|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 17:15:34   
cenki
Naš fantek je star 3,5. Zelo rad rešuje različne naloge - povezovanje, ugotavljanje, iskanje napak ipd, zelo nerad pa kaj pobarva. Kadarkoli je kaj za barvat , ga v trenutku mine. Tako sva mu z možem včeraj rekla, da če bo v naslednjih treh dneh pobarval 3 strani pobarvanke (ful enostavne, primerne za tri leta) bo dobil kinder jajčko. Se je ful razveselil, vendar ko je začel barvati je kar tako čečkal, ni se mu ljubilo...

Koliko pobarvajo vaši fantki - deklice vem, da to delajo zelo rade-?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 17:19:48   
san
moj dela stvari, ki jih želi in ga ne podkupujem, da bi naredil nekaj, česar noče ali pa mu ne leži. pa, da ne boš mislila da te napadamuser posted image . v glavnem moj bo sedaj star 4 leta pa risat sploh ne zna, sicer riše ampak tko kot je hči pri 2 letih, barvat se mu pa tudi ne da drugače kot na hitro z eno barvico čez celo stran. bo že enkrat. ne vem jaz ne kompliciram pri teh stvareh.

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 17:21:15   
san
deklice vem, da to delajo zelo rade-?


pa tudi ni nujno, moja je izredno rada in lepo risala, barvati pobarvank pa ni marala preveč nikoli.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 17:22:00   
bumerang
Pobarvanke pri 3 letih?
Pa saj se hecaš, ne?

Ravno toliko, da znajo počečkati malo sem malo tja pa črto v krogu skleniti. Pa naj bi že barval od črte do črte?! user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 17:24:50   
cenki
Meni se zdi pa ful pametno, če ga pričnema navajati na barvanje in neko mirno dejavnost. Vsak dan malo dlje. Ne vem, no, s tem mislim, da mu privzgajava vztrajnost?

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 17:55:31   
frutka_
Full pametno je , da ga navajaš na mirno dejavnost na sto drugih načinov. Barvanke so najbolj neumen način mirnih dejavnosti. Sploh v tvojem primeru, ko otroka ne veseli.
Pobarvanke niso ustvarjalne in otroka silijo s svojimi šablonami da posnema.
Mirno dejavnost mu organiziraj tako, da gleda knjige, posluša umirjeno glasbo, sestavlja kocke na mehki podlagi, se igra s pliškoti,...Ne vem...ponudi mu karkoli drugega kot pobarvanke!
Oprosti da vprašam ampak zanima me ali tvoj otrok obiskuje vrtec?

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 18:31:23   
anajmad
Niso vsi otroci enaki. Eni so za eno stvar,eni za drugo. Tako mene jezi,ker naša Ula sploh noče imeti svinčnika v roki in RA je pediatrinja govorila,da to ni vredu in sploh in joh. Pa tudi s tem Denverjevim testom (mislim glede risanja) je non stop strašila. Bila sem kr malo jezna. Otroke ne moreš dat v en kalup po enem in istem vzorcu. Se ne da.
Ti ga kr lepo pusti pri miru,bo že pokazal veselje za kakšno drugo stvar,ki bo imela enak učinek kot barvanje,če ne še boljši.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 19:08:48   
lukec
Barvati ne zna, oziroma noče. Nariše pa črto, krog in sonček z očmi nosom in usti. To je to. Ni šans za več, nima nobenega interesa, še v vrtcu ne. Je pa res, da pozna že vse črke ...

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 19:40:15   
jazz
Moj 3,1 letnik ne barva niiič! Se mu ne ljubi! Se pa vsake toliko odloči, da bo malo barval z vodenkami na risalni blok...to je pa bolj kot ne vse. Če mu ni, mu pač ni...ni rečeno da bosta s tvojim vzgojila mulca z magisterijem...mogoče bo hotel bit kje drugje.

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 21:07:10   
Suzy.
Pri treh letih niti slučajno ni ne barvala ne risala. Zdaj, pri dobrih štirih rada barva ampak nima kaj dosti potrpljenja. Kakšno malenkost pobarva, če se potrudi, skoraj ne več čez črto. Večinoma pri večjih pobarvankah pa nekje na sredini začne jamrati, da je utrujena.

Je pa zdaj pred kratkim začela risat. Kar naenkrat. Zdaj zna narisat rožico, sonce, metulja, smeškota, srček. Se mi zdi, da nisem ničesar pozabila...user posted image

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 21:15:03   
Gina
Naš ta velik sploh ni hotel svinčnika v roke prijet taj do petega leta, se mi zdi, danes pa je likovni njegov najljubši predmet, pa tehnika tudi, tako da pri treh letih risanje in barvanje sploh nič ne povesta o ničemer.

Ta mali je tri in pol in barva res redko, pa mugre ful na živce, ker ne zna barvice gor in dol enakomerno potiskat, rokica ga ne uboga, zato cca 3cm3 pobarva lepo, potem pa histerično barva čez celo list, pa če potem jaz malo pobarvam, spet 3cm3 pobarva lepo, natančno, čisto do črte, potem pa spet histerija, ker ne gre, kot si je zamislil. Sicer pa pri pobarvankah raje vleče črto ob že narisani črti, tako da jo skoraj prevleče. V bistvu si tkao ali tako razvija grafomotoriko, to je pa čisto ok, kadar ga tako prime. Drugače nariše krog in oči, pa kvadrat, ki predstavlja hišo ali kaj podobnega. Samo ne riše ful rad. Včasih, ko ga prime.

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 22:14:00   
Pi-kica 1
Moj sploh ne barva. Riše pa več ali manj samo ceste- nekaj vijugastih črt po papirju in to je to. Zna narisati človeka - glavonožca, ampak noče in ga tudi ne silim, ker je brezveze.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 22:25:12   
Anonimen
moja 3,5 letnica sem pa ke kej pobarva. raje kot da riše. svinčnika še vedno ne drži pravilno ampak kot kol. barva pa kljub temu dokaj lepo, skoraj nič čez črto.

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.1.2008 22:37:18   
Jančika_
Vasja (3,5 let) občasno kaj nariše (kar dobre glavonožce in snežake, ko se mu da), pa kače (kr ene čičke čačke). Svinčnika ne drži prav, ampak kot kol (njegov leto in pol star bratec ga pa drži pravilnouser posted image ). Rad ima pobarvanko z dinozavri (in dinozavre na splošno), ampak ne barva sam, temveč hoče, da barvava midva z možem. Drugače pa ni zainteresiran za to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
9.1.2008 10:44:26   
mily
Punce, ko glih omenjate pravilno držanje svinčnika. Naša je sicer stara 5 in ga tudi ne drži prav, razen, če jo jaz opomnem. Ker hodiva tudi k logopedinji naju ful opozarja na to, kako pomembno je pravilno držanje pisala! To je trdovratna navada, ki se jo da odpraviti, vendar je potrebno to narditi čimprej, ker starejši je otrok, težje je. Zdej pri malčkih se še ne pozna kako zelo je to napačno, ampak lahko imajo potem težave v šoli.
Tukaj se skenirala en članek, ki bo mogoče komu pomagal

http://shrani.si/f/2y/Xa/32lpzypO/img016.png

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
9.1.2008 14:04:47   
frutka_
Najlepše in najlažje otrok v rokah drži debele voščenke. Tudi pustijo lepšo sled na papirju brez pritiskanja.  Če ima otrok barvice mu dajte raje debelejše. Dobrebarvice od Crayole ali Jolly-ke, ki se ne lomijo hitro.
Poleg tega imajo običajno mlajši najraje prstne barve in velikooooo podlago, da se utapljajo v barvah. user posted image
Fajn je tudi da veste, da večino teh čečkarij nima nekega globokega pomena. Riše, ker mu je fajn in ne zato, da bo kaj nastalo! Sploh okrog 3.leta. Riše, ker spoznava barve, sledi, lastnosti. Pomembno je, da ima možnost preizkusiti čimveč različnih "pisal", podlag, škarjic,...Vse to je pomembno kasneje za pisanje v šoli.
Ko nariše krog lahko pomeni karkoli. Lahko je sonce, človek,.. Ko začne krog dobivati druge še druge "podrobnosti" običajno nastane človek. Z rokami iz glave, stoji in dobi oči-za komunikacijo.
Otroci te stopnje dosegajo v različnih starostih kajti razvoj pri otroku gre svojo pot. Zdaj napreduje razvoj grobe motorike, nato govor itn..

Pobarvanke se mi zdijo od vsega likovega najmanj ustvarjalne.  Naš mali je v vrtcu in bom rekla, da že kar fajn obvlada nekaj likovnih tehnik. Sploh slikanje s čopičem, barve je tudi osvojil zelo hitro, pred 2.letom, doma ima voščenke, reže s škarjicami, zna uporabljati lepilo in salotejp,...Jaz rada ustvarjam z njim. Zunaj nabereva listke pa jih lepi na papir, nekaj nariše okrog. Zadnjič je želel storže lepituser posted image . Rad dela  tudi iz palstelina in das mase. To je tudi urjenje vztrajnosti. Daj mu nalogo. Naberi listke in jih nalepi na papir. Koliko dela ima s temuser posted image .


LPuser posted image

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
9.1.2008 23:40:49   
shooo
ooo se m zdi da tukaj lahko jaz pohvalim nase dete.
spretno narise kroguser posted image in mu doda: "oci, uta, nos, lase in usesa". vse je sicer resnicno cudno (vcasih ima lice po 3 para uses ali dvojna usta) so pa tam.in lepo jih razporedi.
potem se naredi morje in (kao ) ribe.
drugo so cicke cocke samo njej nekaj pomenijo, okoli bozica so to bili okraski in lucke, sedaj ze dva dni rise solze (pika poka se joce v knjigici).
in sama zbira "tehniko" : vodenke, prstne, lesene ali voscenke.in je super zabava.
z risanjem nam pa res mine cajt.
lp


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
10.1.2008 8:41:00   
dana
Naš bo drug mesec star 3 pa kaj drugega kot vijuge ne nariše, včasih mu uspe krog.
Sem bila ravno zadnjič v vrtcu pri vzgojiteljici in sem jo vprašala če v vrtcu kaj več nariše, pa je rekla da pri teh letih kaj drugega res ne narišejo.

Rekla je pa tudi, da starši vse preveč pričakujejo od otrok. In ona res poudarja da je vse do šole obdobje igre, da morajo že tako kmalu začeti z učenjem in da jim potem ne ostane prav veliko časa za igro.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
10.1.2008 8:41:58   
viv_
Naša je pri 3,5 znala narisat sonček, prehod za pešce user posted image , pa riše neke človečke... Ti so sedaj, pri 4 letih že kar lepo izpopolnjeni. user posted image

Barva pa kar lepo. Gre zelo malo čez črto, skoraj nič, pa tudi dokaj enakomerno barva. Ampak tudi v pobarvankah, kjer so že vnaprej določene barve, ona vedno po svoje ...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
10.1.2008 8:54:19   
Pobalami
Če otrok ne mara barvati ga v to ne sili. Brez veze. Eni radi pojejo drugi rišejo tretji berejo... Ponudi mu čimveč možnosti barvanja (voščenke, tempere, flumastre...) In če ga ne zanima ne forsiraj.

Za mirno dejavnost so super kocke, puzzle... nekaj boste že našli. Ja evo, lepljenje in striženje je super.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
10.1.2008 8:56:59   
Anonimen
Moj takrat ni barval NIČ. Je začel malo pri 5 letih. Ali 5 in pol, tam nekje.

(odgovor članu Pobalami)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
10.1.2008 13:18:00   
mehurčica
No, david je še pred 3.letom znal narisati glavonožca, pri 3,5 je narisal celo risbico(hiško, fantka, drevo in strelouser posted image user posted image ), ampak barvanje mu pa še sedaj gre bolj težko(4). Ima pa željo se učit barvat in me sam prosi, če mu pomagam - če skupaj barvama, se tudi on bolj potrudi. Se pa strinjam s Frutko, sploh če otrok ne kaže neke posebne želje. Dajta mu raje čopič in vodenke. To je šele užitek za malčke! Saj vseeno, če bo cel list pobarval in bo že luknja skozi ker bo namakal več v vodo kot v barve. Samo naj uživa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
10.1.2008 14:29:09   
k1
naša že od 2,5 dalje ful lepo barva (do črte) in riše v(sonček, človeka). svinčnik že lepo drži tako da..... ima pa sama željo po risanju in barvanju, to ji je prvo, kar bi počela. drugače pa rada riše tudi s kredo po tabli. drug mesec bo 3 leta.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
10.1.2008 16:24:22   
sayuri
Naš 3,5 letnik  ima rad vse, kar se vrti okrog barvanja, risanja z vsemi mogočimi materiali. Pri barvanju je izredno natančen. Malokdaj gre čez črto in barva tako, da zapolni vso površino z barvico - ne otstane nič belega. Me pa kar naprej sprašuje, kako naj to pobarva, pa če lahko to z enako barvo...... Tudi jaz sem kot otrok imela neizmerno rada barvanke in sem jih prebarvala še pa še.Z barvanjem otrok 100% uri motorične oz grafomotorične spretnosti. Marsikateri prvošolček v mojem razredu ne barva tako, kot moj 3,5 letnik. Ko pridejo otroci v šolo, je zeloo zelooo veliko barvanja.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
11.1.2008 9:40:00   
dory
Moj 3,5letnik se je odkar hodi v vrtec vneto riše in to tako zagnano,da komaj sproti kupujem papir:)...tudi pobarvank se loti ampak vemo kako...to je pobarvano vse povprek ampak njemu se zdi totalno imenitno in tudi razlaga kako je vse lepo..tko tud vzamem, važno mi je,da ustvarja in da pri tem uživa.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?