolečine v jajčnikih ob ovulaciji, občutek napihnjenosti, razbijanje v srčku, nespečnost, zadihanost ob manjših naporih, daljši ciklusi...

Lp
Pika74
user posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: klomifenke help
29.1.2006 8:26:57   
Ursi2
Lep pozdrav!
Jz bi mela pa eno vprašanje!
Res ne vem, zakaj so klomifen tablete dobre in bi vas prosila, če mi lahko katera opiše, zakaj jih jemljete! pRav tako me zanima za Tifol tablete!
Ali se dajo dobiti samo na recept, ali se dajo kar tako kupiti!?

Ne zamerit moji nevednosti, ampak moja G mi ne pove veliko, niti ko jo vprašam, tako da mi te stvari niso ravno jasne!
Hvala!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: klomifenke help
29.1.2006 9:49:07   
Massa26
Oj Ursi2,

Tifol se kupi v lekarni brez recepta in te tablete naj  bi se jih jemalo tri mesece pred zanositvijo, predvsem pa prve tri mesece nosečnosti. Vsebujejo folno kislino, ki je zelo pomembna v začetku nosečnosti, s hrano pa je dobimo premalo. Ni sicer nujno, ampak vsi priporočajo.

Klomifen je povsem druga stvar. To so tablete za spodbujanje ovulacije, predpiše ti jih G, mislim, da največkrat celo specialist za zdravljenje neplodnosti in to šele po enem letu sp. odnosov brez zaščite in uvodnih preiskavah partnerjev. Preden se predpiše klomifen, naj bi se opravil spermiogram, pri ženski pa hormonski testi krvi in HSG (da se preveri prehodnost jajcevodov). Tako naj bi vsaj bilo, čeprav klomifen G kar hitro predpišejo. Pomagal naj bi predvsem pri ženskah, ki same nimajo ovulacije (zaradi policističnih jajčnikov največkrat). Ni pa prav nedolžno zdravilo, zato naj bi se resnično pred to hormonsko terapijo preverilo, če ni vzrok drugje. Npr. pri partnerju. Jemlje se pa klomifen pet dni v mesecu, od 3.-7. ali 5.-9. dne ciklusa. Torej, nekatere s pomočjo klomifena hitro zanosijo, druge ne (sama spadam med slednje), je pa teoretično tudi večja možnost večplodne nosečnosti (ker spodbuja O in je lahko O tudi več).

Ker to sprašuješ, sklepam, da še nisi bila pri specialistu za neplodnost. Koliko časa pa poskušata (se mi zdi, da sem nekje prebrala, da že kar dolgo user posted image )? Ker po enem letu je dobro iti do specialista, da se stvari malo razjasnijo, da vidiš, pri čem si in da se konec koncev začne s preiskavami. Sicer pa po mojih izkušnjah G zelo malo povedo in je treba prav drezat v njih.

Če te še kaj zanima, vprašaj, če bom vedela, ti bom z veseljem odogovorila.

LP!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: klomifenke help
29.1.2006 20:12:20   
Ursi2
Hvala, res hvala za razlago!

Mi je veliko bolj jasno, kako je kaj!

Ja, prav se ti zdi! Poskušava že skoraj 4 leta, pred tem sem jemala KT komaj kašne pol leta! Pa sva pred tem že nekaj časa imela odnose in tudi nisva bila vedno ful pazljiva, pa ni bilo nikoli nič!
Bila sva mlada (jaz 20, mož 23), ko sva se poročila! On je imel službo, jaz pa sem še študirala! Rekla sva, da ne bova nič zaščite uporabljala, če bo kaj se prjelo se bo (JUPI), če ne pač bova potem, ko bo bolj primerno (finančno) še  bolj intenzivno delala na tem! Ko pa po dobrem letu ni bilo nič, pa sva rekla, da bi šla na preglede, da bova vsaj vedela, pri čem sva, ali lahko imama otroke, pa se trenutno pač ne prime, ali je kakšen drug razlog, da bi vedela razmišljati o drugih možnostih (posvojitev,...)! G mi je opravila pregled maternice z UZ, odkrila, da imam ciste, za kar mi je predpisala Cyclo-progynova tablete in mi zaračunala 25.000 SIT! Poleg tega sem si seveda merila temp,..,!
Nažalost pa je v tistem času mož ostal brez službe in nama ni glih šlo rožnato, sva rekla, da zaenkrat bova prenehala, ker če je samo ta pregled bil toliko, koliko bojo še drugi, ker mi je G rekla, da je to samoplačniško! Drugače pa bom sedaj, ko je stanje se malo normaliziralo se spet naročila za nadaljne preglede in še moža za spermiogram!

Malo me je strah, čeprav si pravim, da bi rajši zvedela, da pač ne bom imela nikoli otrok, potem vsaj ne bom vsak mesec čakala, izgubljala živce,...!Čeprav vem, da to sploh ni res! Ampak vedno iščeš nekaj, da bi se potolažil!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: klomifenke help
29.1.2006 22:23:53   
Massa26
Ursi2, to s plačevanjem pa nekaj ne bo štimalo. Tale tvoja g ima nek čuden režim. Jaz sem tudi enkrat dobila Cyclo progynovo, seveda na recept, brez plačila. Sedaj sva dala skozi že kar nekaj preiskav, pa sem plačala samo 3.000 SIT za pregled hormonov, pa še to sem plačala samo zato, ker sva pri dr. Rešu, ki ima nekaj samoplačniško nekaj pa na koncesijo, na GK je vse to, kakor vem, brezplačno oz. na zavarovalnico. Enako je tudi z umetnimi oploditvami kot najdražjimi postopki v procesu zdravljenja neplodnosti, 4 poskuse imamo na zavarovalnico. Če pa želiš takoj, greš pa lahko pri dr. Rešu samoplačniško. Je ene par različnih variant, ampak v osnovi je vse to brezplačno in ne odlašajta zaradi tega! Mislim, da bi ti res morala zamenjat G. Sedaj sem to vse na hitro napisala in mogoče je kaj narobe, ampak res ne morem verjeti, da je tvoja G tako čudno postopala in vaju v bistvu čisto zavedla user posted image user posted image user posted image .

Če se trudita že toliko časa, zamenjaj G ali pa naj te ona napoti k specialistu za neplodnost in bosta v doglednem času brezplačno na vrsti za vse začetne preiskave. Vsaj po moje bi moralo biti tako. Aja, tvoj mož rabi za spermiogram napotnico od svojega splošnega zdravnika.

Srečno!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: klomifenke help
30.1.2006 7:15:24   
Ursi2
Ja, se ravno zanimam, ako je kaj z G v Velenju, ker v SG je bolj malo izbire, ker si ne želim priti h kakemu mazaču!

Res vedno bolj ugotavljam, da je to res malo čudno postopala moja G!
Ravno včeraj sem možu spet omenila, da bi zopet začela s preiskavami in se je strinjal, da bi res bilo sedaj pametno!
Revež se mi ni upal nič predlagati, ker sem bila čisto na tleh ta teden!
Sej morejo biti moški po svoje res kar potrpežljivi zraven vseh teh naših izpadov in živčnosti,...!
Res ni nobenemu lahko, al!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: klomifenke help
30.1.2006 12:49:58   
K_a_t_j_a
Js ti priporočam G Peternelj-Marinšek Suzano, zdravstveni dom Celje, dipanzer za ženske 2. nadstropje. To je moja ginekologinja in sem zelo zadovoljna z njo. Jaz sem imela pregrado na maternici in mi jo je na prvem pregledu ugotovila in mi tudi pres posegom in po posegu vse lepo razložila.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: klomifenke help
31.1.2006 7:23:56   
Ursi2
Hvala, za odgovor!
Malo me je strah, da bi se kar prestavila od svoje G, ker sem soz že pri njej! Pa po svoje sploh ni tk napačna, problem je samo v tem, ker mi ne pove veliko,še tisto, kar pa razloži, pa je nekakšna mešanica hrvaščine, albanščine in slovenščine, tako da še manj razumem!
pA SEJ SE FUL TI POSVETI IN SI HITRO PRI NJEJ NA VRSTI, AMPAK KO PA GREŠ ENKRAT VSTRAN, JE PA JEZNA IN JE KONEC! Sem pri parih doživela, da je bila taka do njih!
Mislim, da se bom res pomenila z možem in da se boma odločla za v Celje! 
Hvala

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: klomifenke help
31.1.2006 11:50:18   
K_a_t_j_a
Če te še kaj zanima zvezi z G v Celju, me pa lahko še vprašaš. Upam, da bosta fajn zrihtala!
Lp!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: klomifenke help
31.1.2006 15:07:55   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: želva

Mam eno vprašanje, zanimajo me vaše izkušnje. Končala sem terapijo s klomifenom,pa me zdaj pred user posted image  ful bolijo joške, kot pri jemanju klomifena. Drugače prej sploh nisem mela nobenih znakov prihajajoče M. A je to možno, da je še posledica klom. od prejšnega mesca?


To ni nič čudnega...tudi mene so že od ovulacije naprej ful bolele...ampak ne mal ampak tako zelo da mi je blo včasih kr za znoret....Tko da....je to sigurno zaradi Klomifena...hormončki pač user posted image

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?